25000 za dárky ???? prý je to moc ... Co si myslíte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
15.12.20 11:09
@Nelel12 píše:
A anonymka 3× víc než zakladatelka :mrgreen: :mrgreen: hahaha. 100K na Vánoce :D hm, vážně buď jsou tu diskuze pomoc v nouzi, jak se řeší podpora a kdy přijde příspěvek a nebo se tu hází statisícema :D
Nic nechám myšlenkové pochody..každej dá na co má :D mě už z principu přijde 20 8o za dvě děti mazec a 100 šílený :D
Pokud jim nekoupím nový kola, noťasy, televize no větší investice na kterou se myslí celý rok dopředu..(patří sem cokoliv movitějšího) tak bych to i chápala takový částky, ale tohle jen tak :D..
Chtěla bych být vaším dítětem :D
Ne teď vážně jako..za mě mazec. Do těch 15000 ok. Celá rodina..plus něco navíc.. samozřejmě jídlo..ale tohle woooow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sice jsem to nebyla já, ale klidně se anonymky zastanu. Mě to zase tak nereálné nepřijde. Loni byly u nás pod stromkem 3 nové iPhony + další dárky. Nadělujeme si s manželem taky většinou dovolenou na únor do exotiky. Loni to byly 4 letenky do Thajska + hotel. Economy nelétáme :oops:, takže jsou to pálky. Letos jsou teda díky coroně Vánoce levné. Pokud si navíc někdo potrpí na opravdu značkové a drahé hadry a kabelky, tak to jen fičí. To já naštěstí né. To opravdu radši utratím hodně za cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
15.12.20 11:12

@riccius ale vůbec si neprotiřečím..
Mluvím o pokřiveném pohledu.,,To že dům je jak ze škatulky, děti umí všemožné a žena je hospodyňka roku neznamená že je to zdravá domácnost..
Ale naopak děsivá.,,

= 1) žena má potřebu být dokonalá.. honí se se savem, děti chodí do 5-6 kurzu a její pohled na svět je že vlastně když děti budou umět to a tamto a tamto a budou, budou z nich kvalitnější lidé..a ona lepší matka a žena.

1. manžel je pedant - má rád striktní řád a pravidla… Nutí k tomu ženu a děti…

A co děti,, mají svobodu, můžou v tomto světě volně dýchat a hrát si,,?

Což je i zároveň odpověď na to druhé,,A víš co je děsivější než to, že dítě nechce být jako otec? Že dítě v otce vyroste.,,

Pokud si dítě nevezme otcův či matčin pokřivený pohled, ve kterým byl vychováván.. tak v budoucnu až dospěje, bude se snažit dělat věci jinak jak jeho otec..
Pokud ano, bude jeho kopií.

Rodič je dobrý vzorem, pokud má selský rozum.

A teď otázka,,taťko,,roku.
Jseš si jistý, že pokud máš pocit, že lidé kolem tebe jsou rozmachaní parchanti, že ty jsi jediný v pohodě?
Nebo ty máš jen ten dojem a jsi vlastně v zajetí svého pokřiveného pohledu.

Je klavír touha tvého syna? přání z duše, které on chce? Nebo na klavír hraje i ho to baví ale dostane ho, protože ho potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.20 11:16

Chtěla se tedy zakladatelka pochlubit, nebo? Žádá o názor cizí lidi, k čemu? Proč nezajde třeba za tou mamkou a nezeptá se přímo ji, v čem je problém? Ony spolu budou svátky trávit a nebo ji bude procitat tuto diskuzi a říkat „Hele, tak ti si myslí, že je to moc“ a pak hele a ti si si myslí, že je to ještě málo…🤔 🤦‍♀️ a jak je možné, že vůbec ví maminka, kolik stály dárky? Dobře, asi už ví, že je nenosí Ježíšek, ale nějaká tajemství by v tom být přece jen měla. Pokud byly dárky nutné, podstatné a hodně chtene a rozpočet to nezrujnuje, proč ne, když na to někdo má. Vždycky budou lidé, co na to mají a lidé, co ne a i ty dětičky v takových rodinách vyrůstají a jelikož jsou pro ně rodiče vzor, tak jen další takoví lidé jako jsou jejich rodiče z nich i vyrostou. A opravdu nemá cenu kupovat drahé dárky a predhanet se s kýmkoli, jakože my na to máme apod., jen aby to „vypadalo“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
15.12.20 11:20
@ChciBytMaminka píše:
Chtěla se tedy zakladatelka pochlubit, nebo? Žádá o názor cizí lidi, k čemu? Proč nezajde třeba za tou mamkou a nezeptá se přímo ji, v čem je problém? Ony spolu budou svátky trávit a nebo ji bude procitat tuto diskuzi a říkat „Hele, tak ti si myslí, že je to moc“ a pak hele a ti si si myslí, že je to ještě málo…🤔 🤦‍♀️ a jak je možné, že vůbec ví maminka, kolik stály dárky? Dobře, asi už ví, že je nenosí Ježíšek, ale nějaká tajemství by v tom být přece jen měla. Pokud byly dárky nutné, podstatné a hodně chtene a rozpočet to nezrujnuje, proč ne, když na to někdo má. Vždycky budou lidé, co na to mají a lidé, co ne a i ty dětičky v takových rodinách vyrůstají a jelikož jsou pro ně rodiče vzor, tak jen další takoví lidé jako jsou jejich rodiče z nich i vyrostou. A opravdu nemá cenu kupovat drahé dárky a predhanet se s kýmkoli, jakože my na to máme apod., jen aby to „vypadalo“

Já spíš nechápu, že někdo řeší částky s ostatníma příbuznýma a kamarádama a nevím s kým ještě. Kdybych já nepsala sem - vlastně anonymně cizím lidem na internetu, tak to opravdu s nikým neřeším. Já kupuju sama co uznám za vhodné a chci udělat radost. Názor matky nebo kohokoliv jiného mě vůbec nezajímá a naštěstí mi ho ani nikdo nesděluje. Ale je možné, že se opravdu někteří potřebují pochválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3533
15.12.20 11:28
@Malike píše:
@riccius ale vůbec si neprotiřečím..
Mluvím o pokřiveném pohledu.,,To že dům je jak ze škatulky, děti umí všemožné a žena je hospodyňka roku neznamená že je to zdravá domácnost..
Ale naopak děsivá.,,

= 1) žena má potřebu být dokonalá.. honí se se savem, děti chodí do 5-6 kurzu a její pohled na svět je že vlastně když děti budou umět to a tamto a tamto a budou, budou z nich kvalitnější lidé..a ona lepší matka a žena.

1. manžel je pedant - má rád striktní řád a pravidla… Nutí k tomu ženu a děti…

A co děti,, mají svobodu, můžou v tomto světě volně dýchat a hrát si,,?

Což je i zároveň odpověď na to druhé,,A víš co je děsivější než to, že dítě nechce být jako otec? Že dítě v otce vyroste.,,

Pokud si dítě nevezme otcův či matčin pokřivený pohled, ve kterým byl vychováván.. tak v budoucnu až dospěje, bude se snažit dělat věci jinak jak jeho otec..
Pokud ano, bude jeho kopií.

Rodič je dobrý vzorem, pokud má selský rozum.

A teď otázka,,taťko,,roku.
Jseš si jistý, že pokud máš pocit, že lidé kolem tebe jsou rozmachaní parchanti, že ty jsi jediný v pohodě?
Nebo ty máš jen ten dojem a jsi vlastně v zajetí svého pokřiveného pohledu.

Je klavír touha tvého syna? přání z duše, které on chce? Nebo na klavír hraje i ho to baví ale dostane ho, protože ho potřebuje.

Tak to ale dáváš za příklad extrém, nikoli něco, co by se dalo zobecnit.
Když budu mluvit o naší domácnosti, tak moje děti mají na svůj věk velmi hodně svobody, ale také hodně odpovědnosti a pár povinností. A co se týká klavíru - doteď měl drahé klávesy a chtěl klavír. Tak ho dostane, ale má od nás podmínku, že minimálně dva roky u něj zůstane. (Což je samozřejmě alibismus, protože ho to baví a nejspíše zůstane a když by se hodně kousnul, tak já moc žádnou páku na vynuceni slibu nemám). A ex vždy měla dost svobody ať jsme spolu byli nebo ne. Podporoval a podporuji ji ve všem, co dělá, má dobrou zprávu, dost času na koníčky, vycházíme si vstříc ohledně dětí, konzultujeme spolu vše, co se týká dětí i jiné věci. Pomáháme si. A samozřejmě i ona podporuje mě.
Ve výchově jsem ten přísnější a striktnější, takže si může jejich máma dovolit být ta benevolentnější. Navzájem se takhle umírňujeme.
A dodám - kolem mě je spousta zodpovědných rodičů i nezodpovědných. I těch zodpovědných, co se na Vánoce “urvou ze řetezu”, ale jsou zas přísnější v jiných věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.20 11:28
@berusa.m píše:
Já spíš nechápu, že někdo řeší částky s ostatníma příbuznýma a kamarádama a nevím s kým ještě. Kdybych já nepsala sem - vlastně anonymně cizím lidem na internetu, tak to opravdu s nikým neřeším. Já kupuju sama co uznám za vhodné a chci udělat radost. Názor matky nebo kohokoliv jiného mě vůbec nezajímá a naštěstí mi ho ani nikdo nesděluje. Ale je možné, že se opravdu někteří potřebují pochválit.

Ano, tak nějak to vidím. Samozřejmě, že lidé nejsou hloupí a uvidí pod stromečkem ty dárky, asi jim dojde, že třeba levné to nebylo a ti stouravi si můžou darek vyhledat ma google a hned vědí, kolik to stálo, když je to tak zajímá…Ale ptát se je nevhodné a když se někdo zeptá, není nic jednoduššího než říci, to se neříká nebo to je jedno, nestarej se apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.20 11:32

Ono, jestli se možná maminka nebojí, že dcera nastaví příliš vysokou laťku a ona to potom bude muset dohánět a co hůř, mohl by pak po ní někdo chtít, aby kupovala stejně drahé dary taky…jeden příklad, loni jsme kupovali synovci lego (asi za 700Kč) a nějakou hru (asi 190Kc) ten jeho výraz a nezájem, když to rozbalil, potom s pokřivenym úsměvem odpověděl, že od taťky dostal lego za 4500Kc :roll: Tak nějak to zaboli a člověk neví, jak má reagovat…je mu 12let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
15.12.20 11:33
@ChciBytMaminka píše:
Ano, tak nějak to vidím. Samozřejmě, že lidé nejsou hloupí a uvidí pod stromečkem ty dárky, asi jim dojde, že třeba levné to nebylo a ti stouravi si můžou darek vyhledat ma google a hned vědí, kolik to stálo, když je to tak zajímá…Ale ptát se je nevhodné a když se někdo zeptá, není nic jednoduššího než říci, to se neříká nebo to je jedno, nestarej se apod.

Dárky přece nosí Ježíšek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.20 11:39
@Baba píše:
Dárky přece nosí Ježíšek :D

To samozřejmě 😄 Škoda jen, že na to věří jen děti, díky lži, která se traduje. Ale lež je to hezká, než se prozradí a další problém je na světě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.20 11:43

A taky, když dítě nedostane co chtělo, není špatné to svést na Ježíška, že? 😂 Ze zlobilo nebo tak…Ale až se to jednou dozvědí 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14010
15.12.20 11:43
@ChciBytMaminka píše:
To samozřejmě 😄 Škoda jen, že na to věří jen děti, díky lži, která se traduje. Ale lež je to hezká, než se prozradí a další problém je na světě

8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
15.12.20 11:44

Tak my dáme sice každému dítěti dárky cca za 2500-3000,–Kč (větší Lego, hračku podle přání, knížku, nějakého měkkoše (klidně rozdělené do více balíčků), a společnou stolní hru). Chtěli jsme vždycky dávat jen 3 dárky a 1 společný, ale nejde to, protože děti už se ptaly, proč jim toho Ježíšek nosí víc k babičkám než domů, že je to divný.
Oboje prarodiče jim chtějí nakoupit cca za 2tis. (každému) - já se snažím směřovat tam nějakou dražší věc (např. dražší stavebnice atd.) a k tomu třeba jednu menší, ale babičkám to přijde málo, takže když jim za ty 2tis. doporučím 2-3 věci, tak stejně jdou a nakoupí třeba bloky, samolepky a další levnější položky. Zároveň máme s manželem dohromady 3 sourozence, kteří našim dětem taky dávají dárky cca za 500,–Kč každému, a pak máme troje nejbližší přátele, kteří jim dají taky věc tak za 300,–.

Takže ve výsledku (a to nepočítám drobné dárky ve školce/škole od kamarádů) dostane každé naše dítě dárky cca za 9500,–Kč (a nejsou v tom drahé sportovní pomůcky atd.), ale my v tom jedeme jen z 30%.

Z tohoto pohledu to bude jednodušší, až nebudou věřit na Ježíška (očekávám příští rok, teď je jim 5 a 7), protože už se snad domluvíme a budeme moct u nás říct „polovinu tabletu máš od babičky Anny, spojíme se s ní přes video“ atd. Takto všichni příbuzní chtějí vidět tu radost, jak dítě rozbalí dárek, který mělo v dopisu Ježíškovi, tak nějaké spojování dárků zatím neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
15.12.20 11:58

@berusa.m Říkám..ať si dá každý na co má :) je pravda, že si někdo nedá za celý rok nějaký velký dárek a nechá si to na Vánoce..ok. opět ať si dá každý, co má. Já ty peníze radši utrácím za společný zažitky během roku. btw: Teď jsme udělali schody za 60tis. Koupili nový auto..jako i tohle ve výsledku počítám jako dárky sice praktické, ale nelze bez nich bejt. My teda rozhodně ne. Letos budeme mít v našem novém domě první Vánoce, jsme po velké rekonstrukci ze které se ještě pomalu a jistě zvedáme do normálu..děláme zázemí. A zbytek jsou drobnosti. 100K bych prostě neutratila..i kdybych je měla každý měsíc, nejsem taková..investuju jak říkám jinak. Kdybych chtěla koupit dovolenou a každýmu nový iPhone, tak jsem taková, že to realizují celý rok..mylsim šetření. A to i kdybych, jak jsem již zmínila ty peníze měla…nežijem špatně, ale ledasco je mi líto..utrácet za to..dětem všechno, ale odsuď posuď. Neříkám, některé Vánoce vyjdou hooodne dráž, když jsou ty děcka. Ale každé vánoce rozhodně nedostanou takové movité dary. :andel:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
15.12.20 12:14
@ChciBytMaminka píše:
Ono, jestli se možná maminka nebojí, že dcera nastaví příliš vysokou laťku a ona to potom bude muset dohánět a co hůř, mohl by pak po ní někdo chtít, aby kupovala stejně drahé dary taky…jeden příklad, loni jsme kupovali synovci lego (asi za 700Kč) a nějakou hru (asi 190Kc) ten jeho výraz a nezájem, když to rozbalil, potom s pokřivenym úsměvem odpověděl, že od taťky dostal lego za 4500Kc :roll: Tak nějak to zaboli a člověk neví, jak má reagovat…je mu 12let

Tak u nás dárky ještě nosí Ježíšek. Vloni v 9 letech měl obrovskou radost z plyšáka z Billy (jeden z dárků od prababičky, ale to in neví).
A to dítě to nejspíš nemyslelo špatně. Holt jste se mu netrefili do vkusu. A tu cenu řekl jen proto, že to někde slyšel.

• Citovat
  • Upravit
15.12.20 12:21
@Pidulka1991 píše:
8o 8o

Trošičku nerozumím těm vykulenym ocickam…Ale pokud je to reakce na tu lež? Co jiného je to podle Vás? Vánoce by měly být oslavou narození Ježíše Krista, která je pro křesťany určitě velmi důležitou události. Že si tuto událost někteří spojili také s davanim dárků, proč ne, není ale každý věřící, že a to že se narodil JK neznamená, že by někdo někomu měl dávat dárky a co víc, že je snad nosí JK alias Ježíšek?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová