Anketa pro muže - způsob porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
16.9.19 18:30
@Lexter píše:
Víš, tady se střetávají dva fakt odlišné pohledy, nebo spíše mozky. Říkal jsem to již několikrát, my jsme spíše chladní, pragmatičtí a vy se zase velmi řídíte emocemi. Je to špatné? Ne, potřebujeme střety. Chtělo by to zlatý střed, logiku, ale s citem. A to se nám poměrně daří tím že tvoříme svazky a i tím, že se tu hádáme.

nemyslím si že způsob narození tvoří vyloženě vadný kus. Ne, to ne, ale má to následky. To již dnes víme.

Příspěvek upraven 16.09.19 v 18:24

Já si myslím, že vy ale emoční nelogické ženské bytostně potřebujete. Jednak s nimi je asi větší zábava v posteli, potom podvědomě potřebujete trošku té Itálie, jinak vám vztah přijde nudný a stereotypní. Kolikrát jsem tu četla, že pragmatická emancipovaná a chladná je vlastně babochlap :lol:

• Citovat
  • Upravit
7692
16.9.19 18:32
@Mango_Lassi píše:
Já si myslím, že vy ale emoční nelogické ženské bytostně potřebujete. Jednak s nimi je asi větší zábava v posteli, potom podvědomě potřebujete trošku té Itálie, jinak vám vztah přijde nudný a stereotypní. Kolikrát jsem tu četla, že pragmatická emancipovaná a chladná je vlastně babochlap :lol:

A vy zase nás. Toho kolíka s kolíkem který se podívá na problém a vyřeší ho místo tančení a řvaní okolo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.9.19 18:32

@Lexter no,ale já se právě tady neřídím emocimi, ale čistě logikou a medicínou. Protože logicky naprosto není důvod být nějak do budoucna poškozen tím, že člověk narodil sekcí a něco špatně genetickýho předávat dál. Jo, kolem porodu se může stát spousta průserů, končící následky pro dítě, od hypoxie, sepse, poranění. Ale tohle se právě zrovna plánovanou sekcí naprosto eliminuje. Viděl jsi někdy třeba přirozený porod koncem pánevním? Já jo, a není to nic pěknýho. Ty bys chtěl, aby tvoje žena KP rodila? A kdyby nechtěla, jelikož každý soudný doktor to nedoporučí, tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
16.9.19 18:37
@renap píše:
@Lexter no,ale já se právě tady neřídím emocimi, ale čistě logikou a medicínou. Protože logicky naprosto není důvod být nějak do budoucna poškozen tím, že člověk narodil sekcí a něco špatně genetickýho předávat dál. Jo, kolem porodu se může stát spousta průserů, končící následky pro dítě, od hypoxie, sepse, poranění. Ale tohle se právě zrovna plánovanou sekcí naprosto eliminuje. Viděl jsi někdy třeba přirozený porod koncem pánevním? Já jo, a není to nic pěknýho. Ty bys chtěl, aby tvoje žena KP rodila? A kdyby nechtěla, jelikož každý soudný doktor to nedoporučí, tak co?

Jistě, není žádný důvod k tomu aby dítě bylo geneticky poškozeno při CS. To pomyšlení je absurdní. Jenže, nelze brát v potaz problémy při přirozeném porodu, nezmínít přitom problémy při CS a invazivních operacích celkově s ohledem na počet provedení a vytahovat jednotlivosti, jednotlivé, sporadické zkušenosti. Takto se objektivnímu závěru nemáme šanci dobrat. My tu jen říkáme, že na základě výzkumů přirozený porod stále vychází lépe, přesto v situacích kdy může být pro matku nebo dítě nebezpečný se musí zvolit alternativní metoda. Tudíž nechat volbu na rodičce by sice mohlo být možné, ale já ji považuji za volovinu.

Příspěvek upraven 16.09.19 v 18:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
16.9.19 18:37
@renap píše:
@Popeladym hele,vadných kusů je plno, a někdy ten pojem je pravdivý, ale aby byl někdo vadný kus, protože se nenarodil vaginou, ale vyřízli ho z břicha, to mi prostě nepřipadá z lékařskýho hlediska opodstaněný a pánové vlastně nevysvětlili, proč to tak podle nich je. Jakože pak člověk není celý život správně mikrobiologicky osídlen? To snad ani není myšleno vážně, ne?

Je to asi podle nich tak proto, že je to nepřirozené. A čím dál více bude toho, co nejsme přirozeně schopni. To je zkáza pro přežití druhu. Císař, dle mého, fakt na další život vliv má. Ať už jde o odolnost fyzickou nebo psychickou. Protože nejde o porod, ale o nouzové řešení příchodu na svět. Dítě je vyoperováno. Nezřídka ještě na pokyn zvenčí. To prostě dobré být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
16.9.19 18:41

Inu existují práce, které vysvětlují, že dítě narozené CS nemusí mít v orgamismu životaschopný počet bakterií například pro střevní činnost. Jsou ale výjimky, tato bakterie v těle dítěte může být obsažena i při CS, bohužel to ale rozhodně není pravidlo. Při přirozeném porodu je to však skoro zásadou.

Jde o to co dítě spolyká při porodu. Trochu moc živě vysvětleno, ale je to holt tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
16.9.19 18:48

@Lexter
Namatkou jsem zkusila a hned jako prvni na me vyskocilo tohle…zajimave :think:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC5597642/
„Across several measures, we find that cesarean-born children perform significantly below vaginally-born children, by up to a tenth of a standard deviation in national numeracy test scores at age 8–9. Estimates from a low-risk sub-sample and lower-bound analysis suggest that the relation is not spuriously related to unobserved confounding. Lower rates of breastfeeding and adverse child and maternal health outcomes that are associated with cesarean birth are found to explain less than a third of the cognitive gap, which points to the importance of other mechanisms such as disturbed gut microbiota. “

A jak se tady smaly tem „bakteriim“… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26580
16.9.19 18:49
@Lexter píše:
Inu existují práce, které vysvětlují, že dítě narozené CS nemusí mít v orgamismu životaschopný počet bakterií například pro střevní činnost. Jsou ale výjimky, tato bakterie v těle dítěte může být obsažena i při CS, bohužel to ale rozhodně není pravidlo. Při přirozeném porodu je to však skoro zásadou.Jde o to co dítě spolyká při porodu. Trochu moc živě vysvětleno, ale je to holt tak.

Fakt je to nahoda, kdyz jsem ten odkaz vkadala, tohle tu jeste nebylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
16.9.19 18:51
@Lenka_Hal píše: A jak se tady smaly tem „bakteriim“… :mrgreen:

Sakra, dalo mi to práci. Posledních 8 let se cvičím jen v technické angličtině. :D

Edit: Smát se můžou čemu chtějí. To jen ten rozdíl jestli se člověk řídí svou hlavou nebo je schopen přijmout závěry vícero a mnohem chytřejších hlav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.9.19 18:54

@Lexter Ale vždyť to tady nikdo nezpochybňuje, výhody a nevýhody sekce versus přirozený porod, to už tady bylo několikrát, včetně toho osídlení mikrobiálního. Mmch, většině novorozenců dnes matky dávají probiotika kvůli prdům a tím ty střeva osídlí. Ale dejme tomu. Já jsem se tu začla dohadovat až poté, co ten paranoik tady začal psát výplody typu, že se rozhlídně po třídě a ví, které dítě je nevhodné pro chov a vdný kus, jenom proto, že ví, že je ze sekce.To je prostě úplně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
16.9.19 18:56
@renap píše:
@Lexter no,ale já se právě tady neřídím emocimi, ale čistě logikou a medicínou. Protože logicky naprosto není důvod být nějak do budoucna poškozen tím, že člověk narodil sekcí a něco špatně genetickýho předávat dál. Jo, kolem porodu se může stát spousta průserů, končící následky pro dítě, od hypoxie, sepse, poranění. Ale tohle se právě zrovna plánovanou sekcí naprosto eliminuje. Viděl jsi někdy třeba přirozený porod koncem pánevním? Já jo, a není to nic pěknýho. Ty bys chtěl, aby tvoje žena KP rodila? A kdyby nechtěla, jelikož každý soudný doktor to nedoporučí, tak co?

Jistě, sice neviděl, ale zeťák jo, moje dcera takhle rodila. Scela přirozeným způsobem. Nic co by se nedalo přežít. Během pár hodin bylo po všem a za tři dny po porodu šla domů. A má zdravého kluka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
16.9.19 18:57
@renap píše:
@Lexter Ale vždyť to tady nikdo nezpochybňuje, výhody a nevýhody sekce versus přirozený porod, to už tady bylo několikrát, včetně toho osídlení mikrobiálního. Mmch, většině novorozenců dnes matky dávají probiotika kvůli prdům a tím ty střeva osídlí. Ale dejme tomu. Já jsem se tu začla dohadovat až poté, co ten paranoik tady začal psát výplody typu, že se rozhlídně po třídě a ví, které dítě je nevhodné pro chov a vdný kus, jenom proto, že ví, že je ze sekce.To je prostě úplně mimo.

Pokud vezmeme v potaz, že ono postižení může být trvalé pak se to následně může přenést i na další generaci. Potřeba probiotik nebo jiných medikamentů jen ukazuje na problém. Ale to já nevím, na to jsem malý pán.

Problém, který máš s tady s pánem, je že mluví zcela striktně bez ohledu na citlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
16.9.19 19:01
@renap píše:
@Lexter Ale vždyť to tady nikdo nezpochybňuje, výhody a nevýhody sekce versus přirozený porod, to už tady bylo několikrát, včetně toho osídlení mikrobiálního. Mmch, většině novorozenců dnes matky dávají probiotika kvůli prdům a tím ty střeva osídlí. Ale dejme tomu. Já jsem se tu začla dohadovat až poté, co ten paranoik tady začal psát výplody typu, že se rozhlídně po třídě a ví, které dítě je nevhodné pro chov a vdný kus, jenom proto, že ví, že je ze sekce.To je prostě úplně mimo.

Bylo to nadsazené. Myslím, že jako takové to sem i vložil. A opravdu nemůžeme vědět, zda to jednou nedojde tak daleko. Že je to mimo dnes neznamená, že to tak bude stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
16.9.19 19:08

Poznatek. Víme, že dnes lze ovlivnit genom člověka pouze přijímanou stravou a vnějšími okolnostmi. Například GMO kukuřice byla upravena genem viru rezistentního na kupříkladu Roundap. To aby tím svinstvem mohla být šplíchána a nezdechla, ale vše ostatní ano. Lidé pak jsou schopni tento specifický gen začlenit do svého organismu skrz trávicí soustavu. Trpí pak střevními problémy. Berte to prosím jen jako poznatek. Principy DNA a RNA jsou fakt složité. Ani já to nemám nastudované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.9.19 19:11

@samá práce tak určitě to jde porodit, jsou ženský, který to dají, ale je to riziková poloha k porodu a z nějakýho důvodu, asi na základě nějakých statistik a zkušeností se prostě při KP ta sekce doporučuje, protože ta rizika jsou pro matku i dítě moc velká. Já to viděla jednou, moc často se to nevidí a to dítě tahali z paní tak, že mu přicucli VEX na zadeček a rvali ho ven, nešlo to, dítě nakonec křísili, mělo zlomenou klíční kost, ale to bylo to nejmenší. Paní potrhali tak, že ji pak 3 hodiny šili včetně konečníku a střeva. Takže tvá dcera je dobrá samice, ale holt někdy to neklapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí