Anketa pro muže - způsob porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37333
16.9.19 21:00

Pokud jde o děti ze zkumavky - tady je galerie:
http://www.iscare.cz/ivf
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
16.9.19 21:04
@Lenka_Hal píše:
@Lexter
Namatkou jsem zkusila a hned jako prvni na me vyskocilo tohle…zajimave :think:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC5597642/
„Across several measures, we find that cesarean-born children perform significantly below vaginally-born children, by up to a tenth of a standard deviation in national numeracy test scores at age 8–9. Estimates from a low-risk sub-sample and lower-bound analysis suggest that the relation is not spuriously related to unobserved confounding. Lower rates of breastfeeding and adverse child and maternal health outcomes that are associated with cesarean birth are found to explain less than a third of the cognitive gap, which points to the importance of other mechanisms such as disturbed gut microbiota. "A jak se tady smaly tem "bakteriim“… :mrgreen:

absolutně nejvíc miluju větu „já jsem to říkal“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
17.9.19 00:23

No, já bych se vrátil od výměny titulů na obě strany asi zase zpět k předpokládanému meritu ankety a na anketní otázku odpovídám následovně:

Nejsem lékař a už vůbec ne porodník. Možná jsem mohl za svoji životní pouť být nesčetněkrát podezírán z velmi nadprůměrného zápalu pro „amatérskou gynekologii“ ;), ale ne, nejsem lékař. Jakkoliv, jsem díky multioborovým projektům ve své profesi mohl přijít a přišel na nelékaře k velmi nadstandardnímu přehledu o zdravotních (ale i sociálních, rescue a firefighting) službách v ČR, v Evropě i ve světě, ani tak bych si ale nedovolil do toho, jakým způsobem má porod proběhnout kecat. Jediné, co jsem v dané věci podnikl v případě našich dětí, tedy samozřejmě mimo plné podpory partnerce a účasti při porodu, bylo že jsem pro to zajistil nejlepší možné široko daleko dostupné podmínky (ano, udělal jsem z ní extra-premium „kulicha“), a to do té míry, jak s tím jen dokázala být ještě OK. Ale upřímně, kdyby jí poradili ať děti vyblije a ona se k tomu uvolila (a šlo to), bylo by mi to jedno, pokud jsou výsledkem zdravé děti i máma.

Ke zde zmíněnému eugenickému dobývání ideálu mám poznámku asi takovou, že samozřejmě vnímám, že i mne čas od času obklopují sub-ideální vzorky populace, ale jednak si myslím, že zatím nikdy z toho ovlivňovat to aktivitou člověka nevzešlo nic dobrého a pak, daleko hůře se zřejmě na stavu lidstva podepisují všelijaké sociální a environmentální experimenty (chtělo se mi napsat exkrementy), než zrovna toto. Shrnuto - ona si s námi přiroda stejně poradí, ať už se o to zasadíme sami nebo ne.

Příspěvek upraven 17.09.19 v 06:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30146
17.9.19 06:36
@Yggr píše:
No, já bych se vrátil od výměny titulů na obě strany asi zase zpět k předpokládanému meritu ankety a na anketní otázku odpovídám následovně:

Nejsem lékař a už vůbec ne porodník. Možná jsem mohl za svoji životní pouť být nesčetněkrát podezírán z velmi nadprůměrného zápalu pro „amatérskou gynekologii“ ;), ale ne, nejsem lékař. Jakkoliv, jsem díky multioborovým projektům ve své profesi mohl přijít a přišel na nelékaře k velmi nadstandardnímu přehledu o zdravotních (ale i sociálních, rescue a firefighting) službách v ČR, v Evropě i ve světě, ani tak bych si ale nedovolil do toho, jakým způsobem má porod proběhnout kecat. Jediné, co jsem v dané věci podnikl v případě našich dětí, tedy samozřejmě mimo plné podpory partnerce a účasti při porodu, bylo že jsem pro to zajistil nejlepší možné široko daleko dostupné podmínky (ano, udělal jsem z ní extra-premium „kulicha“), a to do té míry, jak s tím jen dokázala být ještě OK. Ale upřímně, kdyby jí poradili ať děti vyblije a ona se k tomu uvolila (a šlo to), bylo by mi to jedno, pokud jsou výsledkem zdravé děti i máma.

Ke zde zmíněnému eugenickému dobývání ideálu mám poznámku asi takovou, že samozřejmě vnímám, že i mne čas od času obklopují sub-ideální vzorky populace, ale jednak si myslím, že zatím nikdy z toho ovlivňovat to aktivitou člověka nevzešlo nic dobrého a pak, daleko hůře se zřejmě na stavu lidstva podepisují všelijaké sociální a envirnmentální experimenty (chtělo se mi napsat exkrementy), než zrovna toto. Shrnuto - ona si s námi přiroda stejně poradí, ať už se o to zasadíme sami nebo ne.

Otázka spíš byla zda je ok, když si žena naplánuje řez, z jakéhokoli důvodu včetně marnivosti. A zda by to chlapovi bylo jedno, nebo a jak, by na to reagoval. Na Mně by to vliv mělo. Když by žena ignorovala potencionální výhody přirozeného porodu a šla by proti všem doporučení lékařů, kvůli své marnivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106493
17.9.19 07:13
@Honza 12 píše:
Otázka spíš byla zda je ok, když si žena naplánuje řez, z jakéhokoli důvodu včetně marnivosti. A zda by to chlapovi bylo jedno, nebo a jak, by na to reagoval. Na Mně by to vliv mělo. Když by žena ignorovala potencionální výhody přirozeného porodu a šla by proti všem doporučení lékařů, kvůli své marnivosti.

marnivosti? To je jako co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.9.19 07:27

@Venetia :mrgreen: no, víš jaká je to marnivost mít v pipce cévku, z díry v břiše dren, a navždy jizvu? To se tady fakt člověk dozví věci. Já jsem doteď byla na tom, a v praxi viděla, že s ty sekce dělají když hrozí nějaké riziko při přirozeným porodu, a pokud to chce ta žena sama, tak že strachu, buď z bolesti, nebo o dítě. Nebo po nějaké hrůzne zkušenosti z prvního porodu, viz třeba já. Ale sekce z marnivosti, to fakt slyším poprvé, a začínám mít pocit, že mě tu už nic nepřekvapí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 07:30
@Honza 12 píše:

Honzí, zeptej se prosím večer ženy, jestli je možné mít císařský řez z marnivosti…
Ona o tom ví víc než Ty… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.19 07:35

@renap asi tak :nevim: bolesti jak prase, pri zvedani jsem omdlela, v posteli jsem se musela pritahovat o okraje, abych se nadzvedla a mohla se “odplynovat”, u toho jsem bolesti brecela (zalezi, jake mate leky, tady v zahranici mi davali slabe kvuli kojeni). O necitlivosti bricha po preruseni nervovych spoju a bolestech nemluvim a o jizve, navic krive uz vubec ne (detail ale naprosty). Ted me to ceka mozna za mesic znovu nebo prirozeny, nevim, cekam na rozhodnuti doktora a zacinam se desit vic a vic. Nastesti mimino v brise me kope tak, ze se zacinam tesit, ze pujde ven, jakkoli. A manzel si mysli, jaka je to pohodicka cisar, ze at pry normalne nerodim a nedokaze pochopit, ze ja klidne normalne rodit budu. :nevim: aspon bych mela srovnani 8)

• Citovat
  • Upravit
106493
17.9.19 07:36
@renap píše:
@Venetia :mrgreen: no, víš jaká je to marnivost mít v pipce cévku, z díry v břiše dren, a navždy jizvu? To se tady fakt člověk dozví věci. Já jsem doteď byla na tom, a v praxi viděla, že s ty sekce dělají když hrozí nějaké riziko při přirozeným porodu, a pokud to chce ta žena sama, tak že strachu, buď z bolesti, nebo o dítě. Nebo po nějaké hrůzne zkušenosti z prvního porodu, viz třeba já. Ale sekce z marnivosti, to fakt slyším poprvé, a začínám mít pocit, že mě tu už nic nepřekvapí :nevim:

Marnivost u porodu jedno jakého typu si opravdu nějak nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30146
17.9.19 07:41
@Venetia píše:
marnivosti? To je jako co?

Třeba to co jsi psala v dotazu. Strach o postavu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106493
17.9.19 07:43
@Honza 12 píše:
Třeba to co jsi psala v dotazu. Strach o postavu. :mrgreen:

To jsem opravila, že se to netýká postavy, ale pipky :D A to díky vám pánové, kteří jste schopni říct, ženě po detech, že jí má vytahanou a podobné lichotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30146
17.9.19 07:44
@free333 píše:
Honzí, zeptej se prosím večer ženy, jestli je možné mít císařský řez z marnivosti…
Ona o tom ví víc než Ty… :kytka:

Tak ona nešla za doktorem si objednat císaře na přání. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
17.9.19 07:52
@Honza 12 píše:
Tak ona nešla za doktorem si objednat císaře na přání. :think:

Ale to je jedno… :lol:

Ona Ti vysvětlí, Honzo, že císařský řez z marnivosti je nesmysl, vysvětlí Ti to tak, že to prostě pochopíš, s ní to nemá nic společného… ;)
Ale ona dobře ví, o co jde, protože víme oba, kde pracuje…

A Ty to pochopíš a o to tady jde… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.9.19 08:00

@Honza 12 ty si fakt myslíš že takhle přijde dáma za doktorem na kafe, řekne booooze já jsem tak marniva, už nevím, čím bych se zabavila co takhle mi rozriznout břicho, to bude zábava. Ne fakt ne. Jo, jsou sekce v uvozovkách na přání, to nepopírám, ale co v praxi vidím, jsou to většinou manželky a dcery doktoru, tam je to profesionální deformace, oni prostě ví, co se může při tom porodu stát a jdou na jistotu. Teď tu zrovna máme dvě, manželku chirurga a dceru anesteziologa. A kdyby tě zajímalo, jak to zdůvodnil, tak se tam píše kp nepoměr. To se nedá dokázat a napadnout to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.19 08:02

@renap Ty jsi z oboru?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat