Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hroznej puberťák píše:
Pokud někdo má prachy na prvním místě a udělá pro ně cokoliv, aniž by byl schopen domýšlet širší důsledky, o nějakém oslnivém intelektu nemůže být ani pomyšlení.
by ses divil..... je dost lidi, kteri maji prachy na prvni pricce rebricku hodnot a chodi pres mrtvoly. A s IQ to ani moc nesouvisi mi prijde, tam budou spis jine „kvality“ typu: nenazranost, sobeckost, bezohlednost.
@warita píše:
by ses divil..... je dost lidi, kteri maji prachy na prvni pricce rebricku hodnot a chodi pres mrtvoly. A s IQ to ani moc nesouvisi mi prijde, tam budou spis jine „kvality“ typu: nenazranost, sobeckost, bezohlednost.
Právě proto, že znám mraky případů, co si v zaslepené honbě za majetkem zničili zdraví i normální život, a pak se strašně divili, že si to zdraví za prachy nekoupí a co chtěli prožít už neprožijí, bych řekl, ze to s iq souvisí dost, že tak jednoduchá věc je přeci jasná…
@Annne píše:
Jo takhle? Necetla jsme celou diskuzi, jen par stranek.
Takze ty podvadis manzelku? Tva manzelka zna tvuj nick na emimine a proto nechces, aby se to dozvedela? Ja si stejne myslim, ze clovek by mel delat veci v zivote tak, aby se k nim mohl kdykoli prihlasit…
A proc o tom vlastne manzelka nesmi vedet? Proc delas veci poza jeji zada? A neuvazoval jsi treba o tom, ze bys ji navrh otevreny vztah, aby si i ona mohla najit milence, anebo jineho partnera, pokud vam to spolu nefunguje?
Uff, to jsou zase reci, mas fakt zvlastni nazory, takove trochu mimo realitu. ![]()
@Sandokanos píše:
Uff, to jsou zase reci, mas fakt zvlastni nazory, takove trochu mimo realitu.
tak i ja zastavam nazor, ze clovek nema delat veci, o kterych vi, ze by zranili drahou polovicku a to i v pripade, ze by se to druha polovicka nikdy nedozvedela. Proste z principu necinim to, co by toho druheho bolelo. Nemyslim, ze to je nejak odtrzene od reality.
@warita píše:
tak i ja zastavam nazor, ze clovek nema delat veci, o kterych vi, ze by zranili drahou polovicku a to i v pripade, ze by se to druha polovicka nikdy nedozvedela. Proste z principu necinim to, co by toho druheho bolelo. Nemyslim, ze to je nejak odtrzene od reality.
Je to odtrzeno hodne od reality, protoze vetsina neverniku logicky chce zachovat vztah, minimalne aspon prozatim. A takove reci o nevere a navrhy otevreneho vztahu opravdu nepadnou na urodnou pudu a manzel/manzelka to veme hodne spatne.
@Sandokanos píše:
Je to odtrzeno hodne od reality, protoze vetsina neverniku logicky chce zachovat vztah, minimalne aspon prozatim. A takove reci o nevere a navrhy otevreneho vztahu opravdu nepadnou na urodnou pudu a manzel/manzelka to veme hodne spatne.
ale mohl by treba prestat byt neverny, ze? Protoze vybidnuti k tomu rict vse manzelce/manzelovi by mohlo nevernika pobidnout k zamysleni, co vlastne dela a jaky to bude mit dopad, pokud se to partner dozvi a jestli by preci jenom nemel s tou danou cinnosti seknout a zda mu vubec neco jako spatne svedomi rika… pokud ne, mame vykladove slovniky.
Takze mi ten komentar vubec neprijde odtrzeny od reality.
@warita píše:
ale mohl by treba prestat byt neverny, ze? Protoze vybidnuti k tomu rict vse manzelce/manzelovi by mohlo nevernika pobidnout k zamysleni, co vlastne dela a jaky to bude mit dopad, pokud se to partner dozvi a jestli by preci jenom nemel s tou danou cinnosti seknout a zda mu vubec neco jako spatne svedomi rika… pokud ne, mame vykladove slovniky.Takze mi ten komentar vubec neprijde odtrzeny od reality.
Jo, tahle naivní ideály jsem měl kdysi taky, i ty nesmyslné radikálně odsuzující výkřiky jsem kdysi produkoval. S odstupem času už jsou mi akorát k smíchu, jak je ta realita mnohem, mnohem širší, než si takový zaslepený idealista dokáže připustit ![]()
@Hroznej puberťák píše:
Jo, tahle naivní ideály jsem měl kdysi taky, i ty nesmyslné radikálně odsuzující výkřiky jsem kdysi produkoval. S odstupem času už jsou mi akorát k smíchu, jak je ta realita mnohem, mnohem širší, než si takový zaslepený idealista dokáže připustit
Asi tak no. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, předem říkám, že si nejdu pro radu. Snad jen chci situaci zlehčit a věřit manželové verzi, nechte mě u toho prosím nebo to vemte jako příspěvek pro pobavení.Takže…jedu si autem, píchnu kolo, vlezu do rezervy a tam najdu lubrikant a manželovo nové oblečení. Oblečení jsem v životě neviděla, nezmínil se, že si něco koupil, o lubrikantu jsme doma mluvili jen teoreticky. Takže co mi prolítlo hlavou tady vůbec nemá smysl psát…lubrikant otevřený, v džínách kapesník- to neobhájíš!!!
A teď se chci podělit o odpověď jak manžel celou situaci vysvětlil. Ano, věřím tomu, abych se z toho nezbláznilaPrý to tam vozí skoro rok, jenže na to jaksi zapomněl a už to nevytáhl z toho auta. Jednou měl jít hned z práce k zubaři, jenže pracuje v montérkách a nestihl to domů 40 km otočit pro čisté oblečení. Takže šel do obchoďáku a koupil si hadříky. No a v tom obchoďáku šel kolem sexshopu, kam ho zvědavost zahnala, a aby tam nebyl jako čumil, koupil si lubrikant. Ještě než došel k autu, otevřel ho a zkusil na prst kvalitku, prý ho prodavačka moc vychvalovala
celou tašku hodil do kufru, převlékl se, šel k zubaři, převlékl se a zase pracoval. Pak údajně nějakou dobu vozil tašku volně položenou v kufru. Po pár dnech měl u mých rodičů něco špinavého naložit do kufru, nechtěl si to zašpinit, tak zvedl dekl kufru a tašku hodil prostě do rezervního kola
no a údajně na to už zapomněl. Já to nepochopím, ale vem to čert už. No a několik měsíců na to píchnu a toto najdu!!! No a po pár hádkách mu to prostě věřím.
Slunce, seno…„já jsem si hned myslela, že by se ten můj moula na to nezmoh“-ale v tom filmu se na to zmoh
Holky, musíme se s těma chlapama tak trápit?
Já tomu věřím, na milenku lubrikáč netreba
![]()
@Annne píše:
To neudelaji, protoze by stratili ty vyhody, ktere na zaklade lzi od partnera cerpaji, citovy a nekdy i majetkovy servis partnera. Kdyby mu rekli pravdu a navrhli otevreny vztah, a pokud by ho ten druhy neakceptoval, tak by rizkovali stratu vyhod. A taky nekteri maji problem akceptovat polygamii u partnera, i kdyz jsou sami polygamni.
Ano, přesně tak to je. Proč by nevěrníci říkali pravdu a tím se vzdali všech výhod? Vždyť je to tak jednoduché: stačí partnerovi lhát a mohou mít vše: věrnou partnerku, rodinu, zázemí a dobrodrůžo s milenou k tomu. Proč to komplikovat nějakou čestností a výčitkami svědomí? Vymyslí si nějakou vhodnou racionalizaci svého chování a nakonec sami sebe přesvědčí, že to dělají pro dobro rodiny
![]()
@Theli píše:
Ano, přesně tak to je. Proč by nevěrníci říkali pravdu a tím se vzdali všech výhod? Vždyť je to tak jednoduché: stačí partnerovi lhát a mohou mít vše: věrnou partnerku, rodinu, zázemí a dobrodrůžo s milenou k tomu. Proč to komplikovat nějakou čestností a výčitkami svědomí? Vymyslí si nějakou vhodnou racionalizaci svého chování a nakonec sami sebe přesvědčí, že to dělají pro dobro rodiny![]()
Já osobně nikdy nechápala, jak se takoví lidé můžou (i s jejich výmluvami pro sebe) podívat tomu druhému do očí. Mě by to tak bolelo i za partnera, kdybych podváděla, že bych na tom byla mnohem hůř. Tak nevím, jak tak čtu, asi jsem ještě tele plné ideálů, třeba od toho upustím, i když pevně doufám, že ne.
@Hroznej puberťák píše:
Jo, tahle naivní ideály jsem měl kdysi taky, i ty nesmyslné radikálně odsuzující výkřiky jsem kdysi produkoval. S odstupem času už jsou mi akorát k smíchu, jak je ta realita mnohem, mnohem širší, než si takový zaslepený idealista dokáže připustit
tak jak vis, jsem stara rasple a ty idealy mam stale. Taky se tomu rika moralka a na te ja trvam. Manzel je jeste zasadovejsi nez ja, takze my se hledali a nasli. Diky bohu za to, ze nemusim resit nevery… ani moje ani jeho.
@Uiii píše:
Já osobně nikdy nechápala, jak se takoví lidé můžou (i s jejich výmluvami pro sebe) podívat tomu druhému do očí. Mě by to tak bolelo i za partnera, kdybych podváděla, že bych na tom byla mnohem hůř. Tak nevím, jak tak čtu, asi jsem ještě tele plné ideálů, třeba od toho upustím, i když pevně doufám, že ne.
Tak člověk časem asi otupí. Nejdřív ty výčitky asi mají, ale pak už je to rutina a nakonec si už ani neumí představit, že by měli pouze jednoho partnera.
Nevěrníci ale musí být z podstaty věci hodně sobečtí, nesobečtí lidé málokdy zahýbají.
Pokud někdo má prachy na prvním místě a udělá pro ně cokoliv, aniž by byl schopen domýšlet širší důsledky, o nějakém oslnivém intelektu nemůže být ani pomyšlení.