Babička krade

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
24.1.20 07:47

@Russet Vzala by si cigaretu i z krabky na stole, to je jedno.
Jde mi spíš jen o princip… To si máme zamykat všechny pokoje, kde máme nějaké své osobní a cenné věci?

Když nebude krást cigarety, bude krást peníze na ně… Takže tak. :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
24.1.20 07:48
@Lixie píše:
@Eemii Ne mezi mnou rodiči, ale babička „zničila“ důvěru.
Asi jsem to špatně napsala.Pro všechny.
Ano, „zničila“ důvěru, neboť jí nemůžeme věřit v tom, že to neudělá znova a že si budeme muset zamykat své osobní věci ve vlastním baráku.

Tak zrovna tvuj ten barak fakt neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
24.1.20 07:48
@Lixie píše:
@Eemii Ne mezi mnou rodiči, ale babička „zničila“ důvěru.
Asi jsem to špatně napsala.Pro všechny.
Ano, „zničila“ důvěru, neboť jí nemůžeme věřit v tom, že to neudělá znova a že si budeme muset zamykat své osobní věci ve vlastním baráku.

kdo říkal že si ho musíš kupovat..existují pronájmy ne.. :roll:
A ano, zamykej si věci..co jiného chceš poradit. starého člověka nepředěláš..ona ví, že o tom víte a stejně to dělá, takže zákazy asi nepomůžou..nic jiného než si zamknout pokoj..to je takový problém.?

• Citovat
  • Upravit
20976
24.1.20 07:49

@Lixie ne za odmenu, ale treba k narozeninam, ke svatku a mate klid. Porad misto nejakeho konstruktivniho reseni, kde trochu ustoupite z toho vaseho „ona krade!, spatnej clovek, znicena duvera, vsechno spatne“ a vyjdete ji trochu vstric, se ji snazite evidentne porad potrestat atd. Mate pouze svou pravdu a tu hrnete jak buldozer pres mrtvoly. Trochu empatie a asertivity by se vam hodilo jako sul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.1.20 07:50
@Lixie píše:
@Russet Vzala by si cigaretu i z krabky na stole, to je jedno.
Jde mi spíš jen o princip… To si máme zamykat všechny pokoje, kde máme nějaké své osobní a cenné věci?Když nebude krást cigarety, bude krást peníze na ně… Takže tak. :nevim: :nevim: :nevim:

Tak to snad není katastrofa, ne? Jedna cigareta. Kup jí karton a bude vypalovat o 106. Jestli se ztrácí někomu i peníze, tak se asi budete muset zamykat, pokud je dementní a nedochází jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
24.1.20 07:50
@Lixie píše:
Ahoj všichni :mavam:
Vzhledem k tomu, že nemám dostatek peněz na vlastní bydlení, ještě žiji s rodiči a babičkou ve velkém domě. A tak se určitě někdo setkal s tím, že v rodině jsou nebo byly nějaké neshody. Řeknu Vám můj příběh.

Odjakživa s babičkou nemáme příliš dobré vztahy, v dětství to byly samé příkazy, zákazy, citové vydírání, atd.
Včera jsem ale musela už na ní „vystartovat“, neboť jsem zjistila, že mi krade z kabelky, opakuji, přímo z KABELKY cigarety. Když jsem zjistila, že mi pár cigaret chybí, šla jsem si s ní promluvit. Pochopitelně zapírala, že ona to nebyla. Asi po 10 minutách se přiznala, řekla, vždyť se o nic nejedná, že to byla JEN cigareta. Dokola jí říkám, že mi tak nevadí, že se jedná o cigaretu, ale že zničila veškerou důvěru mezi mnou a rodiči. Zničila pojem bezpečný domov, že si budu muset neustále hlídat věci, atd. Neustále si mluvila svou, že to byla jen cigareta.
Mimochodem, toto neudělala poprvé, krade cigarety mě, rodičům a když přijede na návštěvu sestra, tak jí také. Pokud jí někdo načape a konfrontuje jí, tak zapírá a zapírá. I když ten dotyčný to viděl na vlastní oči.

Zajímá mě, pokud se s tímto někdo setkal, zda něco na babičku (či někoho známého) platilo, aby se toto neopakovalo. A jak jí přesvědčit, že se nejedná pouze o cigarety, ale i o důvěru, strach o věci atd. Nechce si vůbec připustit, že něco špatného udělala. :zed: :zed: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Jo, moje máti má podobné úlety občas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 07:51

@j.a.n.i1 ano je to rodičů barák, proto píšu „budeme muset zamykat své osobní věci ve vlastním baráku“
Nebudu psát, že si budou rodiče zamykat své věci ve vlastním baráku a já své věci u rodičů v domě… :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Hledáte bezvýznamné věci… Toto přece ve svém příspěvku neřeším, čí je barák atd. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
@stinga píše:
@Lixie přestaňte všichni kouřit a je po problému, je to hnusné, smrdí vám z pusy a stojí to spoustu peněz :mavam:

To je rada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918

Tak ono není moc možnosti, jak to řešit. Buď se odstěhuj nebo zamykej, nic jiného se moc radit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.1.20 07:52

Babička je senilni?
Kupte ji cigara a svoje si zamykej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
24.1.20 07:52

Holka, ale tak se v normální rodině řeší problémy. Prostě zjistíš proč to babička dělá a ne hledat jak nejlépe ji nadat. Asi je tedy kuřácká jako vy všichni a buď na to nemá nebo si není schopna dojít. Ne neschválila bych ji, ale snažila se najít příčinu a tu řešila. Navíc nemusíš si zamykat věci ve svém vlastním domě protože on není tvůj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107639
24.1.20 07:53
@Cenarius píše:
@Lixie kupte ji karton a nebude vam nic krast. Nebo jeste lip, az si budete kupovat pro sebe, tak se ji zeptejte, jestli nechce koupit taky. Ono spis nez o penize, tak jde o to, ze nema a nikam se ji nechce. A vy to neuveritelne hrotite :roll: ze si vezme cigaretu a vy na ni utpcite, ze vam zkazila cely zivot, cele detstvi, veskere vztahy v rodine, muze za valku na blizkrm vychode, za virus v cine atd.

Může si o tu cigaretu říct ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
24.1.20 07:53

@Lixie Tvuj neni, takze ve vlastním ne… I když chapu, ze bys rada, ale to budes muset prestat kecat a zacit neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.1.20 07:54
@j.a.n.i1 píše:
Tak zrovna tvuj ten barak fakt neni…

To je snad jedno, ne? Je to holt domov a nikdo nemá právo ji lézt do soukromí a krást. Na vlastnictví vůbec nezáleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
24.1.20 07:56

Vy fakt tady řešíte tu cigaretu, jak jsem psala o cigarety mi až tak nejde…
Jde mi hlavně o to, aby si uvědomila, že se to prostě nedělá. Lézt někomu do soukromí, do cizí kabelky, říkejte si tomu jak chcete. NEDĚLÁ SE TO!!!

A pokud to někdo z Vás dělá, tak je mi vážně líto toho „poškozeného.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová