Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, jdu si pro řadu. Ke konci měsíce nevycházím. Naší mi nechtějí pomáhat. Byla jsem u nich na návštěvě a vzala jsem tam drobné a pár cigaret.
Táta zjistil, že mu chybí cigarety, myslela jsem, že to nepozná.
Jsou na mě naštvani. Já myslím, že se toho moc nestalo.
Co myslíte?
@Klopotkova píše:
Barák je babky? Pokud jo a ona k Jehovistům opravdu půjde, tak ti už se postarají o to, aby jim barák přepsala.
Ale jo-to už zní dramaticky dost. Babča dá barák Jehovistům. Zakladatelka bude muset začít platit drahé nájemné a začne krást cigára… ![]()
@Kelen píše:
Ale jo-to už zní dramaticky dost. Babča dá barák Jehovistům. Zakladatelka bude muset začít platit drahé nájemné a začne krást cigára…[/citace
Ta její babka je krá. va a zlý člověk, jako bonus zloděj.
@Klopotkova píše:
Nelíbí se mi, jak se většina z vás tady obouvá do zakladatelky.
Babka se chová ve svých letech jak největší kráva, zřejmě je velice zlý člověk, který se odmalička dobře nechoval ke své vnučce.
Zřejmě je hodně blbá i ohledně těch Jehovistů, já bych s ní ukončila veškeré vztahy a věci si zamykala.
Nyní jí krade věci z kabelky, lézt do osobních věcí je přes čáru i v
rodině, kde to dobře funguje. Říkat zakladatelce, ať nekouří, to už je hodně mimo, každý má nějaký ten zlozvyk, to píši jako celoživotní nekuřák.
Jedete do ni fakt hodně, je to humus.
Muzes to prosim te trochu rozvest? Asi mas nejake informace, ktere jsem prehledla?
@Silverine247 píše:
Muzes to prosim te trochu rozvest? Asi mas nejake informace, ktere jsem prehledla?
Leze do osobních věcí rodinným příslušníkům a krade jim jejich věci- viz.ty cigarety.
Je velice nerudná, ke svojí vnučce se nechová hezky.
Paktuje se se sektou.
Pro mě osobně hodně špatných věcí, nedokážu si to vůbec představit.
@Cenarius píše:
@Lixie kupte ji karton a nebude vam nic krast. Nebo jeste lip, az si budete kupovat pro sebe, tak se ji zeptejte, jestli nechce koupit taky. Ono spis nez o penize, tak jde o to, ze nema a nikam se ji nechce. A vy to neuveritelne hrotiteze si vezme cigaretu a vy na ni utpcite, ze vam zkazila cely zivot, cele detstvi, veskere vztahy v rodine, muze za valku na blizkrm vychode, za virus v cine atd.
@Lixie
krade jenom cigarety? To není nic moc. Kup jí krabičku a máš klid
Dělal to i před zdražení, nebo až teď od ledna? ![]()
Je sranda, že zakladatelka řeší, jak vysvětlit babce, že jí nemá lézt do kabelky… A pak vzápětí vyplyne, že babka nemá peníze ani na cigára a musí je krást, jinak by si ani, než jí přijde další důchod, nezakouřila.
Ale to pro zakladatelku není důležité, ta chce jen řešit, že babka nabourala důvěru v rodině tím, že lezla bez dovolení do cizí kabelky. No, ok.
A na závěr se dozvíme, že dům patří babce a vnučka tam bydlí zadarmo.
Ta babička to asi nebere jako krádež, ale prostě je doma, má chutˇna cigaretu, ví že hulíte všichni, tak ví, že vždy nějakou cigaretu najde
Asi bych jí občas krabičku koupila, aby nemusela brát ostatním a byl by klid. Určitě bych z toho nedělala drama takového kalibru, že si budete muset všichni zamykat věci. Nebo bere ještě něco jiného?
@Tomkins píše:
Je sranda, že zakladatelka řeší, jak vysvětlit babce, že jí nemá lézt do kabelky… A pak vzápětí vyplyne, že babka nemá peníze ani na cigára a musí je krást, jinak by si ani, než jí přijde další důchod, nezakouřila.Ale to pro zakladatelku není důležité, ta chce jen řešit, že babka nabourala důvěru v rodině tím, že lezla bez dovolení do cizí kabelky. No, ok.
asi tak to bude ![]()
@Tomkins píše:
Je sranda, že zakladatelka řeší, jak vysvětlit babce, že jí nemá lézt do kabelky… A pak vzápětí vyplyne, že babka nemá peníze ani na cigára a musí je krást, jinak by si ani, než jí přijde další důchod, nezakouřila.Ale to pro zakladatelku není důležité, ta chce jen řešit, že babka nabourala důvěru v rodině tím, že lezla bez dovolení do cizí kabelky. No, ok.
Taky čóruju cigára u bráchy třeba v bundě, když vim, že je tam má a já nemám. Nevidím problém. Nepřijde mi to jako zásadní narušení soukromí nebo důvěry. Kdyby ti sebrala třeba peníze nebo se vyptávala co to v tý kabelce máš, tak bych to řešila, ale tohle je prkotina, nezlob se na mě.
@Azeretereza píše:
Taky čóruju cigára u bráchy třeba v bundě, když vim, že je tam má a já nemám. Nevidím problém. Nepřijde mi to jako zásadní narušení soukromí nebo důvěry. Kdyby ti sebrala třeba peníze nebo se vyptávala co to v tý kabelce máš, tak bych to řešila, ale tohle je prkotina, nezlob se na mě.
ale ty cigara stály peníze, takže to je, jak kdybys mu kradla peníze..
neumíš otevřít rypák a zeptat se?
ty v tom problém nevidíš, ale ten druhý kterému je kradeš v tom problém vidí, musel si je zaplatit, na rozdíl od tebe..nebo až si koupíš, tak mu je vrátíš
těžko
@Azeretereza píše:
A proč si normálně nekoupíš dopředu, když víš, že Ti budou chybět? Jen mě to zajímá.
Já půjdu asi proti proudu. Mě by vadilo už jen to, že mi VLEZLA do kabelky! Takovéto věci prostě nesnáším. Také bych to vnímala jako narušení svého soukromí. Z úvodního příspěvku mám dojem, že zakladatelka řeší právě toto. Cigareta je až druhořadá. Možná je to jen problém spolubydlení - s tím nemám díkybohu zkušenosti.
Pokud není celý dům babičky (tady bych měla fakt strach ze vstupu do sekty) a babička nesponzoruje komplet náklady na údržbu, tak babi asi moc hospodařit s penězmi nebude umět. Když pár dní po důchodu už nemá peníze. Ono to může být tak, že si koupí nějaký ten karton cigaret z důchodu, cigára propálí a pak je krade ostatním. Nebo už sponzoruje sektu.
Každopádně nesouhlasím ani s krádeží cigarety. Už jen z principu - omlouvala by jen nemoc. V tom případě by si ostatní spolubydlící v domě měli hlídat své hřebíčky do rakvičky. ![]()