Babička na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
27.11.12 14:22

@korzet Nebyla jsi jěště ted anonym? Vždyt je to citlivé téma. :cert:
Já to znám, já byla těhotná, dostala jsem angínu, mamka na pracáku, nemohla přijet se slovy, mě taky nikdo nepomáhal. No manžel si vzal na dceru paragraf, zbytečně. Znám to, my si můžeme akorát tak postěžovat a to je vše. Ale mrzí to, vím, kolikrát távidím babičky co přijedou pohlídat vnoučata a maminka si v klidu uklidí, já třeba ted ve stresu, jelsti se syn probudí, umývala okna, no nechce je vidět když bude svítit sluníčko, sotva jsem dověšela záclonu tak se probudil.
Já vím, ona žádnou povinnost nemá, ale bylo by to super, kdyby občas přijela dala si kafé a cítila se u nás dobře, ale asi to tak není, pozvala jsem ji na vánoce, aby letos nebyla sama, bude to poprvé, tak prý nepřijede, máme být sami, něco v tom smyslu, že k nám nejezdila nikdy tak ted nás nechce rušit. Jenže ona to vidí tak, že řekne o víkendu přijedu, ten víkend nepřijede a chce až ted další, ale to se mi třeba nehodí, máme něco v plánu a vyzní to asi pro ni blbě. nechci aby mě tu umývala okna, ale přijela věnovala se dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
snoopy114
9.6.13 18:44

co dělat?

Když se mi měl narodit malý, to měla tchyně nejvíc řečí, jak bude chodit vozit a malého si brát na výlety, až povyroste. No vozila 3× a z toho jsem ji 2× musela volat, protože jsme s manželem potřebovali něco zařídit. :?
Malý povyrostl a na výletě byl 2×. Jinak si jezdí tchyně s tchánem sami.Pak se mi měl narodit druhý malý a bylo to tu zas, jak bude chodit vozit. No měla ho 1× a konec. :?
Nedávno se narodil malý od manželova bratra, toho si bere skoro každý den a dokonce i dopoledne, moje si brát nemohla, protože musela vařit, tak teď asi už nejí nebo nevím. :evil:
Pak mi řeněte, co s takovou babičkou, která bydlí kousek a klidně 4 měsíce neví, že má i jiná vnoučata než jen jedno :x
Už mi to říkají i lidé ve městě, jak chodí vzorně vozit a o mojich pomalu ani nevěděla, že existují :evil:.
No kluci to pochopí sami, až budou větší, ale nenaštvalo by Vás to? :|

• Citovat
  • Upravit
gk
570
29.11.14 20:51

babička na nic

Ahoj, obnovuji diskuzi a chci rady..
Svou matku/babičku nemám. Umřela mladá. Mám tchýni/babičku. Známe se už 15 let. S manželem s ní vycházíme někdy dobře, ale většinou blbě. Máme malé děti 27 a 6 měsíců. Bydlíme od ní 140km. Bydlíme za Prahou a babička/rodina/sestřenice/bratranci nám velmi chybí. Jsme na vše sami. S tchýní si volám jednou za 14-21 dnů. Píšu tak 3× do měsíce. Od narození prvního dítěte ho viděla tak 12× a hlídala na 5dnů 4×. Řekneme jí, že chceme hlídat-důvod-nemocnice, porod apod. Souhlasí. Pak vždy večer před hlídáním, to zruší. Syna jí vozíme až do bytu. Věkově je mladá 63 let a v důchodu. času dost. jediné vnouče dokud se nenarodila vnučka, ale ta ještě není na hlídání. Děsně ho chce, blbne mu po tel. hlavu, že si pro něj přijede, že tam má dárečky apod a pak to vždycky zruší. Já si mezitím naplánuji zákrok, nákupy, vyřizování úřadů apod. Jsem jen hodně zklamaná a nevím, proč to dělá. Máte to některá také? Manžel je na mě straně, ale nedokáže jí vynadat, že to takhle nejde.
Jak s ní vyjít? Co radíte? Zítra jsme tam měli jet a zároveň jsme tím zrušili i návštěvu dědy, se kterým je rozvedená. Ten je také zklamaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.11.14 21:04

@gk Ona vám ale nemá povinnost hlídat děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:05

@gk já řeším něco podobného ale s mojí matkou. Klukovi je 4,5 a NIKDY ho neměla na noc. Je jí jak vaší babičce. Do nedávna byla taktéž v důchodu.
Nyní jsem těhotná, mám zdravotní problmy a s ní to stejně nehne. Mám ležet, ale syn je nemocný, takže je doma a já neležím.
má možnost vzít si syna třeba na týden k sobě, neudělá to. Dokonce kývla na pracovní nabídku ikdyž ví, jak na tom jsem. prví trimestr krvácení s utrogestanem, druhý trimestr špinění minimálně 2-3× za týden. nyní špatný nález na velkém ultrazvuku a hrozba AMC. Nic jí to neříká.
nyní jsem jí požádala o podporu, protože možná půjdu na AMC a mám kluka zase doma a chlapa v práci. Prý jí psychycky vydírám a že jsme si druhé dítě vybrali sami… :cert: raději anonymně
nikoho jiného nemáme
platím si studentky z internetu :zed:

• Citovat
  • Upravit
gk
570
29.11.14 21:05
@kacz píše:
@gk Ona vám ale nemá povinnost hlídat děti…

to ano, ale většinou ho chce i když mi hlídat nepotřebujeme, což bylo nyní… Udělala mi to asi už 10×. Tak ať mě ani vnukovi neblbne hlavu a nehlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
29.11.14 21:07

@gk stykejte se s temi, kteri o to stoji. Pokud babicka zrusila navstevu, tak jedte pouze za dedou, to vypada, ze ten vam za dlouhou cestu nestoji. Na hlidani si poridte chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.11.14 21:10

@gk snad babičky nejsou jenom odkladiště, když vy zrovna potřebujete? Babičky nesmí mít svůj život, nesmí jít do práce a musí vám být k dispozici? Chápu, že vás štve, že je kluk natěšenej a ona to zruší. A co s tím chcete dělat? Nenaděláte nic. Malej to za chvilku prokoukne sám, na hlídání si někoho zaplaťte.

Anonymní, no tak platíš studentky z internetu a co má být? Tvoje máma má pravdu v tom, že dítě jste si vybrali vy, ona se kvůli vám nemusí hned postavit na hlavu. Chce jít do práce, to je přece v pořádku. Nebo jí v tom chceš zabránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
29.11.14 21:12
@Anonymní píše:
@gk já řeším něco podobného ale s mojí matkou. Klukovi je 4,5 a NIKDY ho neměla na noc. Je jí jak vaší babičce. Do nedávna byla taktéž v důchodu.
Nyní jsem těhotná, mám zdravotní problmy a s ní to stejně nehne. Mám ležet, ale syn je nemocný, takže je doma a já neležím.
má možnost vzít si syna třeba na týden k sobě, neudělá to. Dokonce kývla na pracovní nabídku ikdyž ví, jak na tom jsem. prví trimestr krvácení s utrogestanem, druhý trimestr špinění minimálně 2-3× za týden. nyní špatný nález na velkém ultrazvuku a hrozba AMC. Nic jí to neříká.
nyní jsem jí požádala o podporu, protože možná půjdu na AMC a mám kluka zase doma a chlapa v práci. Prý jí psychycky vydírám a že jsme si druhé dítě vybrali sami… :cert: raději anonymně
nikoho jiného nemáme
platím si studentky z internetu :zed:

no ale to je z tve strany vidirani. Zajem prarodice preci neznamena sluzby hlidaci agentury. Na druhou stranu se ji to vrati ve stari, az budes mit pomahat nad ramec spolecenskych zvyklosti ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
29.11.14 21:14
@Anonymní píše:
nikoho jiného nemáme
platím si studentky z internetu :zed:

Klidně si jde pracovat a žije svůj život? Nenechá se vydírat tebou a tvým těhotenstvím? Dokonce vám řekla, že jste si druhé dítě vybrali sami a odmítá vám posluhovat? Neuvěřitelná nehoráznost! Ta má přeci ve svém věku už jen hlídat na písknutí snachy a být ráda, že jí to dovolíte. No to je hnus tohleto!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:16

@kacz já mám prostě názor, že lidi by si měli pomáhat, hlavně když jde o rodinu, Nikdy jsem po ní nic nechtěla. Teď jde o zdraví. To jí pak taky můžu říct až bude stará a nemohoucí, že má smůlu, že tohle je život a strčit jí do LDM. Což nechci. Prostě mám trochu jiné priority

• Citovat
  • Upravit
gk
570
29.11.14 21:16

Asi je lepší si najímat cizí lidi a na vlastní bábu v tomto směru zapomenout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gk
570
29.11.14 21:17
@Cuddy píše:
@gk stykejte se s temi, kteri o to stoji. Pokud babicka zrusila navstevu, tak jedte pouze za dedou, to vypada, ze ten vam za dlouhou cestu nestoji. Na hlidani si poridte chuvu.

dědav ydrží do vánoc. Právě že nemáme peníze na au pair či školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.11.14 21:18
@Anonymní píše:
@kacz já mám prostě názor, že lidi by si měli pomáhat, hlavně když jde o rodinu, Nikdy jsem po ní nic nechtěla. Teď jde o zdraví. To jí pak taky můžu říct až bude stará a nemohoucí, že má smůlu, že tohle je život a strčit jí do LDM. Což nechci. Prostě mám trochu jiné priority

Holt tvůj názor a tvoje priority asi nesdílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:18

@hanka.br. ona nám neposluhuje, vidíme se tak 4× za rok. a je to vlastní matka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat