Babička na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
29.11.14 23:26

Anynymní, ale mě spíš přijde, že máte blok mezi sebou.. možná se pletu, ale většinou takové ty mámy kamarádky, co vidím u známých, že měly spíš vztah hodně vřelí, tak mají vřelí i v pomoci..
Já třeba jsem s mámou měla spíš takovou vlažný a o pomoc - ne hlídání si musí říkat několikrát a stejně je tam výmluva.
Ale už je to lepší.. už jsme si s mámou pár věcí vyříkaly na obě strany…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.11.14 23:27
@hanka.br. píše:
@marrlinka U nás se lidi k sobě chovají v rodinách většinou hezky. Neztěžují si na rodiče v diskuzi s názvem „Babička na nic“, nevyčítají rodičům, že žijí svůj život a neočekávají automaticky, že když jsou už dávno dospělí, tak se o ně maminky budou starat i ve stáří. Od toho mají své partnery, aby se o svou rodinu postarali oni. Neočekávají, že když si pořídí děti, tak je budou babičky hlídat a vzdají se své práce. Když však potřebují, pomoc přichází zcela samozřejmě plynule na obě strany. V takovém světě žiju, takže ne, jako hyneny se k sobě opravdu nechováme.

Pak ovsem nechapu, proc zakladatelce pises to, co pises. Prsve ted ji nastalo to obdobi, kdy je v loji a potrebuje pomoc. A tim vic mi to pripada smesne, kdyz nezada penize ani modre z nebe. Chce jen pohlidat syna. To vazne stoji tolik premahani vzit si na par dni k sobe vnouce?
V rodine to mame stejne jako v te vasi. O to vic proste tohle jednani nechapu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.11.14 23:29
@Anonymní píše:
@marrlinka ona tomá nastavené tak, že kdyby se něco vážného dělo, tak se možná uráčí přijet. Tzn. nemocnice, potrat, předčasný porod. Dokud držím, tak jí to nezajímá :( jsem včera probrečela celou noc, ještě mám jí za týden na důležité vyšetření, psychická podpora by mi hodně pomohla. Odběr plodové vody takhle pozdě a ještě s tím špiněním není žádná sranda, obecně to není sranda a jí to je prostě jedno.
pokud by šlo o někoho jiného tak to pochopím, ale vlastní máma? nevím kdo by mi měl být větší oporou v tomhle období

Někdo je prostě takový ten tvrdší charakter. To s tím pak moc neuděláš. Vím, že to zamrzí, já třeba žiju v tom, že pro své dítě udělám cokoli, ale někdo ti narovinu řekne, že na prvním místě je on sám a pak až jeho dítě. Je zbytečné nad tím smutnit, spíš je důležité se k tomu postavit tak, že to přijímáš a počítáš s tím. Maminka by ti měla být oporou, ale pokud není, omrkni okolí a najdi si jinou vrbu, stejně ti nakonec nic jiného nezbyde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 23:32

Já to nechápu kam ten svět spěje, dřív bylo normální, že si lidi pomáhali, rodiny žily vedle sebe, prvně pomáhali rodiče dcerám (synům) s dětma atd. pak když byli starý, tak šli na vejminek a ty jejich děti se zase starali o ně.
dneska si každý jede to svoje, nahlídání máme cizí lidi a rodiče pak strkáme do domovů důchodců nebo LDM. Je mi z toho smutno…

• Citovat
  • Upravit
30422
29.11.14 23:32
@marrlinka píše:
Pak ovsem nechapu, proc zakladatelce pises to, co pises. Prsve ted ji nastalo to obdobi, kdy je v loji a potrebuje pomoc. A tim vic mi to pripada smesne, kdyz nezada penize ani modre z nebe. Chce jen pohlidat syna. To vazne stoji tolik premahani vzit si na par dni k sobe vnouce?
V rodine to mame stejne jako v te vasi. O to vic proste tohle jednani nechapu :nevim:

Tak to prostě u nich chodí nějak jinak. Zřejmě nejsou vztahy mezi mámou a dcerou tak pevné, má to jistě nějaký důvod, sotva se z pečující matky stane babička, která se o dceru nezajímá. A pečující mámou se ženská nestane tím, že je to její povinnost, má to v sobě nebo ne. Jestli tahle babička to v sobě nemá, tak nezbývá, než jí o pomoc přímo požádat a nečekat, že bude sama volat nebo se zajímat a nabízet se. To už ale zakladatelka musela očekávat, svoji matku zná nejlíp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.11.14 23:33

A nebo což je jiné téma, porstě vymysle nějak, aby si prostě aspoň chvilku ležela.. Mylsím, že 4,5 letý už by tě nechal nebo ne? :think: Třeba, dkyž se dívá na televizhi a nebo si lehnout s ním vpokojíku, když se hraje- je náročný..
Já byla takto těhotná a kluk byl ve věku tvého a dalo se polehávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.11.14 23:34
@hanka.br. píše:
Myslím, že hlavně tvůj partner by měl být při tobě. Nečeká třeba, že tě podrží hlavně on?

„bude to dobry“ zni od vlastni matky, ktera dvakrat porodila, rpzhpdne lepe, nez od muze, ktery to chape, ale to vciteni se proste neni stoprocrntni. Muj nazor a zkusenost. Muj muz je uzasny a chapavy a drzi me i cp se zenskych veci tyce, ale jenom matka rekne „vim, ze mas strach o dite“ a je mym pocitum bliz a to jen z toho blbeho duvodu, ze je zenska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 23:36

@majki.r přesně takhle jsem to uzavřela. Že s tím nic nenadělám. Budu doufat, že dítě donosím a vše bude ok a na babičku prostě musím zapomenout.je mi to hrozně líto, ale tak to prostě je.

• Citovat
  • Upravit
14335
29.11.14 23:37

Možná se zalekla toho týdne, co tak ji říct, že by mohla třeba přijedt dvakrát - tříkrát do týdne na půl dne?? :think: :thin: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.11.14 23:37

@kvaček no a v cem je problem? Tak kdyz babicka nechce deti hlidat tak je jasne, ze k ni pak nechteji. Tak ji nech at se divi. Udelala si to sama.. Nevim o jakych vymluvach mluvis. Bud babicky zajem maji a nebo nemaji. Ale rozhodne nebudu svoji mamu nebo tchyni nutit. Mozna se mi to lehko pise, protoze u nas zajem mit budou. Ale babickam neni jeste ani 50 let a navic od nas obe bydli pres 100km takze se budem muset taky zaridit jinak. Ja to pisu z toho realistickyho pohledu. Je jasny, ze z moralniho a lidskyho hlediska by me to mrzelo a moc! A taky vim, ze zakladatelce slo spis o nedodrzovani slibu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.11.14 23:38
@hanka.br. píše:
Tak to prostě u nich chodí nějak jinak. Zřejmě nejsou vztahy mezi mámou a dcerou tak pevné, má to jistě nějaký důvod, sotva se z pečující matky stane babička, která se o dceru nezajímá. A pečující mámou se ženská nestane tím, že je to její povinnost, má to v sobě nebo ne. Jestli tahle babička to v sobě nemá, tak nezbývá, než jí o pomoc přímo požádat a nečekat, že bude sama volat nebo se zajímat a nabízet se. To už ale zakladatelka musela očekávat, svoji matku zná nejlíp.

Nojo, mas pravdu :? Bohuzel teda. Lidi jsou ruzny. A nekdy divny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.11.14 23:39
@marrlinka píše:
„bude to dobry“ zni od vlastni matky, ktera dvakrat porodila, rpzhpdne lepe, nez od muze, ktery to chape, ale to vciteni se proste neni stoprocrntni. Muj nazor a zkusenost. Muj muz je uzasny a chapavy a drzi me i cp se zenskych veci tyce, ale jenom matka rekne „vim, ze mas strach o dite“ a je mym pocitum bliz a to jen z toho blbeho duvodu, ze je zenska.

Zase musím souhlasit :kytka: A to doslova, zrovna dneska jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži, jsem v 16. týdnu, uklouzla jsem a dost ošklivě jsem sebou praštila. Příteli jsem v náručí brečela, že se bojím o miminko, odpověď byla vždycky „To je určitě dobrý“. Jsem celá pomlácená, nakonec jsem jela na pohotovost, v taxíku jsem volala mamince, která mi doslova řekla " určitě to bude dobrý, ale chápu, že se bojíš a jedeš si nechat malou zkontrolovat."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.11.14 23:39

@Šarlota4 v tom, že jsi to napsala, přesně jak nějaká tchýně- babička máma..
Jakože Si někdo pořídí děti a čeká hlídání, jakoby to člověk chtěl každý týden. Jsem s eschválně ptala zakladatelky jak často teda hlídá..a že spíš jde o tu pomoc, že ji mrzí.. že ji nepomůže, když je v uzkých

Příspěvek upraven 29.11.14 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
29.11.14 23:40

Holky já teda nic takovýho neřešim a vim, že řešit nebudu, protože tchýně i moje mamka se na vnouče těší a svoje vnoučata (od ségry a od švagrové) hlídají rádi. Ale nechápu, proč se tady některý ženský rozčilujou nad tim, že si tady někdo postěžuje, že maminka nebo tchýně nechtějí vnouče na chvíli hlídat? Jasně, babička neni poskok, ale v rámci rodiny si mají lidi pomáhat a stejně tak, jako se u nás v rodině předpokládá, že když já budu nemocná a budu mít nemocný i dítě, tak se postará moje mamka nebo tchýně stejně jako se my s přítelem postaráme o mamku nebo tchýni, když onemocní jedna z nich… myslim si, že to neni o tom, že by si nemohli naši rodiče odpočinout, naopak na to mají nárok, ale v rámci rodiny si mají lidi pomáhat, když je to potřeba. Takže já soucítim s maminkama, kterým vadí, že jim jejich rodiče nebo tchánovci nechtějí hlídat, když je potřeba… Nás se ségrou třeba babičky hlídaly úplně běžně, když mamka potřebovala něco vyřídit nebo musela do práce na přesčas, když byla mamina nemocná. Bohužel to takhle hezky jak u nás nechodí ve všech rodinách…
Pokud některá řešíte, že mamina nebo tchýně nechtějí hlídat, tak je lepší to řešit opravdu chůvičkama, ony dnešní studentky třeba pedagogických škol to ocení jako praxi a není to zrovna drahá záležitost, jsou rády za každou korunu. A babičky na to buď jednou přijdou sami o co přišly… nebo taky ne a s tím je třeba taky počítat a nelámat si s tím hlavu :) i když to člověka samozřejmě zamrzí, tak pokud to s mamkou/tchýní proberete a nic se nezmění, tak je fakt lepší to neřešit a zbytečně se netrápit :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 23:42

@hanka.br. čeká, ale jak píše @marrlinka přesně tak to mám i já. Mám úžasného chlapa, ale on prostě není žena, nevcítí se do toho, že o mimino může přijít, že je nějaký problém. Tohle všechno jsem jí i řekla a nic…
kdyych měla třeba strach z porodu, tak taky nepůjdu za psychologem, ale psycholožkou a duly taky nedělají muži @kvaček polehávám co to jde, ale stejně špiním :think: jídlo mu a sobě uvařit musím a 9h na pohádky koukat nemůže…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová