Babička na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
673
29.11.14 21:19

Já to mám taky tak, ale s vlastní mámou! Malému jsou tři roky, a nehlídala ani jednou. Prý, dokud není zcela samostatný, tak prostě ne. Když jsme u našich na víkend, tak si s ním spíš hraje nevlastní táta, mámu to prostě nebaví. Jen je nervózní, že jí udělá nepořádek. Jsou od nás 100km daleko, z valné většiny jezdíme my za nimi. Když je u nás, tak mi akorát vše kritizuje…
A jak bych teď alespoň trochu hlídání potřebovala. Mám náročné povolání. V šesti hodinách musím stihnout práci na osm, barák, onkologicky nemocná tchýně. Na partnera je sice spolehnutí finančně, ale doma ani neuklidí talíř do myčky (ale to je na jinou diskuzi)…někdy prostě večer totálně padnu. Vlastní máma mi do telefonu sdělí, že ona to kdysi měla horší…ale že jsou právě na chatě, odpočívají…no, prostě vtipné:-) Řídím se mým zlatým dědou - vydržet. Budeš silnější.

Příspěvek upraven 29.11.14 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
29.11.14 21:21
@Anonymní píše:
@hanka.br. ona nám neposluhuje, vidíme se tak 4× za rok. a je to vlastní matka

No být to podle tebe, tak ti minimálně hlídá syna a stará se i o tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
29.11.14 21:22

Jinak popravdě vůbec nechápu tuhle českou averzi ke „hlídání cizími lidmi“. Myslím, že šikovná mladá holka anebo i kluk se s ditětem vyřádí a i se o něj postarají lépe než nějaká babča přes 60.

Aspoň taková je moje zkušenost, mám jednu studentku, která mi občas hlídá, malej ji miluje, ona ho vždycky hrozně utahá, jak s ním celý den řádí a navíc vím, že mu nepodstrkuje hromady čokolád a bonbonů, nefackuje ho (viděla jsem včera v autobuse, kluk asi 4 roky máčknul omylem na tlačítko pro výstup s kočárkem a dostal od babičky dva takový lepany, že chytil další o tyč…) a tak dále.

Náklady na hlídání dětí jsou součástí nákladů na děti celkově. Vyhažte nepotřebný krámy ze skříní, prodejte půlku hraček, se kterýma si vaše děti nehrajou a hned budete mít na chůvu.

Příspěvek upraven 29.11.14 v 21:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
29.11.14 21:22
@Anonymní píše:
@kacz já mám prostě názor, že lidi by si měli pomáhat, hlavně když jde o rodinu, Nikdy jsem po ní nic nechtěla. Teď jde o zdraví. To jí pak taky můžu říct až bude stará a nemohoucí, že má smůlu, že tohle je život a strčit jí do LDM. Což nechci. Prostě mám trochu jiné priority

a nepremyslela jsi ty, proc do te prace sla zpet? Nema treba nedostatek financi, neciti se doma v duchodu zdeptana? Vzdyt mas partnera, jasny zivi vas, bez jeho penez by vam mohlo byt tezko, ale stejne na tom muze byt ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:23
@gk píše:
Asi je lepší si najímat cizí lidi a na vlastní bábu v tomto směru zapomenout

bohužel na to už jsem taky přišla. At se pak ale ty naše matky nediví, až je taky hodíme přes palubu… až budou potřebovat pomoc. To není pomsta, ale oplácení stejnou mincí

• Citovat
  • Upravit
30422
29.11.14 21:24

@summersun Co má být vtipného na tom, že si máma na stará kolena dovolí odpočívat na chalupě? To se má starat o své dospělé děti do smrti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.11.14 21:24
@gk píše:
Asi je lepší si najímat cizí lidi a na vlastní bábu v tomto směru zapomenout

přesně tak mi taktéž nemáme babu jelikož nemá zájem o vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.11.14 21:28

Ono se vždycky ukáže jaká je kdo povaha.. Mylsím si, že pokud jd eo zdraví, tak by měla být pomoct na prvním místě, s tím s anonymní souhlasím.. Neříkám si vzít na týden, ale třeba přijet a pomoc- jako máma.. Povinnost- co to je, povinnost to neni, ale ukáže to jaký ten človkě je, že když někdo v rodině potřebuje, tak nemá vůbec čas..
Anonymní asi se s tím můsíš s mířit prostě to tak někdo má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:29

@Cuddy ona mi nepomáhala ani předtím. když byla doma. Peněz má dost lítá si na dovolené celý rok… možná se nudila, ale vrátila se zrovna ve chvíli, kdy já jsem jí nejvíc potřebovala.
Prý jí taky nikdo nepomohl, jenže její už rodiče nežili, když měla děti

• Citovat
  • Upravit
673
29.11.14 21:32

@hanka.br., víš, když se ani po telefonu nezeptá na nemocného vnuka nebo jak se máme, jen Ti řekne, jaké našli houby, a zavěsí. Tchýninu rakovinu okomentovala slovy, tak jí pozdravuj a také zavěsila.
Já nechci, aby se o nás starala. Ale ona se o malého ani nezajímá. Vážně ho nikdy nehlídala. Jen občas koupí nějaký dárek…nás s bráchou babičky a děda přitom hlídali pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 21:35

@kvaček přesně takhle to cítím, jde o zdraví a onení to sranda, já to vnímám tak, že prostě vlastní máma je tady když je člověku úplně zle a je jedno kolik mu je let. Tohle nikdo nenahradí. Bohužel se fakt ukáže jaký člověk je a co má na prvním místě
jak už jsem psala nikdy jsem po ní nic nechtěla skoro 5let, před dětma už vůbec. Tohle je dost vyhrocená situace, jde i o psychickou podporu ne jen o nějaké hlídání

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.14 21:36

@summersun moje zase všechno zamlouvá řečma o počasí, každý problém…

• Citovat
  • Upravit
1249
29.11.14 21:37

Já spíš myslím, že zakladatelce jde o to, že babička naslibuje, sama se nabídne, nějak se domluví a na poslední chvíli to zruší (asi opakovaně), což je myslím si nefér, omlouvá jen vážný důvod (nemoc, havárie v bytě apod.) Já bych s babičkou promluvila, že je to opakovaně a že to takto nemůže dělat a hlavně bych na ni už nespoléhala, hold si budete muset najít někoho spolehlivějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.11.14 21:37

Diskusi jsem nečetla. Za mě - já jsem mámě opravdu vděčná, když vyjímečněpohlídá moji dcerku (3 roky) na pár hodin. Nebo si s ní přijde na chvíli pohrát. Nikdy mě nenapadlo jí vyčítat, že mi dítě nehlídá přes noc. Ani když jsem ve druhém trimestru těhotenství s druhou dcerkou prodělala poměrně těžký (záskokem mojí lékařky zanedbaný) oboustranný zápal plic. Tož tak :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.11.14 21:42

@Genovesa souhlasím.. jenom prostě to vyjímenčě někdy člověk musí nějak vyprosit, aby mohl být vděčný.. možná o to jde zakdlatelce, že jako vůbec máma nejezdí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová