Babička na nic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
29.11.14 21:43

Anonymní tak jak teda často se vídáte?? Nebo jak často třeba je s chlapcem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.11.14 21:45

Jj tak přesně vím. Máma ke jen jedna a kdyby to bylo možné bude tu pro nás vždycky. Jelikož to bude rok co mi máma umřela, tak mne i myslím ze vnoucatum chybí. oni ji nepoznali ze dlouze byla nemocná a ležela. A tchyně jako by neegzistovala, takže vím když někoho potřebujete a on tu není pro vás a vnoučata, dyt strašně rychle vyrostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
29.11.14 21:48

Moje mama po cele rodine vyklada, jak ji nechci pujcit dceru, ale nikdy sama nezavola, k nam nechodi, na navstevu k nim na 2hod 1× za 14dni mam uz pocit, ze se vtiram. Neres to, zij si svuj zivot a bud jednou lepsi babicka, musite se proste zaridit jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
29.11.14 21:53

Tak mně máma taky nehlídá. To jí za zlé nemám. Má konečně vlastní život, nového mladého přítele, stále něco podniká. Pochopitelně přichází ALE. A to, že synovce hlídá a hlídala tolikrát, že bych se nedopočítala (ano mně teda 3× taky za 4 a půl roku, ale měla jsem to na talíři ještě dlouho, že se musela omezit a to bylo kvůli přijímačkám na školu, svatbě a práci na domě čili žádné flákání). Ségře ho hlídala kolikrát, když šla do hospody, s chlapem apod. Sem tam ji taky něco vyčetla, ale ten nepoměr je do očí bijící. Takže naše babička je taky naprd a matka vlastně taky, když dovolí, abych si připadala jako ta druhá nepodstatná dcera. Co s tím? Nic. Ona to nezmění a já se s tím musím smířit. Mám děti a nikdo mi je nepohlídá. Pořád lepší než mít hlídání a žádné děti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.11.14 21:57

Vždy se přizpůsobujeme potřebám babiček. Ony to vědí, hlídací jsou jen v době, kdy musíme být v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 22:10
@kvaček píše:
Anonymní tak jak teda často se vídáte?? Nebo jak často třeba je s chlapcem..

jen kdyz jedu já za ní, vždycky jsme tam spolu se synem obě, takže jsem skoro 5 let nebyla ani jednou bez něj. Teduž za ní jezdit nemůžu, protože mám ležet a nezatěžovat se. Ona je učitelka, takže má docela dost různého volna, podzimní prázdniny, jarní, letní prázdniny 2 měsíce…holt se s tímbudu muset smířit

• Citovat
  • Upravit
12550
29.11.14 22:27
@Genovesa píše:
Diskusi jsem nečetla. Za mě - já jsem mámě opravdu vděčná, když vyjímečněpohlídá moji dcerku (3 roky) na pár hodin. Nebo si s ní přijde na chvíli pohrát. Nikdy mě nenapadlo jí vyčítat, že mi dítě nehlídá přes noc. Ani když jsem ve druhém trimestru těhotenství s druhou dcerkou prodělala poměrně těžký (záskokem mojí lékařky zanedbaný) oboustranný zápal plic. Tož tak :cert:.

Proč ten naštvaný smajlík? Jestli vy to máte nějak nastavené a jste s tím spokojení, tak to neznamená, že i ostatní budou za stejných podmínek jásat. Mě po přečtení úvodního příspěvku nepřijde, že by si zakladatelka stěžovala hlavně na to, že jí babička nepohlídá děti, ale že jí vadí, že slíbí hlídání (důvod např. porod) a pak to zruší. Jestli je to opakovaně a přitom blbne dětem hlavu o dárečkách a pak to zas zruší, tak bych se taky netvářila zrovna nadšeně. Jako pardon, ale to se prostě nedělá. Jo, hlídat nemusí. Ale když už s tím jednou počítám, tak není zrovna fér to večer před tím zrušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
29.11.14 22:29
@Anonymní píše:
jen kdyz jedu já za ní, vždycky jsme tam spolu se synem obě, takže jsem skoro 5 let nebyla ani jednou bez něj. Teduž za ní jezdit nemůžu, protože mám ležet a nezatěžovat se. Ona je učitelka, takže má docela dost různého volna, podzimní prázdniny, jarní, letní prázdniny 2 měsíce…holt se s tímbudu muset smířit

Měla jsi to napsat na začátku, to vše vysvětluje! Učitelky -babičky jsou na ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
29.11.14 22:32
@majki.r píše:
Proč ten naštvaný smajlík? Jestli vy to máte nějak nastavené a jste s tím spokojení, tak to neznamená, že i ostatní budou za stejných podmínek jásat. Mě po přečtení úvodního příspěvku nepřijde, že by si zakladatelka stěžovala hlavně na to, že jí babička nepohlídá děti, ale že jí vadí, že slíbí hlídání (důvod např. porod) a pak to zruší. Jestli je to opakovaně a přitom blbne dětem hlavu o dárečkách a pak to zas zruší, tak bych se taky netvářila zrovna nadšeně. Jako pardon, ale to se prostě nedělá. Jo, hlídat nemusí. Ale když už s tím jednou počítám, tak není zrovna fér to večer před tím zrušit.

Souhlas, prostě toto se nedělá. Kdyžtak se omluvím, že nemohu. Ale vezmu to z jiné stránky, přeci jsem matka, byť dospělého dítěte, které potřebuje pomoci. Určitě bych v takovém případě se snažila pomoci. Rodina si má pomáhat rodiče-děti navzájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.11.14 22:34

Moje tchyně nikdy nebyla hlídací babička. Občas hlídala děti švagrové, ale nám nikdy. Dnes už je dcera osmnáctiletá a u babičky třeba nikdy nespala. I když je k babi slušná, vidím a cítím, že k ní nemá žádný vřelý vztah. Ten se prostě neměl kdy vytvořit. Když jsme s dcerou přišli na návštěvu, řekla…zrovna dávají zajímavý seriál, to musím vidět. Manžel byl kvůli tomu vzteklý, mě to bolelo, ale co se dá dělat. Dnes už jsem babička já a snažím se moc. Dcera - maminka mojí jediné vnučky, zemřela na zhoubné onemocnění a tak mám vnučku ve střídavé péči. Je to šílené, bolest ukrutná, přesto se snažím dát jí lásku i za maminku, co s ní nemůže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
29.11.14 22:36

@babanci To je mi moc líto a fandím ti :,(  :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.14 22:49

@Coleta taky si myslím, že rodiče a děti by si měli pomáhat, hlavněkdyž jdeo zdaví. To máme jen jedno a život je dost krátký. pochopím když babičky nehlídají třeba kvůli tomuabysme mohli třeba na večeři, to je úplně něco jiného. Ale pokud já bych měla dceru které hrozí potrat, tak se prostě na všechno vykašlu a jsem jí podporou i psychickou Co je pár měsíců oproti zbytku života…@babanci to je mi líto :hug: vůbec si to nedokážu představit :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.14 22:52

@Peťule1013 to zamrzí, hlavně když vidíš ty rozdíly v chování… holt rodiče si člověk nevybere

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.11.14 22:54
@hanka.br. píše:
No být to podle tebe, tak ti minimálně hlídá syna a stará se i o tebe.

ano to je pravda, ale nejde o celý život, ale třeba o týden, pro mě furt lepší než skončit v nemocnici :(

• Citovat
  • Upravit
7072
29.11.14 22:55
@gk píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi a chci rady..
Svou matku/babičku nemám. Umřela mladá. Mám tchýni/babičku. Známe se už 15 let. S manželem s ní vycházíme někdy dobře, vetšinou blbě. Máme malé děti 27 a 6 měsíců. Bydlíme od ní 140km. Bydlíme za Prahou a babička/rodina/sestřenice/bratranci nám velmi chybí. Jsme na vše sami. S tchýní si volám jednou za 14-21 dnů. Píšu tak 3× do měsíce. Od narození prvního dítěte ho viděla tak 12× a hlídala na 5dnů 4×. Řekneme jí, že chceme hlídat-důvod-nemocnice, porod apod. Souhlasí. Pak vždy večer před hlídáním, to zruší. Syna jí vozíme až do bytu. Věkově je mladá 63 let a v důchodu. času dost. jediné vnouče dokud se nenarodila vnučka, ale ta ještě není na hlídání. Děsně ho chce, blbne mu po tel. hlavu, že si pro něj přijede, že tam má dárečky apod a pak to vždycky zruší. Já si mezitím naplánuji zákrok, nákupy, vyřizování úřadů apod. Jsem jen hodně zklamaná a nevím, proč to dělá. Máte to některá také? Manžel je na mě straně, ale nedokáže jí vynadat, že to takhle nejde.
Jak s ní vyjít? Co radíte? Zítra jsme tam měli jet a zároveň jsme tím zrušili i návštěvu dědy, se kterým je rozvedená. Ten je také zklamaný.

Mam to same z pozice vnucka - prarodic. Ted uz to neresim, je mi to nekde. Ale jako dite jsem to nechapala. Zavolala, ze si pro me prijede a budeme spolu o vikendu, ja si sbalila batuzek a cekala jsem u dveri pul vikendu. Samozrejme neprijela. Dokud zil deda, brala si me aspon obcas, pwtkrat to slibila a jednou z toho dodrzela. Chapu, ze maji prarodice svuj zivot a nejsou odkladiste, jak tu v nazorech zaznelo (dotycne to evidentne z pozice ditete nezazily). Trvalo mi dlouho, nez jsem se s tim smirila, dite proste nechape, proc. Ted tam jezdime jednou za rok a staci to. To uz radeji jezdim za jeji sestrou, mou pratetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová