Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Neomluvila se vůbec. Ona bere jako svou omluvu to pozvání na oběd. Bere to tak, že segra jí seřvala a ona udělala jako první vlídné gesto tím, že jí to laskavě odpustila a pozvala je na oběd. Podle mámy to segra s manželem přehnali. Něco v tom smyslu „já jí tady hlídám celý týden kluky, dělám pro ně první poslední tak co má po mě co nadávat…“. Bohužel no…
moje tchýně by se chovala stejně, vždyt o co jde ne
Tim ale situaci nezlepší ![]()
@Markéta80 píše:
moje tchýně by se chovala stejně, vždyt o co jde neTim ale situaci nezlepší
Jo no, padla z její pusy i věta „aby se z toho neposr…“. To jsem zvědavá jak dlouho budou na kordy no…je to na prd situace.
@Anonymní píše:
Neomluvila se vůbec. Ona bere jako svou omluvu to pozvání na oběd. Bere to tak, že segra jí seřvala a ona udělala jako první vlídné gesto tím, že jí to laskavě odpustila a pozvala je na oběd. Podle mámy to segra s manželem přehnali. Něco v tom smyslu „já jí tady hlídám celý týden kluky, dělám pro ně první poslední tak co má po mě co nadávat…“. Bohužel no…
Noo, tak to je blbý. Se nedivím ségře, že jí na nějakej oběd prdí. A přitom, kdyby jí máti řekla promiň, tak by to vyšlo levněji než celý sváteční oběd. Tady je vidět, jak jsou některá slůvka vzácná - zlatem by se dala vyvažovat
Ne, matka bude radši celej den vyvařovat, než by zvedla telefon a uznala svou chybu ![]()
Já vím, že ti tady dobře radily, že se do sporu nemáš motat, ale mně by to nedalo a matce to pěkně vysvětlila, aby se chytla za nos.
No vono by to ve finále dopadlo asi tak, že by se pohádala i se mnou
, ale mně by to prostě nedalo ![]()
@Gina108 píše:
No tak to rozhodně není. Motáš jabka s hruškama
Ono to není součástí výchovy? Samozřejmě že je, je to jedna z věcí, u kterých je potřeba dítěti ukázat co je správně a co není. Samozřejmě, že vlasy jsou „menší“ problém, ale pro někoho třeba ne. Stále ale jde o součást výchovy, nikoliv o talenty, koníčky a zájmy, u kterých by se naopak měla „svobodná“ volba skutečně podporovat.
@Anonymní píše:škoda že si založila diskuzy na tajnačku..bych jí to nechala přečíst, třeba by pochopila, že přestřelila..( nebo by si z ní vzala jen tu část, která souhlasí s krátkým sestřihem, ale už by si nevzala tu část, že to neměla dělat no )ale tím by vyšlo najevo, že jsi založila diskuzy a asi by se to dozvěděla i sestra - což asi nechceš.
@Anonymní píše:
To není stejný. Segra není magor - je to slušný člověk, umí a učí svoje prcky rozlišovat mezi dobrem a zlem a nikdy by nic takového jako je bití cizích lidí, v zájmu svobody nedovolila. To jsou zkreslené pohledy na výchovu zaměřenou na svobodu - svoboda je i zodpovědnost a toho jsou si oba, i když jsou tak malí vědomi. Sorry, ale tohle mě rozpálilo, že to stavíš na stejnou úroveň.
Ale to je tvůj názor, ne obecný, chápeš? Je to součást výchovy, není to sport, není to jeho zájem, je to součást výchovy. I to, jak se obléká, i to jak hovoří, všechno je součást výchovy. Nestavím to na stejnou úroveň, netuším jak jsi na to přišla, akorát to patří do stejné kategorie - výchova.
@Anonymní píše:
@Nimie píše:
Ono to není součástí výchovy? Samozřejmě že je, je to jedna z věcí, u kterých je potřeba dítěti ukázat co je správně a co není. Samozřejmě, že vlasy jsou „menší“ problém, ale pro někoho třeba ne. Stále ale jde o součást výchovy, nikoliv o talenty, koníčky a zájmy, u kterých by se naopak měla „svobodná“ volba skutečně podporovat.
Proč jsou zrovna krátký vlasy správně a dlouhý špatně? Komu škodí?
@Anonymní píše:no jo vždyt jsou to jen vlasy co ale pochybuji že sama by se tomu zasmála kdyby jí někdo vzal hlavu mašinkou
Jo no, padla z její pusy i věta „aby se z toho neposr…“. To jsem zvědavá jak dlouho budou na kordy no…je to na prd situace.
@Nimie píše:
Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt?
![]()
@hanka.br. píše:
Proč jsou zrovna krátký vlasy správně a dlouhý špatně? Komu škodí?
Netvrdím, že zrovna takhle to je
jen říkám, že je to součást výchovy a ve výchově nejde o to povolit všechno, co si dítě zamane, ale ukázat správnou cestu. Proč jsou zrovna sprostá slova a slang špatně? Vždyť spousta z nich už je začleněna do běžné řeči, nikomu to „neškodí“. Přesto potkáš rodiče, kteří své dítko takhle mluvit nechají i rodiče, kteří jej takhle mluvit nenechají, u obou jde ale o projevení názoru a sdělení dítěti „toto ano/ne“
@Gina108 píše:
Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt?![]()
Ano, stejně jako obecně vystupování, oblečení, manýry, i to je přeci součást výchovy. Výchova není výcvik, je mnohem rozsáhlejší.
P. S.: Ne, nestavím to na stejnou úroveň, ale řadím do stejné kategorie - výchova. Nebo je to snad talent? Koníček?
Příspěvek upraven 02.06.16 v 11:26
@Nimie píše:
Netvrdím, že zrovna takhle to jejen říkám, že je to součást výchovy a ve výchově nejde o to povolit všechno, co si dítě zamane, ale ukázat správnou cestu. Proč jsou zrovna sprostá slova a slang špatně? Vždyť spousta z nich už je začleněna do běžné řeči, nikomu to „neškodí“. Přesto potkáš rodiče, kteří své dítko takhle mluvit nechají i rodiče, kteří jej takhle mluvit nenechají, u obou jde ale o projevení názoru a sdělení dítěti „toto ano/ne“
Aha. Já myslela, že se držíme tématu.
@Nimie píše:
Netvrdím, že zrovna takhle to jejen říkám, že je to součást výchovy a ve výchově nejde o to povolit všechno, co si dítě zamane, ale ukázat správnou cestu. Proč jsou zrovna sprostá slova a slang špatně? Vždyť spousta z nich už je začleněna do běžné řeči, nikomu to „neškodí“. Přesto potkáš rodiče, kteří své dítko takhle mluvit nechají i rodiče, kteří jej takhle mluvit nenechají, u obou jde ale o projevení názoru a sdělení dítěti „toto ano/ne“
Slovem můžeš ublížit, to snad uznáš, ale jak můžeš ublížit délkou vlasů? ![]()
@hanka.br. píše:
Aha. Já myslela, že se držíme tématu.
Reagovala jsem na to, co psala zakladatelka
ale ano, je to trochu mimo téma.
@Gina108 píše:
Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt?![]()
muže to znít blbě, ale podle mě ano..
ty snad vychováváš dítě a dokud je malé, rozhoduješ za něho. Nebo necháš např dvou, tříleté dítě aby si rozhodlo jaké vlasy bude nosit? když řekně blondák že chce černé, tak mu je nabarvíš? je to o výchově, je to o tom jak se zachováš, jestli povolíš nebo ne.. ![]()