Babička ostříhala vnukovi dlouhé vlasy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
2.6.16 11:08
@Anonymní píše:
Neomluvila se vůbec. Ona bere jako svou omluvu to pozvání na oběd. Bere to tak, že segra jí seřvala a ona udělala jako první vlídné gesto tím, že jí to laskavě odpustila a pozvala je na oběd. Podle mámy to segra s manželem přehnali. Něco v tom smyslu „já jí tady hlídám celý týden kluky, dělám pro ně první poslední tak co má po mě co nadávat…“. Bohužel no…

moje tchýně by se chovala stejně, vždyt o co jde ne :jazyk: Tim ale situaci nezlepší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.16 11:10
@Markéta80 píše:
moje tchýně by se chovala stejně, vždyt o co jde ne :jazyk: Tim ale situaci nezlepší :?

Jo no, padla z její pusy i věta „aby se z toho neposr…“. To jsem zvědavá jak dlouho budou na kordy no…je to na prd situace.

• Citovat
  • Upravit
23847
2.6.16 11:12
@Anonymní píše:
Neomluvila se vůbec. Ona bere jako svou omluvu to pozvání na oběd. Bere to tak, že segra jí seřvala a ona udělala jako první vlídné gesto tím, že jí to laskavě odpustila a pozvala je na oběd. Podle mámy to segra s manželem přehnali. Něco v tom smyslu „já jí tady hlídám celý týden kluky, dělám pro ně první poslední tak co má po mě co nadávat…“. Bohužel no…

Noo, tak to je blbý. Se nedivím ségře, že jí na nějakej oběd prdí. A přitom, kdyby jí máti řekla promiň, tak by to vyšlo levněji než celý sváteční oběd. Tady je vidět, jak jsou některá slůvka vzácná - zlatem by se dala vyvažovat :mrgreen: Ne, matka bude radši celej den vyvařovat, než by zvedla telefon a uznala svou chybu :roll:

Já vím, že ti tady dobře radily, že se do sporu nemáš motat, ale mně by to nedalo a matce to pěkně vysvětlila, aby se chytla za nos.
No vono by to ve finále dopadlo asi tak, že by se pohádala i se mnou :mrgreen:, ale mně by to prostě nedalo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 11:15
@Gina108 píše:
No tak to rozhodně není. Motáš jabka s hruškama :roll:

Ono to není součástí výchovy? Samozřejmě že je, je to jedna z věcí, u kterých je potřeba dítěti ukázat co je správně a co není. Samozřejmě, že vlasy jsou „menší“ problém, ale pro někoho třeba ne. Stále ale jde o součást výchovy, nikoliv o talenty, koníčky a zájmy, u kterých by se naopak měla „svobodná“ volba skutečně podporovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.6.16 11:18
@Anonymní píše:
škoda že si založila diskuzy na tajnačku..bych jí to nechala přečíst, třeba by pochopila, že přestřelila..( nebo by si z ní vzala jen tu část, která souhlasí s krátkým sestřihem, ale už by si nevzala tu část, že to neměla dělat no )ale tím by vyšlo najevo, že jsi založila diskuzy a asi by se to dozvěděla i sestra - což asi nechceš.
  • Citovat
  • Upravit
32028
2.6.16 11:19
@Anonymní píše:
To není stejný. Segra není magor - je to slušný člověk, umí a učí svoje prcky rozlišovat mezi dobrem a zlem a nikdy by nic takového jako je bití cizích lidí, v zájmu svobody nedovolila. To jsou zkreslené pohledy na výchovu zaměřenou na svobodu - svoboda je i zodpovědnost a toho jsou si oba, i když jsou tak malí vědomi. Sorry, ale tohle mě rozpálilo, že to stavíš na stejnou úroveň.

Ale to je tvůj názor, ne obecný, chápeš? Je to součást výchovy, není to sport, není to jeho zájem, je to součást výchovy. I to, jak se obléká, i to jak hovoří, všechno je součást výchovy. Nestavím to na stejnou úroveň, netuším jak jsi na to přišla, akorát to patří do stejné kategorie - výchova.

@Anonymní píše:
:( asi by to chtělo vychladnout a pak aby si promluvily, ideálně asi fakt bez syna, jen samy a vyřešily to… ale podle reakce tvojí ségry se obávám, že k tomu dlouho nedojde.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.6.16 11:19
@Nimie píše:
Ono to není součástí výchovy? Samozřejmě že je, je to jedna z věcí, u kterých je potřeba dítěti ukázat co je správně a co není. Samozřejmě, že vlasy jsou „menší“ problém, ale pro někoho třeba ne. Stále ale jde o součást výchovy, nikoliv o talenty, koníčky a zájmy, u kterých by se naopak měla „svobodná“ volba skutečně podporovat.

Proč jsou zrovna krátký vlasy správně a dlouhý špatně? Komu škodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
2.6.16 11:21
@Anonymní píše:
Jo no, padla z její pusy i věta „aby se z toho neposr…“. To jsem zvědavá jak dlouho budou na kordy no…je to na prd situace.
no jo vždyt jsou to jen vlasy co ale pochybuji že sama by se tomu zasmála kdyby jí někdo vzal hlavu mašinkou :mrgreen: Prostě to podělala a ted se bude divit co se jako děje :jazyk:. Tohle měla nechat na rodičích a ne do kluka hustit že bude chudák a přitom je to blbost, syna manžel stříhá mašinkou ale je tam spolužák a má delší, ne dlouhé ale delší a nikdo to neřeší ;), prostě každý je nějaký jedně koho neberou je jedna holka a nedivim se, chová se blbě vymýšlí si učitelce co jí kdo dělá… a dopadlo tot ak že na škole v přírodě byla sama na pokoji, v út se fotili, děti si dělali skupinky a s ní nikdo ale za to si může sama. Nedávno spolužačce skřípla prsty do dveří a strašná sranda 8o ale že by děti řešili vzhled to fakt ne ;). kdo ví jestli ted babičce to kluk taky nedá sežrat protože tohle je fakt moc, rodičům už to nejspíš řekla že ho mají ostříhat a věděla jaký na to mají názor, kluk dlouhé vlasy chtěl takže at se pak nediví když tam k ní nebude chtít chodit :? Mě doma taky furt stříhali, prý kdo se s tim bude česat, takže jako dospělá jsem si nechala na růst vlasy a jsem spokojená ;) ten kluk to prostě cítí že je z toho máma smutná, to se ani nedá hrát že je jí to jedno, kluk asi taky neni nadšený ale je pozdě a bude trvat roky než mu narostou a kdo má dlouhé tak ví jak je to nepříjemné když nejsou krátké ale ani dlouhé, ta mezidoba je na prd :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.6.16 11:22
@Nimie píše:

Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 11:23
@hanka.br. píše:
Proč jsou zrovna krátký vlasy správně a dlouhý špatně? Komu škodí?

Netvrdím, že zrovna takhle to je :nevim: jen říkám, že je to součást výchovy a ve výchově nejde o to povolit všechno, co si dítě zamane, ale ukázat správnou cestu. Proč jsou zrovna sprostá slova a slang špatně? Vždyť spousta z nich už je začleněna do běžné řeči, nikomu to „neškodí“. Přesto potkáš rodiče, kteří své dítko takhle mluvit nechají i rodiče, kteří jej takhle mluvit nenechají, u obou jde ale o projevení názoru a sdělení dítěti „toto ano/ne“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 11:25
@Gina108 píše:
Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt? 8o :roll:

Ano, stejně jako obecně vystupování, oblečení, manýry, i to je přeci součást výchovy. Výchova není výcvik, je mnohem rozsáhlejší.

P. S.: Ne, nestavím to na stejnou úroveň, ale řadím do stejné kategorie - výchova. Nebo je to snad talent? Koníček?

Příspěvek upraven 02.06.16 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
2.6.16 11:25
@Nimie píše:
Netvrdím, že zrovna takhle to je :nevim: jen říkám, že je to součást výchovy a ve výchově nejde o to povolit všechno, co si dítě zamane, ale ukázat správnou cestu. Proč jsou zrovna sprostá slova a slang špatně? Vždyť spousta z nich už je začleněna do běžné řeči, nikomu to „neškodí“. Přesto potkáš rodiče, kteří své dítko takhle mluvit nechají i rodiče, kteří jej takhle mluvit nenechají, u obou jde ale o projevení názoru a sdělení dítěti „toto ano/ne“

Aha. Já myslela, že se držíme tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.6.16 11:26
@Nimie píše:

Slovem můžeš ublížit, to snad uznáš, ale jak můžeš ublížit délkou vlasů? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
2.6.16 11:26
@hanka.br. píše:
Aha. Já myslela, že se držíme tématu.

Reagovala jsem na to, co psala zakladatelka :) ale ano, je to trochu mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
2.6.16 11:27
@Gina108 píše:
Stavět na roveň volbu mít dlouhé vlasy a volbu bít cizí děti je dost mimo. A délka vlasů že je součástí výchovy? Jako fakt? 8o :roll:

muže to znít blbě, ale podle mě ano..
ty snad vychováváš dítě a dokud je malé, rozhoduješ za něho. Nebo necháš např dvou, tříleté dítě aby si rozhodlo jaké vlasy bude nosit? když řekně blondák že chce černé, tak mu je nabarvíš? je to o výchově, je to o tom jak se zachováš, jestli povolíš nebo ne.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová