Babička zbila vnučku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59426
2.4.19 16:45

@Klopotkova smutná realita života. Naštěstí jsme je u neviděla skoro 20let a až když jsme odešla jsme zjistila jak se dá žít v klidu. Manžel ze začátku mne furt opakoval at ležím klidně do 10 :lol: , že nemusím vůbec nic :lol: Takhle zpětně vím že tam bylo vše špatné :( :( A těm bych dítě nesvěřila ani za nic, u Vali právě vím že tam by použili vařečku okamžitě :jazyk: . Naštěstí jsme odešla když mě bylo 19, sice stále ve stejném městě ale mám svatý klid a manžel že si lépe vybrat nemohl, žádná tchýně :mrgreen: :mrgreen: Manžel říká že on by v takových podmínkách nepřežil, ten nikdy nedostal ani na zadek :lol: Jenže když jsem to řekla komukoliv tak že lžu a že mam být ráda za takové rodiče. Přece učitelka mš a inteligent s vš by dítěti fyzicky nikdy neublížili :jazyk: Tak jsme vyrůstala s tím že co nejdřív odejdu a je už nikdy neuvidím. Stačil jeden šílený výprask, navíc neprávem a to jsme se v 7 letech teda sekla úplně. V tu chvíli bylo jasné že by mne fakt zabila 8o . 14 dní jsme ani nemohla do školy a druhý den jsem si před ní stoupla a řekla že jí nenávidim a at se ke mne vůbec nepřibližuje :jazyk: Jsem byla ve věku Vali a tohle si ani neumím představit že bych jí seřezala takhle moc. Prostě psychopatka :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.19 17:39
@Markéta80 píše:
@Klopotkova smutná realita života. Naštěstí jsme je u neviděla skoro 20let a až když jsme odešla jsme zjistila jak se dá žít v klidu. Manžel ze začátku mne furt opakoval at ležím klidně do 10 :lol: , že nemusím vůbec nic :lol: Takhle zpětně vím že tam bylo vše špatné :( :( A těm bych dítě nesvěřila ani za nic, u Vali právě vím že tam by použili vařečku okamžitě :jazyk: . Naštěstí jsme odešla když mě bylo 19, sice stále ve stejném městě ale mám svatý klid a manžel že si lépe vybrat nemohl, žádná tchýně :mrgreen: :mrgreen: Manžel říká že on by v takových podmínkách nepřežil, ten nikdy nedostal ani na zadek :lol: Jenže když jsem to řekla komukoliv tak že lžu a že mam být ráda za takové rodiče. Přece učitelka mš a inteligent s vš by dítěti fyzicky nikdy neublížili :jazyk: Tak jsme vyrůstala s tím že co nejdřív odejdu a je už nikdy neuvidím. Stačil jeden šílený výprask, navíc neprávem a to jsme se v 7 letech teda sekla úplně. V tu chvíli bylo jasné že by mne fakt zabila 8o . 14 dní jsme ani nemohla do školy a druhý den jsem si před ní stoupla a řekla že jí nenávidim a at se ke mne vůbec nepřibližuje :jazyk: Jsem byla ve věku Vali a tohle si ani neumím představit že bych jí seřezala takhle moc. Prostě psychopatka :poblion:

8o Žijete ve stejném městě a to se Tě nikdy nesnažili kontaktovat, ani jste se třeba náhodou nepotkali?
Jak se k Tobě chovali, psychicky a fyzickyTě týrali?
Já si tohle vůbec neumím představit, jsem v životě dostala tři facky a tím to skončilo.

• Citovat
  • Upravit
59426
2.4.19 17:53

@Klopotkova naštěstí nesnažili :mrgreen: . Teda jednou matka přišla at jí vrátím můj rodný list :mrgreen: . Nevrátila jsem tak odešla. Jo bydlíme od sebe celkem kousek,ale oni jezdí všude autem. Teď kdo ví. Minulý týden jsme jela městskou kolem jejich baráku a pocit na zvracení :jazyk: . Jo fyzický a pak i psychický teror. A ty jejich požadavky co měli když tam budu chtít dál bydlet :jazyk: Fakt magoři, manžel říkal že tohle natočit jako film tak to bude horor :lol: Mne zachránilo fakt utéct :jazyk: . Pamatuji si jak mne otec chtěl odnaučit bát se výšek. To mě byly cca 4 roky a posadil mne na skřín a že mám skočit a že mne chytne a já seděla a odmítla skákat tak že dokud neskočím tak tam budu sedět. Vyplatilo se mu to, počůrala jsem se takže mu to proteklo na oblečení a až přinesl štafle tak jsme slezla. Asi po x hodinách :jazyk: Tohle normální rodič dítěti neudělá :? Taky jsme k nim vlastně od mala neměla vřelý vztah, když vidím hlavně Vali jak přijde, neustále hladí, pusinkuje to u mne nehrozilo abych jim řekla že jsou nejlepší na světě :jazyk: Já si užívala když od mých 10 let kolikrát odjeli pryč na pár dní a já měla klid :palec: A ted jsou sami v baráku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
2.4.19 18:06
@Markéta80 píše:
@Klopotkova naštěstí nesnažili :mrgreen: . Teda jednou matka přišla at jí vrátím můj rodný list :mrgreen: . Nevrátila jsem tak odešla. Jo bydlíme od sebe celkem kousek,ale oni jezdí všude autem. Teď kdo ví. Minulý týden jsme jela městskou kolem jejich baráku a pocit na zvracení :jazyk: . Jo fyzický a pak i psychický teror. A ty jejich požadavky co měli když tam budu chtít dál bydlet :jazyk: Fakt magoři, manžel říkal že tohle natočit jako film tak to bude horor :lol: Mne zachránilo fakt utéct :jazyk: . Pamatuji si jak mne otec chtěl odnaučit bát se výšek. To mě byly cca 4 roky a posadil mne na skřín a že mám skočit a že mne chytne a já seděla a odmítla skákat tak že dokud neskočím tak tam budu sedět. Vyplatilo se mu to, počůrala jsem se takže mu to proteklo na oblečení a až přinesl štafle tak jsme slezla. Asi po x hodinách :jazyk: Tohle normální rodič dítěti neudělá :? Taky jsme k nim vlastně od mala neměla vřelý vztah, když vidím hlavně Vali jak přijde, neustále hladí, pusinkuje to u mne nehrozilo abych jim řekla že jsou nejlepší na světě :jazyk: Já si užívala když od mých 10 let kolikrát odjeli pryč na pár dní a já měla klid :palec: A ted jsou sami v baráku :lol:

Takže věděla, kde bydlíš.

• Citovat
  • Upravit
40536
2.4.19 18:38
@NiDa píše:
@Klopotkova Spal, bylo mi tehdy 12. :( Ale víckrát to neudělal, ani se o nic nepokusil.@free333 Ale oni to ví (nebo přinejmenším tuší), jenom to nenahlásí. Když mě partner 2 roky bil, tak jakmile se sousedů šla zeptat policie, vše jim řekli, ale do té doby nic. A pokud je to u dětí, tak když jsou děti už starší (zš a sš), tak si některé děti sami vymýšlí dost věrohodné výmluvy, co se jim stalo. Strach z toho, co jim rodiče udělají, pokud to někomu řeknou, je příliš velký. Aspoň u mě to tak bylo.

Je to šílené…

Jinak si myslím, že dnes je snad v tomhle ohledu lepší doba, dřív mi přišlo, že ty fyzické tresty nebylo nic tak neobvyklého.

U nás jsem taky dostávala vařečkou, kolikrát to bylo zbytečné, měla jsem i dobré známky a pamatuju, jak jsem se vždycky kvůli nějaké horší i bála jít domů, bylo to fakt zbytečné. :?

A co si pamatuju od spolužáků, tak to tam bylo zrovna tak.
Měla jsem kamaráda a ten třeba říkal, že když balonem omylem rozbil okno, tak ho tatínek strašně ztloukl. :?

Asi se předávaly vzorce z minulé rodiny, hodně dětí bylo neplánovaných, tlačilo se na svatby, rozvodů bylo minimum - takže stresy ze zpackaného života, odnášely to pak děti.

Naštěstí ve své vlastní rodině si to člověk může udělat jinak a nepředávat to dál… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
2.4.19 18:44
@Anonymní píše:
Ahoj :kytka:
Jdu si k Vám pro radu…v neděli mi dcera ( 5 let) řekla, že k babičce už jet nechce protože když byla u babičky na víkend, babička jí praštila pěstí do pusinky až jí tekla krev!!! :,( :,( Prý to bylo z důvodu, že zlobila prý brečela a chtěla jet za maminkou(za mnou) domů, babička prý dostala zlost a uhodila jí. Také jí řekla, že když to řekne mamince tak na ní bude naštvaná a dostane znovu! 8o :,( A je pravda, že dcera měla nateklý ret a zaschlou ranku na rtu, když mi jí máma přivezla ale bylo mě řečeno, že zakopla a upadla.
Ihned jsem kontaktovala mojí mámu a zeptala se na to co mi dcera řekla. Máma celou situaci negovala a tvrdí mi, že by tohle nikdy neudělala, že se tedy přizná k tomu, že jí dala par krát jednu po zadku ale nikdy by jí takto neublížila. Má jí moc ráda, miluje jí a nikdy by nedokázala naší malé ublížit.
Vůbec nevím jak reagovat dál, protože za měsíc má jet má dcera k babičce opět na víkend, brečí mi že už tam nechce jet a prosí mě aby tam nemusela spát a já sama mám opravdu strach jí tam pustit. :(
Z pochopitelného důvodu anonym děkuji.

chtěla bych po dceři, ať mi to všechno ukáže. Co babička udělala, jak jí praštila a co řekla. Chtěla bych to po ní jednou, za dva tři dny znovu a pak třeba za týden. Nenuceně, jen tak mezi řečí. Pokud to pokaždé ukáže a řekne stejně, tak si to s největší pravděpodobností opravdu nevymyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
2.4.19 19:33
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror :(
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prve :( Je pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,, :,(

Ne,nikdy uz bych ji tam samu nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.19 19:44
@Anonymní píše:
Nejsem trolllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Já ti věřím. Taky jsem bohužel bývalé týrané dítě. Kdo nezažil, nemůže pochopit, jak uvažujeme. :hug: :hug: Na holky se nezlob. Ale blbá, jak tě nazvaly, nejsi. Nemůžeš za to, čím sis prošla a jak ti to změnilo uvažování. A máma je máma. Takže ti rozumím, ani nevíš jak.
Ale na svou dceru buď opatrná. Nechceš přece, aby zažívala to, co ty…!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.19 20:03
@free333 píše:
Stejně si vždycky říkám, když někdo takhle ubližuje dětem - kde byli sousedi, učitelky atd., nevěřím, že nikdo nic neslyšel, ničeho si nevšiml…

Já jakožto týrané dítě jsem si musela dlouho v hlavičce srovnávat, že to nikoho nezajímalo, i když jsem třeba praktikantce na táboře brečela, že si chci vzít život, protože mě doma týrají a já už prostě nemůžu… U nás to věděli všichni sousedi, rodiče kamarádek, učitelky nevím, asi byly slepé…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.19 20:08
@warita píše:
vlastne nic moc, jenom zacala prskat. Ona si totiz mysli, ze:

1. vsak to prece nebylo tak zle.
2. ona mela strasne tezky zivot a nervy v kyblu (coz je asi objektivne pravda), takze proste ona nemohla jinak a vubec, viz bod cislo jedna.

Mimochodem, tu ruku mi tata prece nikdy nezlomil. Takze volny prechod k bodu cislo 3:

3. selektivni pamet se postara o vse ostatni.

Jj, znám, výmluvny, omluvy, že ona za to vůbec nemohla, protože chudinka to měla těžké a blablabla. A to nejhorší se přece vůbec nestalo.
U nás nejvíc šokující věta jako reakce, že nás děti otočím osahával: No a co, mě to táta dělal taky a přežila jsem to!

• Citovat
  • Upravit
5708
2.4.19 20:15
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror :(
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prve :( Je pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,, :,(

Jestli tě tvá máma týrala, věřila bych dceři. Tyran zůstane tyranem. A já osobně bych se s ní přestala stýkat a chránila bych svou dceru. Nebo čekáš, že odpuštěním se z tvé matky stane anděl nebeský? Nebuď naivní. Chraň svou dceru, přeci jí nepřipravíš stejné peklo, jako jsi měla ty. Vůbec nechápu, jak jsi své matce, která tě týrala, mohla někdy svěřit dceru na hlídání. To je jako kdyby někdo svěřil dítě někomu, kdo ho chtěl zabít. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
2.4.19 20:18

@warita to je des. Stejne jako dalsi prispevky v teto diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61155
2.4.19 20:19
@meduzza píše:
Jestli je tahle diskuze myšlena vážně, rozhodně nedala. A být tebou, zajdi k psychologovi, srovnej se! Jakmile tam dceru samotnou dáš, bude to od tebe podraz na dceru. Babička jí naloží ještě víc a dcera ti už nikdy nebude věřit a s ničím se ti nesvěří.

No.. Si vem, ze ji dcera rekla, ze babicka povidala at to nikomu neříká, jinak dostane zas.. Ona ji tam da a babicka ji nalozi protože ji praskla 8o fuj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.4.19 20:21
@Anonymní píše:

8o 8o 8o 8o 8o Co tady vůbec řešíš? Už by tam nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
2.4.19 21:11

Zakladatelko, podívej se, tohle si malé dítě nevymyslí. Nedávej jí tam. Pokud Ti brečí už teď, že má jet k babce za nějaký čas, je to zlé. Prostě není co řešit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová