Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prveJe pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,,
a k někomu takovému posíláš vlastní bezbranné dítě bez dozoru?? ![]()
@Anonymní píše:
Skutečně nejsem troll!
Má máma naší dceru nikdy netrápila,opakuji,má dcera vždy přijela od babičky spokojená,klidná,odpočatá a nadšená.
Přihodila se věc,která se přihodila,pravda je někde na půl,věřím dceři ale také nevím zda se skutečně stalo co se stalo,i přes mé zkušenosti v dětství,v tomhle jsem tedy na vážkách.Od dnešního dne má dcera k babičce sice pojede ale pod dohledem a nenechám jí tam samotnou.
jak na půl? buď dostala pěstí do obličeje nebo spadla? Jak by mohla být pravda někde na půl??? takže dcerka dostala od babičky, vlastní matka ji nevěří a bude ji tam posílat dál, ikdyž ji samotnou matka týrala...…...no chudák dítě
Zakladatelko a to ns to manzel?
taky je tak tolerantní k tvy mame? ![]()
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prveJe pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,,
To jsi měla napsat hned do úvodního příspěvku, ne, dceru bych tam už nikdy, opravdu nikdy nedala, pokud tohle dělala Tobě, tak to bude dělat s největší pravděpodobností i vnučce.
Lidé se nemění a žasnu, že se se svou matkou ještě stýkáš.
Edit: Tvoje matka za to, co Ti prováděla měla lapět v kriminále, pokud svoji chybu neuznala a následně nechodila na terapie, tak bych v její zlepšení nevěřila.
Pokud něco nesnáším, tak je to týrání dětí a zvířat.
Pokud tam svoji dceru ještě samotnou pošleš, tak nejsi normální. ![]()
Než jsi dopsala dovětek o svém dětství, tak bych to smetla ze stolu s tím, že si děti rády vymýšlí a ještě bych tomu dala šanci,,,,né třeba hned samotnou na spaní, ale vpodstatě by to k tomu pomalu směřovalo. Po tvým dovětku měním názor, lidi se až tak moc nemění, to hlavní v nich zůstává, a jakmile je příležitost, tak to vyplave......nervíky, stres,,,,,tak jí ulítla ruka.
@Lalelale píše:
Tak to je snad ještě horší, než kdyby to troll bylstrašný, komu někteří svěří svoje vlastní děti
Presne ![]()
@Keyllah píše:
a k někomu takovému posíláš vlastní bezbranné dítě bez dozoru??
Pres hubu by potrebovala dostat ona. Poslat dite k mame, ktera je nemocna. Se divim tomu manzelovi. Ja bych to zatrhla okamzite.
Se snad ze sveta vytratil rozum, ne?
![]()
@TopSecret píše:
Pres hubu by potrebovala dostat ona. Poslat dite k mame, ktera je nemocna. Se divim tomu manzelovi. Ja bych to zatrhla okamzite.
Se snad ze sveta vytratil rozum, ne?![]()
a pak napíše, že pravda bude někde " na půl"
![]()
@stinga píše:
tak pokud nejsi troll, tak jsi neinteligentní sadistka, když monstru, které mučí své vlastní dítě, svěřuješ svou dceru
@Keyllah píše:
a pak napíše, že pravda bude někde " na půl"![]()
No. A pak zalozi diskuzi. Manzel me zbil. Pak teda, dal mi facku, ze sem dala malou k moji mame, ale zapomene dodat, ze dceri dala facku ![]()
Tvl. To me dneska tak vytocilo. Nana nezodpovedna ![]()
Holka, neblazni. Lidi se nemeni. Mlatila tebe, ted se chvili drzela, ale promluvilo zase jeji stare „dobre“ ja.....dceru bych tam samotnou nedala ani za zlaty tele. Uz to, ze ji veris, kdyz fakta jsou takova, mi rika, ze to s tvou psychikou to detstvi dost zamavalo. ![]()
@Anonymní píše:
Moc ti děkuji..to je přesně ono,nejsem si jistá a právě že mámu znám a vím jak se změnila za poslední roky a jak jí změnila nemoc hlavně.Vím čeho byla schopná na mě ale pořád tak nějak nevěřím verzi své dcery která mi také řekne jak už jsem psala že jí tatínek strčil až upadla a nebyla to pravda.Ale jak jsem napsala,dceru tam samotnou nenechám,budeme tam jezdit společně a častěji ale dokud se situace neuklidní a nevyřeší se to tak má babička smůlu.A řeknu ti,že poslouchat vlastní mámu jak moc brečí do telefonu a přísahá,že to není pravda,že by za malou dýchala atakZ toho důvodu jsem na vážkách protože i když s ní mám zkušenost jakou mám tak takhle se nikdy ke mě nechovala,nikdy nebrečela kvůli mě a nikdy se mi neomluvila když jsem byla malá je to strašná situace ale přes to všechno se přikláním k verzi dcery .
A brečela, že se bojí tatínka, když vyprávěla, jak ji strčil? Vsadím se, že ne.
Teď brečí, že se bojí babičky. To není jen tak, i kdyby se čistě náhodou stalo něco trochu jiného, než co popisuje. Nepodceňuj její strach.
@Anonymní píše:
Ahoj
Jdu si k Vám pro radu…v neděli mi dcera ( 5 let) řekla, že k babičce už jet nechce protože když byla u babičky na víkend, babička jí praštila pěstí do pusinky až jí tekla krev!!!![]()
Prý to bylo z důvodu, že zlobila prý brečela a chtěla jet za maminkou(za mnou) domů, babička prý dostala zlost a uhodila jí. Také jí řekla, že když to řekne mamince tak na ní bude naštvaná a dostane znovu!
![]()
A je pravda, že dcera měla nateklý ret a zaschlou ranku na rtu, když mi jí máma přivezla ale bylo mě řečeno, že zakopla a upadla.
Ihned jsem kontaktovala mojí mámu a zeptala se na to co mi dcera řekla. Máma celou situaci negovala a tvrdí mi, že by tohle nikdy neudělala, že se tedy přizná k tomu, že jí dala par krát jednu po zadku ale nikdy by jí takto neublížila. Má jí moc ráda, miluje jí a nikdy by nedokázala naší malé ublížit.
Vůbec nevím jak reagovat dál, protože za měsíc má jet má dcera k babičce opět na víkend, brečí mi že už tam nechce jet a prosí mě aby tam nemusela spát a já sama mám opravdu strach jí tam pustit.
Z pochopitelného důvodu anonym děkuji.
@Anonymní píše:
Jestli je tahle diskuze myšlena vážně, rozhodně nedala. A být tebou, zajdi k psychologovi, srovnej se! Jakmile tam dceru samotnou dáš, bude to od tebe podraz na dceru. Babička jí naloží ještě víc a dcera ti už nikdy nebude věřit a s ničím se ti nesvěří.
Tvoje matka ma problem s ovladanim se..
Tyrala uz tebe.
Nedokazu si predstavit tohle odpustit…
Dceru bych tam uz nikdy nedala ![]()
Sama jsem v dětství zažila peklo, fyzické i psychické týrání, od otce dokonce zneužití. Zbili mě dokonce i těhotnou (pravda, nebylo mi ani 18, ale u nich jsem přespávala kvůli škole, partner bydlel o 35km dál, tak abych aspoň dokončila ročník). Syn má těď 2,5 roku a jednou za čas tam jedeme na návštěvu (narozeniny, svátek, vánoce apod.), jinak vím, že syna hlídat samotného nebudou ani 5 minut do doby, než si budu jistá, že se bude schopen jim ubránit, utéct a zavolat si o pomoc v případě nouze, takže tak v 15, pokud bude mít zájem
.
Takže zakladatelko, neodsoudím tě jako většina, že se s matkou stýkáš, pokud se doposud snažila. Ale že tam dceru necháváš samotnou, to už nechápu. Tebe asi taky nebila jen pro nic za nic, ale našla si záminku, že jsi třeba zlobila, něco neudělala apod., tak tě mohlo napadnout, že pokud teď dcera občas řádí, tak že jí můžou i ty „nově nalezené nervy“ rupnout. Návštěvy klidně, pokud si dcera v tvé přítomnosti bude jistější, ale o samotě už ne.