Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:
tyranka a ty jí svěříš svoje malé dítě, které se nedokáže bránit. Co musela udělat že dostala pěstí a ty jí ještě nevěříš. Tyranka Tě jistě řekne pravduDcera měla rok že ke tchýni nechce, k nim domů vůbec ani ven s ní nechtěla. jen z důvodu že je tam nuda
. Taky se stalo že tam přišla a za hodinu že chce k mamince a tchýně jí přivedla domů. Ted u s babi chodí na hřiště a i k nim. jen jíst tam nechce tak chodí po obědě. Ale tchýně nemlátila žádné dítě a když Vali víc zlobila tak mne to jen řekla. Ale svěřit dítě někomu kdo je schopný co tvoje máma to fakt ne. Já se se svojí rodinou nestýkám a i kdyby ano vlastní děti jim nesvěřím. Vím co jsem zažívala já a v tomhle se ten člověk nemění, je to v něm. U nejstaršího asi ok, ten je tvárnej a udělá co se mu řekne,ale u Vali by byl problém a tam by si vše vynutili násilím. To by je manžel byl schopný přizabít
Taky smutné.
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prveJe pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,,
Stejně si vždycky říkám, když někdo takhle ubližuje dětem - kde byli sousedi, učitelky atd., nevěřím, že nikdo nic neslyšel, ničeho si nevšiml…
@Cuddy píše:
@warita jsem si skoro myslela, že jsi to psala TyProsím Té, a co Ti na to matka řekla, zda na vás ty supervyprasky vliv neměly.
vlastne nic moc, jenom zacala prskat. Ona si totiz mysli, ze:
1. vsak to prece nebylo tak zle.
2. ona mela strasne tezky zivot a nervy v kyblu (coz je asi objektivne pravda), takze proste ona nemohla jinak a vubec, viz bod cislo jedna.
Mimochodem, tu ruku mi tata prece nikdy nezlomil. Takze volny prechod k bodu cislo 3:
3. selektivni pamet se postara o vse ostatni.
@Klopotkova Spal, bylo mi tehdy 12.
Ale víckrát to neudělal, ani se o nic nepokusil.
@free333 Ale oni to ví (nebo přinejmenším tuší), jenom to nenahlásí. Když mě partner 2 roky bil, tak jakmile se sousedů šla zeptat policie, vše jim řekli, ale do té doby nic. A pokud je to u dětí, tak když jsou děti už starší (zš a sš), tak si některé děti sami vymýšlí dost věrohodné výmluvy, co se jim stalo. Strach z toho, co jim rodiče udělají, pokud to někomu řeknou, je příliš velký. Aspoň u mě to tak bylo.
@NiDa píše:
@Klopotkova Spal, bylo mi tehdy 12.Ale víckrát to neudělal, ani se o nic nepokusil.@free333 Ale oni to ví (nebo přinejmenším tuší), jenom to nenahlásí. Když mě partner 2 roky bil, tak jakmile se sousedů šla zeptat policie, vše jim řekli, ale do té doby nic. A pokud je to u dětí, tak když jsou děti už starší (zš a sš), tak si některé děti sami vymýšlí dost věrohodné výmluvy, co se jim stalo. Strach z toho, co jim rodiče udělají, pokud to někomu řeknou, je příliš velký. Aspoň u mě to tak bylo.
Tak to je drsné, Ty jsi svoje poprvé zažila se svým otcem, který Tě znásilnil
, ne, tohle snad nikomu nemůže připadat normální.
![]()
Vážně nechápu, že k nim jezdíš na ty narozeniny atd. a to ještě se svým přítelem, který Tě roky mlátil.
Trochu hrdosti, proboha. ![]()
@Klopotkova v některých rodinách mají prostě posunuté hodnoty. Znal jsem otce, který se přestal stýkat se synem, který někoho v opilství zabil autem. Možná přehnané, ale já pro to mám pochopení, jinde tolerují vzájemný sexuální styk.
@Luboš P píše:
@Klopotkova v některých rodinách mají prostě posunuté hodnoty. Znal jsem otce, který se přestal stýkat se synem, který někoho v opilství zabil autem. Možná přehnané, ale já pro to mám pochopení, jinde tolerují vzájemný sexuální styk.
Ten její otec měl bručet v base, co je za hovado znásilnit svoji nezletilou dceru.
@Klopotkova píše:
Ten její otec měl bručet v base, co je za hovado znásilnit svoji nezletilou dceru.
„Padouch, nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina“
@Luboš P píše:
„Padouch, nebo hrdina, vždyť jsme jedna rodina“
Já to fakt nechápu, že v těch lidech není žádná hrdost.
@Klopotkova píše:
Já to fakt nechápu, že v těch lidech není žádná hrdost.
A jak si má dítě v takových šílených podmínkách vybudovat hrdost?
@amalka3455 píše:
A jak si má dítě v takových šílených podmínkách vybudovat hrdost?
Cnes už je dospělá, pro mě nepochopitelné, že ta hovada, kteří si říkají její rodiče neodstřihla.
@Anonymní píše:
Ještě jsem nenapsala,já v dětství jsem byla od matky hodně týraná jak psychicky tak fyzicky.Rány do obličeje,rány vařečkou do hlavy,rány hadicí od pračky,přivazování,škrcení,sprosté nadávky a teror
Já jí vše odpustila,snažím se to vymazat z hlavy a pracuji na sobě tak aby jsem zvládala různé situace,zatím se mi daří.
Jinak k tématu,dcera se mi vždy vracela spokojená,hrozně si to vždy užili s mojí mámou,dováděli,těšila se tam,nikdy se nestala taková situace.Až nyní po prveJe pravda,že dcera si také poslední dobou dost vymýšlí aby bylo po jejím.
Jsem z celé situace hrozně rozhozená a dodnes slyším to slovo od mé mámy když jsem byla malá a ona mi ublížila :,,jestli někomu řekneš,že jsem ti ublížila,počítej s tím,že si to s tebou vyřídím,budeš mít peklo a dostaneš znovu a ještě víc!,,
zakladatelko, lidi se nemění a psychopati už vůbec ne, pokud nepodstoupí nějakou radikální léčbu. Naopak, spíš k horšímu. Takže bych neriskovala a věřila své dceři, protože ty už s matkou smutné zkušenosti máš - a ty sis nevymyslela. A věř mi, že argument, že je to máma/babička neobstojí. Je to především zvrácený člověk, vyděrač a zdatný manipulátor. Takže seber zbytky důstojnosti a holku už tam nevoz!
Obojí je strašné. Oba Tvojí rodiče měli být v base. Tohhe by nemělo nikomu projít.