Benzin nebo nafta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101753
8.2.17 22:47
@opozice píše: :mrgreen: v dnešním světě je normální mít v rodině dvě auta, takže nic nového pod sluncem, co máš nového dál? Za těch 300 táců, o kterých se zmiňuješ si pořádné auto nekoupíš, tak klid a slunce v duši. :potlesk:

Koupím slušnou ojetinu za 100 a ještě mi 200 zbude na ten potřebný servis a budu na tom líp, jak kupovat tebou propagované nové auto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
9.2.17 08:54
@lopata píše:
a to si představ, že spousta lidí jezdá do práce sockou - vlak, autobus, mhd, metro…nepochopitelné.. :jazyk: :jazyk:

Tuhle reakci nechápu? Ano spousta lidí jezdí sockou a pak třeba v práci může používat služební :mrgreen:

Ja jen doufám, ze pak do práce budu moci jezdit mhd, protože parkovat ve středu města je chutovka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.17 09:08

Tak zkusím taky radu…
Jsem sama s dítětem…je ho potřeba vozit na kroužky, občas lékař, občas jedeme na výlet…
Jezdila jsem velkým autem…nějak bych chtěla auto aspoň trochu větší, vyšší…
Moc se mi líbí třeba ford C max…chci, aby se mu do kufru vešlo třeba kolo…
Jenže…mám cca 100 000…jde za tuto cenu sehnat vůbec dobrý, ojetý auto???…nebo na co mám koukat??
A kupovat spíš od soukromé osoby?? nebo bazary??,
Danina
Anonym…proto, že ex pátrá kolikrát a nechci, aby věděl, že mám v plánu koupi auta, samo až po rozvodu, aby nebylo společný…rozvod bude za pár dní

• Citovat
  • Upravit
3596
9.2.17 09:26

Některé příspěvky tady jsou tady opravdu perly od opravdových „profíků“ přes auta. Myslela jsem si v dnešní době už mají lid lepší povědomí trhu s ojetinami. Of omyl, některé názory jsou jako za krále klacka :lol: :lol: :lol:
K zakladatelčině dotazu, pokud budete jezdit kratší vzdálenosti do 30km není pravda že diesel za chvíli odpálíte, i starší motory už jsou konstruované tak že jim to tolik nevadí, některé druhy motorů jsou na to náchylnější a z toho vznikla tato obava, ale není opodstatněná.
Některé starší diesely (pár typů motorů) jsou v podstatě nesmrtelné, říkáme jim traktory a vydrží opravdu hodně. Pravda je že čím novější motor, tím víc elektroniky a inovací, tím větší šance že se něco podělá a budete platit, to platí i pro benzín.
Pamatujete si staré Felicie a Fábie? Tak třeba motory 1,4MPI byli v podstatě blbuvzdorné, absolutně bezporuchové a nezničitelné, to samé platí i pro některé druhy dieselů, krátké vzdálenosti jim nevadí.
Naproti tomu 1,2 by nejhorší a nejporuchovější motor, to potvrdí každý mechanik. Tím nechci říct aby sis kupovala staré auto, ale to že si máš nechat poradit od nějakého automechanika a ne od odborníků tady na e-miminu.
Každá značka má svoje mouchy, do Fábií tče, W mívají problém s elektronikou a hlavně s imobilizérem atd., je potřeba se o tom informovat.
Ojetinu do 300K? je otázka jestli kupovat, za mě tedy ano, ale jsou názory že raději novou Dacii (ano, fak jsou lidi co si koupí Dacii :lol: ) než starší bezpečné auto. Mmch Dacia a Renault jsou nehorší auta na trhu, přes dvacet svolávaček dohromady za 6 měsíců!!!, auto pro sebevrahy.
Raději bych šla do ojetiny v rozumným stavu, za mě určitě vede Audi, máme diesel i benzín, oboje quattro a ten diesel žere do 5l a vyjede opravdu všude, v zimě luxus.
Benzín určitě předělat na plyn, investice se vyplatí, po dvou letech servis taky za pár tisíc, není žádná hrůza.
Nedej na doporučení ohledně japonských aut, ti co to tady propagují jaksi zapomněli napsat že Japonci mají nejdražší náhradní díly na trhu, konkrétně Mazda to jsou teprve pálky, navíc Mazdy trpí na podvozek- ramena, často kape posilovač, to je oprava tak za 30.000!!! a kape téměř ve všech starších ojetinách. Italské auto? Pokud nemáš na Ferrari tak nebrat, opravdu si někdo rozumný s přehledem o autech koupí Fiata? To neeeee. Podívej se v čem jezdí automechanici. To je nejlepší srovnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 12:40
@Big boss píše:
Některé příspěvky tady jsou tady opravdu perly od opravdových „profíků“ přes auta. Myslela jsem si v dnešní době už mají lid lepší povědomí trhu s ojetinami. Of omyl, některé názory jsou jako za krále klacka :lol: :lol: :lol:
K zakladatelčině dotazu, pokud budete jezdit kratší vzdálenosti do 30km není pravda že diesel za chvíli odpálíte, i starší motory už jsou konstruované tak že jim to tolik nevadí, některé druhy motorů jsou na to náchylnější a z toho vznikla tato obava, ale není opodstatněná.
Některé starší diesely (pár typů motorů) jsou v podstatě nesmrtelné, říkáme jim traktory a vydrží opravdu hodně. Pravda je že čím novější motor, tím víc elektroniky a inovací, tím větší šance že se něco podělá a budete platit, to platí i pro benzín.
Pamatujete si staré Felicie a Fábie? Tak třeba motory 1,4MPI byli v podstatě blbuvzdorné, absolutně bezporuchové a nezničitelné, to samé platí i pro některé druhy dieselů, krátké vzdálenosti jim nevadí.
Naproti tomu 1,2 by nejhorší a nejporuchovější motor, to potvrdí každý mechanik. Tím nechci říct aby sis kupovala staré auto, ale to že si máš nechat poradit od nějakého automechanika a ne od odborníků tady na e-miminu.
Každá značka má svoje mouchy, do Fábií tče, W mívají problém s elektronikou a hlavně s imobilizérem atd., je potřeba se o tom informovat.
Ojetinu do 300K? je otázka jestli kupovat, za mě tedy ano, ale jsou názory že raději novou Dacii (ano, fak jsou lidi co si koupí Dacii :lol: ) než starší bezpečné auto. Mmch Dacia a Renault jsou nehorší auta na trhu, přes dvacet svolávaček dohromady za 6 měsíců!!!, auto pro sebevrahy.
Raději bych šla do ojetiny v rozumným stavu, za mě určitě vede Audi, máme diesel i benzín, oboje quattro a ten diesel žere do 5l a vyjede opravdu všude, v zimě luxus.
Benzín určitě předělat na plyn, investice se vyplatí, po dvou letech servis taky za pár tisíc, není žádná hrůza.
Nedej na doporučení ohledně japonských aut, ti co to tady propagují jaksi zapomněli napsat že Japonci mají nejdražší náhradní díly na trhu, konkrétně Mazda to jsou teprve pálky, navíc Mazdy trpí na podvozek- ramena, často kape posilovač, to je oprava tak za 30.000!!! a kape téměř ve všech starších ojetinách. Italské auto? Pokud nemáš na Ferrari tak nebrat, opravdu si někdo rozumný s přehledem o autech koupí Fiata? To neeeee. Podívej se v čem jezdí automechanici. To je nejlepší srovnání.

V čem jezdí automechanici? :mrgreen: V těch autech, která v servisech opravují. To dá rozum. Co se týče servisů, vím, jak to tam chodí. Více firemních, ale i soukromá auta bohužel ještě to u nás pořád funguje jako za starých časů, že při výměně oleje, vypustí půl litru oleje, vymění očistěný filtr a je to hotovo. Potom se člověk diví, proč při nájezdu xxx kilometrů jde motor a nejen on do kopru. A tak to jde o jednom dílu za druhým. Nejlépe servisovat u soukromníka, který si zákazníka váží. Jen je problém v tom, že to nelze u nového auta, kde je záruka. I z těchto důvodů jsou záruky ne 2 roky, ale 5, nebo i 7 roků. Vše marketingové tahy. Myslím, že každý má nějaké zkušenosti, chtěl bych se jednou dočkat těch kladných :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 12:48

Jinak doporučuji si přečíst nářky jednotlivých uživatelů různých značek automobilů a je jedno jaké značky to jsou. Tam se dozvíte pravdu, že není jednoznačné, která značka auta je dobrá a která ne. Všechny mají svá tmavá místa a záleží jen a pouze na člověku, jak s tím autem zachází. Různá fóra v klubech ať té, nebo té značky auta jsou dost vypovídající. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
9.2.17 12:54

@Big boss To Audi quatro se spotřebou do 5l nafty bych docela chěl vidět. Jaký typ s jakým motorem a jaký r. v. to je? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 13:05
@Premek_Orac píše:
@Big boss To Audi quatro se spotřebou do 5l nafty bych docela chěl vidět. Jaký typ s jakým motorem a jaký r. v. to je? Díky.

Já také, já také… :pankac: :pankac: žurnalisté tomu říkají, novinářská kachna. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:18
@Big boss píše:
:mrgreen: Jeden můj kámoš tomuhle říká Audiňácká nemoc.
Je to rozhovor dvou lidí:
1.Pujč mi toho svýho korejskýho křápa, potřebuju na nákup.
2. A kde máš Audinu?
1. V servise, ale jsem s ní strašně spokojenej.
Diagnoza: Zavirován marketingem VW :mrgreen:
Jako sorry za tu obhroublost, ale tohle mě tak baví, až mě to rozčiluje. Ale užívej si svoje 4×4 za 5 litrů nafty. Já si budu užívat svoje 4×4 za 16 benzínu, jenže já u toho budu vrhůru :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
9.2.17 13:22

Jsem teď kouknul, kolik máme spotřebu na Audi A6 3,0 TDI quatro, r. v. 2014… a je to 8,1 l/100 km. Počítáno podle tankování a účetnictví.
Což mimochodem přesně odpovídá průměrné spotřebě naftové A6 podle spritmonitor.de (měřeno dle tankování u 2513 aut, u benzinové A6 je průměr 11,35 z 907 aut).
Takže okud nejsi šamion v ecorally, tak sorry, ale něco tu nehraje…

Příspěvek upraven 09.02.17 v 13:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.2.17 13:23

@Patricia89
Neradila jsem Lexus.
Radila jsem Mazdu 6 nebo Subaru Legacy. Subaru konkretne ma pohon 4 kol na hodne dobre urovni. A spotreba? Ano, benzinova auta proste zerou vic, ale radeji vyssi obsah a vyssi spotrebu, nez odlitanou 1,4 nebo 1,2TSI.

@Big boss
Doma jednu Mazdu mam, presne tohle o te cene ND mi vsichni rikali. Vysledek je ten, ze v dnesni dobe uz je rozdil minimalni. Srovnani s praxe mam, napriklad Mazda 3 a Focus (auta stejne tridy). Ale jelikoz v servisu to auto stalo jen kvuli vymene beznych spotrebnich veci, jako olej, desticky nebo vybojka v xenonu, rada to podstoupim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.2.17 13:25
@Premek_Orac píše:
@Big boss To Audi quatro se spotřebou do 5l nafty bych docela chěl vidět. Jaký typ s jakým motorem a jaký r. v. to je? Díky.

Tak audiny máme dvě, ale to o kterém píšu je A4 B5, 1,8 TDI, dědeček co má najeto 300 tisíc a šlape jako hodinky, to druhé je Q5 2,0 TDI a jezdí v průměru za 7,8 litru na sto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:28
@NinaU. píše:
@opozice
Lepsi koupit 8 lete auto premiovych znacek, nez za stejne penize novou Dacii/Skodu/Hyundai v zakladu. Ale pokud bych na move auto mela pres milion, taky bych sla do noveho. Ne kazdy si muze dovolit dat za dopravni prostredek tolik, co za byt na malem meste.

Přesně tak, moje řeč. Sám mám jeden model z roku 2005 a jinej z roku 2006. Klidně odpřísáhnu, že dnes v mnoha ohledech strčí do kapsy novinky na trhu a dovedu si je představit i na normální ježdění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:32
@NinaU. píše:
@Patricia89
Neradila jsem Lexus.
Radila jsem Mazdu 6 nebo Subaru Legacy. Subaru konkretne ma pohon 4 kol na hodne dobre urovni. A spotreba? Ano, benzinova auta proste zerou vic, ale radeji vyssi obsah a vyssi spotrebu, nez odlitanou 1,4 nebo 1,2TSI.@Big boss
Doma jednu Mazdu mam, presne tohle o te cene ND mi vsichni rikali. Vysledek je ten, ze v dnesni dobe uz je rozdil minimalni. Srovnani s praxe mam, napriklad Mazda 3 a Focus (auta stejne tridy). Ale jelikoz v servisu to auto stalo jen kvuli vymene beznych spotrebnich veci, jako olej, desticky nebo vybojka v xenonu, rada to podstoupim.

Uplně mi mluvíš z duše. Taky jsem měl před koupí 2006 trochu obavy o díly, a když mrknu na net, tak je to tak o 30% dražší než SUV segment a mám to tady z USA za dva tejdny. Cena se liší jen u origo servisu, tam se člověk prohne, ale díly jsou cenově hodně podobný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.2.17 13:32

@Pavlos-Grey
Bohuzel, mnoho mistnich prispevatelu prave tohle nechce slyset. Prece za cenu ojetiny premiovek se da uz koupit novy Rapid, v zakladu podotykam. A to je prece sen vsech ceskych ridicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová