Benzin nebo nafta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
7.2.17 17:23
@Patricia89 píše:
Fakt jo? :lol: ja nevim. Podezrele levny :lol:
Ale do astry sem tam natankovala jednou a nic se tomu nestalo :lol: :lol:

Většinou to bývá marketingový tah. Velký odběr menší cena. Co koupíš? Maso v masně, kde se odběr točí, nebo v masně, kde je dražší a stojí za pultem týden: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
7.2.17 17:27
@Patricia89 píše:
Tak zrovna tady u nas u hranic se to tam moc netoci :think:
Ale znam jednu, kde byli kolony, az zabirali kruhac. Lidi jak pominuty. To bylo v ty dobe, co byla nafta kolem tech 40 korun.

Pokud bych to měl do Rajchu blízko, taky bych tam tankoval. U nás jsou asi ty zbytky z nádrží, co nikdo nechce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
7.2.17 17:34
@Patricia89 píše: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Jenze ja jezdim nadoraz, a tyden tam nejedu, tak musim natankovat tady. Ptze rano jsou tam pumpy zavreny :roll:

klasika na doraz, to slyším od ženských furt. :mrgreen: No nic, můj závěr- když auto, tak jedině nové. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
7.2.17 23:27
@Premek_Orac píše:
No… To jsou rady jak z vesnické knajpy.
Naftové motory mají dražší servisní náklady, takže se v průměru vyplácejí od nějakých 20 tis. km/rok. Šetřit na palivu neznamená jezdit za málo peněz.
Kolik,,vybuchlých" aut jsi za život viděla? Já nejezdím kolem 40tkm/rok už dvacet let. A vybuchlé auto jsem viděl jen v Kobře 11. Viděl jsem pár částečně shořelých, ale posádky dokázala vždy bezpečně vystoupit a vzdálit se od vozidla (k hoření došlo v motorovém prostoru).
To aditivum do nafty stojí tolik, že je pak dražší, než benzin, do kterého nemusíš přidávat nic. Mimochodem, lít ho do nafty, kterou koupíš u nějaké normální benzinky je k ničemu, protože v zimě se prodává nafta aditivovaná (aby neztrácela řídkost vlivem mrazu).
Naftové motory mají v zimě (stejně jako benzinové) větší spotřebu.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
7.2.17 23:28
@Premek_Orac píše:
No paradoxně u nás nejspolehlivější Kie :-). Ale tak i v testech AutoBildu na 100tkm vede Kia Sportage a Hyundai i30, Ceed je před Golfem apod.

Ty mi uplně mluvíš z duše, a to se mi nelíbí! :mrgreen: Já potřebuju oponenta. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
7.2.17 23:39
@Patricia89 píše:
@Premek_Orac @Pavlos-Grey
Ja teda nevim, co mate proti Octavkam. :lol:
My mame O2. 1,9 tdi, 77 kW 2008. Mame ji rok a pul, najeto 45 tisic. Ted 250 000. A delali jsme jen brzdy, olej, a ventilator sel jen na trojku a ctyrku. :nevim: bezny opravy. Ted bude potreba udelat spojka. Ale to sou zavady co souvisi s opotrebenim auta. :nevim:
A taky, jak se k tomu clovek chova, styl jizdy a kvalitni palivo.
My jen OMW, Shell ty lepsi. A v Nemecku. A auto drzi a svezeni je super. :palec:Takze naftu ano, ale ne na tydle kousky. Jestli 30 km jedna cesta denne, tak ano, jinak ne. Je to auto na dalky.

Jo, na oslu se jede taky super, než si sedneš na koně. Je to o tom, že se člověk rozmlsá. Já bejvalý koupil XC90 a nelíbilo se jí to, že je to velký, že chce něco malýho jako trojka z Mnichova bla bla bla. Má ji dodnes. A jejího novýho jsem viděl v XC70. Tam se mi to jenom potvrdilo. Neříkám, že jsou tak moc špatný. Jen říkám, že jsou lepší, pohodlnější, vybavenější a levnější. Pokud jdeš po ceně, Hyundai nebo Kia naprostej ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
7.2.17 23:42
@Natálka26 píše:
@IsiaJá osobně bych šla do Volva, třeba V70 je krásný, velký a hlavně bezpečný auto. Moji rodiče ho mají už X let a kdykoliv si ho půjčím tak jsem unesena z toho prostoru. Mají ho v benzínu a kromě běžného servisu, žádný problém a to si ho kupovali v roce 2004.

To jsem měl, 2,4 benzínek Crosscountry XC70. Zlatý auto. :-) Můžu jedině potvrdit. Tady není co dodat, jen bych koukal po tý XC70.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 10:04
@Natálka26 píše:
@Premek_OracNejlépe SUV ( ne Q7, tu už jsem měla a je to krám), bude to auto pro mě a děti, jezdím jak město, krátké trasy tak dálky. Potřebuju kufr abych tam narvala věci pro rodinu +50kg psa. Musí to být automat (nechci už se vrátit do manuálu) a 4×4. Nejlépe kožený sedačky, isofix v základu, pro potěchu oka displej s navigací, nejlépe možný handsfree už přímo ve výbavě aby když přijdu do auta telefon se mi připojil (takhle to měla Q7 i A6). Je mi jedno jestli nafta nebo benzín. A cenově víc jak 350 000 už za auto nedám. Díky.

No Q7 máš pravdu, že je dost past na peníze a vlastně není v interiéru ani tak velká, jak se venku zdá…

Pokud bys netrvala na SUV, tak mi jako nejlepší volba přijde Volvo V70 4×4 s motorem 2,4 D5 a automatem. Mechanicky nesmírně odolné, bezpečné, a s tímto motorem zvládne opravdu velké nájezdy kilometrů bez zásadních poruch. Vyrábí se i ve zvýšené a oplastované verzi, ale to bych si odpustil. Sám jsem jedno měl (bez automatu) a byl jsem opravdu spokojený (najel jsem na něm 138 tkm).

Podobně by ti mhla vyhovovat mazda 6, ta bude za stejnou cenu méně ojetá, ae problém bude sehnat kombinaci automat a 4×4.

Prostorem by ti maximálně vyhověl Ford Galaxy.

U SUV je to pěkný oříšek… Buď vybírat z aut, která nemají (a ani jako nová neměla) nějakou,,společenskou prestiž" (Opel Antara, Peugeot 8007, Citroen C-crosser apod.), které se dají v cenovém limitu sehnat snízkým nájezdem km a co se nákladů na servis týká, nejsou to vraždy. Popravdě to ale také nejsou nijak báječná auta co se týká jízdních vlastností a pohodlí.

Pokud ti nevadí asijská auta, tak lze s výhradami doporučit Hondu CRV, Hyundai Santa Fe nebo Mitsubishi Outlander.

A pokud bys chtěla víc riskovat, tak Volvo XC 90… Ale to už chce při výběru hodně pečlivě si auto prověřit po technické stránce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 10:06
@Patricia89 píše:
@Premek_Orac @Pavlos-Grey
Ja teda nevim, co mate proti Octavkam. :lol:
My mame O2. 1,9 tdi, 77 kW 2008. Mame ji rok a pul, najeto 45 tisic. Ted 250 000. A delali jsme jen brzdy, olej, a ventilator sel jen na trojku a ctyrku. :nevim: bezny opravy. Ted bude potreba udelat spojka. Ale to sou zavady co souvisi s opotrebenim auta. :nevim:
A taky, jak se k tomu clovek chova, styl jizdy a kvalitni palivo.
My jen OMW, Shell ty lepsi. A v Nemecku. A auto drzi a svezeni je super. :palec:Takze naftu ano, ale ne na tydle kousky. Jestli 30 km jedna cesta denne, tak ano, jinak ne. Je to auto na dalky.

Já proti octávkám nic nemám, jak jsem psal, chápu, proč si ji lidi koupěj a jsou s ní spokojený. Motor 1,9 TDI jsem dokonce pár příspěvků zpět z těch naftových doporučil.
PS: Zrovna svezení moc super v octavii není… Krátký rozvor, dlouhé převisy a odskakování zadní nápravy při nezatíženém kufru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
8.2.17 10:24

@Premek_Orac

Díky, okolo ty Xc 90 se motáme pořád dokola… Santa Fe je krám, podobný Q7 taky jen žere peníze. Nic francouzského taky nechci. Už jen proto, že se mi nic od nich nelíbí a o spolehlivosti nemluvím a to jsem dřív byla hrdým řidičem 607. Ještě range rover, ale to je prej taky krám. Asi bude každý říkat něco jineho, ale koncern už nechci to vím na 100%. Ono to není tak jednoduché, když se nad tím tak zamyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 10:27

@Natálka26 No není to jednoduché…
Ty francouze jsem doporučil jen proto, že to vlastně francouzi nejsou :-). To auto tehdy vyvinulo Mitsubishi a prodávalo se s mírně pozměněným vzhledem jako Peugeot, Citroen a Mitsubishi.

XC 90 je fajn, ale najít dobrou je těžkej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
8.2.17 10:38

@Premek_Orac

Nejhorší je, že už jsem měla tolik aut, že málokterý mě uspokojí. Třeba ta Q7 a XC90 se nedá vůbec srovnat, když se podívám dovnitř tak to Volvo zamrzlo před 20 lety. Ale zase má Volvo nepopiratelne výhody. V nevýhodu vidím to, že mi kamarád říkal že ta čtyřkolka v něm je k ničemu, že to nic nevyjede a já tu čtyřkolku opravdu nutné potřebuju a Quattro v Audi je opravdu špička a vždycky všechno vyjela a teď se nebaví mě o zasněžených silnicích v Praze a Středočeském kraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 10:48
@Patricia89 píše:
Sem koukala na Hyundaie, tak proste ceny za novy srovnatelny s Fabkou. A to radsi (asi sem konzerva :lol: ) vsadim na jistotu a koupim Fabku. Ptze ta je totiz krasna. Ale v zakladu s motorem tsi 275 000 Kc. Nebo tak nejak. A ja tu v tech kopcich potrebuju co pojede a nebude se loudat :lol: :lol: :lol: sem zvykla na 1,9 a ta astra je 2 l.
Ale nerikam. Hyundai je vevnitr jako peknej :palec: :D

Myslíš Hyundai i20?
Jenže za cenu trošku dovybavené Fabie koupíš (teď se budou doprodávat) i30 1,6 GDI. Což je prostě o třídu vyšší auto, než fabie…
Ale nic proti Fabii, není to zlé auto a pokud vám vyhoví, tak o. k.
Jen doporučím připlatit si prodlouženou záruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 11:16
@Patricia89 píše:
8o nevim. Mozna s kombi, ale jela sem s ni do prace, byl snih, namrzlo a ani se nehla. Kdezto ta astra je katastrofa. Litala sem ze strany na stranu :lol:
Takze tak.
Ale meli jsme feldu combi.2×. Jedna sedela jak prihrebikovana a druha litala. A nevim proc. Stejnej motor, stejnej typ :nevim:

Kombi odskakuje nenaložené méně. má větší váhu na zadní nápravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
8.2.17 11:18
@Natálka26 píše:
@Premek_OracNejhorší je, že už jsem měla tolik aut, že málokterý mě uspokojí. Třeba ta Q7 a XC90 se nedá vůbec srovnat, když se podívám dovnitř tak to Volvo zamrzlo před 20 lety. Ale zase má Volvo nepopiratelne výhody. V nevýhodu vidím to, že mi kamarád říkal že ta čtyřkolka v něm je k ničemu, že to nic nevyjede a já tu čtyřkolku opravdu nutné potřebuju a Quattro v Audi je opravdu špička a vždycky všechno vyjela a teď se nebaví mě o zasněžených silnicích v Praze a Středočeském kraji.

No tak ona ta XC90 se dělala od roku 2002, takže vlastně dědeček automobil. Takže některá řešení v interiéru jsou poplatná době vzniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová