Benzin nebo nafta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3596
9.2.17 13:32
@opozice píše:
Já také, já také… :pankac: :pankac: žurnalisté tomu říkají, novinářská kachna. :mrgreen:

Tak já nevím, můžete si dělat srandu, ale u quattra 1,8 TDI není spotřeba 5l nic nenormálního, dá se dostat i na 4,5l když člověk jezdí trošku slušně. Mám v okolí dost quatter a nikdo si na spotřebu nestěžuje. Jó tak když s tím pojedu jak prase a mám těžkou nohu tak můžu jezdit i za 10l, ale nejsem dcera žádnýho ropnýho magnáta. :lol: To že někdo srovnává quattro a pohon 4×4 je celkem k smíchu, pardon, ale fakt se to nedá srovnat. Měla jsem i x5 4×4 a ten rozdíl je nepopsatelnej a spotřeba taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
9.2.17 13:36
@Big boss píše:
Tak audiny máme dvě, ale to o kterém píšu je A4 B5, 1,8 TDI, dědeček co má najeto 300 tisíc a šlape jako hodinky, to druhé je Q5 2,0 TDI a jezdí v průměru za 7,8 litru na sto.

No, podle wiki se do A4 B5 motor 1,8 TDI nedával…
 https://cs.wikipedia.org/wiki/Audi_A4

Ale ok, asi myslíš 1,9TDI. Tam ta spotřeba může být opravdu nízká. Nakonec A4B5 je technicky shodná s první generace Octavie.

Ale tak nějak jsem myslel, že se bavíme o soudobých autech, ne o autě starém 20 let…
To bych mohl napsat, že kočár s pohonem na dřevoplyn má spotřebu 20 polen na sto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:37
@NinaU. píše:
@Pavlos-Grey
Bohuzel, mnoho mistnich prispevatelu prave tohle nechce slyset. Prece za cenu ojetiny premiovek se da uz koupit novy Rapid, v zakladu podotykam. A to je prece sen vsech ceskych ridicu.

Tohle vtloukám do hlavy každýmu na potkání. Kup si raději starý auto, komfortnější, vyšší třídu, než nějakou Okťulu, protože ty prachy, co ušetříš, do toho nikdy v životě nenarveš, pokud to teda nebudeš kupovat podle barvy auta… No a pokud narveš, tak máš v podstatě nový auto :-) Ale marketing je hodně silná věc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 13:37

Vždyť je to jedno, kdo za co jezdí a kolik strčí do oprav. :nevim: není lepší jít raději do diskuze o nevěrách :mrgreen: tam je to pikantnější diskuze. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
9.2.17 13:40

@opozice :-)
Nejleší je steně jezdit MHD. V autě novou lásku ani revizora nepotkáš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 13:42
@Premek_Orac píše:
@opozice :-)
Nejleší je steně jezdit MHD. V autě novou lásku ani revizora nepotkáš :-)

raději revizorku v krátké sukýnce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.2.17 13:45

@Premek_Orac Jo tak asi 1,9, pravda. Octávky jsou stejný to je pravda a ten motor je nezničitelnej. Minulej týden jsem tahala z příkopu na sněhu pána s Toyotou avensis, chudák japonec, ani si neškrnul. Já si na nafru nemlžu stěžovat, i ta q5 moc nežere a servis ok, ale je fakt že do autorizovanýho servisu nejezdíme, máme doma mechanika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.2.17 13:46

@Pavlos-Grey
Mam Mazdu, svezeni je paradni, jezdit v nem je zabava, spolehlivost vynikajici. A vsichni rikaji, ze na 12let ani nevypada. Takze za me je to jasne, za par let bude zase ojetina. Pokud benzin, jedine Japonec. Pokud nafta, tu oni moc neumi, tak asi MB, ale to je ve hvezdach. Urcite ale nechci nove auto za 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.2.17 13:47

@Big boss
No jo, to je určitě vina toho auta a ne toho pana, ze neumi jezdit :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 13:47
@Big boss píše:
@Premek_Orac Jo tak asi 1,9, pravda. Octávky jsou stejný to je pravda a ten motor je nezničitelnej. Minulej týden jsem tahala z příkopu na sněhu pána s Toyotou avensis, chudák japonec, ani si neškrnul. Já si na nafru nemlžu stěžovat, i ta q5 moc nežere a servis ok, ale je fakt že do autorizovanýho servisu nejezdíme, máme doma mechanika.

jen aby tomu rozuměl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:51
@NinaU. píše:
@Pavlos-Grey
Mam Mazdu, svezeni je paradni, jezdit v nem je zabava, spolehlivost vynikajici. A vsichni rikaji, ze na 12let ani nevypada. Takze za me je to jasne, za par let bude zase ojetina. Pokud benzin, jedine Japonec. Pokud nafta, tu oni moc neumi, tak asi MB, ale to je ve hvezdach. Urcite ale nechci nove auto za 300.

Já mám japonce rád. Sice jsem měl kdysi jednoho jen měsíc, ale nezanevřel jsem. Hlavně jsou pěkní. Nejsou to ty naštvaný ksichty z Německa. Před MB Tě varuju. Měl jsem kdysi R 350 a sloužil skvěle, a věřím, že dodnes slouží, ale taky jsme měli Viano a to byla síla co to bylo za vergla, takže s tímhle si to hodně rozmysli. Já furt říkám jedině Volvo nebo Saab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
9.2.17 13:53
@NinaU. píše:
@Big boss
No jo, to je určitě vina toho auta a ne toho pana, ze neumi jezdit :potlesk:

Ano je to vina toho pána, ale auto který se nevyhrabe z 30cm mělkýho příkopu s trochou sněhu asi nebude uplně super na ježdění v zimě. Ten pán když chce vyjet z parkoviště musí odházet 15cm sněhu, protože je to trošku do kopce a jinak by prostě nevyjel. Koukám na ty řidiče dnes a denně z balkonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
9.2.17 13:53
@NinaU. píše:
@Big boss
No jo, to je určitě vina toho auta a ne toho pana, ze neumi jezdit :potlesk:

@Premek_Orac @Big boss

Někde jsem četl, že nejlepší je se podívat v čem jezdí Taliban. Ti potřebujou sakra spolehlivý auta, no a je to samá Toyota, takže asi tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
9.2.17 13:54

@Pavlos-Grey
Jo, o Volvu pritel mluvi porad, i Saab padnul. Ale dalsi auto je stejne hudba budoucnosti, takze dost casu na nastudovani zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
9.2.17 13:54
@Pavlos-Grey píše:
Já mám japonce rád. Sice jsem měl kdysi jednoho jen měsíc, ale nezanevřel jsem. Hlavně jsou pěkní. Nejsou to ty naštvaný ksichty z Německa. Před MB Tě varuju. Měl jsem kdysi R 350 a sloužil skvěle, a věřím, že dodnes slouží, ale taky jsme měli Viano a to byla síla co to bylo za vergla, takže s tímhle si to hodně rozmysli. Já furt říkám jedině Volvo nebo Saab.

Když jsme už u těch Švédů, doporučuji gripena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová