Benzin nebo nafta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
8.2.17 19:43

Lituji všechny, co kupují staré šumky, ještě chápu ty, co koupí auto max. 2-3 roky staré s nájezdem cca +- 50 tisíc kilasů. :mrgreen: Moje motto - Nejsem tak bohatý, abych kupoval staré ojetiny. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
8.2.17 19:48

@opozice
Lepsi koupit 8 lete auto premiovych znacek, nez za stejne penize novou Dacii/Skodu/Hyundai v zakladu. Ale pokud bych na move auto mela pres milion, taky bych sla do noveho. Ne kazdy si muze dovolit dat za dopravni prostredek tolik, co za byt na malem meste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.2.17 19:51

@opozice tyhle kecy miluju, holt ne každý ma 300 tisíc v kapse, navíc když jsou potřeba často dvě auta do rodiny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:00
@catherine100 píše:
@opozice tyhle kecy miluju, holt ne každý ma 300 tisíc v kapse, navíc když jsou potřeba často dvě auta do rodiny :roll:
:mrgreen: v dnešním světě je normální mít v rodině dvě auta, takže nic nového pod sluncem, co máš nového dál? Za těch 300 táců, o kterých se zmiňuješ si pořádné auto nekoupíš, tak klid a slunce v duši. :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:10
@Patricia89 píše:
Ja bych nehazela Dacii a Skodovku do jednoho pytle :nevim:
Vim, ze je to vec nazoru, ale 300 000 Kc za ojety 8 lety auto. To bych fakt nedala.
Jo tak rok az tri roky ojety. Ale 300 000 Kc za osm let stary to fakt ne.
Ale jak rikam. Vec nazoru.

s tím souhlasím, osmileté auto, jak se dívám, tak se dívám jsem za tu částku neviděl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
8.2.17 20:16

@opozice
Lexus, Subaru, MB… například.

Ale 300 000 na nove auto je fakt malo. To je opravdu tak Dacie, Skoda, Hyundai… mozna tak jeste francouzi. A za tu castku se zakladni motorizaci, bez vybavy. To opravdu radsi ojete premiovky. Jenze dokud se na tahle hola levna auta najde kupec, budou se vyrabet dal.
Jsem toho nazoru, ze 8 lete japonske auto vydrzi jeste astejne dlouho, jako novy Rapid, ktery se napriklad da poridit za 300.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.2.17 20:16

@opozice a? co plyne z tvého příspěvku?
Jestli ti to zvedá sebevědomí nebo něco jiné OK ;) já vidím raději peníze v něčem jiném než v autech… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:20
@NinaU. píše:
@opozice
Lexus, Subaru, MB… například.Ale 300 000 na nove auto je fakt malo. To je opravdu tak Dacie, Skoda, Hyundai… mozna tak jeste francouzi. A za tu castku se zakladni motorizaci, bez vybavy. To opravdu radsi ojete premiovky. Jenze dokud se na tahle hola levna auta najde kupec, budou se vyrabet dal.
Jsem toho nazoru, ze 8 lete japonske auto vydrzi jeste astejne dlouho, jako novy Rapid, ktery se napriklad da poridit za 300.

nejde o to, že vydrží, vydrží i jiné značky. jenže každé auto a to myslím i ty milion a výše má náhradní díy s životností 150-200 tisíc kilometrů. Lambda sondy, čidla, spojka, silnbloky atd. Takže výměna stejně bude. A vo tom to je. Ještě dotaz? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:22
@catherine100 píše:
@opozice a? co plyne z tvého příspěvku?
Jestli ti to zvedá sebevědomí nebo něco jiné OK ;) já vidím raději peníze v něčem jiném než v autech… :pankac:

asi mě to zvedá něco jiného. :mrgreen: A čem jiném ty peníze. Pokud se můžu optat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.2.17 20:27

@opozice pro mě teda je důležitější bydlení, zážitky, vzdělání atd. auto je pro mě věc co mě doveze z bodu A do bodu B a co žádám je celkem spolehlivost a fakt nepotřebuji machrovat, že je mi líto lidí co nemají mega v kapse na auto ;)

čímž neříkám, že mít tak deset zbytečných mega na účtu, byla bych ochotná vrazit do auta tak půl milionu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:27
@NinaU. píše:
@catherine100
Naopak, Japonci jsou na vybavu nejlepší. Máme doma 13 let starou Mazdu a kdyz jsme ji kupovali, tak jina auta ve stejne cenove relaci měli vybavu o dost chudší.
Takže jestli ctyrkolu v benzinu a s nejakou vybavou, byla bych pro Subaru.

Konečně rozumná věta. Měl jsem 4 roky Nissan 350Z a rád jsem se díval na ostatní auta do zpětných zrcátek. Je pravda, že Japonci to co mají v základu, evropské vozy si to musí setsakra doplatit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
8.2.17 20:29
@catherine100 píše:
@opozice pro mě teda je důležitější bydlení, zážitky, vzdělání atd. auto je pro mě věc co mě doveze z bodu A do bodu B a co žádám je celkem spolehlivost a fakt nepotřebuji machrovat, že je mi líto lidí co nemají mega v kapse na auto ;)…čímž neříkám, že mít tak deset zbytečných mega na účtu, byla bych ochotná vrazit do auta tak půl milionu :lol:

neber to osobně, to nechci, ale jsou tu lidé, kteří to co popisuješ mají, bydlení, vzdělání i ty zážitky a ty auta patří k tomu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
8.2.17 20:31

@opozice
Jasně, pokud chce nekdo auto jako priblizovadlo, pak mu staci Rapid 1,0 TSI, ve kterem i do maleho kopecku se musi podradit, aby to aspon jelo, tak ok. Pokud ale clovek kupuje auto i podle jinych kriterii, jako je pohodli, vybava, motor a vykon celkove, bezpeci a podobne, radeji proste těch 300 investuje do ojetiny nektere kvalitnejsi znacky. Pokud muj muz denne jezdi do prace 67km tam a 67 zpatky, tak jizda v aute, ktere se da nove kozpit za 300 by pro nej byla utrpeni.
Navic nejdražší v autě je motor a prevodovka, a tam jsou u jednotlivych znacek velke rozdily v kvalite. Nebo mi snad chce tady nekdo tvrdit, ze Skoda umi vyrobit stejne odolny a vykonny benzinovy motor, jako Mazda nebo Subaru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.2.17 20:32

@opozice však já to beru, každý má jiné priority, ale napsal jsi to fakt blbě ;)
Mě je líto třeba nemocných lidí a ne těch co nemají na luxusní auto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
8.2.17 20:34

@opozice
Ano, vybava a motor je v aute pro me docela dulezita vec, takze radeji japonskou ojetinu, nez novou Skodu s litrovym turbomotorem. Protoze nase 12 let stara Mazda i dneska ujede vetsine novych koncernovych aut. A svezeni je taky jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová