Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lituji všechny, co kupují staré šumky, ještě chápu ty, co koupí auto max. 2-3 roky staré s nájezdem cca +- 50 tisíc kilasů.
Moje motto - Nejsem tak bohatý, abych kupoval staré ojetiny. ![]()
@opozice
Lepsi koupit 8 lete auto premiovych znacek, nez za stejne penize novou Dacii/Skodu/Hyundai v zakladu. Ale pokud bych na move auto mela pres milion, taky bych sla do noveho. Ne kazdy si muze dovolit dat za dopravni prostredek tolik, co za byt na malem meste.
@opozice tyhle kecy miluju, holt ne každý ma 300 tisíc v kapse, navíc když jsou potřeba často dvě auta do rodiny ![]()
@catherine100 píše:
@opozice tyhle kecy miluju, holt ne každý ma 300 tisíc v kapse, navíc když jsou potřeba často dvě auta do rodiny
@Patricia89 píše:
Ja bych nehazela Dacii a Skodovku do jednoho pytle
Vim, ze je to vec nazoru, ale 300 000 Kc za ojety 8 lety auto. To bych fakt nedala.
Jo tak rok az tri roky ojety. Ale 300 000 Kc za osm let stary to fakt ne.
Ale jak rikam. Vec nazoru.
s tím souhlasím, osmileté auto, jak se dívám, tak se dívám jsem za tu částku neviděl. ![]()
@opozice
Lexus, Subaru, MB… například.
Ale 300 000 na nove auto je fakt malo. To je opravdu tak Dacie, Skoda, Hyundai… mozna tak jeste francouzi. A za tu castku se zakladni motorizaci, bez vybavy. To opravdu radsi ojete premiovky. Jenze dokud se na tahle hola levna auta najde kupec, budou se vyrabet dal.
Jsem toho nazoru, ze 8 lete japonske auto vydrzi jeste astejne dlouho, jako novy Rapid, ktery se napriklad da poridit za 300.
@opozice a? co plyne z tvého příspěvku?
Jestli ti to zvedá sebevědomí nebo něco jiné OK
já vidím raději peníze v něčem jiném než v autech… ![]()
@NinaU. píše:
@opozice
Lexus, Subaru, MB… například.Ale 300 000 na nove auto je fakt malo. To je opravdu tak Dacie, Skoda, Hyundai… mozna tak jeste francouzi. A za tu castku se zakladni motorizaci, bez vybavy. To opravdu radsi ojete premiovky. Jenze dokud se na tahle hola levna auta najde kupec, budou se vyrabet dal.
Jsem toho nazoru, ze 8 lete japonske auto vydrzi jeste astejne dlouho, jako novy Rapid, ktery se napriklad da poridit za 300.
nejde o to, že vydrží, vydrží i jiné značky. jenže každé auto a to myslím i ty milion a výše má náhradní díy s životností 150-200 tisíc kilometrů. Lambda sondy, čidla, spojka, silnbloky atd. Takže výměna stejně bude. A vo tom to je. Ještě dotaz? ![]()
@catherine100 píše:
@opozice a? co plyne z tvého příspěvku?
Jestli ti to zvedá sebevědomí nebo něco jiné OKjá vidím raději peníze v něčem jiném než v autech…
asi mě to zvedá něco jiného.
A čem jiném ty peníze. Pokud se můžu optat?
@opozice pro mě teda je důležitější bydlení, zážitky, vzdělání atd. auto je pro mě věc co mě doveze z bodu A do bodu B a co žádám je celkem spolehlivost a fakt nepotřebuji machrovat, že je mi líto lidí co nemají mega v kapse na auto
…
čímž neříkám, že mít tak deset zbytečných mega na účtu, byla bych ochotná vrazit do auta tak půl milionu ![]()
@NinaU. píše:
@catherine100
Naopak, Japonci jsou na vybavu nejlepší. Máme doma 13 let starou Mazdu a kdyz jsme ji kupovali, tak jina auta ve stejne cenove relaci měli vybavu o dost chudší.
Takže jestli ctyrkolu v benzinu a s nejakou vybavou, byla bych pro Subaru.
Konečně rozumná věta. Měl jsem 4 roky Nissan 350Z a rád jsem se díval na ostatní auta do zpětných zrcátek. Je pravda, že Japonci to co mají v základu, evropské vozy si to musí setsakra doplatit. ![]()
@catherine100 píše:
@opozice pro mě teda je důležitější bydlení, zážitky, vzdělání atd. auto je pro mě věc co mě doveze z bodu A do bodu B a co žádám je celkem spolehlivost a fakt nepotřebuji machrovat, že je mi líto lidí co nemají mega v kapse na auto…čímž neříkám, že mít tak deset zbytečných mega na účtu, byla bych ochotná vrazit do auta tak půl milionu
neber to osobně, to nechci, ale jsou tu lidé, kteří to co popisuješ mají, bydlení, vzdělání i ty zážitky a ty auta patří k tomu. ![]()
@opozice
Jasně, pokud chce nekdo auto jako priblizovadlo, pak mu staci Rapid 1,0 TSI, ve kterem i do maleho kopecku se musi podradit, aby to aspon jelo, tak ok. Pokud ale clovek kupuje auto i podle jinych kriterii, jako je pohodli, vybava, motor a vykon celkove, bezpeci a podobne, radeji proste těch 300 investuje do ojetiny nektere kvalitnejsi znacky. Pokud muj muz denne jezdi do prace 67km tam a 67 zpatky, tak jizda v aute, ktere se da nove kozpit za 300 by pro nej byla utrpeni.
Navic nejdražší v autě je motor a prevodovka, a tam jsou u jednotlivych znacek velke rozdily v kvalite. Nebo mi snad chce tady nekdo tvrdit, ze Skoda umi vyrobit stejne odolny a vykonny benzinovy motor, jako Mazda nebo Subaru?
@opozice však já to beru, každý má jiné priority, ale napsal jsi to fakt blbě ![]()
Mě je líto třeba nemocných lidí a ne těch co nemají na luxusní auto ![]()
@opozice
Ano, vybava a motor je v aute pro me docela dulezita vec, takze radeji japonskou ojetinu, nez novou Skodu s litrovym turbomotorem. Protoze nase 12 let stara Mazda i dneska ujede vetsine novych koncernovych aut. A svezeni je taky jinde.