Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Denisa76 píše:
tak to je úžasnýjediný co má u mě mínus tak je to ten palivový filtr a když nemám dálkovou tak chtě nechtě ho musím jet protáhnout na dálnici aby se mě nezadělal
já mám právě Focus 66kW, to byl jediný motor (nejslabší výkon), který neměl filtr pevných částic. Letos jsem chtěl kupovat nové auto, tak už se filtru nevyhnu. Ten filtr byl ekologický úlet, protože spousta řidičů ho mají demontovaný a raději si pak připlatí nějaký peníz na emisích.
@Premek_Orac píše:
@Denisa76 Asi myslíš DPF, což není palivový filtr, ale filtr pevných částic.
Jinat tu spotřebu vám tedy závidím. To nedosáhnu ani s malým autem.
Můžu tě uklidnit, máme dvě auta co žerou málo do 7l nafty, ale pak máme třeba ještě Patrola a ten si vezme minimálně 16 litrů, minulý týden jsme byli trošku blbnout v lese a na spotřebě bylo 20 litrů
![]()
@Big boss Tak při blbnutí v lese je to celkem normální, to umíme mít kolem 25l plynu.
@Big boss Tak na takovou se zas já nedostanu. A kdybych těmi mými auty vyrazil do lesa… tak tam už zůstanu ![]()
Tak já sem tu chtěla vychválit naše auto když zakladatelka péše že by chtěla větší auto, ale to asi neprojde, protože u mě je oktávka opravdu malé auto ![]()
Ale kdyby si chtěla opravdu velké auto, tka hyundai h1, jeden z novějších startexů. Máme v naftě a super, velká baterka, v zimě nastartujeme vždycky, nafta nikdy nezamrzla, i když bylo v noci -25. Teď po 5 letech smě měnili akorát egr ventil a pak samozřejmě běžná údržba. spotřeba 8-10 litrů. To auto mě nikdy nikde nenechalo…jako že se nevysypalo, v rozmáčené polní cestě mě už málem nechalo několikrát, má to náhon na zadek a jak je to těžký, tak to na blbnutí v terénu fakt není. Do tarénu mam toyotu 4runner.
@Premek_Orac píše:
@Denisa76 Asi myslíš DPF, což není palivový filtr, ale filtr pevných částic.
Jinat tu spotřebu vám tedy závidím. To nedosáhnu ani s malým autem.
jj filtr pevných částic. Tchán má malou Fábii a přesně jak píšeš ta spotřeba je znatelná oproti nám. Ta octávka byla zlatá byli to ty nejlepší motory u 1,9 a když jsem se s ní loučila s najetými skoro 350000km tak spotřeba byla pořád těch 3,8 -4,2 jenom tedy musela jsem pak už hodně často dolívat olej už ten motor byl prostě vyběhanej. Ale s podivem kluk, kterému jsem jí prodala s ní jezdí už skoro rok a šlape pořád jak hodinky a je z ní nadšený. U Superba combi nemám slov je to miláček ![]()
@Havran007 píše:
já mám právě Focus 66kW, to byl jediný motor (nejslabší výkon), který neměl filtr pevných částic. Letos jsem chtěl kupovat nové auto, tak už se filtru nevyhnu. Ten filtr byl ekologický úlet, protože spousta řidičů ho mají demontovaný a raději si pak připlatí nějaký peníz na emisích.
no to máš pravdu taky mě leze pěkně na nervy
ale už jsem o tom slyšela a taky uvažuji, že poletí vzduchem ![]()
Nedej bože aby tě chytli s vymontovanym filtrem pevných žástic v nemecku nebo rakousku.. to bys čučela..
@Denisa76 píše:
tak to je úžasnýjediný co má u mě mínus tak je to ten palivový filtr a když nemám dálkovou tak chtě nechtě ho musím jet protáhnout na dálnici aby se mě nezadělal
To nemusíš protahovat jen na dálnici, stačí rovný úsek a 150ka je tam coby dup. ![]()
Vzhledem k tomu že moderní diesely jsou mnohem čistotnější než nějakej benzín tak bych šel do nafty. A to že v zimě špatně startuje není pravda záleží co tam tankujete za naftu, nejlepší nafta je z benziny
Takové blbosti co píšete o DPF. Přitom stačí auto s tímto filtrem používat v jeho optimálních podmínkách - tzn. nekupuju naftu s filtrem na couracky po městě a občas vejlet, ale na pravidelné dlouhé trasy a opravdu zřídka na krátké úseky. Na to je takové auto určené a stavěné, pak se filtr pokazí hodně přes 200 tisíc najetých kilometrů. Pokud se samozřejmě nezanedba nějaká menší oprava, kdy se pak může zničit třeba jen kvůli vadnemu termostatu. Ano moderní diesly jsou o něco choulostivejsi, jak na zacházení tak kvalitní palivo. Ale neplatí že jsou nespolehlivé. To bylo možná u aut s první generaci DPF, kdy to nebyla vychytana technologie.