Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
@Breberka123
Víš, když mě to u tebe nepřipadá ani jako případný vztah z rozumu. Ten já si představuji tak, že mezi dvěma všechno klape, vztah a jeho hlavní aspekty jsou v pořádku, „jen“ není přítomná ta živočišná zamilovanost a vášeň.
U vás (když pominu to, že nejsi zamilovaná a zřejmě ani přítel ne) to ale není vztah z rozumu. Není ti s ním dobře, nemáte stejný smysl pro humor, podobné názory či náhled na svět, neshodnete se na financích (naznačila jsi, že ti vyčítá i lístek do kina).
Je to ne o rozumu, ale o tom, že on by ti byl ochoten hned udělat dítě. Ve 30 se mi zdá, že je ještě brzo jít do dítěte za každou cenu s tím, že vím, že na něj budu buď sama anebo budu v nefunkčním vztahu. Ale samozřejmě ti nikdo nezaručí, že musíš nutně někoho vhodného v přiměřené době potkat. je to holt risk. Ale do dítěte s ním bych šla jedině s vědomím, že se o něj dokážu plnohodnotně postarat sama a že on je člověk, který mi nebude dělat seky po rozchodu, jinak ne.
Souhlasim, neni to vztah z rozumu ale z nouze.Ja to zazila.Taky jsem chtela dite hned a partner taky.Sice jsme kazdy jiny, ale dite jsme chteli oba.Ted kdyz mame dite, vztah je spise sourozenecky, ale oba chceme druhe dite.
![]()
Nevim, kde bych hledala potencionalniho jineho otce, tak asi do toho zase pujdu.
@káťa anonymní
No holky máte pravdu že je to spíš z nouze než z rozumu, ale je to tak! Ta Praha je na tohle prostě prokletá, zrovna dnes mi kamarád (35) říká, že dítě zatim ani náááhodou, že se na to necítí
…prostě milion zájmů, koníčků, pařby
Tak jsem byla asi šťastná, že jsem na takovou výjimku narazila ![]()
ALe je mi z toho smutno, teď jedem na dovču 5 single „třicítek“ a pokud odpustíte, že to hodnotím, tak jsme všechny hezké, chytré, máme super práci, auto, byt, takže o dítě, no řekla bych i o dvě, bychom se v pohodě každá postarala, no ale není kdo by ho chtěl dělat ![]()
@Breberka123 : To znam, s tema single tricitkama, taky jsem si to prozila. Dneska nam vsem uz spis tahne na ctyricet, Nekterym, jako mne, se vyplatilo hledat dal, nekdo se usadil z rozumu, nekdo porad hleda. Rekla bych, ze intuice je v tom nejdulezitejsi, ja jsem mela sice strach, ale nemohla jsem jinak. Jinak, ja jsem odesla do zahranici (za praci, ne za zenichem, ale rikala jsem si, ze me asi v Cechach nic dobreho neceka ani ze stranky vztahove), ale kamaradky se usadily i v Cechach a i v Praze, ze neexistujou chlapi zajimavi a co zaroven chteji rodinu je pitomost, i kdyz je asi pravda, ze v Cechach se mozna taky ze strachu usazujou driv nez ve triceti…u nas to proste, nebo aspon za me to tak bylo, fungovalo tak nejak jako ze od vejsky uz spousta lidi moc vztahy nemenila, malo se potkavala s novymi lidmi, proste mala otevrenost…
Ahoj zakladatelko, jak to tehdy dopadlo? Takové rozhodování jsem jednou zažila. Ale byla jsem mladší. Já už ale děti chtěla dlouho, už tak od 16 let, takže tehdy jsem si v 24 říkala - konečně někdo, kdo děti chce… a nešla jsem do tohi. Nelituji toho. Dítě by fakt měl být plod lásky no. A tady to nebyla ani omylem. Ale věřím, že kolem 35 se třeba už žena rozhoduje jinak, tam už jde hodně o čas. Hlavně mi přibylo další kritérium k vlastnostem chlapa, kterého chci jako partnera a otce dětí. Procházím fakt ošklivou a dlouhodobou nemocí (rok v posteli a nelze nic), no po téhle zkušenosti fakt jen takového, který se v případě, že se to znovu stane, o mne i děti postará. Což je fakt hodně těžké najít, takže tím hodně zužuji šanci bohužel
ale holt když jsme nemocní, uvědomíme si, co je pro nás důležité. Léčba je finančně zátěž a prostě po tomhle fakt vím, že se musíme na financích shodnout ![]()
Ahoj anonymní, nakonec to dopadlo tak, ze jsem se rozešla. Došlo mi, ze s takovým člověkem rodinu nechci, ze by to stejně nefungovalo a začala jsem hledat na novo. Po 4 měsících jsem potkala současného partnera, se kterým to není kompromis a rodinu chce taky. Teď jsem preddohodnuti, ze bychom se mohli v září začít snažit - to spolu budeme 2 roky.
A kolik je tobě let? Gratuluji k rozhodnutí a přeji ti brzké uzdravení ![]()
@Breberka123 Teda tak super! To mám radost, šťastně to dopadá, budu držet palečky u snažení, ať to vyjde hned
Mně je čerstvě 27. Dosud jsem nikoho nenašla, rozhodně to není problém jen jednoho města, je to všude takové - že každý si chce ještě tak 10 let naplno užívat koníčků
Ale spíše jsem se třeba jen pohybovala ve špatném okruhu lidí, určitě se najde nějaká ta výjimka. Popravdě teď mám zdravotní problém, kvůli kterému dítě nebude ještě dlouho
Ale hlavně ani žádný život - únava a světloplachost už skoro rok mě udržují na lůžku a ve tmě. A tak když oči chvilku dovolí, akorát lezu na internet a sem - a tak jsem včera narazila i na tuto diskuzi a připomněla si staré časy, kdy jsem to taky řešila
Ahoj holky, tak ja byla dnes na prevenci na gynde, tak jsem si vyslechla, ze vzhledem k veku a hranicnimu AMH si mam pry pospisit! Uplne me to dneska dostalo, bude mi 33 a proste chlap, ktery by chtel rodinu neni! Hlavne neni partner do zivota, uz jsem asi rezignovala
seznamka hruza!!!
Takze jakoby nestacila samota, jeste strach, ze prosvihnu sanci mit dite…
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak ja byla dnes na prevenci na gynde, tak jsem si vyslechla, ze vzhledem k veku a hranicnimu AMH si mam pry pospisit! Uplne me to dneska dostalo, bude mi 33 a proste chlap, ktery by chtel rodinu neni! Hlavne neni partner do zivota, uz jsem asi rezignovalaseznamka hruza!!!
Takze jakoby nestacila samota, jeste strach, ze prosvihnu sanci mit dite…
Vklidu, ten pravý se najde.
Je ti 32 let, nic není ztraceno. Nevím, jak dlouho hledáš třeba i na těch seznamkách, ale i tam se dá najít, našla jsem tam životní partnera taky, nesmíš to vzdávat
@Paola21 tak ja mela asi 10 schuzek, jeden 41 bydlel u nejake zenske se synem jejim a zajimalo ho jak velky mam byt, dalsi mi pocital utratu stylem: aha, takze tvoje kafe stalo 45,– ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak ja byla dnes na prevenci na gynde, tak jsem si vyslechla, ze vzhledem k veku a hranicnimu AMH si mam pry pospisit! Uplne me to dneska dostalo, bude mi 33 a proste chlap, ktery by chtel rodinu neni! Hlavne neni partner do zivota, uz jsem asi rezignovalaseznamka hruza!!!Takze jakoby nestacila samota, jeste strach, ze prosvihnu sanci mit dite…
Puvodne jsem ti chtela napsat nejake povzbudive recicky
No ale pak jsem si vygooglila, co je to AMH test. Dovedu si predstavit, jak ti je.Tady nejde o to, ze v pohode, dneska se rodi i ve 40,nekoho potkas…ale zdravotni hledisko, aby to slo.Kdyz zacnes panikarit, muze se cela situace o to vic „zaseknout“. Ale jak nepanikarit…Ja bych ti doporucila nejakeho dobreho terapeuta/kouce nebo se podivat na svou situaci, proc se ti nedari posunout, kam si predstavujes v ramci rodinnych/systematickych konstelaci.Neco v tvem systemu nefunguje, blokuje te v zivote.Ja mam osobni dobrou zkusenost.Sama jsem neco podobneho resila pred par lety a pracovala na sobe.Byt s nekym, jen abych s nekym byla mi proste neslo.
@Anonymní píše:
@Paola21 tak ja mela asi 10 schuzek, jeden 41 bydlel u nejake zenske se synem jejim a zajimalo ho jak velky mam byt, dalsi mi pocital utratu stylem: aha, takze tvoje kafe stalo 45,–
Vítej v realitě. Já měla 19 schůzek a u 20 jsem si řekla, že to bude má poslední. A byla. S mužem jsem happy už dva a půl roku.
Ja nevim, jak tam u vas, ale tady u nas mam pocit, ze muzi - vekove tak o tri ctyri roky vic jak ja - uz jsou vyzobani, proste zustalo jen to, co uz nikdo moc nechce… jednim slovem ztracene pochybne existence… chlapa sice mam, ale neni to ideal a musela jsem v necem snizit svou latku, tim chci rict, ze kdybych se nyni rozhodla odejit, tak uz to hledani bude fakt obtizne a bude trvat dlouho a nemusi vyjit… moje teta se rozvedla ve 45 a doted je sama (z obcasnych znamosti se vyklubala individua…)
@Breberka123
Víš, když mě to u tebe nepřipadá ani jako případný vztah z rozumu. Ten já si představuji tak, že mezi dvěma všechno klape, vztah a jeho hlavní aspekty jsou v pořádku, „jen“ není přítomná ta živočišná zamilovanost a vášeň.
U vás (když pominu to, že nejsi zamilovaná a zřejmě ani přítel ne) to ale není vztah z rozumu. Není ti s ním dobře, nemáte stejný smysl pro humor, podobné názory či náhled na svět, neshodnete se na financích (naznačila jsi, že ti vyčítá i lístek do kina).
Je to ne o rozumu, ale o tom, že on by ti byl ochoten hned udělat dítě. Ve 30 se mi zdá, že je ještě brzo jít do dítěte za každou cenu s tím, že vím, že na něj budu buď sama anebo budu v nefunkčním vztahu. Ale samozřejmě ti nikdo nezaručí, že musíš nutně někoho vhodného v přiměřené době potkat. je to holt risk. Ale do dítěte s ním bych šla jedině s vědomím, že se o něj dokážu plnohodnotně postarat sama a že on je člověk, který mi nebude dělat seky po rozchodu, jinak ne.