Bojím se, že nenajdu správného partnera na založení rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
245
19.4.17 08:02

No, děvčata, já myslím, že dneska se všechno moc řeší a posouvá dál v čase. Za mých mladých let se holky, které měly ve 26 první dítě, považovaly za „staré“ matky. Chlapi chodili na vojnu a přicházeli z ní přece jen trochu otrkaní životem. Dneska to jsou mamánci, kteří při prvním náznaku, že nebude po jejich, utíkají od odpovědnosti s falešnou výmluvou, že „rozvod je dneska přece běžná věc“ nebo se raději svatbě vyhýbají s poukazem, že „na lásku přece nepotřebují žádný papír“ a tak se jednoho dne prostě seberou a jdou o dům dál.

Ale abych byla spravedlivá, ani mladé holky dneska nechtějí dělat žádné kompromisy. Vztahy mi připadají rychlené a instantní. Nevím, co je tak úžasného na tom, hupnout po dvouhodinové barové známosti s někým do postele. Dcera mojí kamarádky (bude jí 30) se takhle zamilovává každou chvíli a pak brečí, že jí ti kluci už nevolají. Nebo volají jen když si potřebují „odlehčit“. Vůbec jí nedochází, že se tak z ní stává „lehké zboží“, které si muži neberou za manželky. Nedávno nám celá vydivená vyprávěla, jak s ní kluk chtěl jít na procházku, byla z toho u vytržení. Nechápe, že je i na ní, co mu dovolí a jak bude ten vztah vypadat.

Prostě všichni mají takový nesmyslný pocit, že mají právo na šťastné manželství snadno a rychle, a neuvědomují si kolik je k tomu zapotřebí tolerance, kompromisů a někdy i času. Naše babičky a prababičky se sice často nevdávaly z lásky, ale ty vztahy byly na celý život a přinesly jim minimálně nakonec lásku rodiny. Co zůstane generaci „singl“? Jen falešný pocit jakési nezávislosti, která se ve stáří pouze promění v závislost na sociálním systému státu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
19.4.17 08:03

Chlapa je dobré si odchytit někdy kolem dvaceti, to jde ještě vytvarovat. Teď po třicítce už mi nic nechybí a pořizovat si rodinu? Na co? Proč? Hádat se s hormóny natlakovaným kotlem, odevzdávat výplatu a mít sex na příděl? Nedivím se, že nemůžeš nikoho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.4.17 08:22

Anonymní, možná že ses na dítě dřív necítila, možná jsi nenašla „toho pravého“. Nikdo nemá právo naznačovat, že si za Tvoji situaci můžeš sama, když do toho opravdu nevidí. Řešíš zde otázku chlapa, ale co jsem pochopila, tak jsi v nějakém vztahu??? Ty s ním tedy nechceš být? Pokud ho máš ráda, jen není z Tvého pohledu ideální, tak si nech projít hlavou, jestli se vůbec nějaký ideálnější chlap najde. Všichni máme nějaké chyby a možná by o dítě taky stál :) Nebo by stálo za to mu vysvětlit Tvoji situaci a počkat si na jeho reakci. Bohužel, už nejsi nejmladší a pokud by zarytě dítě nechtěl, tak to s ním ukonči. Další otázkou je, jestli bys raději nezneužila nějakého dárce a nevychovávala dítě sama? Znám takovou paní, už také měla nejvyšší čas a prý toho nikdy nelitovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
19.4.17 08:35

@Saatine Asi jsem to špatně vyjádřila. Nejde o peníze. Jde o to, že nikoho nebudou mít. Jen místo v nějakém domově na dožití. Prostě smutný konec.

Jasně, může to potkat i ty, kdo rodinu mají. Jenže nakonec i nevděčné děti jsou děti, někdo, kdo tady zůstane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
19.4.17 08:41

Já bych ve Tvým věku ještě neplašila. To se tady asi shodneme. Buď to můžeš ještě zkusit se současným partnerem a vyjasnit si věci, které jsou pro Tebe nezbytné, nebo prostě počkat na vhodnějšího partnera. A v klidu. Tak se to posune o pár let. Kdyby o 4 roky, tak furt ok, ne? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.4.17 08:55

Dnes je to těžké

Muži se opravdu nehoní do založení rodiny a raději se baví svými zájmy. Kolem sebe vidím, že tam, kde to funguje, je to dlouholetá snaha a práce ženy ten vztah a rodinu zuby nehty držet a opravdu hodně toho tolerovat. Jestli u Vás není úplně ideální ten začátek, chybí ta chemie, nemusí to znamenat vůbec nic. Znám takové vztahy a vydržely 30 let! Dnes jsou z nich spokojení „staříci“ s dospělými dětmi a vnoučaty a žijí v klidu. Spíš bych se podívala pořádně do hlavy tomu partnerovi, jaký je a co lze od něj očekávat. Také po velkém zklamámí se člověk už jen těžko bezhlavě zamiluje. A na druhou stranu, zamilovaný muž vůbec nemusí být dobrý a perspektivní partner. Je to na Vás, možná už lepšího nepotkáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.17 08:58
@Anonymní píše:
@stinga a vo tom to je přátelé :pocitac:

já znám taky spoustu chlapů, co se v žádném, ale v žádném případě nehodlají vázat a proč taky? mají prachy, kámoše, maminka vypere, vyžehlí, sex se vždycky najde, tak vo co goooooo

Já už fakt nevím, asi přesedlám na věk 40+, ale tam jsem taky narazila na případy, 43let, nikdy nebyl ani ženatý a bydlí s tátou v baráku…

jinak já rozhodně nepotřebuju frajera s plnou peněženkou co vypadá jak Ronaldo, aby bylo jasno, jenže oni došli už i ty obyčejný :nevim:

Ahoj, já jsem na tom byla stejně. Kvůli svému „postavení“ - to píšu do uvozovek, protože to moje postavení taky finálně stojí za h…o, jsem si hledala ve vrstvě managerů apod. Pak jsem se na to ale vykašlala a na popud kamarádky šla na štěstí. cz. Tam jsem si vytipovala 3 kluky, kteří se mi líbily. Jeden byl vyučen. A s tím jsem doteď (3 roky) a máme dítě. Na začátku se mi vzhledově moc nelíbil, ale poznala jsem, že je to hodný člověk, tak jsem s ním šla na schůzku vícekrát. A bylo to tam, jiskra přeskočila :). Jsem s ním moc spokojená a šťastná. Byl to první člověk ze seznamky, s kterým jsem se sešla, kamarádka je tam pořád (už 4 roky). Takže si zkuste zvážit kritéria a doporučuji tu seznamku - v barech se neseznámíte, to mám ozkoušeno :). Ještě co je důležité, tak abyste tam nehledala po první schůzce hned někoho jiného (pokud to nebude totální kokot), ale zkusila s danou osobou jít vícekrát.

• Citovat
  • Upravit
332
19.4.17 10:08

Nikde není dáno, že všichni musí být v páru a všichni musí mít děti, kdyby to tak mělo být, nebylo by 58% rozvodů každý rok, nežijte v představách, ale v realitě :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
19.4.17 11:15
@pohledmuze píše:
Jo zvyraznil jsem jeden zakladni problem seznamovani zen online. Pisou vam mraky chlapiku, s nekym se sejdete. Reknete si, no ten by sel, ale nebyl dokonalej, ale treba tam bude lepsi a jdete s dalsim atd. To je jak s tim vtipem, jak zena prochazi obchodak kde se nabizi muzi… :mrgreen:

Tak ženy jsou obecně na výběr partnera náročnější. Mají prostě příliš mnoho kritérií. Některé tak dlouho vybírají, až stejně přeberou, anebo pak musí shánět kvůli svému najednou „vyššímu“ věku někoho narychlo a to zas ten výběr nebývá vždy šťastný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
19.4.17 11:26
@pohledmuze píše:
Jo zvyraznil jsem jeden zakladni problem seznamovani zen online. Pisou vam mraky chlapiku, s nekym se sejdete. Reknete si, no ten by sel, ale nebyl dokonalej, ale treba tam bude lepsi a jdete s dalsim atd. To je jak s tim vtipem, jak zena prochazi obchodak kde se nabizi muzi… :mrgreen:

Tak to je problém všech nedobrovolných single lidí, ať mužů nebo žen, že mají nosánek nahoru a nic se jim nehodí. I když ženy jsou náročnější, to je fakt.
A v určitém věku jsou již lidi prostě příliš zvyklí na svůj způsob života a nikomu se nechce do kompromisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
19.4.17 12:11
@zoidberg píše:
Chlapa je dobré si odchytit někdy kolem dvaceti, to jde ještě vytvarovat. Teď po třicítce už mi nic nechybí a pořizovat si rodinu? Na co? Proč? Hádat se s hormóny natlakovaným kotlem, odevzdávat výplatu a mít sex na příděl? Nedivím se, že nemůžeš nikoho najít.

A nepřijde ti příšerné, když muž nechce rodinu? Mně ano. Jak píšu, tři vztahy, ani jeden rodinu nechtěl. Až ten čtvrtý. Měli jen plnou pusu řečí, že v budoucnu rodinu, ale nemají ji dodnes. Ale nechápu to, to nechcete potomstvo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
19.4.17 12:13

Oni si v klidu vymrou, potomstvo zde zanechaji jine narody :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.17 12:19
@pohledmuze píše:
Nezlob se, ale to co rikas se da pouzit i na tebe. :think: A rekl bych, ze bude spousta nezadanych atraktivnich chlapiku kolem 35, ale asi nemaj zajem o tebe. A hlavne to ted nejak nehrot, nic neodradi vice nez zenska, ktery ujizdi vlak a tlaci na chlapa. :think:

jen pro upresneni, nejsem zakladatelka-obnovitelka diskuze z 20.50, jen jsem na ni anonymne vcera v 21.34 reagovala prispevkem, ze v nasem okrese proste volni chlapi odpovidajici vekove moc na vyber nejsou a ze ja sama jsem musela ze svych naroku slevit… asi jste si mne s ni spletli… chlapa neuhanim, dite mam, vlak mi tedy neujizdi, ale podle mne zakladatelka neni nejmladsi na to, aby stale hledala a seznamovala se… proste nejaky cas zabere samotna faze randeni a otukavani se, pak faze spolecneho souziti a pak az dospeji k zaveru, ze tedy dite jo, tak ono to otehotneni taky nemusi byt hned anebo to napoprvy nemusi dopadnout dobre… no a z okoli, co znam nezadane chlapy 35+, tak to jsou fakt individua (dluhy, bez prace, u rodicu, rozvedeni s deckama apod)… pry ve velkomestech je situace jina, tam jsou volni 35+ (uspesni, samostatni), ale u nich je to zas - jak se tu taky psalo - o tom jejich uz navyklem zpusobu zivota, ktery ne kazdy chce ze dne na den zmenit… no a hlavne uspesny muz 35+ si podle mne bude chtit rad jeste uzit a rodinu treba zakladat az po ctyricitce po nekolika letech vztahu s mladou atraktivni, ale na to bohuzel uz zakladatelka nema i vzhledem ke zdravotni prognoze cas…

• Citovat
  • Upravit
17308
19.4.17 12:24
@belladonna píše:
A nepřijde ti příšerné, když muž nechce rodinu? Mně ano. Jak píšu, tři vztahy, ani jeden rodinu nechtěl. Až ten čtvrtý. Měli jen plnou pusu řečí, že v budoucnu rodinu, ale nemají ji dodnes. Ale nechápu to, to nechcete potomstvo? :-)

Potomstvo bychom chtěli, ale jen málokterému chlapovi vyjde to, že se o dítě může i starat v úplné rodině. Většinou to dopadne tak, že děcko skoro nevidí a jen na něj platí. Tak to si potom chlapi rozmyslí, jestli to za to riziko stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.17 12:25
@zoidberg píše:
Potomstvo bychom chtěli, ale jen málokterému chlapovi vyjde to, že se o dítě může i starat v úplné rodině. Většinou to dopadne tak, že děcko skoro nevidí a jen na něj platí. Tak to si potom chlapi rozmyslí, jestli to za to riziko stojí.

Jake si to udelas, takove to mas…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí