Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Trochu mi kazí radost bývalý muž, který po víc jak roce přijede a bude detem valit do hlavy ty jeho „pravdy“.
Oni už budou Vánoce?
Letos to strašně letí. Ale strašně. Nic nestíhám - škola, zkouškové a plno předtermínů počítaných jako řádné termíny, práce, spím 5 hodin denně. Pocitově mám tak začátek listopadu. Takže já Štědrý den vidím jako takový den volna, kdy se budu moct vyspat. Předpokládám, že vstanu nejdřív ve 14 hodin a děj se vůle boží, je mi všechno jedno
Takže ne - mně Vánoce může zkazit jen někdo, kdo mě vzbudí před polednem ![]()
@Malike píše:
Otázka je jasná, je nějaký šedý mrak, který vám bude kazit vánoce, nebo víte, že díky tomu to nebude dokonale?
U mě je to bratr, který opět jaksi neušetřil ani na jediný dárek a tak raději vánoce bojkotuje. Takže až se na štedry večer zase sejdeme všichni spolu, budu koukat na smutný výraz mamky.Tak doufám, že vnouče jí potěší. Děti a vánoce, to je prostě nádhera
Prostredni 21 leta dcera. Tyden pred Vanoci nam oznamila, ze nema na darky a my ji taky nemame nic davat. A to i presto, ze uz po tyri roky se ukaze doma tak 2× do roka, porizuje si luxusni dovolene . Kdyz jsem ji rekla, ze to neni o hodnote, ze na zadnych drazich darcich nebazirujeme, ale ze by stacila kazdemu malickost, tak jsem se dozvedela, ze se me boji, ze ji od narozeni fyzicky a psychicky tyram a ze jsem ji znicila sebevedomi. Docela jsem se slozila. Anonym,protoze se za to stydim, jakou mam dceru.
Budeme mit poradny mrak v podobe sebestredne tchyne. Pred dvema mesicema u ni byl manzel se svagrem si s ni promluvit, ze se chova jak kosoctverec a uz je to opravdu neunosne a ackoliv se omluvila, od te doby se neozvala, ikdyz byli s muzem zvykli si 2× tydne volat. Manzel tam nechce na Vanoce ano, ikdyz do nej hucim… ![]()
Radeji anonym prosim
Letos to budou druhé Vánoce bez bráchy. Byl zavražděn. Nálada celkem o ničem, člověk si pamatuje, jaký to bylo dřív, teď je to na ho…
@Kriss Tina píše:
Mamka bude smutná protože brácha nekupuje dárky??já budu ráda že se sejdu s rodinou, když nic nedostanu tak mi to vadit nebude, děláme vánoce hlavně pro děti pro ty dárky máme. Jinak chci pohodu, a když někdo slavit nechce ať si neslaví, moje ségra taky vánoce neřeší, dárky teda koupi ale předá je předem a celé svátky si schválně vzala služby v práci, aby nemusela nic řešit…
ono je to složitější…u nás nejde o
o hodnotu dárku,ale že si člověk vzpomene…každy to má nastavený jinak.Brácha ale hlavně sám nechce přijet,vymlouvá se. Naše rodina jinak se o svátcích schází dohromady.Nejsme rozdělení na manžel manželka a dítě,rodiče,pak prarodiče..ale prostě všichni spolu
u nás bude taky lehký mrak. Včera synovi, kterýmu je 8, z výsledků krve vyšel slabý zánět slinivky. Takže nejspíš padá jeho oblíbený řízek, o salát teda až tak nestojí. Nějak se v tom všichni pomalu snažíme vyznat, studujeme na netu co to jde, řešíme co může a nemůže jíst a jak nastavit takhle malému dítěti dietu… Ještě to budu konzultovat s dětskou doktorkou.
Mně v rijnu umřel strýc a v listopadu kamarádka. Až přijedeme mezi svatkama k babičce, místo rozdávání dárků pod stromečkem půjdeme strejdovi na hrob. Samozrejme si dame i ty darky, ale ke vsem nasim tradicim si musime pribrat i ten hřbitov. Budou to divné Vánoce, první a doufám poslední Vánoce, kdy budeme smutní.
kazit vanoce… Vsechny ty kraviny kolem jako darky, snih a cukrovi jsou ve finale uplne jedno, kdyz chybi ti nejblizsi.. Ani ne pred rokem jsem prisla o brachu a nejradsi bych letos ty svatky snad zrusila.. Uzivejte si vsichni svych nejblizsich pokud s nimi budete travit svatky, protoze to je fakt to nejdulezitejsi.. ![]()
@MartinaCV píše:
Umírá mi tatínek
moc mě to mrzí,aspon vidím jake malichernosti mě trápí… ![]()
@chaela píše:
Mně v rijnu umřel strýc a v listopadu kamarádka. Až přijedeme mezi svatkama k babičce, místo rozdávání dárků pod stromečkem půjdeme strejdovi na hrob. Samozrejme si dame i ty darky, ale ke vsem nasim tradicim si musime pribrat i ten hřbitov. Budou to divné Vánoce, první a doufám poslední Vánoce, kdy budeme smutní.
to je vždy nejhorší…říkám si,že bych tohle měla hodit za hlavu,protože mám už velmi starou babičku a kdoví,zda to nejsou poslední vánoce