Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
273
4.1.06 18:55

Ahojky děvčata! Tak dnes jsem odcházela od gynekoložky opět rozzářená jako sluníčko. Nejdříve mě sestřička překvapila s tím, že půjdu na podrobný UTZ a že mi vezme krev na ty genet. testy. Měla jsem velikou radost, protože je pro mne pohled na mimíška vždy obrovskou záležitostí. Dle paní doktorky je UTZ úplně v pořádku, podle údajů mám být v 16+0 t.t. Je to zajímavé, podle měsíčků v 17+2 t. a podle minulého UTZ v 15+2 t. Je vidět, že skoro o nic nejde, pokud se mimíš vyvíjí, pak je vše OK. Také mi bylo sdělena velmi zajímavá věc a to, že pokud by se z Olomouce odborníci ozvali, že není ten krevní test v pořádku, tj. ten tripple test pokud by nevyšel dobře, bylo mi řečeno, že se nemám vůbec znepokojovat. Že je to poměrně časté, protože prý si odborníci bazírují i na milimetrech, takže prý by za 3 týdny následovala kontrola přímo ve fakultní nemocnici. Já su klidná, říkali mi, že ještě za své praxe nezažili, že by měli mimíška s postižením. Takže naděje a říkám si, že bych přála všem maminkám, aby chodili k tak pohodovým doktorům a sestřičkám. Je fakt, že ta ma doktořice nic moc neřeší, ale je plná optimismu, pohody a to je to hlavní. Musím se pochlubit s dalším pozitivem, kterého se mi dostalo díky mimíškovi - jak mě strašili kvůli nízkému tlaku, že se ještě sníží … tak teď mám z původních 90/60 už 125/60 a sestřička mi poblahopřála ke krásnému tlaku a to se mi prosím od návštěvy zvyšuje a zvyšuje. Takže prvně v životě mám bezva tlak. Markétko , hlásím hmotnostní přírůstek 4 kg. Začínala jsem na 53 kg (před blinkacím obdobím jsem vážila kolem 56-58 kg) a teď máme krásných 57 kg :-) A nosím už jen lacláčky, protože se nevejdu do kaťat. Dokonce ani do těch, které nosím od 14 let (kdy jsem měla cca 59 kg). Takže optimismem přetékám a těším se, že ty genet. testy vyjdou krásně. Víra v přírodu, své tělo a mimíška je skutečně mocná síla :-)) Lendulin , obdivuji tvé léčebné metody. Popsala bys mi tu solnou terapii? Mám prý dál užívat Homeovox a kapičky na posílení imunity. Přeji vám i pupíkům vše nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.1.06 09:05

FANINKA: Tohle je popis od odborníků (já používám osolenou teplou vodu z kohoutku). Je to trochu nechutné a člověk to musí párkrát zkusit, ale pomáhá to.
Převařenou vodu si osolíme tak, aby byla příjemná k pití. Nalijeme si asi 2 čajové lžičky do levé dlaně, předkloníme se nad vanu, pravou rukou ucpeme pravou nosní dírku, pootočíme hlavu doleva - tedy levým uchem ke stropu a jemně nasajeme do levé nosní dírky vodu z dlaně tak, aby to bylo ještě příjemné. Pak pustíme pravou ruku a stále v předklonu stahem břišních svalů několikrát vyfrkáme vodu z nosu. Totéž opakujeme s pravou nosní dírkou. Nalijeme vodu do pravé dlaně, levou rukou ucpeme levou nosní dírku, předkloníme se, pootočíme hlavu, aby pravé ucho směřovalo ke stropu, nasajeme jemně vodu, pustíme levou ruku a stahem břišních svalů vyfrkáme v předklonu přebytečnou vodu z nosu. Pamatujeme si, že když proplachujeme levou nosní dírku, levé ucho směřuje ke stropu a obráceně. Toto otočení hlavy je důležité k tomu, aby voda nenatekla do vedlejších nosních dutin. Předklon nad vanou je také výhodnější než nad umývadlem, protože je nižší, a můžeme se tedy více předklonit a zemská přitažlivost nám pomůže s odstraňováním přebytečné vody.
Metoda je vynikající u lidí, kteří mají dlouhodobé problémy s nachlazeními a různými typy viróz. Pozor ale na vysušení sliznice ! Pokud by vás dráždila a cítili byste pálení, pak metodu buď děláte špatně, nebo reagujete špatně na slanou vodu. Pak si nakapejte do nosu pár kapek mandlového nebo olivového oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
5.1.06 09:08

PRAŽANDY, prosím, pokud chodíte některá na těhucvičení, napište mi kam, jak, kdy, za co… děkuju! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
5.1.06 13:17

ahojky
tak k tomu cviceni…chodim do studia pro zeny do vodickovy zatim jen na gravid jogu.permice na 5 hodin stoji 600kc,jinak samostatne hodiny 140kc.mrkni na www.studioprozeny.cz a pak jsem slysela a chci se tam taky podivat o A-centrum. kamaradka vrele doporucovala…
je to na www.materstvi.cz
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
6.1.06 15:59

Tak už s náma miminko bydlí 16 tt a já zjišťuji, že se mi udělalo nějaké bříško. Jsem vedle vás asi trochu špekounek, mm normálně 72 kg při výšce 168 cm a teď se zuby nehty snažím nespadnout pod 70 kg (ne, že bych tolik zvracela ale prostě mi nechutná a čert ví, kde se na to bříško vzal stavební materiál). jelikož jsem byla služebně v místním hypermarketu, zastavila jsem se v C&A. Asi nejsem moc náročná ale výběr mne potěšil (čekala jsem jednu halenu a lacláče do gumy). Veselé svetříky, trička, sukně, kalhoty, halenky…nakonec jsem si nic nekoupila ale v kabince, po oblečení do společenských černých těhotenských kalhot jsem konečně přiznala sama sobě, že pupek je na světě! Tak nějak to v těch bokovkách a vytahaném svetru nebylo vidět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
6.1.06 16:33

Josefko - tak to mají u vás v CaA asi větší výběr! Já už jsem tam byla třikrát a přestože trochu mění sortiment, nějak mi nic nesedí. Vyzkoušela jsem si snad všechny kalhoty, které tam mají a všechny mi sedí blě. Normálně nosím kalhoty 38-40, ale v tom CaA jsem v téhle velikosti vypadala vtipně (strašně velké).
Nechápu to, ale dobré přes břicho, zadek a nohy mi byla jen velikost 34 (to je jak pro děti!), ale to mi zas bylo krátké, tak jsem zkusila 36, taky krátké, ale už velké. Podotýkám, že v této velikosti tam nic moc nemají, takže jsem vyzkoušela asi 3 druhy - neúspěšně. Totéž s tričkama a halenkama, nikdy si nekupuju nic pod velikost 38, ale tam mi i velikost 36 připadala jako pytel (a to už se mi bříško klube). Tak jsem se zase vrátila do straých dobrých bokovek a asi to ještě v nich nějaký ten měsíc odklepu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.1.06 18:16

Ahoj holky, prosím vás všechny o informace. Jsem celkem zoufalá.
Chtěla bych se zeptat jeli má některé z vás nějaké problémy, nebo ještě nic necítíte, jak když jste těhotné nebyly. Nevím totiž jestli to mám následkem té operace, kterou jsem měla a také jsem měla havárku, kde jsem měla vykloubenou kyčel a zlomenou stydkou kost. Už fakt nevím. Mám problém, když sedím a chodím. S tím sezením mě to tak nepřekvapuje, mám vypálené a vyřízlé rektovag. septum, takže pokud mě tam něco zatlačí, tak je to cítit. Ale víc mi vadí, že když hcodím, tak cítím dost velký tlak dolů do pánve a také na tu kost vepředu. Je to hodně nepříjemné. doktoři mi říkali, že po operaci mám asi povolené vazy v pánvi a že mi tudíš dělá problém gravitace. Ten tlak dolů mám skoro jak kdyby se mi stále chtělo při chůzi na WC. Dopředu míň. Má to některá z vás? Doktoři mě straší, že budu muset ležet celé těhotenství buď doma a kdyby se to zhoršilo tak v nemocnici.Ale oni jsou pesimisti od začátku - prý nebudu moct otěhotnět po té operaci a otěhotněla jsem napoprvé apod. Takže jen doufám, že se jejich proroctví opět nevyplní, ale fakt se dost bojím. Děkuji všem za jakoukoliv odpověď. Budu vám moc vděčná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
6.1.06 19:43

Ahoj Evi,
bohuzel nic takoveho necitim a slysim o tom poprve od tebe.jedine co mam za bolesti(jestli se to tak da vubec nazvat)je tlak v podbrisku,ale to je pry z toho roztahovani vazu v brise.....to co popisujes ty je asi neco jineho…tak ti chci hlavne poprat,at je to jen chvilkove a at te to brzy prejde!!!
drz se a brzy napis,jestli to neni lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
7.1.06 09:05

Ahoj Teri, děkuji za odpověď a za přání. Potěšilo mě, že jsi mi hned odpověděla. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.1.06 10:30

Ahojte holky, zabrouzdala jsem na tyhle stránky a jsou super. Moc ráda se k vám přidám, je mi 26 a jsem v 16 tt. Termín mám 21.června a je to moje první sviště tak to prožívám podobně jako vy.
Markétko, nedělej si hlavu že nemáš bříško, já jsem na tom úplně stejně.Nemůžu ale nic čekat když jsem před otěhotněním vážila 43 kg. Už mám 5 kilo navíc a myslím že mi to jenom prospělo.
Těhotenství zatím zvládám dobře,tak jsem pořád v práci. Tenhle týden mi brali krev na tripple testy, jsem trochu nervózní jestli dopadnou dobře.
Mějte se a všem přeji zdravé a klidné těhotenství :D
 Dadus

• Citovat
  • Upravit
263
7.1.06 16:55

Čau holky,

všechny Vás zdravím a dodatečně přeji vše nej, nej do nového roku.
Poslední dobou mi připadá, že teda kynu víc a víc.Jen nevim, jestli to je z jídla nebo těhu. Ale asi obojí dohromady.Před těhu jsem měla 54kg, no teď jsem na 59kg.Z kalhot můžu už také nosit jen jedny bokovky, jinak jsem si už musela koupit dvoje nové.Bohužel žádné těhu mě nezaujaly, tak jsem skákla do normálních kalhototepláků na tkaničku, doufám, že nějakou chvíli vydrží.
K tomu cvíču.Chystám se zajít do Studia pro ženy ve Vodičkový a chtěla bych chodit na ten těhotenský kurz-45min cvíča + psychoprofilaxe. Tak jsem zvědavá.
5.1. jsem měla jít na UTZ + krevní testy, leč pan doktor nebyl, tak jdu v 9..1. Jen mám trochu obavy, že už je trochu pozdě na ty tripple testy. Co myslíte?

EvoK-je mi líto tvého trápení, ale příroda a doktoři jsou mocní, tak uvidíš, že vše bude o.k. Já takové bolesti žádné nemám.Sem tam mě někde píchne nebo mě občas jakoby bolí břišní svaly jako po cvíču.Přeju, ať to přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
7.1.06 20:01

Evi , netrap se. A doktoři…ti jsou vždycky chytří. Je pravda, že některé rady a doporučení je od nich třeba brát vážně, ale kdyby jim člověk visel na rtech, tak možná dodnes nemá děti. Uvidíš, každopádně hlavně v klídku. Trošku odbočím…kamarádce nedávno řekli, že s jejíma cyklama bude mít potíže otěhotnět. Doprčic a to nebohé děvče se okamžitě podvědomě zablokovalo a naprogramovalo, že bude mít problémy a teď pokaždé když to dostane, tak šílí, že to nejde. A přitom by jí to ani nenapadlo, kdyby jí to hodný pan doktor neřekl. Ale co se dá dělat, dělá svou práci. Tak se netrap, bude to dobré, příroda je mocná a mimíšek určitě chce zdravou maminku. Mě to těhotenství vyřešilo spoustu potíží, vyčistila se mi hlava a je to vidět i na tělíčku. Měj se krásně a ať se daří :--)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.1.06 10:23

Ahoj Faninko, moc ti děkuji za slova útěchy. Pohladila jsi mě po duši.
Také si říkám, že to musí být dobré, že se holt jen ozývají staré zlomeniny po havárce a srůsty po operaci a to se dá přežít, pokud vím, že mimišek je v pořádku. A snad bude i nadále.

Přeji tvoji kmarádce, aby se ji miminko brzy povedlo!!! Máš pravdu, že psychika je velmi důležitá. Já jsem si dala na otěhotnění 1/2 roku a bylo to hned a je fakt, že jsem si také řekla, že chci, abych byla co nejdřív těhotná, abych měla od doktorů a jejich řečí o umělém oplodění klid. :D
A tobě přeji ať se ti nadále daří dobře jak doteď! Je super, že se cítíš tak skvěle a těhotenství ti tedy prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
8.1.06 10:40

Ahoj Moni11, děkuji ti za povzbuzení.
Myslím, že na tripple test pozdě asi ještě není, tripple test se jak jsem se dočetla odebírá mezi 15. až 18. týdnem. Držím pěsti, aby výsledky krve dopadly dobře! Ale určitě dopadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
8.1.06 16:14

Ahojky holky,

zase jsem tady dlouho nebyla, ale bylo to tím, že jsme byli na horách, bylo to tam super, ne že bych teda lyžovala, já chodila jen na procházky, taky jsme byli v bazíku s umělýma vlnama, to bylo boží, ale musím napsat, že v pondělí se mi nebude vůbec chtít jít do práce, asi umřu.
Jinak u nás vše při starém, špatně mi není, přibrala jsem asi 0,5 kg a to jsem vůbec nezvracela, sice kalhoty už skoro žádný nedopnu, jen jedny, ale koupila jsem si hezký těhu kalhoty v Praze, myslím, že tady na tu prodejnu někdo dával odkaz, fakt super věcičky - Mutti v Průhonicích.
V pátek jdu na kontrolu, tak už se hrozně těším doufám, že bude vše v pořádku, když to je pátek 13., ale třináctka je moje šťastný číslo.
Vánoce i silvestr se povedli a fakt jsme si je s manžou užili.
Mějte se krásně papa Lenča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital