Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
brkatka píše:Brkatko
Díky holky!!
Brkatka - veliká gratulace ![]()
Nainuva - mám z toho taky strach, i když mám stálého partnera, ale prostě nevím proč…
Měla jsem úlet úplně na začátku našeho vztahu,kdy i přítel měl ještě někoho. Nebo spíš jsme každý měli vztah, a spolu jsme to neměli pořádně vyřešené
…To bylo snad jediné, kdy jsem měla někoho jiného a teď z toho nemám vůbec dobrý pocit… ![]()
Na kontrolu jdu 24.11., takže příští středu, už to chci mít za sebou, abych měla klid že je všechno jak má být
Já vlastně ani nevím, jakou mám krevní skupinu ![]()
chitkitko- jsem ráda, že nejsem jediná, která se bojí. Já měla právě ulet před třemi lety, uplně bych na to zapoměla, ale prostě jsem pořád nějaká vystreslá a vzpoměla jsem si na to a teď nebudu v klidu spát.
utěšuju se tím, že jsem mezitím měla spousty krevních testů a předoperační vyšetření a třeba by tam byly znát nějaké změny.. Nevím. Pořád se jen něčeho bojím. Děs.
Nainuva - taky si říkám, že už jsem byla na hodně odběrech, ale je otázka, zda to z toho obyčejného odběru poznaj
No až budu mít po vyšetření a budu znát výsledky, budu rozhodně klidnější…
Když fotečku, tak tady je. Ale není tam toho moc vidět je to dost rozmazané.
Někdo se tu ptal, jestli vzít partnera (manžela) až půjdete na kontrolu k Dr. Já bych taky chtěla, aby šel se mnou, ještě jsme o tom spolu nemluvili, ale normálně bych ho nechala v čekárně a s doktorem se domluvila, že až mi bude dělat UTZ, abych si ho mohla zavolat k sobě ![]()
No mě dneska dělala opět vaginální, takže k tomu bych partnera asi nepotřebovala, ale až půjdu na klasický, tak proč ne. Manžel už se na to moc těší.
Brkatko, gratuluju ke kontrole. Fotecka je pekna. ![]()
Katusko, no me doktor rikal, ze nejsem jeste v rizikovem veku, tak pujdu az na odbery v 16. tydnu a pak na nejaky vetsi ultrazvuk, nevim, co tim myslel, ale rozhodne ten NT screening do 13. tydne naplanovany nemam. A asi to necham byt, doktorovi duveruju, ze vi, co dela, a rikam si, ze by se kdyztak na neco prislo z krve. ![]()
Brkatko - gratuluju ![]()
Katuška - jak psaly holky kvůli tomu screeningu, domluv se se svým doktorem…já jdu na odběry ve ČT 18.11. a také na UZ …těším, těším…ale teda bojím se odběrů, nemám vůbec žily ![]()
Kristý - super tip s tou skupinou, jdu se tam přidat…jestli se mi to podaří ![]()
PeŤula - nechceš mi ráno nosit také čerstvé rohlíčky???
Holky, já jdu koupit mamce dárek a pak jdu s kamarádkami na drby do cukrárny ![]()
Eli11 píše:Eli, nevím, ale NT scr. není „jen pro rizikový věk“. Naopak je to modernější testování a píše se: Screening NT kombinuje ultrazvukové vyšetření tloušťky nuchálního projasnění (NT = nuchal translucency) s vyšetřením z krve matky. Kombinace těchto dvou metod umožňuje detekci 75-80% dětí s Downovým syndromem.
Brkatko, gratuluju ke kontrole. Fotecka je pekna.Katusko, no me doktor rikal, ze nejsem jeste v rizikovem veku, tak pujdu az na odbery v 16. tydnu a pak na nejaky vetsi ultrazvuk, nevim, co tim myslel, ale rozhodne ten NT screening do 13. tydne naplanovany nemam. A asi to necham byt, doktorovi duveruju, ze vi, co dela, a rikam si, ze by se kdyztak na neco prislo z krve.
Tradiční screening (trojitý test) narozdíl od screening NT dokáže zachytit jen 50-60% dětí s tímto syndromem. Proto se doporučuje vyšetření screenig NT.
A osobně znám ve svém okolí několik mladých maminek -do 30ti let- co mají dítko s DS, i když triply jim vyšly v pořádku.
Taky přemýšlím, kdy s sebou partnera- jestli mi i před ním bude dělat vnitřní- vzhledem k mé postavě ![]()
Já ho chci vzít až na 3D ultrazvuk, ve 21. týdnu. Takže ještě 10 týdnů vydržet ![]()
Nainuva píše:Nai já beru svého přítele na NT screening určitě. Tak trochu počítám s tím, že u dvojčátek mi bude dělat utz i vnitřně- uvidíme, jak tam budou dětičky „uspořádané“
Taky přemýšlím, kdy s sebou partnera- jestli mi i před ním bude dělat vnitřní- vzhledem k mé postavě