Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky… Myslíte, že když jsme se s manželem mazlili den po MS, tak by z toho něco mohlo být? ![]()
Pinkeee85: ahojky, mně teda dr. řekla, že taky máme rok normálně zadělávat na mimi a pak až to začne řešit. Rok už uplynul a jediný, co mi řekla, tak že máme zajet na spermiogram a pak podle toho budeme něco dál řešit…takže taky nic moc. Mně teda pokaždé na kontrole řekla, že jsem v pořádku, ukazovala mi na ultrazvuku i vajíčko, takže asi normálně ovuluju. Nicméně teď začnu taky brát ten femibion a s manžou zajedeme na spermio a taky jsem si řekla, že pokud se do vánoc nic nepohne, tak začnu chodit jinam…
@ytoka jj, krásně stručně výstižně jsi to napsala. Nechápu, proč někteří mudr. mají na všechno čas…a přitom stačí někdy jen nakopnout
Já už jsem na měření byla 2× 1× ok a teď nic, teda nic, jsou tam ale nestihnout dozrát, takže tento cyklus nic
Snad Clostík zabere ![]()
@Lejaa záleží, kdy máš OV. Někdo jí má i během MS.. takže je to možné.. ![]()
@andula b. píše:
Pinkeee85: ahojky, mně teda dr. řekla, že taky máme rok normálně zadělávat na mimi a pak až to začne řešit. Rok už uplynul a jediný, co mi řekla, tak že máme zajet na spermiogram a pak podle toho budeme něco dál řešit…takže taky nic moc. Mně teda pokaždé na kontrole řekla, že jsem v pořádku, ukazovala mi na ultrazvuku i vajíčko, takže asi normálně ovuluju. Nicméně teď začnu taky brát ten femibion a s manžou zajedeme na spermio a taky jsem si řekla, že pokud se do vánoc nic nepohne, tak začnu chodit jinam…
jj, ale měla ti udělat i krevní testy.. můžeš mít zvýšený třeba i ten Prolactin, ten prostě otěhotnění brání.. myslím, že je to jednodušší, než hnát manžu na spermiogram.. víš jak to ty chlapi maj..
tak uvidíš, kdyžtak ji změň..
držím palce, ať je pod stromeček…
@knora píše:
@ytoka jj, krásně stručně výstižně jsi to napsala. Nechápu, proč někteří mudr. mají na všechno čas…a přitom stačí někdy jen nakopnoutJá už jsem na měření byla 2× 1× ok a teď nic, teda nic, jsou tam ale nestihnout dozrát, takže tento cyklus nic
Snad Clostík zabere
jj, můj doktor říkal, že moc záleží na OV, že ostatní už se dá stimulovat.. nevím čím, jestli tabletkama, nebo injekcí, uzatím jsem to nemusela podstupovat, zatím mi dozrávají, a folikly praskají.. ![]()
@ytoka Ano, to říká i moje MUDr. Při prvním těhu jsem si prošla všema vyšetřeníma první já a pak jsme až dělali spermiogram. Teď to MUDr. zkrátila
Takže Provera na MS a Clostík na dozrávání.
Jojo, jsem na ni trochu naštvaná, že ji to zatím moc nezajímá
no uvidíme…už mě právě to věčný čekání nebaví, tak se na to budeme muset vrhnout trochu s vervou. Je fakt, že z běžnýho vyšetření doktorka všechno nezjistí ![]()
@knora píše:
@ytoka Ano, to říká i moje MUDr. Při prvním těhu jsem si prošla všema vyšetřeníma první já a pak jsme až dělali spermiogram. Teď to MUDr. zkrátilaTakže Provera na MS a Clostík na dozrávání.
Super.. tak držím palce..
![]()
@andula b. píše:
Jojo, jsem na ni trochu naštvaná, že ji to zatím moc nezajímáno uvidíme…už mě právě to věčný čekání nebaví, tak se na to budeme muset vrhnout trochu s vervou. Je fakt, že z běžnýho vyšetření doktorka všechno nezjistí
no právě, na klasickým vyšetření nic není viditelné.. většinou to bývají ty hormony, příčina, proč to nejde.. zkus jí zavolat, že si přeješ udělat folikulometrii, a uvidíš, co ti na to řekne.. odmítnout by tě neměla, jinak ji změň…-)
@ytoka
Aha
Tak to si myslím, že nemám… Mám ji až 15-20 den, tak nějak:-)
@knora píše:
Krásné středeční ránko, teda až na tu mlhu…![]()
@Reinka u nás je to na dlouhé lokte…jak jsme říkala, čekáme jak se rozhodnou rodiče přítele, podle toho se pak rozhodne co bude a nebude.
Holky co říkáte na tu „regulaci“ při umělém oplodnění? Mě se to zdá jako blbost. Nevím, ale podle mě by se měli rodiče sami rozhodnout jestli jedno nebo dvě…
tobe taky krasne rano
a mlhu tu mame taky sem ted prijela z mesta a jela sem krokem! ![]()
@MartinaTru jj, je to bezplatny, zaplatis proste to, co tam je napsany
ale dodacka cca 3 tydny
ale zase za tu cenu… se to vyplati
jinak ja objednavam do 20$ aby se mi to pokud mozno vubec neseklo na celnici ![]()
hlavne je to odnekud z ciny, ale ja sem doma koukala na obaly tehu testu (co mam jeste z drivejska z lekarny a jeden byl po cca 100,–) a taky byly vyrobeny v cine, takze to vidim, ze to budou zamestnanci tovarny, kteri si delaji nejaky navic a prodavaj za par korun