Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Popravdě nevím jak začít.
S partnerem jsme si po 7letech známosti pořídili dítě.
je to nádherný krásný chlapeček. Už je mu rok a půl.
Vztah se rozpadl a už není šance, že se to zpraví.
Nemám práci, nemám ke komu jít. Nemám peníze.
Rok jsem žila v hádkách stresu a nenávisti. Jediná laska co doma byla byla ta co jsem dávala synovi.
Bohužel, už to nezvládám.
Finančně vůbec, psychicky jsem na sesypaní…
Už pár týdnu přemýšlím o adopci, zda to vůbec je, nad tím že si můj malý miláček zaslouží plnou rodinu plnou lásky…
Chtěla jsem mu snést modré z nebe… a přitom mam jen deprese z toho že mu nemuzu dát vše co potřebuje…
K psychiatrovi nechodim, stydím se.
Miluju syna natolik že se ho raději vzdám aby měl lepší život než někde se mnou pod mostem.
Jsem zoufalá a na dně…Jde vubec dát dítě k adopci v tomto věku?
Proč hned adopce? Jestli opravdu svého syna miluješ tak jak píšeš, tak nechápu, jak můžeš o něčem takovém uvažovat. Že jsi dneska ve srabu neznamená, že budeš i za rok. Dítě můžeš dát dočasně do kojeňáku, můžeš tam za ním denně chodit a mezi tím si hledat bydlení, práci, jesle atd… Proč hned adopce, když je tolik jiných možností? Ty to své milované dítě už nikdy nechceš vidět? ![]()
Opravdu vyhledej azylovi dum, nechaji te tam az rok a pomuzou ti do noveho startu do dalsi etapy vaseho zivota.. Mam maleho klucinu a tohle ikdybych skoncila sama by me nenapadlo, ver ze toho potom budes litovat. Azylak ti pomuze a pak dal muzes premyslet.
Drzim palecky at to zvladnes, kvuli komu jinemu nez pro nej:to zvladnes!!
Příspěvek upraven 03.03.14 v 20:34
@schwarzwalte píše:
Je videt, ze svet se toci hlavne kolem materialniho bohatstvi. Zvlast po zhlednuti par temat, kde kazdy jezdi na sri lanku, maledivy; rocnimu ditku delaji velkolepe party s hromadou darku.,Samozrejme, ze pak obycejna matka muze trpet vycitkama. Chapu ji.
Uzivatelko, ber to tak, ty vychloubacne maminy ty penize dnes maji a zitra mit nemusi, ale tva naruc a nezne objeti detatku zustane navzdy.
Ty co ty prachy fakt maji, naopak svoji životní story neprezentuji.
A myslíš sakra taky na city toho dítěte? Dát k adopci už plně chápající dítě? Uneseš to, že se mu bude stýska, že bude brečet po své matce? Radši dělej sama ze sebou něco než přemýšlet co dát pryč. Být v tvé situaci, tak si obvolám azylové domy a vymáhám výživné od otce dítěte, práci (ta je všude, jen nebýt vybíravá) a hlídání to už je hračka… Nezlob se na mě, ale toto je fakt hnus. Jednou mi syn (2 roky) volal od prarodičů a křičel do telefonu mami, mami, mami…jen proto, že se mu stýskalo… do hodiny jsem byla u něj, co bys udělala ty když by plakalo po tobě a už mělo jinou rodinu a ty za ním nemohla?? Není to zvíře, nemůžeš mít rok dítě a pak ho dát pryč jen proto, že nejste úplná rodina a nastala finanční krize…spíš začni sakra něco dělat aby si o to malé nepřišla!!!
@anickadomnik Psychicky je zakladatelka rozhozena asi z toho, ze nemuze dat diteti uplnou rodinu a materialne zajistit. Mozna ma prave taky depku z toho, jak maji ostatni deti vse ( od adidasu po tatinka) Ale i ten tatinek neni jistota ( to same plati o penezich)
@schwarzwaldtorte píše:
@anickadomnik Psychicky je zakladatelka rozhozena asi z toho, ze nemuze dat diteti uplnou rodinu a materialne zajistit. Mozna ma prave taky depku z toho, jak maji ostatni deti vse ( od adidasu po tatinka) Ale i ten tatinek neni jistota ( to same plati o penezich)
to je taky možné… ![]()
Holky opatrně s těmi penězi, prosím, opatrně.
Zakladatelko, kontaktuj nás po SZ, můžeme ti pomoct, nečekej peníze na ruku, ale pomoct najít bydlení, zajistit vše potřebné, pomoct s jídlem, oblečením, prostě se vším, co je potřeba. Nic není tak černé, jak to vypadá, jsou dobří lidé, co dokáží pomoci, jen napiš.
Všem ostatním, komplexní pomoc je krásná hřejivá věc, když to zachrání jednu mámu a její dítě o to lepší, ale nikoliv sami jako jednotlivci, nikoliv přímými penězi někomu na účet. Prosím. Pokud je potřeba, pomůžeme společně zakladatelce, vždy se dá najít někdo v místě jejího bydliště, přes koho půjde pomoc, pomoct se dá, opravdu jo, jen trochu opatrnosti. Píšu z velmi smutných nedávných zkušeností.
@schwarzwaldtorte píše:
toto chápu jen mi přijde divné proč hned kvůli špatnému psych. stavu zakladatelky kvůli její momentální materiální nouzi odsuzovat maminky které materiální nouzi nemají a rovnou jim popřát že ji jistě budou mít brzy také? Prostě mi to v tu chvíli přišlo jako kdyby mamča která pořádá pro své dítě velkolepou narozeninovou oslavu a na dovolenou jezdí na Maledivy mohla za zakladatelčinu situaci, proto je potřeba na ni ukázat a hned ji shodit
@anickadomnik píše:
toto chápu jen mi přijde divné proč hned kvůli špatnému psych. stavu zakladatelky kvůli její momentální materiální nouzi odsuzovat maminky které materiální nouzi nemají a rovnou jim popřát že ji jistě budou mít brzy také? Prostě mi to v tu chvíli přišlo jako kdyby mamča která pořádá pro své dítě velkolepou narozeninovou oslavu a na dovolenou jezdí na Maledivy mohla za zakladatelčinu situaci, proto je potřeba na ni ukázat a hned ji shodit
Ano, závist je ošklivá vlastnost.
Přemýšlím, že dám k adopci puboše. Držkuje a nechce chodit s odpadky. Nebo ho nacpu do babyboxu, potřebuju nějaký větší, kde se vleze on s notebookem a něco k jídlu, nevíte o nějakém? Reaguju tak, protože myslím, že je tohle vtip.
@cher s tím nacpáním do babyboxu ti to asi neprojde já mám 10 letého a prý se do žádného už nevejde
![]()
Já jsem založila podobnou diskuzi minulý týden, takže chápu, jak se cítíš. Pro mě bylo nejhorší začít o problémech mluvit a říct si o pomoc.Taky jsem se cítila hrozně, jenže kdybych dala malou pryč, byl by to můj konec, nezvládla bych to odloučení. Dala jsem si závazek, že si dám život do pořádku, než malá půjde do školy.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat