Chladné jaro - špatná nálada

Napsat příspěvek
Velikost písma:
698
27.4.22 14:06

@AnnieTRoj nemusí být v dubnu 25, ale takových 18-20 a hlavně slunečno a budu spokojená, aby se dalo sedět na zahradě, dát si kafíčko, vypustit děti…a být celý den venku. Snad se brzy dočkáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
27.4.22 15:09
@Daisyy1995 píše:
@AnnieTRoj nemusí být v dubnu 25, ale takových 18-20 a hlavně slunečno a budu spokojená, aby se dalo sedět na zahradě, dát si kafíčko, vypustit děti…a být celý den venku. Snad se brzy dočkáme

U nás na dnes je v předpovědi že má být polojasno a přitom je zataženo. A na další dny má být dva dny polojasno, ale jestli bude vypadat taky takhle tak nevim teda. A ještě horší že na ostatních dalších šest dní jsou tam jen přeháňky..takže ten hnus nebere konce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
27.4.22 15:29

Včera bylo krásně, takové opravdu příjemné dny byly letos snad tři.. no a my úplně nadržení byli skoro celý den s dítětem venku, udělali jsme si piknik, to byla paráda. Dneska jsme se slinou na slunko vylezli zase.. a skončilo to tak, že jsme se choulili zabalení do piknikové deky a přivolávali jaro. A kdy jsem byla fakt naštvaná, když jsem musela vytahovat zimní bundu, do které už se mi těhotenské břicho fakt nevejde. Rodím v srpnu a promiňte, ale opravdu si odmítám na prahu května kupovat těhotenskou zimní bundu! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
27.4.22 15:42
@Daisyy1995 píše:

Ja mám také ráda, když je kolem 20 stupňů, ale rozhodně nejsem se současným počasím nespokojená. Grilujeme už od března, ale musíme se přiobléct, no. Kdybych měla čas, jsem venku skoro celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
27.4.22 15:44

Průměrné teploty v dubnu v Klementinu. U nás odpovídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.4.22 20:51
@citlivaduse píše:
@Zeoli Já přes den hodně větram, mám ráda čerstvý vzduch, ale topit musíme. Ne celodenne, ale ráno po noci a večer jo. I přes den to na chvíli pustím, když je lezavo jako dnes.

Jo tak v obýváku stačí 20 st., ložnice a pokojík kde se spí 16 st.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:06

@AnnieTRoj

Klementinum je uprostřed Prahy, je to tepelný ostrov

teplota je tam celoročně vyšší než teplota kdekoliv jinde, nejde to vůbec použít ani pro statistiky, ani pro žádné srovnání

dávejte sem jakékoliv místo kromě Klementina, to opravdu není údaj pro nikoho, vyjma toho kdo v něm bydlí :mrgreen:

mmch zde na zítra ráno ranní mrazíky, už zase, tvl :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:08

Městský tepelný ostrov (též tepelný ostrov města nebo tepelný ostrůvek) je městská zástavba, která vykazuje znatelně vyšších teplot než její okolí.

Teplotní rozdíly jsou větší v noci než ve dne a v zimě než v létě a jsou nejvýraznější při slabém větru či bezvětří. Hlavní příčinou tepelných ostrůvků je překrytí původní plochy vegetace pozemními komunikacemi a budovami.

takže…cokoliv, ale Klementinum a jeho TRVALÁ odchylka do plusu skutečně není žádný argument pro nic

:D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:11
@Daisyy1995 píše:

jasně nikdo ani nechce ani nečeká v dubnu…jak letní teploty tak žádné tropy

stačilo by těch slavných jarních 17 – 18 a ani neceknu, ale kde nic není… :nevim:

pátek a sobota se ohřejeme, bude příjemně, konečně!! pak od neděle zase chladno a sešup dolů

:?

zde bylo ráno 5, hned to bylo lepší než ty nuly ty dny předtím, ale zítra ráno asi zase mrazík, bleeee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.4.22 21:29

@Borrealis v Praze by teď možná byla zima i otužilci :pankac:. V dubnu jsem tam nikdy nebyla. Jezdila jsem teď několik let po sobě v červenci do Prahy na tábor pracovně. Většinou nám to vyšlo druhý a třetí týden. První rok jsem dojela a neměla jsem teplé věci. Léto. Přece nepotáhnu teplé. Frajerka. Tož vezmu si tenkou mikinu. Stejně ji ani nevytáhnu. Ku.va tam byla zima. To ani v zimě neznám. Ani mikina mi nestačila. Nečekala jsem, že mají v Praze takové chladno v létě. Jsem málem infarkt chytila. To byl strašný šok. Hlavně ráno bylo vždycky protivné chladno. Další rok jsem byla vybavená.
Vždycky mi trvalo pár dní, než jsem se přizpůsobila jejich počasí. Dva týdny utekly a jela jsem dom do solárka :zed: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.4.22 21:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11018
27.4.22 22:02

@Zeoli Jj, právě si ráda v obýváku zatopim na těch 20, když si sednu, tak se do mě dá zima, když je to třeba pod 19. Víc netopíme ani v zimě. Kolik máme v zimě v ložnici a pokojíčku raději psát nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
28.4.22 06:15
@Borrealis píše:
@AnnieTRoj

Klementinum je uprostřed Prahy, je to tepelný ostrov

teplota je tam celoročně vyšší než teplota kdekoliv jinde, nejde to vůbec použít ani pro statistiky, ani pro žádné srovnání

dávejte sem jakékoliv místo kromě Klementina, to opravdu není údaj pro nikoho, vyjma toho kdo v něm bydlí :mrgreen:

mmch zde na zítra ráno ranní mrazíky, už zase, tvl :roll: :roll:

Takže dubnové teploty jsou v průměru ještě nižší, než v Klementinu? Tak to jspu letos teploty průměrné, ne? :) U nás teď ráno 0, ale zimní kabáty už jsou vyčištěné a spí ve skříni. Ale já se raději „otužuji“ a raduji se ze všeho rozkvetlého, ale beru, že to ma každý jinak :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
28.4.22 06:19
@Borrealis píše:
Městský tepelný ostrov (též tepelný ostrov města nebo tepelný ostrůvek) je městská zástavba, která vykazuje znatelně vyšších teplot než její okolí.

Teplotní rozdíly jsou větší v noci než ve dne a v zimě než v létě a jsou nejvýraznější při slabém větru či bezvětří. Hlavní příčinou tepelných ostrůvků je překrytí původní plochy vegetace pozemními komunikacemi a budovami.

takže…cokoliv, ale Klementinum a jeho TRVALÁ odchylka do plusu skutečně není žádný argument pro nic

:D

Děkuji za novou informaci, to jsem netušila. Klementinum mě napadlo, protože ho znám jako nejstarší měřící stanici. Ale přiznám se, že vím pouze to, že je v Praze, lokalitu neznám :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
28.4.22 06:45

@Borrealis my budeme meruňku dávat pryč. Ještě na ni krom listí nic nebylo. Pokaždé ji smete mráz v květu, někdy hned v poupatech. Kašlu na to. Broskev vydrží, tahle mrcha ani omylem. Takže půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová