Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Uz me to taky stve, brala bych jarni teploty 15-19 stupňů, je to prijemne a ne jak je kosa do konce dubna a v kvetnu zacne leto
to je proste na palici, v cervnu tyden na plavky, jinak kosa, takhle uz to pamatuji urcite 3 roky ![]()
proste je to cele divne ![]()
Jak to zvládáte letos? Taky máte pocit, že to stojí za starou bačkoru?
Strašně mi chybí sluníčko, je ho obecně dost málo. A když už je tepleji, často to kazí ledový vítr.
Strašně mi chybí jaro mého dětství - ráno do školy v bundě, odpoledne pěkně v tričku.
A teď koukám na předpověď, další 4 propršené dny před námi ![]()
no, letos byl duben opravdu podnormálně chladný, v někt. lokalitách až o dva stupně, což je hodně, a vlhký
bylo i velmi málo slunce, chmu hlásí že slunčního svitu bylo pod 60 procenty běžného svitu…
a docela pršelo, když se tohle všechno sečte, tak máme nepříjemný dubno – listopad a když je k tomu i tmavo, bez sluníčka, část lidí to nese hůře
jsme halt stvořeni i na to slunce a trochu toho tepla, ne jen na 9 měsíční mordor během roku…
ted se sem sune nějaká tlaková níže z jihu, tzn 3 dny proprší, od čtvrtka má postupně být hezké počasí, a bude i slunce, tož snad…už,
/ taky doufám
/
zač. května jsem byla na pár dní na jihu…tam slunce, slunce, slunce…24 st a slunce, přijela jsem jako novej člověk, ani se mi na sever / domu/ zpátky nechtělo ![]()
@Borrealis to je ještě dobrý, já byla hodně daleko na severu… a sakra, o dost lepší a teplejší počasí tam bylo taky ![]()
Neboj, ještě bude hezky. Až budou lidi nadávat, že je jim moc horko a škvaří se ve vlastním potu.
Teď bude několik dní pršet. Což je taky třeba. Až jsem naštvaná, že tu přímou dešťovku nestihnu. V pátek jsme měli návštěvu (muže bratrance). Ten si přál déšť, že zasadil oharky. Ať to roste.
Příspěvek upraven 14.05.23 v 21:52
@Káťa19 píše:
Uz me to taky stve, brala bych jarni teploty 15-19 stupňů, je to prijemne a ne jak je kosa do konce dubna a v kvetnu zacne letoto je proste na palici, v cervnu tyden na plavky, jinak kosa, takhle uz to pamatuji urcite 3 roky
proste je to cele divne
ono je fakt že jak duben 22 tak skutečně i duben 21 byly teplotně výrazně podnormální
překvapilo mne, že letos taky, jak přes kopírák…on v tom dubnu už fakt člověk jaro a sluníčko vyhlíží, nemusí bejt žádný vedro, o to žádná, ale k těm 20 by se to podivat mohlo…bez ranních mrazů, ledového větru a podobných „radostí “
ty at jsou v lednu, ne v dubnu, ne asi
![]()
od čtvrtka bude hezky, pátek, sobota i neděle asi vyloženě super počasí se sluníčkem, no koooonečně ![]()
Já sem celkem spokojena
ten déšť beru jako smilovani, mám alergie na pyl a jedine při/po dešti se venku nedusim
a teplo je u nás dost, ráno na lehkou bundicku a odpoledne chodím v tricku, max lehkém svetriku
akorat ten vítr mi taky občas štve, zrovna včera sem postavala 3 hodiny na hřišti, když měl syn zapas a díky tomu větru mi už poslední hodinku úplně fajn nebylo, ale málo sem se oblikla no.
@ugluk píše:
@Borrealis to je ještě dobrý, já byla hodně daleko na severu… a sakra, o dost lepší a teplejší počasí tam bylo taky
vono aktuálně v posl. dnech Moskva 22 - 23 a sluníčko, a Madrid 24 a pekně
a zde nad náma / jsem koukala na mapku / takovej nablblej záliv ledovýho vzduchu a chladu a vlhka, vrrrr ![]()
letos máme dole vyledovatělý barák, lezu večer do peřin, jsou zavlhlé a ledové, což v květnu vážně nebejvalo ![]()
zvláštní že letos i dva poslední dubny byly takový brrr studený doufám že to nebude pravidelm, bo to je pak zima bez konce, lidi jsou vydeptaní, choděj mi tam vyřízení…je to hrozně znát na tom jak se cítí…
když zima nemá konec
@Kelsey píše:
Neboj, ještě bude hezky. Až budou lidi nadávat, že je jim moc horko a škvaří se ve vlastním potu.
Teď bude několik dní pršet. Což je taky třeba. Až jsem naštvaná, že tu přímou dešťovku nestihnu. V pátek jsme měli návštěvu (muže bratrance). Ten si přál déšť, že zasadil oharky. Ať to roste.Příspěvek upraven 14.05.23 v 21:52
Tak u nas prsi az az, i prehrady jsou na 100% plne
hele, nevím jak moc na východě jste, ale jestli tam co myslím že jste, tam to teda zaleje až až
odhaduji že se bude vydávat i povodnová výstraha / asi spíš sever Moravy, teda /, ale modely vypadají dost…že to bude lejt v někt. lokalitách kýblama… ![]()
My už netopíme. Není třeba. Ale včera jsem na oslavě seděla vedle nějakých lidí. Ti si prý každý den stále k večeru v krbu zatápí, že jim přijde v obýváku u televize chladno. Ale oni měli kolem 70 let. Asi mají jinou regulaci těla. Jím teď zmrzlinu a mám otevřené okno. Je fajn. Přestože venku lije. Jedině co mi vadí, že jsem si jak deb. l dělala vlasy na zítra (žehlila) a bude to k ničemu. Jestli bude pršet, tak se to bude vlnit.
@Borrealis já pamatuju jeden květen, kdy dítě kňučelo, že jsme mu slíbili péct buřty, tak jsme pekli… vprostřed sněhové chumelenice. A jinou květnovou dovolenou, kdy jsme chodili po kopcích a brodili se sněhem. Já myslím, že ta druhá půlka května bude lepší. Spíš mi vadí absence kladického jara, člověk jde ze zimy rovnou do léta.
@Borrealis píše:
@Kelseyhele, nevím jak moc na východě jste, ale jestli tam co myslím že jste, tam to teda zaleje až až
odhaduji že se bude vydávat i povodnová výstraha / asi spíš sever Moravy, teda /, ale modely vypadají dost…že to bude lejt v někt. lokalitách kýblama…
My jsme na JM. Rodiče mám na VM.
Zalije. Ale já nemám založenou zahrádku. Dneska teprve dojela hlína. V pátek dva záhonky a zítra zbývající dva mají dovézt. Jestli moc zmokne hlína, tak se bude blbě nabírat a převážet, kde potřebujeme. Muž říkal, že v Itálii to plave kousek od jejich práce. Že některé baráky jsou zatopené.