Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@tininas píše:
Ahoj.Čistého, nebo hrubého?
i čistého je to žalostně málo
To je sakra málo na tuhle pracovní dobu
Zkus mu to přepočítat na hodinovou mzdu - i kdybych nepočítala víkendy a svátky, tak je to nějaká stovka na hodinu
Minimálně bych ho donutila trvat na dodržování zákoníku práce - tj.dovolená na kterou má nárok, svátky volné (anebo náležitě ohodnocené) atd.
@Lainaire8 je to čistého a podíl nepřipadá v úvahu, jeho otec je moc hrdý podnikatel
Málo to sice je, ale otázka je, zda na něm tatínek šetří, nebo mu víc dát nemůže. Jestli jsem pochopila, nejedná se o velkou firmu, takže zakázky se asi nehrnou. A není to třeba o tom, že ho ta práce baví? ![]()
Nevadil by mi u chlapa takový plat, ale ne za tuto práci - rodina ho odírá. Kdyby tam byl pěkně 8 hodin, o víkendech volno, mimo pracovní dobu by ho nikdo neotravoval, standardní dovolená, příjemné pracovní podmínky a zaměstnavatel, který by mu vyšel vstříc, tak bych se přes tu částku přenesla, byť není nějak závratná.
Ale vlastně nevím, kolik by mi přišlo dost peněz (ať už u sebe či u partnera) za takový život, jsme tu jenom jednou a žádné peníze by mu nezaplatily ten čas strávený s rodinou a s dětmi. Já bych na něm nechtěla, ať si vydupe více peněz, ale lepší podmínky, případně jinou práci, kde bude mít i nějaký volný čas.
@AlphaOmega píše:
S rodinou se neobchoduje, takhle to dopadá.
Omlouvám se za anonym.
Ne v každé firmě to je tak jak u zakladatelky. V rodinné firmě dělám ekonomku a za poloviční úvazek beru firmě 50 tisíc
. Takže je to spíš o tom, jak se firmě vede, co si může dovolit.
muj chlap ma podobne penize, mozna i o par stovek min
ALE pracovni doba od 7-17 v lete, v zime už je pred patou kolikrat doma, je tma (v lete se vyjimečne stane, že je tam dele, ale neni to nic hrozneho) volna kolik si vzpomene, muze si ho naddelat, s letní dovolenou není problém, přes Vánoce je doma a do práce jde až po Silvestru, s kolegy se kamaradi, vyborne vztahy maji i se sefem… potrebujem pujcit dodavku? neni problem, jednu dobu jsme byli bez auta, takze nam proste pujcil firemni nebo daruje zbylý materiál, ke svatbě nám dal cca 40.000 a ještě nám zajistil odvoz na letiste do Vidne, odkud jsme leteli na svatebni cestu…ano, penize by mohl mit lepsi, v jine firme by si teoreticky vydelal vic, ale o zmene neuvazuje. a tak nejak bych si představovala, že to bude fungovat v prosperujici rodinne firmě.
@Aduš8 píše:
Málo to sice je, ale otázka je, zda na něm tatínek šetří, nebo mu víc dát nemůže. Jestli jsem pochopila, nejedná se o velkou firmu, takže zakázky se asi nehrnou. A není to třeba o tom, že ho ta práce baví?
Bavit ho může sebevíc, ale když má živit rodinu, je potřeba dělat občas ústupky.
Můj muž měl práci kterou miloval, nepředřel se tam, plat byl slušný. Ale se dvěma dětma a hypotékou na krku bylo třeba, aby zauvažoval o něčem jiném. Přišla nabídka, jemu se do toho moc nechtělo, ale já ho přesvědčila. Dneska je rád, že do toho šel, je tam také spokojený a vydělává mnohem víc než na původní pozici.
A kdyby tvuj manzel nedej boze umrel (treba by ho mohlo klepnout z prepracovani), tchan by taky „padl“? Asi ne. Musel by sehnat nahradu. Ale tezko za takovou praci.
Kazdy je nahraditelny.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym.
Ne v každé firmě to je tak jak u zakladatelky. V rodinné firmě dělám ekonomku a za poloviční úvazek beru firmě 50 tisíc. Takže je to spíš o tom, jak se firmě vede, co si může dovolit.
Všem děkuji, já už si připadala jak nenazrana
@cookies321 píše:
@Lainaire8 je to čistého a podíl nepřipadá v úvahu, jeho otec je moc hrdý podnikatel
To není žádný „hrdý podnikatel“, ale sobecké hovado. Tvl. to je fakt síla, tohle. Chudák kluk, že mu to žere.
@cookies321 píše:
Možná budu za zlatokopku, ale co? Jdu s kůží na trh.
Mám pocit, že chlap bere malou výplatu. Dělá těžkou strojírenskou práci, kde dělá od nakresů až po frezovani, stříkání, nastavení strojů. Dělá od všeho trochu. Firma je jeho otce a tak svatky, nesvatky, soboty a neděle furt v práci. Dovolená byla za dva roky = jeden týden. Chlap o tom, že bere (dle mě) málo, nechce ani slyšet. Stále opakuje, že nemůže odejít, že by to firmu položilo a nechce zklamat otce. Mě to přijde jako sobecké, že nechce, aby měla rodina více a mohla bych synovi pořídit lepší, kvalitnější věci. Nevím, jak ho přesvědčit, aby alespoň zauvažoval o změně. Nechce ani si říci o přidání, protože je to jeho otec, kdo mu dává peníze. Každý den je od 07:00 do 18:30 v práci a ma 24 400kč. Je to podle Vás málo a nebo jsem jen rozmazlená?
Tak na něj přestaň tlačit kvůli penězům a začni kvůli času.
Chápu, že nechce zklamat otce, ale nemůže být v práci od nevidím do nevidím.
@Anonymní píše:
Anonym, nebo smazat. Vaseho muze chapu, byla jsem ve stejne situaci. Dru x hodin denně, za par korun, ale vím, ze kdyz se na to vykaslu, tak firma padne. Manzelovo nalehani me akorát tak vytacelo a nemelo zadny účinek. Otevrela jsem si oci ve chvili, kdy manzel nedostal druhy mesic po sobě výplatu a těch par mých drobných sotva pokryje jidlo. Na otci jsem si vydupala penize navic, jen za tu péči o firmu a momentalne hledam jinou praci, lepe placenou s tim, ze firmu budu dal ridit na dalku a za penize, co jsme si domouvili. Ted jsem rada a dost se mi ulevilo, ale trvalo mi dojit si k tomu, ze okradam vlastni rodinu kvuli otci, co nestíha svou firmu a nedokáže ocenit mou práci. Radu asi nemam, mamzel si k tomu musi dojit sam, jestli na nej nalehate, tak ho to jiste drti ze vsech stran. Navic rodičům lze těžko rict ne, kdyz si clovek mysli, ze to na nem stoji
@Paola21 @Ginella @Pidulka1991 všem děkuji za odpověď, já si už připadala jak nenazrana
Tento plat jsme dávali recepční za 8 hodin pohodové práce. Pred mnoha mnoha lety, dnes už by to asi za ty peníze nedělala. Otec si rozhodně sehnal dobrého otroka, hanba mu vykoristovat vlastní dítě
úplne chápu, že te tohle štve. Tvůj chlap dává tátovi na úkor vlastní rodiny. Nejde jen o prachy, ale o to, že dělá jak mezek a není doma s rodinou. A pak za to má takové dysko