Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hlavne usi nejsou jen zvukovod, ale cely boltec vcetne vsech zahybu a taky za usima. Specielne tam kdyz to nekdo nemyje, tak je to pekna rychta. A jestli je chlapek takove cune, ze se vysprchuje mozna v nedeli a hlavu si umyje kazdeho prvniho v mesici, tak to musi byt chutovka. Ja bych si o takoveho prasaka neoprela ani kolo a kdyby mi takhle lezl do postele do vonavych perin, tak bych rvala jako tygr.
Už jsem to sem dával:
Zavřete oči a přejeďte si prstem víčka. Čuchnout k prstu… ![]()
@tartaletka píše:
Můj syn má třeba nonstop nechutné uši a to se myje každý den, čistím mu je minimálně jednou za týden a maz se mu dělá tak, že mu vytéká z uši. Je to fakt děs a vždycky si říkám, co si o nás kdo myslíPříčinu jsme ani u doktora nezjistili, mohou to mít lidé, kteří se víc potí. Netrpí na záněty, slyší dobře…
Ne vždy je to špatnou hygienou
Tak ať si uši čistí každý den, proč jen jednou týdne kdyz to nestačí.
@Sonarka píše:
Ono ale staci jen vytrit ubrouskem, to, co je videt..urcite se neodoporucuje zajizdet tou tycinkou pomalu az do mozku, jak nekteri delaji. To si totiz vsechno zatlacis pekne dovnitrMne se osvedcil usni sprej.
Zatlačí se to do uší těm, co si uši čistí jednou za uherský rok… To je pak jasné, že si ten maz našťouchají do ucha. Já i chlap si uši čistíme snad denně (i uvnitř) a nikde si nic nezašťoucháváme, když jaksi není co ![]()
@Barevné klubíčko píše:
Zatlačí se to do uší těm, co si uši čistí jednou za uherský rok… To je pak jasné, že si ten maz našťouchají do ucha. Já i chlap si uši čistíme snad denně (i uvnitř) a nikde si nic nezašťoucháváme, když jaksi není co
Přesně
. Miluju ty výmluvy, proč se nemýt a nečistit pro jistotu nic. Naštěstí nemám tak velkou fantazii, abych si dokázala představit jejích koupelny, ledničku, WC atd.
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
necistil si usi, protoze doma to proste nedělali
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucitbohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem
necistil si usi, protoze doma to proste nedělali
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo
Nejhorsi (nejlepsi) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi.Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusya to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese![]()
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlavahnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila
Začala bych tím, že jestli se neumyje, tak „nic nebude“. Třeba když to tak párkrát uděláš, tak se předtím umyje. Pokud ne, tak bych mu normálně řekla, že jestli chce být smraďoch, tak zůstane sám.
@Barevné klubíčko píše:
Zatlačí se to do uší těm, co si uši čistí jednou za uherský rok… To je pak jasné, že si ten maz našťouchají do ucha. Já i chlap si uši čistíme snad denně (i uvnitř) a nikde si nic nezašťoucháváme, když jaksi není co
Ti, co si cisti usi jednou za uhersky rok, taky nemaji co zatlacit, pac maz nema tendence zalezat do ucha, ale naopak..kdyz se ucho necisti dlouho, maz vypadne casem sam. Problem maji spis lide, kteri trpi nadmernou tvorbou mazu a zaroven maji tendence jako ty, to cistit vehementne non stop…tam je pak vhodnejsi ten sprej. Je i mnohem setrnejsi a bezpecnejsi a fakt staci jednou tydne…ale to je u kazdeho individualni… Oni ani odbornici ty vatove tycinky nedoporucuji a uz vubec ne denne
Ale pro me za me
Jsou to tvoje usi ![]()
No to je teda cune! jako urcite bych s nim nebyla ochotna mit sex, kdyz by nebyl cerstve (nebo aspon ten den) osprchovany. Ta predsava oralu ![]()
Nevim jak dlouho spolu zijete… pokud se ani nesnazi…
Zduraznila bych mu, ze s tou hygienou to myslis vazne! Jinak at si ustele venku 😀
@Sonarka píše:
Ti, co si cisti usi jednou za uhersky rok, taky nemaji co zatlacit, pac maz nema tendence zalezat do ucha, ale naopak..kdyz se ucho necisti dlouho, maz vypadne casem sam. Problem maji spis lide, kteri trpi nadmernou tvorbou mazu a zaroven maji tendence jako ty, to cistit vehementne non stop…tam je pak vhodnejsi ten sprej. Je i mnohem setrnejsi a bezpecnejsi a fakt staci jednou tydne…ale to je u kazdeho individualni… Oni ani odbornici ty vatove tycinky nedoporucuji a uz vubec ne denneAle pro me za me
Jsou to tvoje usi
Já si teda nedokážu představit, jak dlouho tam někdo musí ten maz mít, že se z toho stane něco tvrdšího, co časem „vypadne“ z ucha ![]()
No já rozhodně nadměrnou tvorbou mazu v uších netrpím. Ale minimálně obden, při umývání vlasů, si je pročistím. Neříkám, že si strkám špulku až kdoví kam… Ale rozhodně si nebudu jen ubrouskem šuchlat okolí
To je něco jak s tou žíňkou a umyvadlem… Tohle prostě není hygiena. To je odrbávání hygieny.
Spreji jsem kdysi šanci dala… Ale přišlo mi, že nic nedělá. A stejně jsem pak měla nepříjemný pocit mokra (stejně jako po umývání vlasů) v uších a musela to zlehka projet špulkou… ![]()
@Sonarka píše:
Ti, co si cisti usi jednou za uhersky rok, taky nemaji co zatlacit, pac maz nema tendence zalezat do ucha, ale naopak..kdyz se ucho necisti dlouho, maz vypadne casem sam. Problem maji spis lide, kteri trpi nadmernou tvorbou mazu a zaroven maji tendence jako ty, to cistit vehementne non stop…tam je pak vhodnejsi ten sprej. Je i mnohem setrnejsi a bezpecnejsi a fakt staci jednou tydne…ale to je u kazdeho individualni… Oni ani odbornici ty vatove tycinky nedoporucuji a uz vubec ne denneAle pro me za me
Jsou to tvoje usi
Jo ještě jsem zapomněla… Tak jasně, on ten maz může vytékat… Ale když ho tam má někdo okolo kdoví kolik a pak na to právě vezme tu špulku, pak ano. Natlačí si ho do ucha. To je logické.
Můj syn má třeba nonstop nechutné uši a to se myje každý den, čistím mu je minimálně jednou za týden a maz se mu dělá tak, že mu vytéká z uši. Je to fakt děs a vždycky si říkám, co si o nás kdo myslí
Příčinu jsme ani u doktora nezjistili, mohou to mít lidé, kteří se víc potí. Netrpí na záněty, slyší dobře…
Ne vždy je to špatnou hygienou