Chlapi a hygiena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cizinka 999
27.2.24 11:38
@Sandman1 píše:
To, co považuješ za naprostou samozřejmost, je kulturní zvyk, který se prosadil ve vlivných společenských kruzích a dominantních kulturách, které dokázaly ovlivnit většinu světové populace. Nemá to nic společného s původním obsahem termínu hygiena - tedy udržování zásad pro uchování pevného zdraví a prevence onemocnění. Přesně naopak, jde to ostře proti nim. Častým mytím si člověk snižuje svoji imunitu, vyloženě problematické je to u lidí s citlivější a suchou pokožkou. :)Prudký nárůst kožních onemocnění typu ekzémů a nejrůznějších alergií v posledních dekádách souvisí (vedle dalších faktorů, jako je chemizace prostředí) s naší posedlostí mytím. Z hlediska hygieny je plně dostačující sprchování celého těla 2 x týdně. A když už sprchovat, tak používat mýdlo a další prostředky velmi decentně - nejlépe jen v podpaží a na intimních partiích. :) Tolik k často zmiňovanému pojmu hygiena. A to se ani nezmiňuji o tom, jaké zvěrstvo představuje posedlost mytím a nadužíváním prostředků osobní „hygieny“ pro naši ekologickou stopu. :D

No a další "prase " I se mnou. :lol:

A jak někdo psal, že mu nejvíc voní osprchovat a čistý muž, tak mne voní chlap až po určitém čase po sprchování, kdy je cítit on a ne různé hygienické prostředky. Ale díky přírodním mýdlem i šamponu už mi voní i po sprše. Používáme většinou jen netekute mýdla a sampony.
Ono so si budem říkat, partnera si vybíráme taky podle čichu

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
@Fee-bee píše:
Sorry, ale každodenní koupel či sprchování mi přijde jako naprostá samozřejmost. A jestli intimní hygienou rozumíš tu směšnou spršku a ofouknutí v rámci hajzlíku Closomat, tak to tedy palec nahoru. Jinak ujetá na hygienu fakt nejsem, ale návyky mám.

Ona ani ta sprcha, ti moc nepomuze ;) To je spis psychicka pomoc, jakoze si clovek mysli, ze je pak buhvi jak cisty :P Ale cetla jsem, ze se dukladne lze umyt pouze horkou koupeli, kde se poradne dlouho vylouhujes a pak teprve naslednou sprchou… ;) :jazyk: Takze tema vasema 2 minutovyma sprchama, bych tu moc nemachrovala. To je jak nic.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
@ivašot. píše:
Měly jsme v práci kolegyně, která se nemyla a byla hodně cítit. Xkrát ji to za ty roky někdo řekl, a i dost nevybíravě. A stejně to s ní nehlo a dál si jela své, že nesmrdí a že mytí není zdravéPříspěvek upraven 27.02.24 v 11:19

Tak jsou i takové extrémy,

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
27.2.24 11:45
@Cizinka 999 píše:
No a další "prase " I se mnou. :lol:A jak někdo psal, že mu nejvíc voní osprchovat a čistý muž, tak mne voní chlap až po určitém čase po sprchování, kdy je cítit on a ne různé hygienické prostředky. Ale díky přírodním mýdlem i šamponu už mi voní i po sprše. Používáme většinou jen netekute mýdla a sampony.
Ono so si budem říkat, partnera si vybíráme taky podle čichu

Taky se hlasim do klubu prasat :mrgreen: Kdyz se nespotim, nedelam nic tezkeho fyzicky, myji se vesmes obden… :nevim: Muj milenec je v tomhle prehnanej, jak prijde z prace, hned jako prvni leti do sprchy a to same rano :lol: Pritom pak po sexu se vubec nejde umejt, coz zase ja treba jdu, neb jsem cela ulepena a upocena :oops: :jazyk: Takze se musim smat, jak to maji nekteri obracene…ranni sprchu vubec nechapu, v te posteli se clovek moc neumaze :think: Podle meho je tohle hlavne o psychice a jak to ma kdo v sobe nastavene…nez o hygiene. Dukladna hygiena beztak s dvou minutovou sprchou nesouvisi. Ta vypada jinak.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.2.24 11:47
@Sonarka píše:
Taky se hlasim do klubu prasat :mrgreen: Kdyz se nespotim, nedelam nic tezkeho fyzicky, myji se vesmes obden… :nevim: Muj milenec je v tomhle prehnanej, jak prijde z prace, hned jako prvni leti do sprchy a to same rano :lol: Pritom pak po sexu se vubec nejde umejt, coz zase ja treba jdu, neb jsem cela ulepena a upocena :oops: :jazyk: Takze se musim smat, jak to maji nekteri obracene…ranni sprchu vubec nechapu, v te posteli se clovek moc neumaze :think: Podle meho je tohle hlavne o psychice a jak to ma kdo v sobe nastavene…nez o hygiene. Dukladna hygiena beztak s dvou minutovou sprchou nesouvisi. Ta vypada jinak.

Ja taky se po sexu většinou jdu umyt. Ale stačí mi můj Tachov closomat. Teď se pokazil a jsem z toho na nervy. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
27.2.24 11:49
@Sonarka píše:
Taky se hlasim do klubu prasat :mrgreen: Kdyz se nespotim, nedelam nic tezkeho fyzicky, myji se vesmes obden… :nevim: Muj milenec je v tomhle prehnanej, jak prijde z prace, hned jako prvni leti do sprchy a to same rano :lol: Pritom pak po sexu se vubec nejde umejt, coz zase ja treba jdu, neb jsem cela ulepena a upocena :oops: :jazyk: Takze se musim smat, jak to maji nekteri obracene…ranni sprchu vubec nechapu, v te posteli se clovek moc neumaze :think: Podle meho je tohle hlavne o psychice a jak to ma kdo v sobe nastavene…nez o hygiene. Dukladna hygiena beztak s dvou minutovou sprchou nesouvisi. Ta vypada jinak.

Hele máme malinkou chatku v horách, kousek dole je řeka, kde se umyvame a jsme tam klidně i týden. A určitě tam do té ledovky nelezu kazdy den :lol:

• Citovat
  • Upravit
36753
27.2.24 11:51

„Táto, ty 'ses zul!!“
„Ale jenom trošku…!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
27.2.24 11:52

Když jsem byla malá, tak u nás ani nebyl ještě vodovod ( šedesátá, sedmdesátá léta). Takže jsme se myli každý den jen v umývadle. Vlasy jednou týdně, v sobotu táta zatopil v „koupelně“, v kotli se ohřála voda a koupalo se. A v té vodě po posledním koupání se ještě namočily montérky. A fakt celý týden jsem nosila víceméně jedno oblečení do školy a jedno na doma. No, taky jsme přežili. Dneska si to neumím představit, že bych se nesprchovala denně. Můj ex, i když byl čistotný, třeba vůbec nepoužíval pánskou kosmetiku. Měl gel na holení a sprcháč 2 v jednom, jen aby toho nebylo moc. A s tvrdou, ale fakt extra tvrdou kůží na nohou jsem ho za celá ta léta nedostala na pedikúru, protože „to bylo dobrý“. Těžko s tím něco dělat. Ale ten tvůj, to je teda extrém. Co mu odepřít intimitu, dokud na sobě nezapracuje? To by nepomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10682
27.2.24 11:55
@Cizinka 999 píše:
Tak samozřejmě u takové práci o tom nemusíme diskutovat ne? Já se dochutíme nebo koupit večer, ale dopouští lidi ráno, neboť bez toho by nenastartovaly svůj den

No a ti, co chodí ráno, tak jdou i večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
27.2.24 12:02
@Sonarka píše:
Ona ani ta sprcha, ti moc nepomuze ;) To je spis psychicka pomoc, jakoze si clovek mysli, ze je pak buhvi jak cisty :P Ale cetla jsem, ze se dukladne lze umyt pouze horkou koupeli, kde se poradne dlouho vylouhujes a pak teprve naslednou sprchou… ;) :jazyk: Takze tema vasema 2 minutovyma sprchama, bych tu moc nemachrovala. To je jak nic.

Prosim te muzes mi dat nejaky odkaz na to, ze se lze umyt pouze horkou koupeli a 2 minutova sprcha je k nicemu? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
809
27.2.24 12:02
@Anonymní píše:
Zdravim, holky.
Prosim, jak to maji vasi chlapi doma s hygienou?
Jsem s mym uz skoro pres 2 roky a ne a ne se neco preucit :roll: bohuzel vyrustal v rodine, kde se asi na hygienu moc nehralo…zanedbany urcite nebyl, ale donedavna nezdal rozdil mezi samponem a sprchacem :zed: necistil si usi, protoze doma to proste nedělali :nevim:
Netusim, jak ho donutit, aby se chodil sprchovat. Je schopny se nesprchovat klidne i 4 dny..vlasy si nejdele neumyl tak mesic. Na cisteni zubu ho taky nedostanu. Umyva si je, kdyz si vzpomene. Usi si snad pry nikdy ani necistil, to az se mnou, protoze jsem na to hakliva..a dorazilo me to, ze si neumel ostrihat ani nehty na nohou..proste je strihal tak do tvaru, ze kdyz na me sahl nohou, tak to strasne drapalo :mrgreen:
Nejhorsi (nejlepsi :think: ) na tom je, ze on vubec nesmrdi. Z pusiny mu netahne a zuby ma fakt hezke. Parfem nepouziva, deodorant taky ne..ale proste nesmrdi potem.
Kdyz se nemyje uz vice dni, tak trosku jako to jde citit..ale je to spis ten muzsky oder nez smrad.
No ale co ted s nim. Ja jsem z velmi cistotne rodiny. Z muzskych vzoru otec a bratr mam to, ze se u nas sprchovali skoro kazdy den, v lete klidne i 2× denne, kdyz bylo fakt vedro. Oba pouzivaji kvalitni parfemy a deodoranty, proste o sebe dost dbaji. Mamka si je skvele naucila :D
Jen nevim, jak to praktikovat na mojeho.
Obcas mi vadi ta predstava, ze spolu mame styk a on si ho 3 dny nemyl…
Vcera jsem se nasrala, protoze se nemyl od patku a pracoval okolo baraku (zpotil se) a fakt byl uz citit…jedno tricko mel uz 2 dny..kdyz jsem po nem chtela, aby se sel teda alespon rychle osprchovat, tak on jako preci nepujde, jemu to nevadi. :cert: Malem me mrsklo…tak slíbil, ze půjde aspon rano. A nesel, klasicky :roll:
Uz nevim co dal. Fakt mi je divny, ze vlastne ale skoro vubec nesmrdi (za normalnich okolnosti)..ani z te pusy :mrgreen: a to nepouziva žvýkačky. Kdybych ja si nevycistila, tak to je hnuus.
Nevim no, spis mi to lehce vadi z toho duvodu, ze ja jsem strasne cistotna. Mam xxx sprchacu, na vlasy pouzivam dost kvalitni sampony, na cisteni pleti taky kvalitní veci. Mam parfemy, deodoranty, telove mleka - proste jsem v tomto opak.
Sem tam ho premluvim na masku na oblicej, nebo tak, ale to se mi zadari max. jednou za dva tydny :lol:
Jsou vasi chlapi tez takovi?
Podotykam, ze takovy byl vždy. Ja ho nerada do toho nutim, mozna je mi to az nepříjemné. Ale kdyz si to stahnu na sebe, tak kdyz treba i v 9 hodin vecer z nekama dojdu, tak proste i unavena se jdu umyt, aspon vodou. Vadi mi i ten pocit jit spinava do postele. Pritom on je schopny i ve venkovnich věcech do te postele jit? To jsou ale uz čerti na strese :cert: :mrgreen:
No…tak nevim co udelat, aby to na nej platilo. Kdyz jsem mu to ted rano vycetla znovu, zda by se sel prosim osprchovat, ze je to faakt nechutne a ze smrdi, tak jen rekl: fakt? Tak ja pujdu po obede.
Ja mu to ani za zle nemam, proste je z prostředí, kde se na toto nehralo. Mamka nemela žádnou kosmetiku, tatka se koupal max. 2× za tyden…všichni meli jeden sprchac na všechno (i na vlasy) a tim to haslo. Partner ma k dost lupu…samozrejme jsem mu koupila specialni přípravky v lekarne na lupy. Ale myslíte, ze si to tim umyva? Ne. Udělal to maximálně tak jednou a konečná. Kolikrat to ma tak moc, ze mu ty lupy padaji na tmavou bundu, na které je to jako oko na pěst…a ja se pak musim stydět. Vlasy si zásadně umyva, az kdyz ho fakt skrabe hlava :pocitac: hnus…
Co ted s nim…necim jako postrasit, nebo? Chapu, ze zvyk je železná kosile, ale znam spoustu chlapů, kteri o sebe dbají (i mimo mou rodinu)…jak to delate vy, aby vasi muzi dodržovali nejakou normalni hygienu?
Predem moc dekuji všem a poprosim o anonym a schovivavost…Chodi sem partnerova matka…a kdyby věděla, ze tady pisu, asi by me prerazila :jazyk:

To nepřeučíš nikdy, pokud sám nemá snahu. Měla jsem takového bývalého, ten teda smrděl ukrutně, o hadrech a zubech radši nemluvím. Taky jsem dlouho doufala, že se změní. Ale to jsem byla mladá a blbá. Takže moje rada, pryč od něj. A to nějaká háklivka nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30319
27.2.24 12:03

Sešli jste se celkem jako dva extrémy, to je hlavní problém. Ty jsi přehnaně čistotná a on už na pomezí takového prasátka. Těžko se to pak kloubí dohromady. Nutit mi žena masky na obličej či XX dalších přípravku co popisujes apod… tak tě taky láskyplne odmitnu :D. Přijde mi to moc. Zároveň si myslím, že ho nijak nepreucis. Vydrží to třeba chvíli a pak spadne opět do svého. S tím bych tak pracoval jestli si ochotná s někým takovým být.
Zcela subjektivne je pro mě normální se každý den osprchovat, max za 2 dny když vím, že jsem celý den nikde nebyl a nic nedělal :D. Vlasy tak jednou za dva dny tři dny. Znám slovo šampon, sprchový gel, deodorant a parfém. Dál už moje vědomosti nesahají a zjevně by mě to žádná ani už nenaučila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8016
27.2.24 12:05
@Cizinka 999 píše:
Hele máme malinkou chatku v horách, kousek dole je řeka, kde se umyvame a jsme tam klidně i týden. A určitě tam do té ledovky nelezu kazdy den :lol:

Dodnes jsou rodiny, co mají na čtyři členy domácnosti jeden bojler spínaný na „noční proud“. Tam si fakt nedají všichni ráno a večer sprchu, pokud nejsou hodně otužilí :) A to jsme na tom ohledně komfortu velmi dobře v té naší malé zemičce ve srovnání se světem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
27.2.24 12:08

No fuj, to jsi dost odolná. Tak dlouho bych teda s takovým prasetem nemytým nevydržela :poblion: A ty zuby…bez komentáře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.2.24 12:08
@Sonarka píše:
Ona ani ta sprcha, ti moc nepomuze ;) To je spis psychicka pomoc, jakoze si clovek mysli, ze je pak buhvi jak cisty :P Ale cetla jsem, ze se dukladne lze umyt pouze horkou koupeli, kde se poradne dlouho vylouhujes a pak teprve naslednou sprchou… ;) :jazyk: Takze tema vasema 2 minutovyma sprchama, bych tu moc nemachrovala. To je jak nic.

Jasně no, takže pokud si dávám každý večer 2min sprchu, tak je to vlastně stejné, jako bych se nikdy nemyla :palec: určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí