Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za jak dlouho po vysazení se Vám srovnala MS - a může mi někdo vysvětlit, jak si počítáte cykly a co to přesně je??
Naděje píše:
Sheeren a bereš celý měsíc bez vysazení???? ..Já si to objednám taky,mám strašně dlouhé cykly,a už do sebe ted nechci rvát hormony.Tak zkusím chvíly byliny.
To mě taky hned napadlo, protože kontryhelový čaj se pije od 1DC do OVu, ale mě tam psali, že se bere 3 měsíce a pak 1 týden pauza, čaje piju 6 týdnů a týden pauza…už si to píšu i do kalendáře ať se orientuju:-) Bylinky jsou běh na dlouho trať, ale já zlepšení opravdu pocítila už po měsíci. Jsem zvyklá na bylinky, mamča mi takhle kdysi dávno vařila „různé bylinné čajíčky“ každý večer.
Cyklus začíná prvním dnem MS, tzn. 1. den menstruce = 1. den cyklu. Ovulace a plodné dny jsou u cyklu 28 dní mezi 10. a 14, dnem, ale pokud máš delší cykly, tak i později, já mám třeba cykly (od menstruace do další menstruce) 3O dní o ovulaci tak kolem 17. dne. Zkus www.womenzone.cz , tam si můžeš vést menstruační kalendář a vypočítá ti to i pravděpodobné plodné dny, zaznamenáš si tam teplotu, hlen, sex, prostě vše určující a důležité.
Mě to radila moje gynegoložka,protože jsem chtěla druhé mimi a nějak to nešlo!Takže tyhle věci,rady mám od ní a moc mě pomohla!
Taky mě řekla,že si to miminko tak moc přeju,že to nejde a taky sme měli úmrtí v rodině a mě to docela dost postihlo.
Trvalo to rok než sem se dala do pořádku.Holky jsou od sebe o 4roky a 3měsíce.Další dcerka je o 3roky a 7měsíců a malý je o 6let a 5měsíců.Ale jsem ráda,že je mám
Shereen takže jak by si doporučila ty tinktury dlouho užívat kuse,a jak pauzy..? –
Já si to hned napíšu do sešitu .. ![]()
Zdiška píše:
Mě to radila moje gynegoložka,protože jsem chtěla druhé mimi a nějak to nešlo!Takže tyhle věci,rady mám od ní a moc mě pomohla!Taky mě řekla,že si to miminko tak moc přeju,že to nejde a taky sme měli úmrtí v rodině a mě to docela dost postihlo.
Trvalo to rok než sem se dala do pořádku.Holky jsou od sebe o 4roky a 3měsíce.Další dcerka je o 3roky a 7měsíců a malý je o 6let a 5měsíců.Ale jsem ráda,že je mám
Souhlasím. Nechápu, proč nám doktoři tyto s prominutím „odchylky“ nebo zvláštnosti v našem těle neřeknou rovnou a třeba nás neupozorní, že kdybychom chtlěly, tak at…To přece není žádné znepokojení, je dobré vědět o svém těle vše, ne?
Shereen - díky za link, kouknu:o)) Nebyla jsem si jistá. Vám doktorka neřekla, že je lepší po vysazení počkat? Mohli jste ihned?
jj, bylinky se užívají v tzv. měsíčních kůrách a většinou se pro účinek doporučuje užívat 3 měsíce. Takže jak jsem psala, beru 3 měsíce vkuse i přes MS, pak týden pauza. Nebojím se kvůli případnému otěhotnění, protože plod stejně prvních 10 dní nežije z matky, ale právě až po 10 dnech a to už většinou dorazí MS nebo se testuju. Příroda to ale chytře zařídila. Ale z diskuzí znám i ženy, které kontryhel užívaly i dále v těhotenství právě pro udržení, o tom se ale vedou spory, to už bych se poradila s lékařem.
SarkaLo píše:
Shereen - díky za link, kouknu:o)) Nebyla jsem si jistá. Vám doktorka neřekla, že je lepší po vysazení počkat? Mohli jste ihned?
Já ti v tomhle neporadím, já vysadila už před 2 roky, právě proto, že jsem slyšela, že se má po 10 letech HA udělat pauza a taky můj partner zrovna odcestoval na půl roku na zahraniční misi, takže jsem neměla důvod HA užívat a pak už jsem je zpět nenasadila a chránili jsme se jinak.
Jo,měly by to zdělovat náš zdravotní stav i co je v nás!Myslím si,že ženy jako lékařky jsou citlivější a chtějí aby se budoucí maminky se cítily dobře.Ale záleží taky na tom,když řekneš co po svém lékaři chceš a jak si to představuješ!Já jsem to udělala hned na začátku a vyplatilo se to!To co potřebuju vědět,tak se zeptám a dostanu odpověď!Jsem tomu ráda,že si říkáme všechno,co se ženy týče!
Zdiška píše:
Jo,měly by to zdělovat náš zdravotní stav i co je v nás!Myslím si,že ženy jako lékařky jsou citlivější a chtějí aby se budoucí maminky se cítily dobře.Ale záleží taky na tom,když řekneš co po svém lékaři chceš a jak si to představuješ!Já jsem to udělala hned na začátku a vyplatilo se to!To co potřebuju vědět,tak se zeptám a dostanu odpověď!Jsem tomu ráda,že si říkáme všechno,co se ženy týče!
Já osobně se ženou moc spokojená nebyla, ted jsem u muze a jsem mnohem spokojenejsi, ale je pravda, ze nekdy na me mluvi az moc odborne a pak si to musim doma dohledavat na netu, co mi to vlastne rikal (kdyz si teda zrovna ty cizi pojmy zapamatuju)
Já se vždycky zeptám,co to znamená a pani doktorka je ochtná mě to vždy vysvětlit.A to že máš doktora není špatné.Někdy je lepší mět muže jak ženu.Já už bych neměnila.A doufám,že se mě to teď podaří s miminkem
Byla bych opravdu moc ráda!
Holky, prosím, poraďte. Možná budu „vypadat“ hloupě , ale nejem si jistá (a mnoho z vás je tu těmi výpočty tak zběhlých)
, tak se raději zeptám. Když by mi těh. pro tentokrát nevyšlo
, v jaké následující dny budu mít největší/nejpravděp. šanci otěh., když moje poslední MS byla 20.12.2011? Předem moc děkuju!
No,já jsem si toho dost přečetla na internetu a píše se tam,od prvního dne menstruačního ciklu 12dní.Takže jestli jsi měla poslední MS 20.12. tak jsi to už propásla ale další bys měla mět 28.1. do 2.2. Záleží jaký máš ciklus.
Zdiška: Děkuju ti. Cyklus mám pravidelný 28. A pokud jsem si to dobře spočítala, tak další MS mám mít 17.1. Ale děkuju moc, nějak zvlášť se v tom počítání nevyznám ![]()