Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@NikysekR já jediné co dělám z kotlet, že je zapeču s cibulí, bramborem a zaliju smetanou, nakonec navrch sýr a co přírodní řízky třeba na žampionech nebo porku?
@střepina Zapečené s bramborem jsme měli minulý týden ![]()
A jinak nemám pórek ani žampiony
zítra jedu na nákup tak musím udělat zásoby ![]()
Fazolový guláš s klobásou a rohlík, hovězí polévka s játrovou rýží
Dnes kuřecí miniřízečky s brkaší a nakládanou červenou řepou. K večeři fazolový kastrol. Upeču tvarohové a makové buchty. Zítra bude něco se zelím. Mám děsnou chuť na hlávkový zelí.
@debra.morgan píše:
Mokrý rizoto s mletým masem
mokrý? Zaléváš to nějakým vývarem?
Jako každý víkend
@Burj Chalifa píše:
mokrý? Zaléváš to nějakým vývarem?
Ne, ono to vzniklo z toho, že taťka nemá rád suchý, sypký rizoto. Takže jsem se ho naučila dělat tak, že uvařím zvlášť rýži, na cibulce orestuju maso, přidím mletou papriku, sůl, pepř a přisypu mraženou zeleninu, chvilku orestuju a zaliju vývarem/vodou, musí to být tak akorát ponořený, nakonec smíchám s rýží (nic neodlívám pryč). Ono Italové by nadšení nebyli, ale co už… ![]()
@NikysekR píše:
Holky, prosím o inspiraci, co z vepřové kotletyvařím každej den a už mi fakt dochází nápady. Kotletu dělám často, ale teď jsem úplně bez nápadu. Řízky ne, ty jsme měli, závitky byly taky. Ideálně něco k rýži..
já dělám Budapešťánky, naklepeš, osolíš, opepříš, jednu stranu natřeš hořčicí, druhou kečupem, skládáš do pekáčku a prokládáš cibůlí nakrájenou na kolečka, podliješ a necháš péct do měkka, jíme to s br. kaší nebo brambory ![]()
No a pak vepřový alá kuře - naklepeš osolíš a obalíš ve strouhance, naskládáš do pekáčku pomeleš slaninu a naházíš to na to, dáš na 15 minut do rozpálené trouby, pak vytáhneš malinko podleješ a pečeš do zlatova
náš malej 3 roky to miluje s kaší, jinak k rýži asi nějakou čínu nebo pálivou směs - maso na nudličky, osolit, opepřit, mletá paprika, pak dát do kastrolu na olej aby se maso zatáhlo, osamžit ho do růžova, podlít a nechat dusit, až je měkké přidat na kolečka osmahnutou cibuli, zasypat chilli kořením a zalít smetanou, nechat provařit, dosolit ochutit a je to ňamka, dá se s rýží, bramborami, i jen tak s chlebem.
K snídani domácí makové mléko s banánem a hruškou, k obědu jsme dojedli hráškovou polévku, pro mě s chlebovými krutony a chlap pekl vepřové plecko s bramborem na porku, k večeři dojíme zbytky ![]()
Zbytek pecene perlicky s bramborem a fazolky a k veceri bramborove placky s kysanym zelim a bramboracka