Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mně to celé přijde trochu jako tak mě tu politujte a všimněte si, jak jsem skvělej! Tak potom si tu tedy najdi lepší partnerku než tu stávající nebo minulou nebo jak to máš. Trošku to vypadá, že to k hledání nové směřuje od začátku, protože to jsou velmi intimní záležitosti, co tu popisuješ veřejně na netu. Což by se troufám říct tvé ženě moc nelíbilo už vzhledem k tomu, že ona se nám k tomu svým pohledem nevyjádří. Hodně štěstí!
monopolicek píše:
no já nevím, furt si hlavně nemyslím že bych dělal něco extra … resp. já v tom vyrůstal takže mě asi přijde normální že by se měli oba dělit o všechno kromě porodu a kojení
Na druhou stranu jako každý mám spoustu chyb, takže se rozhodně nepovažuji za nic, co by byl nějaký trhák.
A rozhodně jsem nechtěl, aby to tu vyznělo, že má žena je špatná, ona se doma taky stará o všechno, je výborná maminka od dítěte, jen prostě některé věci řeší přinejmenším zajímavým způsobem a vlastní „dobro“ je pro ní víc, než partnerský vztah. Z toho pak vznikají lži, nevěra, tajnůstky apod.
Nebýt toho, je to nejlepší ženská na světě, ale tohle to prostě strašně kazí.
Já chtěl jen znát názor žen, jestli jim z jejich pohledu přijde, že by se třeba zachovali stejně. Rozhodně jsem nechtěl docílit toho, že já jsem něco extra a moje žena je v očích ostatních ten nejhorší člověk na světě.
O víkendu jsme spolu mluvili ještě co a jak, leccos mi vysvětlila a musím říct že její obavy v podstatě chápu, minulost ji dohnala a ona je nešťastná. Co nechápu, je její řešení situace a nepochopím ho nikdy.
Monopolicku neuvažoval jsi o manželské poradně nebo nějakém psychologovi zaměřeném na rodinné vztahy?
Co jsem tu tak pročítala, tak na mě tvůj příběh působí asi takto: Tvá žena nikdy nepřestala milovat svého bývalého partnera, přesto se s ním rozešla. Možná byla ráda, protože si říkala, že to není správný chlap, není to dostatečně rodinný typ a celoživotní soužití s ním by z hlediska rozumového nebylo „nic moc“. Pak potkala tebe a ty jsi zase naprosto dokonalý partner pro rodinu, starostlivý otec a pozorný partner, ale jestli se s tebou trošku nenudila. Ona je možná typ, který v životě potřebuje trošku vzrušení a ty jsi ji zatím nabídl dokonalý život bez starostí. Všechno pro ni i za ni uděláš. Vypereš ji, uvaříš, vyžehlíš, dítě pohlídáš a co má potom dělat ona? Zbude ji spousta času na přemýšlení a vymýšlení „blbostí“. Ona sama se pak podle mě sama nemohla pořádně rozhodnout jestli chce tebe - klid, jistotu a pohodu, prostě chlapa, který je dokonalý z rozumového hlediska. Nebo jeho - člověka, ke kterému ji táhne srdce, ale rozum jí říká „rozhodně nebrat“. Vzrušení v nejistotě nebo nuda, ale zato jistá??
K tobě ji táhne rozum, k němu srdce. Už jenom to, že na začátku, kdy jste byli „šťastní“, uvažovala o tom, co bude, když jí dítě bude jednou vyčítat, že nejsi jeho biologickým otcem. Místo, aby přemýšlela, jak to udělat, aby se to to dítě nikdy nedovědělo a ty jsi byl otcem se vším všudy. Pořád ve svých myšlenkách kalkulovala s tím minulým partnerem a pořád s ním počítala do své budoucnosti. Nechtěla se ho vzdát a nadobro na něho zapomenout.
Jestli chceš mít klid a jistotu, pak se rozveď a zapoměň na ni. Přetrhej s ní veškeré kontakty, protože jinak tě bude neustále trápit a udržovat v nejistotě. Bude si tě držet jako pojistku, kdyby ji ten druhý zase odhodil. Pořád se bude rozhodovat, jestli srdce nebo rozum…
Se svými vlastnostmi určitě nebudeš dlouho sám a brzy si najdeš jinou ženu. Moc ti to přeju.
@monopolicek Celé jsem to přečetla a připadá mi, jakoby ta tvá manželka zkrátka pořád milovala bývalého. Ví, co v tobě má, ale na druhou stranu jí srdce táhne jinam.. Tohle prostě nejde ovládnout ani vysvětlit rozumem. Z toho, co jsi psal mám prostě takový pocit. ![]()
No sice starsi pribeh, cetl jsem to asi do pulky, mam k tomu jedine slovo „IDIOT“ ![]()
@TeriiTerii píše:
@monopolicek Celé jsem to přečetla a připadá mi, jakoby ta tvá manželka zkrátka pořád milovala bývalého. Ví, co v tobě má, ale na druhou stranu jí srdce táhne jinam.. Tohle prostě nejde ovládnout ani vysvětlit rozumem. Z toho, co jsi psal mám prostě takový pocit.
mozna, ze po 4,5 letech je vse jinak ![]()
Dobry den napisi to uplne otevrene byl jsem stejnej jako Vaše manzelka ublizil jsem sve manzelce a ona mi odpustila udelal jsem to znovu ona znovu odpustila neumel jsem komunikovat pred problemy jsem utikal ale nemel jsem utikat kam tak to dopadlo tak ze jsem se vzdy vytratil do herny samozrejme jsem prohral a pak dalsi lzi kde jsou penize na zimni kola kde jsou penize na sobotní vylet cim vice se vyptavala tim to bylo horsi a ja chodil casteji hrat v domeni ze vyhraju penize z5 a ejhle jednoho vecera se zadarilo ale to uz manzelka neviděla videla jen ze penize mizi chtel jsem ji rict co jsem provedl hlodalo to ve me ale proste jsem to nedokazal nakonec podala zadost o rozvod az v te chvili jsem ji rekl celou pravdu mame 7 mesicniho syna o ktereho jsem diky vlastni blbosti prisel a zenu ktera pro me byla vsim na světe. Dostal jsem takovou lekci že jsem se poučil ale pozde. Mel jeem myslet drive. Z toho plyne ponaučení jak tady psali uz jiny ona vi ze ji vzdy vemete z5 a dokavad to bude vedet tak se nezmeni vim ze to bude bolestive ale zkusil bych ji par mesivu nechat a pak se ji ozvat treba si taky uvedomi co vse ztratila a ze tak jak zije se proste zit nedáa bude se chtit zmenit. Omlouvam se za chyby pisi z mobilu
Nejvíc mě na tom příběhu zarazilo tohle „Za peníze na potrat si koupila kabelku a já byl nesmírně šťastný“.
A co když žena sama říká, že se tato žaloba na popření otcovství má podat? Co když je to její přání? Vzhledem k budoucnosti? Bylo by potřeba dodat to celé i trochu z druhého pohledu …o alimentech to podle mě není vůbec. Musela by být totálně neschopná. Příběh podaný jen z jedné strany, kde to vypadá, že jste dokonalý muž........tak jednoduchý to nebude a pravda je vždy někde uprostřed a vina bývá taky někde mezi oběma.