Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BAZÁREK ANGIE píše:
Zřejmě to bude srandistka. Nenadchlo by mě to, ale asi bych tomu nechala volný průběh, ať mi dary přinese
. Vždyť to může být i docela zajímavé, cože to letos zase bude???
Mě napadlo právě přesně to samý ![]()
A tchýně žije na pokraji chudoby? Nevím sice se říká darovanému koni…, ale dát svému synovi jen odsypané koření v pytlíku je opravdu divné. Není třeba zadlužená, nebo naopak chorobný šetřílek? Jak se k synovi chovala dřív, změnilo se to nějak?
Třeba to byla nějaká speciální paprika koupená ve velkém balení. Několik let tak kupuji kvalitní papriku ve velkém a dávám jako pozornost na vánoce, jen tedy v trochu jiném balení.
A mýdlo, dříve se takové dárky dávaly. Buď ráda, že na vás myslí a určitě v dobrém.
Od své příbuzné pravidelně dostávám k narozeninám a vánocům jedlé dárky, většinou koupené se slevou na kraji nebo po konci záruční doby. Už si z toho děláme srandu (doma), nebereme to jako urážku, prostě ta osoba takové dárky dává, tak to tak bereme, jiná už nebude. Pokud to je jedlé, tak to sníme, pokud ne vyhodíme.
Anonym kvůli poslednímu.
@Aries6 Má ráda kafe, říká dcera, tak jsem si řekal, že si ho může vypěstovat ![]()
Mě moje babička jednou k vánocům darovala hadr na podlahu a k narozeninám salátovou okurku ![]()
Je to tchýně něco málo přes 50 let u staré babičky bych to pochopila.
My jim kupujeme fotokalendáře a dárkové koše většinou.
@jahuhudka píše:
Třeba koupila nějakou kvalitní papriku a chtěla se podělitJá třeba posílala učitelce dárek - semínka kávovníku, začínám se bát že se bude divit proč 3 zrnka kafe
@Anonymní píše:
Tcháni jsou na tom finančně dobře, špatně se nemají. Nechci závratné dary, kdyby neměli neřeknu, ale tohle.Snad by mohla vymyslet něco rozumného
Aha, a co od ní dostal tchán? To by mě zajímalo. My jsme si na VŠ dávali s kamarádama dárek vždycky v konkrétní hodnotě, třeba se řeklo, že to musí být přesně za 23,60Kč (to ještě nebyly všude baťovské ceny), tak si pamatuju krmení pro rybičky, sáček hřebíků apod. ![]()
Mě by to nevadilo a dávala bych ji podobné dárky s poznámkou, že to je její oblíbené mýdlo, či něco jiného. Co na to říká manžel?
No, nejspíš bych se tím příliš netrápila a zkusila oplatit stejnou mincí. Třeba jí zabalit vařešku, nebo jí dát obyč. sprchový gel, případně přitvrdit a nasypat pro změnu do pytlíku kari koření třeba
A kdyby se divila - tak odpověď by byla, že já osobně kupuju takové dárky blízkým, které by se líbily i mně a tak jsem myslela, že bude mít radost ![]()
@Alušáček píše:
Mě moje babička jednou k vánocům darovala hadr na podlahu a k narozeninám salátovou okurku
Taky dobré. ![]()
Aha, tak neztratila, už vím co se stalo
.
Příspěvek upraven 23.12.14 v 16:51