Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Tak 55 min. monday workout odcvičeno ![]()
Jsem mrtvá. Teď na mě čeká obrovský koš prádla na žehlení ![]()
@trpaslinka Jsi dobrá, že zvládáš cvičit s dětmi. Já právě musím čekat až usne, pak se mi fakt nechce.
Ta únava klidně může být z nedostatku jídla. Jíš dost bílkovin?
Do toho kolotoč kolem dětí.
@ElisC jo, bilkovin mam dost, ale cukru malo, co jsem omezila sladke
@trpaslinka To mívám taky. Nejčastěji piju čistou vodu, ale jednou za pár dnů si naliju kolu, protože mi chybí energie. I když při tom množství sladkého co splácám se dost divím ![]()
Myslím, že i magnézium je na únavu ![]()
@ElisC hm.. ze bych mela abstak po kole? Sice ji porad piju, ale uz zdaleka ne v takovem mnozstvi ![]()
@trpaslinka zkus nějaké potraviny s vyšším glykemickým indexem, třeba rýži, hodně zeleniny, kvalitní maso. colu jsem pila v těhotenství, nic jiného jsem nebyla schopná.. na únavu je určitě magnézium. a ono taky rapidní utnutí přísunu potravin, na které je tělo zvyklé, udělá hodně. pro tělo je to šok. něčím zdravým to zkus ńahradit.
@ElisC 55 minut, uau, já už musím dnes taky máknout!
@Lizzi no, spis bych mela jit do potrevin s nizsim GI. Drive jsem takovou „dietu“ drzela a bylo to super. I kdyz je tedy pravda, ze to bylo v tehotenstvi (tehotenska cukrovka) a zrovna v tu dobu jsem i zacala brat zeleno. Takze to bylo spis to zelezo, ktere mne zbavilo unavy a vycerpani ![]()
@ElisC ja chci take davat 55 minut.. jenze jsem na to moc lina a moc pohodlna.
Jsem rada, kdyz se dokopu alespon k par minutam.
@trpaslinka já zase nejsem schopná přestat jíst sladké. Nemám problém během hodiny sníst tabulku čokolády nebo půl sáčku s piškoty. Absolutně se nedokážu ovládat
Tak to doháním alespoň cvičením ![]()
@ElisC tak to jase snazim od obojiho trochu. Omezit sladke, ale tedy uplne vynechat to take neumim a alespon trosku cvicit, protoze na komplet cviceni jsem take lempl
Ted bych si i rada zacvcila, ale zase mi na kline sedi mala. Posledni dny je to horsi a horsi. Ted uz to snad horsi byt ani nemuze, protoze breci nonstop, pokud ji nedrzim. Takze treba kdyz musim uvarit, tak to mam za doprovodu silene sireny. Ona totiz doma nespi, spi nejradeji v kocarku, takze rano vzhuru, pak jdeme do skoly, po ceste se vyspi a kdyz dorazime domu, uz je zase vzhuru a dozaduje se me naruce. No a takto je to az do odpoledne, kdy jdeme vyzvednout syna a zase usne po ceste a jak dorazime domu, uz je zase vzhuru. Vcera vecer dokonce nechtela spat do 11, dokud jsem nesla spat s ni. Zacinam z ni byt na palici. Nevim, jestli mam vikendy vitat, protoze to alespon na hodinu usne pres den a ja alespon neco v klidu udelam a nebo je proklinat, protoze je syn doma a vubec neposloucha.
@trpaslinka můj syn taky pořádně spí jen v kočáře ( jedoucím). Když usne v posteli, musím tam být s ním, jinak se hned vzbudí. Dobrý, že si odpočinu, horší, že nic neudělám. Naštěstí večer usíná celkem dobře a spí sám, i když záleží na zubech. Někdy mě taky nechce pustit. A postýlka je nepřítel č. 1. Od cca 5m spí s námi v posteli.
Tak se mi podařilo chvilku zacvičit. Dala jsem skoro půl hodiny, ale skoro 20 minut jsem měla živé závaží na noze. Ještě, že to bylo převážně cvičení na místě. Malá je teď opravdu ospalá, ale spát ne a ne. Až teď, když jsem si lehla na zem, tak si vlezla na mne a tak usíná. Ale jakmile se pohnu, abych přinesla deky (jsme tedy na hrací dece, ale něčím ji chci přikrýt), tak je okamžitě vzhůru. O tom, že bych jí přenesla do postýlky o tom si mohu nechat zdát.
@ElisC no, tak to máme podobné s těmi prcky. Přitom dříve postýlka problém nebyla. Jak začala být unavená, dala jsem ji tam a v klidu usnula. Teď je neustále potěšená na mne a já tak nemohu nic dělat a jsem vyčerpaná z nic nedělání.
@trpaslinka no jasně, s nižším GI. nějak nahradit ten cukr, častěji jíst a zdravější věci. na sobě mám odzkoušeno, že když nemám hlad nemám ani chutě.
@Lizzi no, tak na nizsi GI prechazim postupne. Nejdrive musime doma dojist zadoby toho, co tu je. Ale testoviny uz dosly. Takze tam uz ted koupim zase celozrnne.
Musim se podivat v Tescu, co tam maji. Jinak budu muset zachazet az do Sainsburys. Ti delaji nejake s oznacenim „hight fibre“ (hodne vlakniny). Byly dobre, kluci nic nepoznali a ja sama jsem tak mela radost, ze jim neco lepsiho.