Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak je nám blaze s holým zadkem
Nic od nikoho nečekám a tak můžu být někdy v doufám velice vzdálené budoucnosti jedině příjemně překvapena
A mým dětem teda taky radši nic nedám, ať si spíš zachovají dobré vztahy, než hromadí byty ![]()
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.
Ale tohle zavinila vaše máma. Proč dala teď ségře milion, a nedala třeba každé z vás polovinu, s tím, že jednou po ní zdědíte byt a pak se vyrovnáte spolu? Nebo proč si ty peníze prostě nenechala a sama neužila? Ségra ti volá, že ten byt bude mít větší hodnotu než milion, ale polovinu z něj ti nedá že? Takže ve finále se může stát, že ona má milion, a byt udete dědit obě. Prachy a majetek… To je peklo.
@Ou píše:
se s tím smiř a nezáviď.
Ale ono je to zakladatelce líto, což je cit, kterému se těžko poroučí.
Mamka ještě žije? Pokud ano, ať na tebe byt přepíše a nechá si tam věcné břemeno na dožití.
@mamina2017 píše:
Jak míň ráda? Jako milion je víc než byt?
Vis, neni. Ale ten byt budu mit treba za tricet, ctyricet let.. Ted by mi k vlastnimu bydleni spis pomohla pulka z toho milionu.
@divine woman píše:
Zakladatelko a ty bydlíš kde? A segra ten svůj byt pronajímá?
My zijeme v pronajmu. Setrime na vlastni.
Segra ten byt, na ktery dostala plus si vzala hypo, pronajima.
@Anonymní píše:
To je prave ten paradox - segra zije padesat kilometru. Kdyz mamka neco potrebuje, obraci se na me.
A segre nezavidim, mne je spis lito, ze me ma jako mama „min rada“ nebo vidi segru jako potrebnejsi.
A ohrazuju se proti tomu, ze si delime majetek za zivota. To mamka tu debatu otevrela. Rekla, ze segre pomohla k bytu, takze jeji byt bude muj, at se nebojim. Byl u toho stryc, ktery rekl, ze tim padem da jeho byt segre. A vcera mi volala segra s tim, co jsem popsala v tom uvodnim prispevku.
Jenže ty z toho musíš strýce vynechat. Pokud jde o mamku, tak nakonec víc dostaneš ty. Její byt má větší hodnotu než milion, ne?
@inkakřivák píše:
Pěkně se mi jevite. Nedala bych žádné nic, prachy bych utratila na sebe. A až umřu, tak se třeba porvete. Smutné.
Pozde.
@jessikka píše:
Jenže ty z toho musíš strýce vynechat. Pokud jde o mamku, tak nakonec víc dostaneš ty. Její byt má větší hodnotu než milion, ne?
Ma, ale za tricet let mi bude k nicemu. Navic me mrzi ta segra, ktera mi volala, ze ten byt ma prece vetsi hodnotu nez milion.
A když jí navrhneš, ať ti dá teď půl milionu, a ty byty, pokud budou, si, až budou, taky rozdelite spravedlivě?
@Alriga píše:
Kdyby se takto chovala moje dcera, tak byt prodám a peníze rozfofruju, ať má proč fňukat.Příspěvek upraven 07.11.21 v 17:35
A ty bys fakt dala peníze jen jedné?
Já tě chápu, že tě to mrzí, není to fér. Proti mámě bych to ale neotáčela, ta vám rozdělila majetek spravedlivě. Ten nefér je tvůj strýc.
@Sedmnactnulajedna To bych neudelala. Ja ty penize vlastne ani nechci. Ja ten nechapu, nechapu mamu, nechapu ten segrin telefon. Premyslim, cim jsem se provinila a bojuju s negativnima emocema.
Mamka se me ted ptala, jestli muze prijit na Vanoce - musim se ovladat, abych ji nerekla, at jde k segre… Ja vim, jak blbe to zni, ale hlava mi to proste nebere.
@Dobrej_tym píše:
ta vám rozdělila majetek spravedlivě.
Právě že ne. Jedné milión, druhé byt (a to se říká: kdoví jestli). Objektivně to jako nespravedlnost mohou chápat obě.
@Dobrej_tym píše:
Já tě chápu, že tě to mrzí, není to fér. Proti mámě bych to ale neotáčela, ta vám rozdělila majetek spravedlivě. Ten nefér je tvůj strýc.
Je to přesně naopak - jak můžeš napsat takový nesmysl, že maminka rozdělila majetek spravedlivě? ![]()
Jedné dceři daruje za svého života milion a druhé nic… to je spravedlivé? Dědictví se přece nijak nepočítá, s tím nelze kalkulovat - může se cokoli stát, maminka může o byt během života přijít nebo se ještě rozhodnout úplně jinak, může se stát i to, že svou dceru přežije… cokoli. Byt, který dcera zdědí kdovíkdy a kdovíjestli, pro ni přece v tuto chvíli nemá žádnou hodnotu - jediné spravedlivé řešení by bylo dát za svého života oběma dětem stejně a dědictví ať si rozdělí napolovic po smrti majitelky.
Strýc se do toho vmísil nesmyslně, to je samozřejmé - ale hlavní viník celé situace je maminka.