Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fjodorka koukni pár stránek dopředu, jsou tam hozené odkazy na původní text (minimálně dva) + to sem někdo snad i zkopčil.
@radúna ptala jsem se adminů, jestli se jim nezdá deníček rasistický, prý ani trochu. Přitom kdybych to samý napsala v diskuzi nebo deníčku o romech, tak dostanu vynadáno za rasismus.
@lleennttiillkkaa, teď jsem ti chtěla napsat, že díky, že nejsem jediná, kdo tam rasismus viděl…
.
To mě mrzí, protože jak píšu: Kdyby se kdokoliv vyjádřil podobě k jakémukoliv národu či etniku, rasismus by to byl 100%.
Ale to, co jsem četla na adresu Čechů mě fakt vytočilo.
Já chápu globalizování problémů a zevšeobecňování, ale toto?
Asi máme moc jemné vnímání čteného textu…
![]()
@radúna @lleennttiillkkaa taky mi to přišlo rasistický… ale holt od někoho to tak být může ![]()
@radúna @lucenka bylo mi adminem řečeno, že pokud založím diskuzi, kde budu snižovat nějaký národ nebo etnikum a bude ta diskuze v souladu s pravidly, tak jí nesmažou.
Rasisticky mi to neprijde, protoze ten pojem chapu jinak. Prijde mi to desne hloupy, protoze ono to ani za hranicema s tema chlapama neni o moc lepsi. Spis vzdycky lituju ty zensky, co si to dokazou vybrat za typky
A jeste z toho delat obecny pravidla ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@radúna @lucenka bylo mi adminem řečeno, že pokud založím diskuzi, kde budu snižovat nějaký národ nebo etnikum a bude ta diskuze v souladu s pravidly, tak jí nesmažou.
Takze tohle v pravidlech neni? ![]()
Jinalk tuto definici rasismu jsem poslala a myslím, že autorka deníčku přesně takhle smýšlí o češích
Rasismus je názor, který tvrdí, že někteří lidé jsou nadřazení a jiní méněcenní z důvodu příslušnosti k určité rase. Rasisti definují rasu jako skupinu lidí stejného původu. Rozlišují různé rasy (a rasové podtypy) podle fyzického charakteru, jako je barva kůže nebo kvalita vlasů, apod. Slovo „rasismus“ se používá k označení agresivního či ponižujícího chování k příslušníkům „jiné rasy“.
@Knihomyš Děkuji, mě nalákala hned první strana, tak jsem další reakce nečetla
![]()
@lleennttiillkkaa Popsala bych to spíš jako xenofobii, ne rasismus, předpokládám, že autorka je také bílá ![]()
@Fjodorka to byli němci taky a přesto byli rasistický proti čechům. Rasismus se netýká jenom barvy pleti.
@lleennttiillkkaa píše:
![]()
To je trošku proti řeči sobě si.
@Fjodorka píše:
@lleennttiillkkaa Popsala bych to spíš jako xenofobii, ne rasismus, předpokládám, že autorka je také bílá
A blondýna.
@lleennttiillkkaa Vidíš, mně ten článek přišel jako popis „méně příjemných“ rysů jiné kultury. Mimochodem tam autorka zakomponovala i poznámky, uvádějící to trochu na pravou míru, např. toto (cituji):
Stereotypy jsou ale urážlivé a nepřesné. Na každého Čecha, který doma nic
nedělá, znám jednoho, který zastane všechny domácí práce.
Znám nádherné Čechy, kteří voní lépe než parfumerie. A bez spolehlivých Čechů by tato země za uplynulých patnáct let hospodářsky sotva pokročila
kupředu rychlostí světla.
A kromě toho všeho v odlišné kultuře nelze očekávat, že vztahy a role
pohlaví budou fungovat stejným způsobem jako doma.
(konec citátu).
Krom toho tam myslím RA0 nedala konec článku, se kterým to taky vyzní trošku jinak. Nebo že by tam nedala ani tohle? Četla jsem to pozorněji až v tom „originál“ odkaze, tak vlastně nevím.