Jak na výchovu? Děti přítel a jídlo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81500
25.5.22 17:13
@inkakřivák píše:
@VitaminC U nás se jede podle momentální situace. Původní plán byl stojíme k večeři oběd. Pak změna, udělám řecký salát. Výsledek? Dcera dovezla půlku foccacie, tak k ní jen nakrájím rajčata a je hotovo. Jen jsem na tom vydělala, mám oběd na zítra. Ovšem je možné, že večer si muž dá raději ten oběd, já celkem nic nebo jogurt a salát a foccaciu budeme mít zítra k obědu.Příspěvek upraven 25.05.22 v 16:42

Jeeeee, ty by ses u nás doma nestratila :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.5.22 17:14

My se ptali. O čas si někdo s rodičů koupil něco výhradně pro sebe. Nebo něco jako bude někdo jíst ten salám? můžu ho sníst?
Pokud by mě dělal někdo scény asi bych pro klid duše udělala kompromis. Tady máme šuplík. Z toho si berte co chcete. Narvala bych to tím co máj rádi a histerka chlap by mohl pindat. Pokud ani to by nepomohlo. Nevim :nevim: :nevim: fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.5.22 18:01

@unuděná Jo a co zjistíš a co uděláš s odpovědí nechci! Prostě to nejím. Tečka. A sousto neochutnam, nechci.
Já nevyrazuju, uvařím a nabidnu a když nechce, tak dostane klidně chleba. Ale násilím to do nikoho nemá cenu cpat. Sama mám pár jídel, které bych zřejmě snědla leda v případě, že bych tři dny neměla jídlo, ale jistá si nejsem. A to jsem jedla i psa - je to jako králík. Taky mi to tak prezentovali. A koninu.

Příspěvek upraven 25.05.22 v 18:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.5.22 18:05

@Lama Lama Vždyť je to jednoduché pro všechny. Už se mi kolikrát stalo, že jsem šla do kuchyně s tím, že budou plátky jako minutka a k tomu brambory. A vylezlo z toho vepřové na houbách s rýží. Prostě mi to tak přišlo jako lepší nápad. Život není o chliveckach a odskrtavani úkolů. Když něco zazijes ( a v těch 65 už toho mám sakra za sebou), tak prostě zjistíš, že opravdu důležité je být spokojený a zdravý.

Příspěvek upraven 25.05.22 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.22 18:21
@inkakřivák píše:
@unuděná Jo a co zjistíš a co uděláš s odpovědí nechci! Prostě to nejím. Tečka. A sousto neochutnam, nechci.
Já nevyrazuju, uvařím a nabidnu a když nechce, tak dostane klidně chleba. Ale násilím to do nikoho nemá cenu cpat. Sama mám pár jídel, které bych zřejmě snědla leda v případě, že bych tři dny neměla jídlo, ale jistá si nejsem. A to jsem jedla i psa - je to jako králík. Taky mi to tak prezentovali. A koninu.Příspěvek upraven 25.05.22 v 18:09

Samozřejmě, že to do dítěte nebudu cpát jako do husy, nevím, co si představuješ. Prostě nechceš ani ochutnat? Zkus alespoň sousto, pokud ti to vážně nebude chutnat, můžeš si vzít chleba s máslem. Pokud ani neochutnáš, tak další jídlo je svačina v 15:00 a tečka :nevim: Moje zkušenost je taková, že v 99 % případů se dítě nechalo přesvědčit, ochutnalo a ve výsledku vše snědlo a ještě si mlaskalo. Nějaké „tohle nejím“ když ani pořádně neví, co to je, prostě neberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.22 18:28
@inkakřivák píše:
@Lama Lama Vždyť je to jednoduché pro všechny. Už se mi kolikrát stalo, že jsem šla do kuchyně s tím, že budou plátky jako minutka a k tomu brambory. A vylezli z toho vepřové na houbách s rýží. Prostě mi to tak přišlo jako lepší nápad. Život není o chliveckach a odskrtavani úkolů. Když něco zazijes ( a v těch 65 už toho mám sakra za sebou), tak prostě zjistíš, že opravdu důležité je být spokojený a zdravý.

Tak to mě samozřejmě taky. Nebo třeba nestíhám, tak místo brambor udělám těstoviny, v tom určitě nevidím problém. Ale nevím, proč bych měla vymýšlet zbrusu nové jídlo kdykoli někdo z rodiny jen tak mimo normální jídlo (snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře) sní na chuť něco, co jsem měla na vaření :nevim: Podle mě je tohle rozežranost a když už tedy jó potřebuji jíst po hodině, tak mi přijde taky jako slušnost se zeptat, co si mohu vzít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.5.22 18:31

@unuděná No jo. Mně to prostě přijde jako zbytečný. No co, zhltli parky k čočce? Tak bude vejce. Nebo opečený Balkán. Anebo chleba ve vajíčku a je to. To není nic složitého. Prostě změna. Moc to jídlo neprozivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
25.5.22 18:35
@unuděná píše:
Tak to mě samozřejmě taky. Nebo třeba nestíhám, tak místo brambor udělám těstoviny, v tom určitě nevidím problém. Ale nevím, proč bych měla vymýšlet zbrusu nové jídlo kdykoli někdo z rodiny jen tak mimo normální jídlo (snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře) sní na chuť něco, co jsem měla na vaření :nevim: Podle mě je tohle rozežranost a když už tedy jó potřebuji jíst po hodině, tak mi přijde taky jako slušnost se zeptat, co si mohu vzít :nevim:

Chlap se taky ptá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.22 18:35
@inkakřivák píše:
@unuděná No jo. Mně to prostě přijde jako zbytečný. No co, zhltli parky k čočce? Tak bude vejce. Nebo opečený Balkán. Anebo chleba ve vajíčku a je to. To není nic složitého. Prostě změna. Moc to jídlo neprozivam.

Mě zase přijde zbytečný, aby děti korzovaly do lednice každou hodinu no :nevim:
A jak jsi mluvila třeba o pečené buchtě - u nás by děti byly schopné sníst pekáč perníku na posezení. Ačkoli jsem to upekla já, vím, co v tom je, tak stejně jim to prostě nedovolím z mnoha důvodů. Jsem ráda, že jsou naučení se zeptat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.22 18:37
@Lama Lama píše:
Chlap se taky ptá? :think:

Samozřejmě, však už jsem to tu psala. Pokud naplním lednici já, ptá se chlap, jestli si může sníst to a to, jestli to třeba není pro děti do školy atd. Když jí naplní on, ptám se já jeho- tedy spíše si to oznamujeme, ale považujeme to prostě za slušnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
25.5.22 18:46
@inkakřivák píše:

No jo, jenomže tohle má taky jiný aspekt - a sice ten, že v rodině je víc členů. Nějaké „zhltli párky k čočce, tak bude vejce“ je sice hezké, ale jen ve chvíli, kdy těch párků je v lednici dost. Ve chvíli, kdy jedno dítě napadne, že by si s kamarádem u nás doma dali odpolední svačinku v podobě párečků a neřeknou mi to, tak druhé dítě a táta, když přijdou večer, mají smůlu a dostanou vejce, i když o něj nestojí. Nebo je v lednici poslední Mozzarella, dítě si ji bez zeptání vezme - ovšem netuší, že jsem před půlhodinou z práce telefonovala s tátou a slíbila mu ji s rajčaty, až přijde po tréninku domů.

Já to jídlo taky moc neprožívám - a přesně proto nehodlám řešit podobné konflikty… protože ve výsledku jsem to já, komu tyhle situace berou čas (i energii). Pokud to mám být v rodině já, kdo má hlavní starost o jídlo a stav zásob, tak potřebuju mít taky informace o tom, co máme resp. kdo si co bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
25.5.22 18:58
@BohunkaP píše:
No jo, jenomže tohle má taky jiný aspekt - a sice ten, že v rodině je víc členů. Nějaké „zhltli párky k čočce, tak bude vejce“ je sice hezké, ale jen ve chvíli, kdy těch párků je v lednici dost. Ve chvíli, kdy jedno dítě napadne, že by si s kamarádem u nás doma dali odpolední svačinku v podobě párečků a neřeknou mi to, tak druhé dítě a táta, když přijdou večer, mají smůlu a dostanou vejce, i když o něj nestojí. Nebo je v lednici poslední Mozzarella, dítě si ji bez zeptání vezme - ovšem netuší, že jsem před půlhodinou z práce telefonovala s tátou a slíbila mu ji s rajčaty, až přijde po tréninku domů.Já to jídlo taky moc neprožívám - a přesně proto nehodlám řešit podobné konflikty… protože ve výsledku jsem to já, komu tyhle situace berou čas (i energii). Pokud to mám být v rodině já, kdo má hlavní starost o jídlo a stav zásob, tak potřebuju mít taky informace o tom, co máme resp. kdo si co bere.

U nás nás to neprozivaj moc ani ostatni. Jednou chybí jednomu Mozarela, příště jinému parek. Kdyby se to stávalo syntematicky od jednoho člena domacnosti, tak to začnu řešit. Stejně tak není problém, když někdo reklamace jednotlivou položku, na kterou se těšil, tak se dohodneme že příště to nahlásime a necháme. Jen nam nikomu nestojí ten pátek za to, aby jsme se navzájem ptali, zda si mužem dat něco k jídlu. To radši budu bez párku. Nedovedu si představit potravinu, která by mi za to stala. Leda kachna a hovězí stejně a to mi ke svačině nesežerou. Nebo k tomu dám výstrahu NEZRAT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
25.5.22 18:58
@Kuba25 píše:
Trošku přehnaná reakce ne? Prostě si to vysvětlit, proč to ten muž vyžaduje. Ale tady by se ženský hned hádaly a chlapa vyměňovaly, že si dovolil vůbec promluvit na jejich děti. Tak asi to ten chlap nevyžaduje pro srandu králíkům, ale má důvod. Ještě tu radí borci, co si po obědě dávali jako malí pět nebo dokonce deset rohlíků. To je teprve vrchol. Mlsat M
mlsat a pak nemá být plno obézních dětí.

To není o tom promluvit na jejich děti, to je o tom, že nabíječ mámy nemá co rozkazovat, co mají jíst, když mají jiný zvyky. Jenom se krti o jídlo. O tom, že jsou děti tlusté, nepadlo ani slovo. My nikdo nikdy jsme nebyli tlustí a mohli jsme si jíst, co jsme chtěli a kdy jsme chtěli. Kromě věcí na oběd atd, ale to stačí komunikace všech v rodině. I chápu, že někdo děti hlídá, pokud mají sklony přibírat, natlaskaly by se čokoládou a nejedly omáčku, ok všechno chápu. Ale tam to fungovalo a nějaký borec tam bude dělat zlo, kvůli jogurtu nebo rohlíku? A někdo prostě má hlad hodinu po jídle nebo před. Nebo chce zajist oběd něčím sladkým, no a, když není problém s váhou? Každý potřebuje jíst jinak a aby se dítě, které je v normě muselo ptát nějakého strejdy, zda může jít doma do lednice si pro něco, to je hardcore. Ať se stará o to, co on jí a nestará se do jiných, navíc jemu to absolutně nepřísluší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.5.22 19:13

@BohunkaP No jo, proč ti to bere energii? Mně je to prostě fuk. Tak to někdo snědl. Co já s tím? Není, AK není. Si vezmou něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
25.5.22 19:18

@unuděná Vidíš, a mě by to nevadilo. Tak asi měly hlad, když snědly pekáč buchet. Měla bych radost, že se povedly. Protože ty děcka přece stejně jako já nebudou jíst přes moc. Když budou najezene, tak do nich buchtu nedostanu. Ale víš co? Nemá cenu se o tomto dohadovat. Každý ať si živí děti jak chce. Jen za sebe, stokrát šťastnější budu u děcka, které má klidně kilo dvě víc, než u anorekticky, kterou rodiče od dětství hlídali se slovy, máš dost, abys nebyla tlustá. Prostě jiný přístup. Jídlo není žádná modla, normální součást života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí