Děti "špekáčci" :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9649
15.8.11 09:29

My delame pro dcerku (a vlastne i pro nas) chipsy „domaci“ Nakrajim brambory na tenounke platky a soupnu do trouby. Mala se muze umlsat, ma to napr. na svacu a je to zdravejsi nez normal! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
15.8.11 09:33
kovinka2 píše:
já to třeba vím,že prostě rizbalit chipsy před klukem je blbost.vždyt je to taková dobrote,že?ale manžel to jaksi nechápe. :cert: nevařím nějak tučně.Ba naopak.mamka je zvyklá vařit opravdu na sádle.podle starých dob.já zase ne.nemáme rádi tlustý maso a většinou dávám kapku jen oleje.ale asi je někde opravdu někde zakopaný pes.nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně.zdá se mi že dva rohlíky jsou pro 6letý děcko akorát.Možná asi dávat celozrný ale myslím že v těch dnešních není žádný rozdíl už skoro.Jeden čas jedl jen do 5 hodin,to měl večeři pak když něco chtel,byla to většinou už jen okurka nebo jablko-nebo prostě co je doma za ovoce či zeleninu.ted už se to nějak zvrtlo přes to léto a většinou jsme venku díl tak když přídem v 7 než se vykoupe tak je pul 8 a to jí právě až tak pozdě.ale zase když třeba od oběda nejí nic až dovečera a pak mu mám dát jen zeleninu?vždyt z toho se nenají ani dospělej.Vodu kupuju venku vždy velkou a já piju neslazeny bez bublinek.takže tu pije semnou.málokdy mu koupím třeba jupíka.do MCdonaldu jdeme jednou za uherák.hranolky děláme často ale jen na plechu uplně bez tuku,jsou pak lepší.takže to žádná kalorická bomba není ale přesto prostě je takový jako je.ale v každým případě někde ten problém je.no ale asi opravdu začnu s tím něco dělat.nechci aby se mu děti smáli a on za 5 let mi vyčetl že jsem to nechala dojít tak daleko.. :think:

Kovinko,
syn je diabetik 1 typu. Nemocný je 2 roky a věř, že ze začátku to bylo hodně těžké „naučit“ ho jíst správně. Takže základ pravidelnost jídla v určitý čas. Syn snídá kolem 8hodiny příklad 1 rohlík, na to třeba Lučina, hodně zeleniny, doplním jogurtem nebo ovocem, svačinka po těch 2,5 hodinách to je třeba 1 křehký chlebík, nebo jablko menší, pokud má chut na sladké dávám Kinder mléčný řez, oběd zase po 2,5 hodinách, nepřeháněj ty porce, pro představu přílohy u nás 3 brambory, 3 lžíce rýže, odpoledne zase malá svačina, snaž se dodržovat po těch 2,5 hodinách rozvrh jídel. Večeře normálně porce jak na snídani a oběd a plus syn má ještě maličkou svačinu před spaním což už zdravé dítě nepotřebuje. Je sice nemocný, ale takhle by vlastně mělo jíst každé dítě i dospělý. Sladkosti dostává taky, ale vždy když je dávám tak k nějakému hlavnímu jídlu a odeberu část přílohy. No a hlavně žádné zobání mezi jídly, kamarádka si stěžovala, že jí dcera nechce obědvat, ale ta malá ji na hřišti za dopoledne snědla 2 brumíky a ty mají sacharidy jak celý synův oběd. Takže je to jen na tom jak ho jíst naučíš a popravdě začala bych rychle ted tě ještě poslechne za pár let už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.8.11 09:46

já jsem to možná napsala blbě.samozřejmě že pokud jsme doma nebo u našich tak svačinku dostane.vetšinou jogurt.ale nee vždy,což je pravda. :oops: takže každých 2.5 hodinky?tak jo,budu to hlídat.hodně jí obed,to dokáže sníst i dva řízky a pak až škytá.takže asi mín oběda a po obědě třeba ještě jablko?? :think: vím jak se dá omezit tlouštka,sama jsem taková věčná dietářka ale u dětí je to o něco složitější.nj,dnes vlítnu do obchodu a nakoupím ovoce a zeleninu a roztočíme to :lol: jinak prosím ptala jsem se na radu a nee na to abyste mě soudili.viz:smajlík s otáčecíma očkama :roll: .vím,že je něco špatně q proto jsem sem napsala.všem co odepsali děkuju a vážím si toho,tohle jsou věci nad kterýma se má člověk zamyslet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
15.8.11 09:48

simiana-moc děkuji za odepsání.jste šikulky že jste to tak zmákli.před takovýma mamčama smekám klobouk.Mají to o hodně těžší a stejně jsou lepší než ty který to mají zjednodušený tím,že jejich dětem nic není. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
15.8.11 09:55
kovinka2 píše:
já jsem to možná napsala blbě.samozřejmě že pokud jsme doma nebo u našich tak svačinku dostane.vetšinou jogurt.ale nee vždy,což je pravda. :oops: takže každých 2.5 hodinky?tak jo,budu to hlídat.hodně jí obed,to dokáže sníst i dva řízky a pak až škytá.takže asi mín oběda a po obědě třeba ještě jablko?? :think: vím jak se dá omezit tlouštka,sama jsem taková věčná dietářka ale u dětí je to o něco složitější.nj,dnes vlítnu do obchodu a nakoupím ovoce a zeleninu a roztočíme to :lol: jinak prosím ptala jsem se na radu a nee na to abyste mě soudili.viz:smajlík s otáčecíma očkama :roll: .vím,že je něco špatně q proto jsem sem napsala.všem co odepsali děkuju a vážím si toho,tohle jsou věci nad kterýma se má člověk zamyslet. :think:

Kovinko,
ale já to myslela dobře :kytka: Pouze je fakt, že se celkem orientuju v tom, kolik čeho které jídlo obsahuje a jak zhruba jíst tak jsem ti jen předala moji zkušenost, nijak tě nechci poučovat to bych si fakt nedovolila.
A k tomu obědu, pokud dáš ovoce na svačinu je zbytečné dávat i na oběd, nech mu oběd a doplň to zeleninou. Vůbec mu dávej zeleninu, když má na něco chut, na procházku si nakrájej okurky a papriky a pokud bude mít na něco chut tak mu ji dej. Praktikujeme taktéž :-D S ovocem brzdi, je tam cukru moc tak s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.8.11 09:55

Urcite bych nedala dva rizky ale nakrajela zeleninu! Mala dokaze snist neskutecne mnozstvi, ale musi to mit pripravene - to znamena - jeden rizek (nicmene bych omezila smazene :-) ), brambory (nepridavat treba maslo), a rajce nakrajene na mesicky, klidne list salatu, okurku… at to vypada pekne a hlavne!!! JIT PRIKLADEM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
15.8.11 09:57
kovinka2 píše:
simiana-moc děkuji za odepsání.jste šikulky že jste to tak zmákli.před takovýma mamčama smekám klobouk.Mají to o hodně těžší a stejně jsou lepší než ty který to mají zjednodušený tím,že jejich dětem nic není. :andel:

Děkuji,
uvidíš, jídelníček zvládnete taky. Chce to jen vydržet, vím, že je to těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.8.11 09:57

Kdyz jsem chodila k dietolozce (pomahala mi hubnout) bylo mi doporuceno ovoce „pouze“ dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
15.8.11 10:10

Tak jsem neco docetla a souhlasim s nazorem, ze mit ve 4,5 letech skoro 27 kg mi normalni taky neprijde. Mam dceru presne v tomhle veku, ma teda jen 21-22 kg, nosi vel. 116-122 a kdyz vidim jeji spicky na brisku, tak z toho moc vesela nejsem. Upozornil nas na to uz i deda, takze to neni jen muj pocit. Jde hlavne o to, zastavit to driv, nez bude pozde.
Videla jsem fotku kluku a muzu rict, ze starsi mi teda uz prijde oplacany dost - nikde na piskovisti bych matky nezastavovala, ale ty se ptas na nazor, tudiz ho pisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
15.8.11 10:39
BaraDolezal píše:
Vim, jake to je kdyz se diteti smeji - sama jsem si prosla prezdivkami jako burtik, nebo spekounek - a ver mi, ze slz me to stalo hodne!!! :think:

Taky znam, a pro rodinu jsem byla krasna baculata holcicka, ktera tak krasne papa :roll: S vahou mam problem cely zivot, proto bych toho chtela svy deti vyvarovat.

A jak to tu pisete, ze deti se stravuji skoro stejne a jeden je takovy a druhy makovy. Mladsi dcera je taky vyzablina, ale taky toho vic nabeha, ma rychlejsi metabolismus, obe holky mely po narozeni 4,20 kg a ta mladsi uz v kojeneckym obdobi vic rostla, nez pribirala.

A deti, co maji ve 4 letech 12 kg? Moc jich neznam, spis zadny, ale tech, ktere jsou oplacanejsi, jsem videla uz hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.8.11 10:47

Taky si jeste myslim, ze hubeny dite (i extreme) je prijatelnejsi nez „tluste“, protoze se s tim bojuje lepe. A pokud je dite jinak zcela zdrave, neni hubenost zatez, ale nadvaha je zatez vzdy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50140
15.8.11 11:05
kovinka2 píše:
já to třeba vím,že prostě rizbalit chipsy před klukem je blbost.vždyt je to taková dobrote,že?ale manžel to jaksi nechápe. :cert: nevařím nějak tučně.Ba naopak.mamka je zvyklá vařit opravdu na sádle.podle starých dob.já zase ne.nemáme rádi tlustý maso a většinou dávám kapku jen oleje.ale asi je někde opravdu někde zakopaný pes.nevím tedy jestli kdžy mu dám k večeři dva rohlíky třeba s paštikou,jestli je to hodně.zdá se mi že dva rohlíky jsou pro 6letý děcko akorát.Možná asi dávat celozrný ale myslím že v těch dnešních není žádný rozdíl už skoro.Jeden čas jedl jen do 5 hodin,to měl večeři pak když něco chtel,byla to většinou už jen okurka nebo jablko-nebo prostě co je doma za ovoce či zeleninu.ted už se to nějak zvrtlo přes to léto a většinou jsme venku díl tak když přídem v 7 než se vykoupe tak je pul 8 a to jí právě až tak pozdě.ale zase když třeba od oběda nejí nic až dovečera a pak mu mám dát jen zeleninu?vždyt z toho se nenají ani dospělej.Vodu kupuju venku vždy velkou a já piju neslazeny bez bublinek.takže tu pije semnou.málokdy mu koupím třeba jupíka.do MCdonaldu jdeme jednou za uherák.hranolky děláme často ale jen na plechu uplně bez tuku,jsou pak lepší.takže to žádná kalorická bomba není ale přesto prostě je takový jako je.ale v každým případě někde ten problém je.no ale asi opravdu začnu s tím něco dělat.nechci aby se mu děti smáli a on za 5 let mi vyčetl že jsem to nechala dojít tak daleko.. :think:
¨
Jestli ti můžu poradit, tak se snaž klukovi dávat jídlo aspon 5× denně po 2-3 hodinách (snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře), jinak bude mít furt hlad. Taky by mu pravidelné jídlo mělo zvýšit metabolismus. Jinak jíst naposledy v 17h je blbost, člověk by měl mít večeři tak 3-4h před spaním. Nevím kolik jíte zeleniny, ovoce, ale dávala bych mu tak 2 ks ovoce přes den a hodně zeleniny. Nevím, jak je to u dítěte, ale pro dospělého se doporučuje 400-500g zeleniny denně. Nejlepší je, když mu dáš 1/2 vařené a 1/2 syrové. Paštiku bych mu radši nedávala, tam je tak 40% tuku, místo toho bych koupila kvalitní šunky s obsahem masa 85% a více. Ještě jeden tip, jestli sleduješ ten pořad Jste co jíte, tak tam nedávno hubly nějaké děti a pí Kateřina jim radila co je pro ně vhodné. Když tak mrkni na ten archiv pořadu na netu TV Prima.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
15.8.11 11:25
kovinka2 píše:
ahoj,já taky prostě musím napsat :-D my řešíme váhu mýho syna pořád.je mu 6,5roku a má 32 kilo.opravdu je to kusan,hlavně ten pupek a už má i prsa.jako malej byl v normálu ale od tech 4 let ot nějak přerostlo.Snažíme se ho opravdu onezovat.Byl by schopnej sníst tunu čokolády denně.pořád říká jak má hlad atd.a pak když má běžet stěžuje si že nemuže.S kamrádama tedy řádí jako o život. :nevim: ted ho chci přihlásit na karate aby měl víc pohybu.taky mě to štve poslouchat že je tlustej.neříkám že mu nedáme najíst ale asi moc.Jenže jak říct malýmu klukovi že nemuže tohle a že když manžel jí chipsy tak prostě on si vzít nemůže.nebo jak mu říct že nedostane,když jsme venku a chce zmrzku,pak jde kamarádka koupit svýmu malýmu něco a on má jako koukat?Trápí mě to hdně,už i nějaký deti se mu občas posmívají..tak poradte holky. :huban:

Tady je jediná šance, sladkosti nekupovat a nekonzumovat je před ním. 32 kilo je už hodně. Lucka má ve stejným věku 25, ale beru, že kluci mají víc. Ale i Lucka vypadá jako o rok starší. I Ela je veliká, obě se narodily 4 kila. Ale Ela se začala hejbat o dost dřív než Lucka, tak už přestává bejt tak buclatá. My jsme s manželem vždycky dbali, aby se Lucka hodně hejbala, protože i manžel má sklony k tlouštce, když se málo hejbe a Lucka to taky zdědila. Takže sladký jí celkem neomezuju, tabulku čokolády jí sníst nenechám, jí to tak nějak v rozumný míře. Naštěstí nemá problémy s pohybem, hrozně ráda běhá a jezdí na kole. Takže jedině víc pohybu a ty sladkosti fakt nedávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
15.8.11 11:29
inap píše:
Tak jsem neco docetla a souhlasim s nazorem, ze mit ve 4,5 letech skoro 27 kg mi normalni taky neprijde. Mam dceru presne v tomhle veku, ma teda jen 21-22 kg, nosi vel. 116-122 a kdyz vidim jeji spicky na brisku, tak z toho moc vesela nejsem. Upozornil nas na to uz i deda, takze to neni jen muj pocit. Jde hlavne o to, zastavit to driv, nez bude pozde.
Videla jsem fotku kluku a muzu rict, ze starsi mi teda uz prijde oplacany dost - nikde na piskovisti bych matky nezastavovala, ale ty se ptas na nazor, tudiz ho pisu.

My jsme na tom byli asi podobně, ale začala jsme ji v tomhle věku dávat na gymnastiku- ne nic drastickyho, žádnázávodní a drezura, jen cvičení na koberci, ale hrozně to pomohlo, cgytlo ji to a baví do ted, bude jí osm…
Jídlo musím upírat, bohužel, nedá se nic dělat a snažím se jít příkladem

• Citovat
  • Upravit
marra
15.8.11 11:32
inap píše:
Videla jsem fotku kluku a muzu rict, ze starsi mi teda uz prijde oplacany dost - nikde na piskovisti bych matky nezastavovala, ale ty se ptas na nazor, tudiz ho pisu.

Tak hlavne ze to vidi i deda,to je hlas do pranice :lol: Jinka u nas nenajdete ani jedno kokino,bramburky mame tak max jednou za rok nekde na oslave,v lednici jen same mlecne vyrobky,zelenin ovoce, :lol: sunka,max nejaka pastika,nebo pary z 90procent masa,buchty nejime vubec,nekdy upecu max mufiny z celozrne mouky,nebo strudly,deti buchty neji,nemaji je rady,vrm na olivci,a vse co se da delam na vode,pohybu mame dostatek,ale omezeny,jelikoz starsi ma problemy se srdcem,a nemuzu ho nijak extreme pretezovat,dle obvodni lekarky jsme ok,vyska souhlasi s vahou,zadne problemy nemela,jelikoz vi jak se veci maji, ,dekuji mmoc za nazor,ale bohuzel se diskuse otocila tam kam jsme presne nechtela,bohuzel vidim ze prevahu maji zaslouzile matky,ucitelky na dovolene,a dietni aktivistky…Tlouštíkum Zdar!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová