Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucad77 ano chodila pracovala u gfoxu což byla nějaká security kancelář kam chodila normálně na noční ☺️ moje mamka do práce uz nechodi protože mela cirhózu jater a je na invalidním důchodu ☺️
@Anonymní píše: Více
Dekuji ale asi me nepochopila, deti hlídat nechci pokud o to prarodice nebudou mit zajem, deti jsem si udelala ja a hlídat nepotřebuji… nicméně to neznamená ze mi nemůže být líto když vidím ten nezájem i v případě ze tam ty děti jsou a to zejména když vim jak jsme to měli kdyz jsme byli malé děti my
@Anikaa02 píše: Více
Je jasný, že nebude babička dítěti za zadkem neustále, ale nějaká aktivita by být mohla. Dojít na procházku, zahrát si nějakou hru, nebo klidně zapojit dítko do přípravy oběda atd.
Jestli tam sedí opravdu celý den na gauči a kouká na tv, tak to je divný no.
@arinecka cely den za zadkem nemůže být dítěti snad nikdo 🙈 me prave zajímá jak je to i u jiných prarodičů jestli je to proste klasika a ano jako vím ze jsem na tu televizi mozna až příliš kritická ale naši mají třeba na patře 4 televize (ložnice, obejvak, kuchyň (fakt si nedělám srandu) a pokojíček) a proste kluk sedí u televize v obejvaku můj táta leží v ložnici kouka na telku a máma vaří a u toho kouká na telku a ja to proste nechápu ![]()
Letos v létě jsem me rodiče vytáhla do takového menšího zábavního parku a to byl proste očistec neustále hekání jak jsou vyřízeni z cesty (30minut autem) jak je tam hluk ze tam je hodně deti a tohle jim vadí tamto taky…
@Anikaa02 píše: Více
Tak zábavní park neni to pravé. Navic tvá máma neni zdravý člověk. A ten jejich vztah se bude vyvíjet. Nech to na nich.
@Anikaa02 A byli jini, kdyz jsi byla dite ty? Obavam se, ze na tebe ceka mnohem vetsi problem nez traveni casu s vnoucaty. Pokud jsou na tom rodice pred 60 zdravotne spatne a jeste ponekud negativne nastaveni, tak bych mela spis obavy, kam se to s nimi posune a jake naroky to bude klast na tebe.
@lucad77 píše: Více
Tak třeba moji prarodiče dělali všichni. Jedna babička pracovala až do smrti, chodila i v důchodu na brigádu a to měla fyzicky náročnou práci. A ze tří prarodičů byla jediná kdo měl aspoň trochu zájem.
Asi je to jine než dřív. Není to moc k naší generaci fér, ale těžko s tím něco zmuzeme. Ja sem byla u sve babičky pomalu každý víkend. To moje děti neznají. Jedna babicka se vnoucat nedozila. Druhá je sice miluje, ale na hlídání ve svych 62 nemá prý sílu. Nenadelam nic. Jsem vdecna za pohlidani 1-2× do roka na vikend. A hlidani 1× za mesic az dva na vecer, kdy muzeme s manzelem nekam jit sami. Hlidani nemocnych deti nehrozi vubec. Ani zdravych deti, kdyz jsem nemocna ja. Kdyz ale s detmi je, tak se jim opravdu venuje, hraje si s nima, uvari jim. Na spolecnych rodinnych akcich se jim venuje. Takze nezajmem to neni. Snad se to jeste zlepsi az deti trochu vyrostou
@Hibou no jenže já si pamatuju jako dítě právě tu babičku u které jsem byla skoro pořád a tak nějak (ted už vím ze chybné) jsem si myslela ze proste takové jako babičky jsou a ono asi fakt nejsou a tu energii nemají, se ségrou tohle jejich nastavení občas řešíme už ted za nimi musíme jezdit protože nejsou schopni například zaplatit složenku (přeci nepojedou na poštu ale s internetem se boji, ale z temu máma objednává jak šílená toho se nebojí) 🙄
@Grety asi mas pravdu u nas jsme taky ted nemocni (deti zdravé) a ze by je vzali prarodiče aspon na hodinu v kočáře ven neexistuje… ale tak je vidět ze u nas ti prarodiče nejsou výjimka …
@Anonymní píše: Více
Tak ať si dcera nepořizuje děti, když neví, jak vyřeší jarňáky ![]()
@Šmoulice píše: Více
Já je vyřeším a snadno, stačilo by se zeptat ale třeba
ale taky jsem se neptala, jak letos mamka bude řešit Vánoce- na to si děti přece nepořizovala ![]()
Tak ale, buďme upřímní a spravedliví, ty dnešní babičky ty jarňáky a letňáky měly běžně řešené právě přes ty babičky. A mě přijde že bývá přímá úměra toho že ty samé babičky, co měly děti na hlídání nejvic, tak nejméně hlídají.
Protože přece každej, kdo uvažuje plánovaně otěhotnět, má vyřešené všechny důležité body:
Normálka přece. ![]()
@Anna766 jj, ať si stáří letí v červenci třeba na měsíc do tramtarie, ale že by byli natolik senilni, že by nevěděli, že v létě jsou 2 měsíce prázdnin..nebo si možná myslí, že už se to hele zrušilo…nebo Alzheimer- nevím
a když se náhodou zeptaji a my jako no tábory teď sháníme- hmmmm, no… a naše kočka nejí, to je neštěstí a hodili byste nás v květnu na letiště až poletime do Egypta. Total ignor. Není problém taky ignor ![]()