Dítě bez manželství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.7.20 23:05
@Zabatko píše:
23 let vztah, 4 děti, hypotéka. Nejde o papír, ale o kvalitu partnera. Každý ať udělá jak cítí, my v tom problém nevidíme.

Ne, ale kdyz ti umre partner se kterym zijes 15 let a zrovna se Vam predtim zadařilo a jsi v 5mesici tehotenstvi, tak mi ver, ze manzelstvi k necemu je… Jeho zavazky, praci ap zarizovani mas resit ty, protoze mas k tomu precejen nejbliž a nikdo ti nevychazi vstric, protoze nejsi jeho manzelka. Jeho rodice jsou uz v duchodu, nemocní a pri vsech tech starostech se o ne bojis, aby se jim taky neco nestalo. Komunikace s nimi a zarizovani jejich jmenem je velice složitá.. Zadny vdovsky duchod, problemy s bankovni kartou, problemy s domem, ve kterem zijes, ktery si dotovala nekolik let a nepatri ti a to jen jen zlomek vseho… Clovek by v techto chvilich neveril, jak je to v podobnych chvilich důležité.

• Citovat
  • Upravit
16186
31.7.20 23:07
@zoidberg píše:
Já se přiznám, že nemám u advokáta ošetřeno nic. Stejně jako nevidím smysl ve výhodách vyplývajících z manželství, nevím, co bych měl řešit smluvně u advokáta.
říkaly ženy tady, že sezení u advokáta = manželství :nevim: ale tebe se to sotva týká, tys nejspíš nerodil, nebo? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
31.7.20 23:25
@Ziuatanejo píše:
@carsa

No nevím, já jsem emancipovaná a feministka, a právě proto bych si nepořídila dítě mimo manželství. Manželství řeší jednoduše spoustu právních věcí, které by se jinak musely ošetřovat jednotlivě.

Nehledě na to, že prostě dodává jistý společenský status. Asi by nemělo a snad to tak nebude navždy, ale zatím to tak prostě je.

Jako že nesvobodný člověk má lepší status než svobodný? To asi ne. Kde že to žiješ? Svobodná žena bude mít vždy lepší status než spoutaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17308
31.7.20 23:28
@berusa.m píše:
Desítka je taková lepší sodovka. Ale výklad práva jak u desítky piva, tak u rodiny zní jasně. ;)

Vylož mi právo. Napiš kde je stanovena rodina sňatkem a POUZE sňatkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziuatanejo
31.7.20 23:35
@Mango_Lassi píše:
Co se stane, nevydají ti dítě, když máš jiné příjmení? Nebo pediatr neošetří nemanželské dítě? Nepustí neprovdanou těhotnou do porodnice? CO SE STANE? :lol:Jiné příjmení dítěte nemá žádný dopad na praktický život. To jsou jen vaše projekce, že by měl.

Nic se nestane. ;)

Jak jsem psala, jde v první řadě o právní důsledky, a pak o status. Status už z podstaty věci není o tom, že by se něco stalo nebo naopak nedělo. Status se nedá empiricky změřit a není to o ničem racionálním. Je stejně nehmotný (ale přesto - podle mého názoru - reálně přítomný) jako bias, nebo privilege, nebo patriarchát. Status spousta lidí neřeší. Já ho řeším, stejně jako bias, privilege, nebo patriarchát.

Znovu opakuji, že to nikomu nevnucuju. Ohradila jsem se pouze proti tvrzení, že proti manželství jsou zejména emancipované ženy. Protože to spolu podle mě nesouvisí.

Příspěvek upraven 31.07.20 v 23:36

• Citovat
  • Upravit
5185
31.7.20 23:35
@zoidberg píše:
Vylož mi právo. Napiš kde je stanovena rodina sňatkem a POUZE sňatkem.

Rodina je skupina osob spojena pokrevně nebo sňatkem. Myslím, že nás to učili už na ZŠ v občanské nauce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
31.7.20 23:40
@j.a.n.i1 píše:
Ale to riskování by mělo něco přinášet, pokud ne, tak proč do něj jít?

takže ty o svém partnerovi pochybuješ, jo? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
31.7.20 23:59
@neila píše:
takže ty o svém partnerovi pochybuješ, jo? 8)

Pořídit di s chlapem děti, majetek či hypotéku a pak mluvit o nějakém riskování. Jestli v tom náhodou nebude něco jiného. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
1.8.20 00:08

@Ziuatanejo
Já moc nechápu tu souvislost vysšího společenského. statusu vdané ženy s feminismem. Asi bych řekla, že ten společenský status vdaných žen bude vyšší než neprovdaných, ale beru to jako pozústatek dřívejších pořádků. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.20 00:31
@berusa.m píše:
Rodina je skupina osob spojena pokrevně nebo sňatkem. Myslím, že nás to učili už na ZŠ v občanské nauce.

Ano, takhle nejak znela definice k rodine (v predmetu obcanska vychova a spolecenske vedy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
1.8.20 06:58
@ontarova.stara píše:
S prvním odstavcem bych souhlasila. Co se týče druhého, tak na můj společenský status má primární vliv mé vzdělání, má práce a snad především to, že jsem slušný člověk. Ale nemyslím, že bych v očích mých klientů stoupla tím, že jsem vdaná.

Hele se mnou se status vdaná řešil jen jednou - před téměř 5 lety si sestra v porodnici pochvalovala, že konečně matka, která má stejné příjmení jako mimino. Dobře se jí to párovalo :D jinak to teda nikdy nikdo neřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
1.8.20 07:04
@Pesimistaa píše:
kdyby vzdy rozhodoval neokortex, tak jsme se nikdy nemohli ani narodit a zadna diskuse by se na emimino na toto tema nevedlakonce zname:
„proc ja hloupa si nevzala Ferdu Hunsnabla“

Uznávám, že jenom rozum by asi způsobil vyhynutí. Ale řídit se motýlky v břiše taky není to pravé ořechové (i když to k rozmnožování povede). Ale jsem už alergická na rozbíjení rodiny, protože „já mám právo na štěstí“… případně je taky úžasné vybrat si za otce dětí diskotekoveho krále, protože motýlci v břiše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.8.20 09:18
@Ziuatanejo píše:
@j.a.n.i1 v české, a dívám se na ní realisticky 8)

Tak to moc tedy ne, protože tady fakt manželství status nezvysuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.8.20 09:23
@matkabagristy píše:
makam ve verejne sprave na ruznych mistech (zemepisne) uz hodne dlouho. Resi se to, u nas ve vztahu, kdo je rodic, komu muzeme poskytovat infomace. Nekdo se me v emailu na neco pta, nevim, ke komu ho priradit…

Ale to nema s manzelstvim nic společného, vdana se muze jmenovat jinak a svobodna stejne. Nehlede na to, ze kdyz se pta takova Novakova, tak taky vis houby, ke kterému Novakovi vlastne patri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
1.8.20 09:28
@Anonymní píše:
Ne, ale kdyz ti umre partner se kterym zijes 15 let a zrovna se Vam predtim zadařilo a jsi v 5mesici tehotenstvi, tak mi ver, ze manzelstvi k necemu je… Jeho zavazky, praci ap zarizovani mas resit ty, protoze mas k tomu precejen nejbliž a nikdo ti nevychazi vstric, protoze nejsi jeho manzelka. Jeho rodice jsou uz v duchodu, nemocní a pri vsech tech starostech se o ne bojis, aby se jim taky neco nestalo. Komunikace s nimi a zarizovani jejich jmenem je velice složitá.. Zadny vdovsky duchod, problemy s bankovni kartou, problemy s domem, ve kterem zijes, ktery si dotovala nekolik let a nepatri ti a to jen jen zlomek vseho… Clovek by v techto chvilich neveril, jak je to v podobnych chvilich důležité.

No, a ted si vem, ze dum je tvuj a manzel ma spoustu dluhu a ty budes resit jejich doplaceni. Taky fajn predstava. U dluhu pritele se jim muzes vysmat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí