Dítě v nemocnici - každodenní telefonáty, stížnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
703
11.6.21 08:54

@Janasas Máš pravdu. Hele my se fakt snažíme a i pro nás je to stres, když tam máme nějakého prcka samotného. Vždycky se snažíme, co to jde, ho zabavit, uklidnit. Ale vždy je to v rámci chodu a množství práce na oddělení. Jak tu někdo psal, nemůže u něj někdo sedět věčně. Hodně na tohle využíváme třeba studenty, vychovatelky z družiny, ale ti tam také nejsou pořád. Dokonce i klidnější části noční služby pak trávíme s dítětem v náruči, Ale přítomnost mámy to samozřejmě nenahradí a navíc, když jsou příjmy a je fofr, tak je holt dítě samo v posteli a nejde to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.6.21 08:54
@Jahudka82 píše:
Protože o něj nemůže pečovat matka, která je v nemocnici s tím starším přece. Na 4letou už určitě nepobíraji rodicak, při tom to nejde no. Ale když šel můj starší syn na vyndání nosni mandle, byl s ním v nemocnici tatínek a měl na něj OČR, ne neschopenku na sebe. Já byla doma s 3tydennim plně kojeným miminkem.

Ale to by musela být hospitalizovaná a to už od 6 let dítěte jde pouze přes revizáka a na jinak zdravé dítě není úplně velká šance, že to projde. A na hospitalizované dítě nelze mít OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 08:55
@Janasas píše:
@unuděná finančně den, dva si myslím, že je nepoloží.. ale já se ptala co zaměstnvatel..
Jak jsem psala dřív, hodně lidi,,, nemůžuu, musím pracovat, a pak se člověk zeptá a co ti řekl., a a zjistíš, že se ani nezeptal..
Nevěřím, že kdyby přišla a vysvětlila situaci, a řekla, že by potřebovala aspon jeden den, že by řekl ne.. Fakt tomu nevěřím.. ono pak trochu si udělá vizitku i ten zaměstnavatel, a toto je takové, že by to uškodilo i mu..
Tak my toto řešili rok, tak vím, jak manžel nemohl, a le když řekl, že jede s dítětem jako doprovod na onkologii, že jsem nemocná, tak ne nikdy neřekl a to fakt, byl tam problém, se uvolnit.. a šlo o víc dní tady jde o den, dva

Jo, u manžela byl dřív taky problém hlídat dítě během mých návštěv doktorů, nemoci aj., ale jakmile jsem po potratu měla jít na revizi, ani nemukli…teď už je na jiné pozici s možností home office a práci si organizuje podle sebe. A i kamionaci taky musí být někdy doma ne…i kdyby si dovolenou vzal manžel a přišli o část jeho výdělku, pokud třeba zakl.je v nové práci a nemá ještě nárok, lepší než aby se tam dítě trápilo. Je to na hraně, těch 6 let. Synovi teda v době hospitalizace byly 4, takže no problém. Ale my bysme ho tam samotnyho nenechali ani teď a to mu bude 2× tolik. Od těch 10 let si myslím, že už to děti zvládají. Když mi bylo 5, taky jsem ležela na infekčním se 2 klukama a to už jsme tam pěkně řádili, když nám otrnulo z nejhoršího :mrgreen: Je fakt že 6lety dítě už by mělo být zvyklý být část dne bez mámy - ve škole, školce, ale nemocnice je jiný level no… Já ležela v 8 na kapackach a styděla se říct si i na záchod, proste je to jiný prostředí, dítě se chová jinak než tam, kde to zná. To bude celý problém i tady… já jak můžu podpořit jakékoli zlepšení pro děti v nemocnicích, jako má teď McDonald sbírku na ten dům pri nemocnici pro rodiny nemocných dětí, neváham…nevím zda na infekční můžou ti zdravotní klauni, asi spíš ne… :think:

Příspěvek upraven 11.06.21 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
11.6.21 08:55
@Kakika píše:
Kdyby zůstala doma v izolaci s covidem, taky si zaměstnavatel musí nějak poradit. Já jsem hodně kolegiální a dělám spoustu věcí nad rámec mých povinností i pracovní doby. Ale dítě v nemocnici je priorita, před kterou nepostavím nic.

Jenze ona nemá Covid a jeji dite je jeji problém. Ma také otce. Zamestnavatele to zajimat nemusi, tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
11.6.21 08:56
@j.a.n.i1 píše:
Ale to by musela být hospitalizovaná a to už od 6 let dítěte jde pouze přes revizáka a na jinak zdravé dítě není úplně velká šance, že to projde. A na hospitalizované dítě nelze mít OČR.

To asi leda kdyby byla v nemocnici sama se sebou co… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
11.6.21 08:57
@Micaella22 píše:
To tam nechate dite jen tak samotne? Strasny. Nemas kamaradku atd, co by ti pohlidala druhe dite? Vzdyt ji jsou 4! Tak ji dej do skolky prece a v praci si vezmi volno. Ze zakona mas narok. Jsi hrozna matka. Ja bych vseho nechala a sla. Tohle nechapu. Chudak dite i ten personal, ktery na ni nema tolik casu aby nebyla sama. Ty sestry ji tam urcite taky lituji.

Mě by zajímal ten zákonný nárok na volno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.6.21 08:58
@Jednablbka píše:
Boze co je tohle za přístup k vlastnímu dítěti. Víš, proč je primarka nabrousena? Protože si oprávněně mysli ze jsi kráva, když necháš šestileté dítě samotné v nemocnici. Poznamená to váš vztah na celý život…očividně se bojí a trpí a je jí zle. Nedokážu si představit že by mě moje máma takto odložila v horečkách do nemocnice a nejezdila tam. Běž na ošetřovačku, mladší dítě odvez k babičce, není nemocné a nebude v cizím prostředí, tak to bez tebe zvládne mnohem lépe, a nech se se starší okamžitě hospitalizovat!!! Fakt nemám slov.

Co je to za matku, když je ji přednější práce. :pocitac: Mně by byl ukradený nějaký podstav zaměstnanců v práci. Moje dítě je na prvním místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 09:00

@azalia a ještě si myslím, že je rozdíl, jestli je na klasickém dětském, kde se ty děti můžou navštěvovat a nebo na infekčním, tam si fakt myslím, že nemůže z pokoje, možná je i sama, to nevím, jeslti se psalo je toho víc..
A prostě já tyto řeči, co by mělo dítě zvládnout.. Já měla ted mámu týden na covidovém-infekčním, ženská odraz, a le prostě to tě zlomí, mísnost, bez televize, sama, taky jsme si volaly denně.. a to dítě co,, nic, ani volání asi neni..
Možná ty starší mají ted ty mobily, různé FB jsou, že v této situaci to rodič využije
Psala zakladatelka, jestli má na pokoji děti?? Někdy jsou i samotné ty děti

Příspěvek upraven 11.06.21 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35487
@topazio píše:
Co je to za matku, když je ji přednější práce. :pocitac: Mně by byl ukradený nějaký podstav zaměstnanců v práci. Moje dítě je na prvním místě.

Jako ze by sis hodila v praci acko? Spsi by mela vysvětlit, proc za dítětem nechodi ani odlopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
@Jahudka82 píše:
To asi leda kdyby byla v nemocnici sama se sebou co… :think:

Právě. Tady je prostě leda šance se domluvit se zaměstnavatelem, nebo by to možná šlo hrát na doprovod na vyšetření, ale to zas nevím, zda by to u hospitalizace prošlo, právník nejsem, ale minimálně na to, aby tam tam na otočku dojela, absolvovala s dítkem vyšetření a zas se vrátila do práce, by řekla, že by jít mělo. Každopádně ona spíš nemá zájem, takže pak samozřejmě nejde nic, na stříbrném podnose ji to nikdo servírovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
11.6.21 09:02

Asi troll, ne?

Ze by do ditete s akutnim brichem cpali kdejaky jidlo?
A ze by si zkuseny personal nedokazal poradit se vzteklym ditem a nedokazali mu ani nabrat krev? :think:

Jestli je to pravda, je mi holcicky neskutecne lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
11.6.21 09:03

Já teda jednou řešila to tak, že sjem si naddělala, ani to nejde??? Nevím no,, tak jeden den jsem byla dvě hodiny navíc, další taky a pa jsem se domluvila, že během měsíce si to naddělám- náhradní volno..
Jeden den myslím by dala.. Já takto jednou chodila na 4h do 2, abych si nadpracovala dva dny,
Nevím, prostě toto měla řešit hned v uterý si myslím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.21 09:07

A jako chodíš za ní alespoň na návštěvy? To mi dost uniká. Nebo očekáváš, že ji tam s akutním břichem a febriliemi odložíš a ona bude v klidu?

• Citovat
  • Upravit
9880

@Nairol tak je tam 5 den to si myslím, pokud je zalečena, tak jídlo zkouší, a ta krev, naberou, a le asi 20 min ji..
Nechápu ale proč to primářka mámě volá, když vidí, že tam teda nemůže být.. Ještě víc ji stresovat.. Nebo jeslti ji naznačuje, že se má ukázat? Co ona z domova s tím nadělá, že tam holka dělá scény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

@JanaDaR zatím ne, podle toho co se píše.. že jí volá primářka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie