Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní, klidně si zamykej, co jako.. Jak jsem psala o tom tátovi, tak mi si porstě zamykáme i on, a prostě mu tam nelezu..
Přijde mi to krajně sprostě někomu lést do jeho soukromí…To jako chápu tebe, že je tchýně vlezla… I když je to jejich dům, tak snad jste dospělí ne..
Najít si jeden z našich kluků takovej „dáreček“ jako jseš ty, nepřepsala bych ani ň… Tohle prostě nedělá dobrotu… To je pak o strach, že ty se rozhodneš, že to prodáte a oni se pak budou dělit o půl baráku s cizíma lidma?
![]()
@kate02 píše:
Najít si jeden z našich kluků takovej „dáreček“ jako jseš ty, nepřepsala bych ani ň… Tohle prostě nedělá dobrotu… To je pak o strach, že ty se rozhodneš, že to prodáte a oni se pak budou dělit o půl baráku s cizíma lidma?![]()
Asi když to chceme přepsat na sebe, tak nemáme v úmyslu to prodat.
Anonymní, ale taky jsem to tak pochopila, že pak chcete jít jinde, takže co s tím barákem??
Protože píšeš, že śe časem budete stěhovat, tak so s tím vybudovanou půlkou ![]()
@kvaček píše:
Anonymní, ale taky jsem to tak pochopila, že pak chcete jít jinde, takže co s tím barákem??
Protože píšeš, že śe časem budete stěhovat, tak so s tím vybudovanou půlkou
Pokud nám tu jistotu nedají, tak jdeme do koupi bytu. A kdyby nám to přepsali, tak už si tady můžu říct, že to chci tak a tak.To už by jsme se mohli bavit i o kompromisu, zatím tady velí oni, a mladí poslouchají, a tak to asi dál nejde.
@Anonymní píše:
Pokud nám tu jistotu nedají, tak jdeme do koupi bytu. A kdyby nám to přepsali, tak už si tady můžu říct, že to chci tak a tak.To už by jsme se mohli bavit i o kompromisu, zatím tady velí oni, a mladí poslouchají, a tak to asi dál nejde.
Stejně se tím, že vám to (asi zadarmo?) přepíšou, nic nezmění, pořád to budou oni, kdo tam je „doma“ a ty jen přistěhovaná…
Tak to prostě většinou je (jasně, jsou i vyjímky, ale podle mě jich je hoooodně málo
). Jestli si myslíš, že se tím, že vám to přepíšou, něco změní, jseš hodně naivní… ![]()
@kate02 píše:
Najít si jeden z našich kluků takovej „dáreček“ jako jseš ty, nepřepsala bych ani ň… Tohle prostě nedělá dobrotu… To je pak o strach, že ty se rozhodneš, že to prodáte a oni se pak budou dělit o půl baráku s cizíma lidma?![]()
Ano, pak ale nemůžu po synovi chtít, aby se finančně podílel na opravách a renovcacích..
@Amber_1977 píše:
Ano, pak ale nemůžu po synovi chtít, aby se finančně podílel na opravách a renovcacích..
No já bych pak řešila spíš to, kolik platí nájem (jestli jen energie nebo tak), protože jestli tam bydlí jen „zadarmo“ a platí třeba jen energie, podle mě by se na těch opravách měli podílet taky. Pokud platí normální nájem, na opravy bych nepřispívala, protože bych počítala s tím, že se to pokryje z toho nájmu… ![]()
První odstavec mi stačí. Stěhovat se kvůli tomu, že na manžela nepřepíšou barák (byť půlku)? To si děláš legraci? Vás bych chtěla mít pod střechou. Byste letěli tak rychle, že byste si nestačili zpakovat věci.
Bydlíte tam a je snad samozřejmý, že se o barák budete společně starat. Bodejť by na přepis ani nepomysleli, když máte oba ruce dozadu. Bože
.
@29 : taky už jsem párkrát udělala dusno a vždy to pomohlo jen na chvilku, na víc se mnou nemluvila, ignorovala mě a pak se vše vrátilo do stejných kolejí. Mě teda nebere dítě přímo z rukou.. no i když
taky byla taková situace, když mi malá plakala, že se něceho lekla, já jí chovám utěšuju a ona mi jí vzala -jako kdybych to nezvládala. Ale já většinou řeším jiné věci, třeba kupování hraček min. jednou týdně a to ještě hračky, které já fakt neschvaluju, jako jsou falešně hrající kytara od Vjetnamců, hračky kterým odpadávají součástky jen se na ně podíváš a pod.. Zase ale oceňuju hlídání přímo v domě a všeobec. pomoc. Prostě vše má své pro a proti a občas musím zatnout zuby a myslet si své, nebo vybouchnu, jsem pak za mrchu před všemi a za chvilku jako by se nic nestalo. ![]()
@Raduš.ka44 píše:
První odstavec mi stačí. Stěhovat se kvůli tomu, že na manžela nepřepíšou barák (byť půlku)? To si děláš legraci? Vás bych chtěla mít pod střechou. Byste letěli tak rychle, že byste si nestačili zpakovat věci.Bydlíte tam a je snad samozřejmý, že se o barák budete společně starat. Bodejť by na přepis ani nepomysleli, když máte oba ruce dozadu. Bože
.
Dozadu? Děláš si legraci? Platili jsme zámeckou dlažbu, celé horní patro spravené a kolektory na střeše? to je málo? Manžel 12hod denně v práci, a sotva žijeme. Hlavně, že jsme leví.
Já bydlím v domě svého přítele. Jsem tam napsaná jako věcné břemeno, po jeho smrti budou dědit jeho synové. Buď mě nechají v domě dožít, nebo mi tam vyhradí nějaký prostor (v přízemí má jedna místnost vlastní vchod, záchod tam je taky, stačilo by dodělat koupelku a nebo mě nějak vyplatí.
@Anonymní píše:
Dozadu? Děláš si legraci? Platili jsme zámeckou dlažbu, celé horní patro spravené a kolektory na střeše? to je málo? Manžel 12hod denně v práci, a sotva žijeme. Hlavně, že jsme leví.
Nedělám, soudím z toho, co jsi napsala. Nás by ani nenapadlo nepřispívat na opravy baráku, pokud bychom s rodiči bydleli pod jednou střechou. To je snad samozřejmost, ne? Ale možná jsme oba jinak vychovaní.
No, myslím, že investice do baráku se dají vyřešit i jinak, než přepsáním části domu - máte předpokládám účty, faktury… případně sepsat s rodiči dohodu, že v případě prodeje, či dědictví bude tohle zohleněno - tady bych se poradila s právníkem ať to má všechny náležitosti, co jsou třeba
a co se týče soužití - nechápu, jak tu někdo psal - že barák je tchýně, tak si může dát koberec kam chce a když si bere vnouče, tak se neptá, jen oznámí ![]()
mám 15-ti letou dceru, a přestože žije v mém bytě, tak se jí ptám, jestli chce do pokoje to či ono
a když řekne, že koberec nechce, tak to respektuju ![]()
pokusila bych se dohodnout na pravidlech soužití - v klidu probrat, a pokud se nedopracujete k nějakému kompromisu, tak bych se odstěhovala
Mimochodem, u nás to mamka ošetřila jinak - veškeré opravy a renovace platí ona a majetek jednou rozdělí dle svého uvážení a my se ségrou to budeme muset respektovat. Nevím, zda je to takto fér či nikoli, ale tak to je a my víme, na čem jsme. No a aktuálně nás zase štve, že nemůžeme kecat do toho, jak se zařídí zahrada - mamka vždycky koupí nějaký plevel, co se jí zrovna zalíbil v Baumaxu, někam ho „kydne“ a podle toho ta naše zahrada vypadá
Ale je to tak zcela správně - ona platí, ona rozhoduje, my držíme pusu a krok a pomáháme, je-li třeba.