Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Kdoule Ještě než zas odspěchám dělat něco produktivního (ano ano, taky sůva, co nejvíc práce udělá v noci),bych něco k tomu množství jídla…
Já si nevšimla, že by na nás papá nějak apeloval, že se máme cpát k prasknutí.
Povidal, že nemáme mít hlad, ale ne proto, že po hladu se tloustne, ale proto, že pak nám rupnou nervy a s mžitkama před očima a zatmělým ovládáním sežereme nějakou zapovězenou prasárnu.
Takže raději dosyta pravidelně povolených, než po hladu návalovitě bůhví co.
Schválně mi někdo najděte tu zde oblíbenou poučku, že „čím víc jíme, tím víc hubneme.“
Jsem si jista, že takhle jednoduše řečeno to tam vůbec není.
@sirikit
Já jí baštím celkem dlouhodobě ![]()
Zítra jí mám připravenou do práce, na dukanským chlebíku, jenom opepřenou s plátkem cibule.
Ale jinak doma s octem a cibulí, to je žrádlo
![]()
Jatýrka si tam přidám taky.
Vůbec nechápu, že mě to nenapadlo ![]()
Koukala jsem do fotoalba a fakt jí tam kdysi dávala i Kdoule.
To jsem asi úplně přehlídla nebo jsem na to zapomněla.
A já teda teď taky ujíždím na kuřecím na pórku a do toho fláknu to Tvoje gervais.
Bože to je lahoda!!!
Ale docela se obávám zítřejší váhy.
Dneska ráno jsem měla 77,9 - dukaní minimum.
Ovšem dneska celý den jím, dukansky, ale teda… jsem bezedná ![]()
@sirikit, jj, kombinace stehen, jater a žaludků mi chutnala bezkonkurenčně nejvíc, jen se ty žaludky musí trochu déle vařit. Jo, a srdíčka v tom taky nejsou vůbec špatná, vaření stejně dlouhé jako žaludky.
Jestli zítra seženu složky, tak se do ní po třech měsících taky pustím.
U nás zavřeli Lidl
. Už jsem si tak zvykla na ty jejich pochutiny, nejbližší je odsud docela daleko. Jsem dost nerada, zbylo mi Penny, u nás kvalitou zboží proslulé neblaze, a Billa, která mívá špatnou zeleninu a o dost vyšší cenovou hladinu. Pro mě by teď bylo ideální být v levnější 3F.
@sirikit píše:
@Kdoule Ještě než zas odspěchám dělat něco produktivního (ano ano, taky sůva, co nejvíc práce udělá v noci),bych něco k tomu množství jídla…
Já si nevšimla, že by na nás papá nějak apeloval, že se máme cpát k prasknutí.
Povidal, že nemáme mít hlad, ale ne proto, že po hladu se tloustne, ale proto, že pak nám rupnou nervy a s mžitkama před očima a zatmělým ovládáním sežereme nějakou zapovězenou prasárnu.
Takže raději dosyta pravidelně povolených, než po hladu návalovitě bůhví co.
Schválně mi někdo najděte tu zde oblíbenou poučku, že „čím víc jíme, tím víc hubneme.“
Jsem si jista, že takhle jednoduše řečeno to tam vůbec není.
„Čím víc jíme, tím víc hubneme“ - to jsem si dovlekla například já z toho ang. webu, teď už je to i na té ruské mutaci. Týká se to ovšem bílkovin a to výslovně masa a vajec, nikoliv mléčných, které ve větším množství mají přece jen ty sachry. A ano, tehdy tam právě radili z podpůrného týmu při neočekávaně malém hubnutí toto jako většinou vlastně první radu - je nutné jíst MNOHO bílkovin, v každém jídle NEJMÉNĚ dvojnásobek obvyklé porce. A čím víc bílkoviny sníme, tím víc hubneme.
V knize si teď nejsem jistá, jestli toto je, ty poměry tam nejsou určitě, to vím, že jsem na tom webu hltala tehdy, že to pro mě bylo nové.
Ale právě proto vím, že já určitě nejím málo. Tohle si uvědomuju, nemléčné bílkoviny jím hodně (ach, není to levné pro matku na rodičáku) a hlad fakt nemám. Ale zrovna v mém případě i přes dodržování nějaké expres hubnutí teda fakt nepozoruju. ![]()
@Kdoule Přeložená odpověď pro jistou osobu, nedůležité zkráceno:
Za předpokladu dosavadního dodržování všech pravidel doporučuji na základě vámi popsané situace, principů D. diety a osobních zkušeností k překonání současného stavu tato opatření:
omezit sůl na minimum
zvýšit vaše průměrné denní množství tekutin o čtvrtinu a podíl VODY zvýšit na absolutní maximum
pohybovou aktivitu zaměřit pouze na chůzi a nepřekračovat 50 minut denně
omezit mléčné výrobky, při postupném vylučování tvaroh vyřadit jako poslední,
nejefektivnější se ve vašem případě jeví max. na 2 dny složit stravu pouze z masa a otrub, preferovat maso rybí a hovězí v dostatečném množství v časových intervalech
po 2 dnech je nutné přejít do běžného dietního režimu a to i v případě, že nenastane očekávaný efekt
dále je nutné zamyslet se nad změnami, které jste uskutečnila v uváděném čase např. v potravinách, v koření, v tekutinách, v režimu dne, v pohybových aktivitách, spánku, pracov. vytížení a ve vašem celkovém rozpoložení, včetně léků i na bolest, vitamínů, minerálů…
je nutné vytrvat v úsilí, neztratit motivaci, úspěch se musí dostavit
zkušenost i s měsíčními stagnacemi za dodržování všech pravidel
@Kdoule jeeee to jsem rada ze jsem to ss tou panenkou udelala dobre, dekuju za info! ![]()
@zoufalka1989 oooooo dekuji
ale předpokládám ze kdybych byla ta vlevo tak řeknes, ze se ti vic libi ta
a jeste aby ne, ta kamoska je nejvetsi kost! ![]()
@skalacka Ježíš ty ses hodna! Děkujeme!
doufám ze to kdoulinkovi nejak pomůže ![]()
Dobré ráno a hezký začátek týdne. ![]()
Já dnes opět z pro mě nepochopitelného důvodu druhý den po sobě přírůstek 0,2 a dnes 61,6. Po BD. Já to fakt nechápu.
Včera snídaně 2 vejce na hniličko, dukanhouska, krůtí šunka Lidl,, sv. 2 ks toho protein. perníku, O - hovězí karbanátky s kari asi 300g, sv. řecký bez tuku (má parametry netučného tvarohu) plus poslední kousek perníku (chtěla jsem to už dojíst, denní dávku toler. kakaa jsem ale nevyčerpala), kafe s mlíkem 1,5% (přesně 100ml změřila jsem, abych furt neodhadovala, kolik si tam leju) V- 3 kuřecí stehna pečená - ještě jsem je oloupané brala ubrouskem, abych z toho dostala veškerý tuk. Piju jen čistou vodu plus tam bylo jedno kafe a jedna malá sklenička Zero koly.
@skalacka, strašně moc díky! Čtu to dokolečka a vychází mi z toho asi hlavně to, že musím vydržet, dneska začínám 4.týden.
Můžu to na ty 2 dny ještě zkusit znovu, hovězí koupit i zase v nemleté podobě (min. týden v rámci těch 2 BD za sebou jsem měla vařené hovězí denně 600g, dobře se kupuje v tom Lidlu, co nám zavřeli
), asi dneska dám ten BZ, mám tu už koupený květák a lilek, ať to nevyhodím, a zítra pozítří zkusím ještě opakovat.
Sůl - dělám až příliš důsledně.
Pití - nevím, co je v jejich představách o 1/4 zvýšit, já piju hlavně podle žízně a nad 2l si to moc nepočítám, piju něco mezi 2-2,5litru ![]()
Chůze - omezovat nebudu, je to teda asi trochu víc než 50min, ale max. o čtvrt hodiny, takže jiný pohyb zatím dávat nebudu
(já se právě na přidaný jiný pohyb cítím i unavená, tak jsem ráda, že to není hlavní jejich přání)
Změny v minulém období jsem neudělala vůbec žádné (akorát denně teda ta troška Bolera od konce srpna
) krom toho, že jsem prošla MS a jak kdyby to kolem zatím neskončilo
Takže vykopnu to kafe s mlíkem, tím mi zůstane pouze 150g řeckého bez tuku nebo asi 200g tvarohu, při stejných výživových hodnotách pokud budu mít koupený řecký, jedu řecký.
Jinak tedy jediné, že nevím, co to znamená jíst v intervalech? Doufám, že je tím myšleno, co dělám já, tj. nejdéle po 3 hod a 5-6× denně?
![]()
A jinak asi čekat. ![]()
Od 14.9. jsem opět pouze mínus 100g, stejně, jak to psala včera Zoufi, která doufám hned po MS bude psát úplně něco jiného.
@Kdoule já si přesně říkala že mi nějak přijde, že už to asi vše víceméně děláš
ale zaujalo mě právě to omezení pohybu..
Jinak dobré ráno, já se vzbudila kolem 3 a neusnula, ráno teplota a krk rudej, nateklý uzliny jak blázen, skoro nemluvím a polykání…no asi takhle si představuju bolest při porodu
prostě děs. Váha včera byla 55,2 a včera jsem konečně pořádně jedla, dnes mám 55,1 a to mě včera chytila mlsná a večer jsem snědla asi 2 řádky čokolády.
Jinak dnes hodlám jíst ovoce, víc než jeden kus. Minimálně třeba mandarinku a jablko ať do sebe dostanu vitamínky.
Hezký den všem ![]()
Holky chci se ještě zeptat - jak je to s hostinami a škrobovinami ve 3.F? Knihu jsem četla a čtu pořád, ale chci se ujistit. Někde dukan píše, že nemáš dávat (v 2.polovině 3.F) 2 jídla hostiny za sebou ale proložit je minimálně jedním jídlem dle DD, jinde zas píše, že máš dny s hostinami proložit minimálně jedním dnem bez hostin.. To ještě nemusím řešit, ale jak je to s tím škrobem? Když si dám v pondělí hostinu, tak škrobovinu (rýži/brambory/kuskus/těstoviny) můžu až nejdřív ve středu..?? A i naopak? Díky za info ![]()
Jo tak čím víc jíme, tím víc hubneme??? ![]()
Ať mě ten francouzskej sokolík netočí, to vám říkám!!! ![]()
Včera jsem měla na váze 77,9 a dneska o rovné kilo víc, takže zpět 78,9 ![]()
To se mi teda ještě nestalo ![]()
Bezdůvodný nárůst o kilo jsem ještě nezažila.
Doufám, že jsem od vás nechytla ty vaše skákací móresy směrem nahoru! Člověk s vámi cítí, vžije se do vás a koukám, že už sklízím první úspěchy.
A to jsem včera neměla ani jednu tolerovanou potravinu.
Jedla jsem teda hodně, to jo, ale všechno ryze dukanské.
Takže pro začátek jsem smazala veškerého Derise z fotoalba ![]()
No co co co, ten zmetek měl francouzskýho dědu ![]()
Takže to je moje první opatření (myslím, že Dukan by mi tohle stejně neporadil, ví prd, co na mě funguje!)
A běda vám, běda vám, jak mi to zítřka nespadne!!!
![]()
@Kdoule
Broučku doufám, že než vyzkoušíš rady od Skalačky (jsi zlatá), tak Ti to začne padat… ![]()
To už není možný tohle ![]()
No ale viděly jsme včera, co psala Sirikit.
Ta teda taky dokázala stagnovat měsíc.
Zoufalka si taky užila svoje, ale věřím, že ta už má tu krizi za sebou a že zase bude dobře.
To je šílený.
Holky já vás obdivuju, protože já vůbec nevím, jestli bych tohle psychicky dala.
Kdoulíku bojuj… já vím, že Ty budeš
![]()
@majda123456789
Majdi s trojkou Ti neporadím, vzhledem k tomu, že budu ještě asi rok ve 2F ![]()
Ale holky se o Tebe určitě postarají ![]()
Koukám, že následky projuchaných dní jsou tady ![]()
No jo, to máme sukýnečku, že jen taktak zakreje vaječníky, pak přijde průvan zezdola a je to.
Nám, které spíme v teplých ponožkách… se to nestane
![]()
Nacpi se vitamíny a dej si čaj.
Je to peklo, tyhle bolesti v krku ![]()
@LydiaD píše:
Jo tak čím víc jíme, tím víc hubneme???
Ať mě ten francouzskej sokolík netočí, to vám říkám!!!
Včera jsem měla na váze 77,9 a dneska o rovné kilo víc, takže zpět 78,9
To se mi teda ještě nestalo
Bezdůvodný nárůst o kilo jsem ještě nezažila.
Doufám, že jsem od vás nechytla ty vaše skákací móresy směrem nahoru! Člověk s vámi cítí, vžije se do vás a koukám, že už sklízím první úspěchy.
A to jsem včera neměla ani jednu tolerovanou potravinu.
Jedla jsem teda hodně, to jo, ale všechno ryze dukanské.
Takže pro začátek jsem smazala veškerého Derise z fotoalba
No co co co, ten zmetek měl francouzskýho dědu
Takže to je moje první opatření (myslím, že Dukan by mi tohle stejně neporadil, ví prd, co na mě funguje!)
A běda vám, běda vám, jak mi to zítřka nespadne!!!![]()
![]()
@LydiaD
ty mě zas bavíš
hele to bude ta spousta jídla, dojdeš si tam kam i pan král musí po svých, a budeš o to kilo lehčí
![]()
@LydiaD píše:Člověče Lidunko, a víš že si ani tolik nemyslím, že je to tím oblečením? Jako možná taky trochu, ale hlavně asi kouř a zima venku na dýchání..
@majda123456789
Majdi s trojkou Ti neporadím, vzhledem k tomu, že budu ještě asi rok ve 2F
Ale holky se o Tebe určitě postarají
Koukám, že následky projuchaných dní jsou tady
No jo, to máme sukýnečku, že jen taktak zakreje vaječníky, pak přijde průvan zezdola a je to.
Nám, které spíme v teplých ponožkách… se to nestane![]()
Nacpi se vitamíny a dej si čaj.
Je to peklo, tyhle bolesti v krku
Ahoj holky,
tak Ms pořád nic - kde je?? Doufám, že je to tím oslabeným organismem a né jinou příhodou
, jinak váha 65,5 kg, takže nárůst po BZD + 100 gramů - to by šlo, za 3 týdny jsem tedy váhu stabilizovala
no a teď chci ten úbytek a tu MS
Krásné pondělí všem!!!