Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
200
6.10.14 18:33

@lydia
díííky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
6.10.14 18:36
@monuš píše:
Holky vzpomenete si na svůj uplně první den u Dukana? Co jste baštily?

Já si pamatuju, že jsem pekla tuňákovou paštiku a dělala si poprvé v životě „lipánek“ z tvarohu, jogurtu a sladidla, zbytek jsem už zapomněla.
Ale držela jsem 1F 6 dní a neměla jsem problém, co si vybrat k jídlu, chutnalo mi. :)

Četla jsi pokyny, které sestavovala pro 1F Lydie, jak je to ve fotoalbu? Je to tam moc pěkně sestavené. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
6.10.14 18:38
@monuš píše:
Monuš :80 kilo… :cert: 6.10.2014

Já ty fotky fakt přestávám definitivně prohlížet.
Ty na startu mi připadáš tak nějak jako já teď 2-3kg před cílem. Máš navíc hezčí nohy. Já fakt na fotky koukat nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.10.14 18:39

@Kdoule
JJ, četla jsem je několikrát, jen mne to zajímá, jestli si to ještě vůbec vzpomenete :mrgreen: a taky, jaké má každá z vás chutě, jen pro porovnání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
6.10.14 18:47

@monuš
Já jsem měla otruby v jogurtu, určitě jsem jedla samotnýho šmakouna, pak tuňáka ve vlastní šťávě, vajíčka a tuším, že jsem jedla makrelu ;)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
6.10.14 18:48

@monuš
Hm, čekala jsem v Tvojí profilovce špíš Maxipsa Fíka :mrgreen: :mrgreen: ;)

• Citovat
  • Upravit
15730
6.10.14 18:51

Z otrub jsem první den dělala placku a strašně mi chutnala. :) A hodně jsem ty první dny pekla kuřecí a krůtí plátky v alobalu a v pečicích sáčcích, různě kořeněné, v jogurtu marinované, docela fajn to bylo. Vlastně nevím, proč na to teď ani nemám chuť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
6.10.14 18:52

@monuš
Jo a ještě k těm Tvým fotkám…
Dík, že jsi je sem dala, konečně někdo, kdo nemá 60kg a začíná huzbnout :mrgreen:
Máš souměrnou postavu, řekla bych, že jsi pro Dukana zrozená… :palec:
Moc se těším na fotky za takových 5kg, protože to už na Tobě bude vidět ;)
Držím palce, aby Ti to hezky šlo a ono půjde, uvidíš :srdce:
Za chvíli z Tebe bude kost, jakých je tady v diskuzi už plno ;) :mrgreen: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
200
6.10.14 18:53

@LydiaD
Maxipsa jsem zvažovala :) ale nikde neměl péra, pořád samá Ája… tak jsem si zadala obrázky a nadpis tlusté zadky a vyjel mi jeden svatební :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Já jsem tak trochu pako, tak se to mezi těmi nádhernými miminky bude vyjímat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.10.14 18:53

@LydiaD Po návratu dočítám, spokojeně se řehtám Lydiiným závěrům a kejvám jak oslík Ijáček. Přesně přesně. :pankac: :pankac: :pankac:
Mně sice fascinuje, že mi zkraje ten dukaní graf vypočítal ideál, kterého se teď moje váha umíněně drží, ale je otázkou, nakolik je to opravdu můj „ideál“ a nakolik autosugesce. Při mých pochůzkách mezi lidem jsem totiž už několikrát slyšela o někom, komu někdy někdo řekl, že umře v tolika a tolika přesně. A von tak fakt poslušně umřel. Přesně to jsem nedávno četla v rozhovoru s Dr. Hnízdilem, s jehož názory se mimochodem ztotožňuju: když doktor těžce nemocnýmu člověku řekne, že doba dožití při jeho diagnóze je třeba dva roky,90% pacientů sklapne patky a zařadí se do statitiky. Uvedla jsem drobátko morbidní příklad, ale myslím, že moje podvědomí si prostě zapamatovalo 64,3 a řeklo si, že teda jo. :mrgreen:

A kauza kolik dní v první…
Tak především, monuš si musí rozvážit, jestli těsně po nemoci opravdu do dukanky skočit chce. Já jí fakt rozumím, že chce, ale je to na rozhodnutí každého.
A pokud se rozhodne, že skáče, už bych nepřizpůsobovala stravovací režim tomu, že jsem jakože ještě marod. Jasně, odpočívat, necvičit, víc spát, šetřit se… ale jidlo bych hned od začátku nasadila echt Dukana. Já dala 5 dnů a myslím, že je v podstatě fuk, jestli 3 nebo 7,protože my nejíme po lžičkách kyanid, my se cpeme kvalitní bílkovinou. Pravidelně, v množství „dosyta“.
Dukan říká „ne víc, než deset dnů“ a to já chápu, víc než deset dnů už je fakt o těžkou zácpu až dnu. Ale pokud organismus není schopen ve zdraví zvládnout pár dnů o mase, vůbec nemá smysl pouštět se do nějaké náročnější diety.
Ježiš, ženy, s rozumem. My snad proboha nejsme dvoudenní mimina ani obyvatelé hospicu. Tyhle exaktně přesné výpočty a dohady ve mně budí podobné veselí, jako když tu holky v dávných dobách přesně počítaly sacharidy v každým soustu.
Na Dukance je super právě ta relativní jednoduchost.
A ke Kdouliččině pochybnostem o metodě..
Zhubla jsem za půl roku 15 kilo. Mně osobně to přesvědčilo dostatečně.
Jdu vařit. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.10.14 18:54
@Kdoule píše:
Z otrub jsem první den dělala placku a strašně mi chutnala. :) A hodně jsem ty první dny pekla kuřecí a krůtí plátky v alobalu a v pečicích sáčcích, různě kořeněné, v jogurtu marinované, docela fajn to bylo. Vlastně nevím, proč na to teď ani nemám chuť…

Možná ses už přejedla Kdoulí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
6.10.14 18:57

@sirikit Píše: A pokud se rozhodne, že skáče, už bych nepřizpůsobovala stravovací režim tomu, že jsem jakože ještě marod. Jasně, odpočívat, necvičit, víc spát, šetřit se…
Přesně takhle to chci, mám koupenou permici do fitka, ale s tou počkám až za 14 dní. Budu chodit jenom na běhací - chodící pás, ale fakt až později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75888
6.10.14 19:06

@monuš Hele,už jsem ti to psala.
Seš dobrá. Rozhodnutá, umíněná. Půjde ti to krásně a budeš si užívat každý kilo dolů a každou dukaní buchtu nebo nový recept. Miluju šílence tvého typu. :srdce:
A co se týče těch fotek, naprostý souhlas s Lydií - doprčic, zas někdo, kdo má na začátku diety mnohem štíhlejší lýtka, než já po dietě. :zed: :zed: Což ostatně platí i o Lydii. :evil:
Za pár týdnů/měsíců se nepostačíš radostně divit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
6.10.14 19:08
@monuš píše:
Možná ses už přejedla Kdoulí?

Tyjo, obávám se, že ty bych jedla od rána do večera, já jsem dost ovocná.
Chuť mě opouští výhradně na některé úpravy masa. :?

@sirikit, já jsem ale psala, že respektuju Monuš rozhodnutí, jen že musím napsat, že mi to přijde nerozumné si záměrně prodlužovat 1F. Já jsem pořád se snahou být hodná na ledviny, ty dostávají řadou horečnatých nemocí fakt sodu a dukanka je tedy v prvních týdnech fakt nešetří. Játra podobně. Prostě obecný smysl rekonvalescence, nechat nemocí přetížené orgány mírně vzpamatovat.

Víc jsem říct nechtěla a doufám neřekla. Viděla jsem výpočet na 3 dny 1F, přišlo mi, že když to stačí Dukanovi, tak zbytečné to kroutit do maxima zrovna těsně po nemoci, ale už jsem Monuš psala, že mně po tom houby, jestli si cestou k cíli zajde přes náměstí nebo to vezme kratší cestou - její rozhodnutí je dobré rozhodnutí.
Zase ale nevidím důvod neříct svůj názor, když ho mám. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
6.10.14 19:12
@sirikit píše:
A ke Kdouliččině pochybnostem o metodě..
Zhubla jsem za půl roku 15 kilo. Mně osobně to přesvědčilo dostatečně.
Jdu vařit. :kytka: :kytka:

S metodou jsme se opět nepochopily. Jedna věc je princip jeho hubnutí, druhá jeho způsob prodeje a marketingu, kam patří právě ty výpočty. Vím, že si v tom trochu nerozumíme a taky se v tom lišíme v názoru.
Nemám problém lišit se v názoru, za mě o. k. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková