Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LydiaD
5.10.14 15:37

@Kdoule
Já mám vztah k Dukanově výpočtu asi jako Ty k fotkám :mrgreen:
Vím, že jsi to už od začátku řešila.
A mě to je od začátku úplně jedno.
Jak může nějaký pán ve Francii, který mě v životě neviděl vědět, kolik mám ideální váhu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Podle mě nemůže.
Nasype naše data do nějakého robota a ten nám sdělí číslo.
A nedůvěra v tohle číslo je u mě tak velká, že se k němu vůbec neupínám.
Je to fajn hra, ale na tuhle hru já s Pierrem nehraju.
Kdouli hoď sem svoji tabulku.
Kolik teda ke dnešku vážíš? Měříš 158??
Pamatuju si to dobře?

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
5.10.14 15:38

@Kdoule
Ještě mě napadlo… jíš dost?

• Citovat
  • Upravit
15730
5.10.14 15:57
@LydiaD píše:
@Kdoule
Ještě mě napadlo… jíš dost?

To doufám :mrgreen: - ono je to taky individuální, ale pod 600g masa denně asi nelezu. Jo, a teď jsem podle obecných pokynů na těch dukaních stránkách koukala, kolik jím mléčných (doporučují i omezit kvůli obsaženým cukrům a nahradit masem a vejci bez cukrů), a denně max. 100ml polotučného mléka v kafi a jeden 150g řecký bez tuku, ten je na tom taky proti běžnému jogurtu dobře stran bílkovin, má jich asi dvojnásobek.

Hele, takže ty si myslíš, že on počítá tu „správnou“ váhu nedobře? Na mě to dělá dojem, že se celkem strefuje. To mně fotka teda řekne podstatně méně - podle úhlu focení, světla atd. můžeš jednou vypadat hubená a jednou obezita kytovcového stupně, což pokud si pamatuješ, bylo to jediné, co jsem ti vytýkala - označovat se ve svém stadiu za kytovce :kytka:. Já si nepřipadám tlustá, říkám to ještě jednou. Já chci jen postoupit k cílové váze, kterou mám kilo nad jeho výpočtem.

Teď mám 61,4 (14.9. 61,7), celá tabulka se mi sem už nevejde, ale zkusím zmenšit část a dopsat předtím měsíční úbytky (edit - tak nakonec výřez asi řekne vše potřebné). Velkou část života jsem žila na 55-58kg (po dětech), tuk na sobě rozhodně mám, jako Sirikitka nevypadám ani náhodou. :oops: :oops: Ale - i kdyby jeden mě viděl hodně hubenou a druhý tlustou, vysvětlí to nějak, proč stojím na váze 3kg před cílovkou? :think: :think: Chci 59kg, tj. nejméně kilo nad ideálem a nejdu rozhodně ani na své roky třicítkové, natož na roky před dětmi, kdy jsem měla 50-53kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
5.10.14 16:14

@Kdoule
Já si pamatuju, že některé holky tam psaly o ten výpočet víckrát a přišly jim pokaždé jiné výsledky.
Stačí, aby se tam zadalo něco trochu jinak a je to.
Nevím, mě stačí pohled do zrcadla.
Nepotřebuju od něj nějaké číslo.
Vím jak jsem vypadala, když jsem v různých obdobích mého života vážila tolik nebo tolik.
Kytovcem jsem se nazývala hlavně v období, kdy jsem měla kolem 90-ti kilo a nějakou chvíli poté mi to ještě zůstalo :mrgreen:
Ale tak už mě trochu znáš.
Maličko přeháním a dělám si všeho tak trochu prču.
S Dukanem hubnu jinak než jinými metodami.
Momentálně mám souměrnou postavu.
Jsem oplácaná, ale všude stejně.
Měřím se a nechci, aby mi teď šel dolů už jenom vršek a tím bych zvýraznila moji zadel.
Takže uvidím jak se to bude vyvíjet dál.
Pokud bych už neztrácela cenťáky kolem zadku a na stehnech, jsem ochotná toho nechat a sundat třeba už jenom nějakých 4-5kg.
Dneska jsem měla na těch mých 175cm/77,9kg.
Tak uvidíme.
Tím vším chci říct, že já bych se neupínala k nějakému číslu, které mi poslal Dukan, ale k pohledu do zrcadla.
Pokud bych byla spokojená a viděla bych, že už mi to hubnutí nejde, tak bych šla do trojky.
Ale nevím, jak se cítíš Ty a jestli si už přijdeš v pohodě.
A jak se moc se cítíš být v pohodě a přesto se ženeš za číslem, které Ti bylo posláno.
A k těm fotkám…
Ono nejde o to, jak se na nich vidíš Ty, mě by zajímalo, co bychom na to řekly my :mrgreen:
Protože co píšeš, máš větší prsa.
A Tvoje váha, výška… věk… možná jsi už prostě na svém minimu ;)

• Citovat
  • Upravit
5.10.14 16:24
@Kdoule píše:
6.) maximálně se snažím posunout poslední večerní jídlo, dřív jsem chystala až po uložení malé, tj. jedla jsem třeba v půl deváté nebo i v devět, ale chodím spát po jedenácté, teď jím do půl osmé - ale v noci mám hlad a bolí mě žaludek :(, nicméně zkouším

@Kdoule Kdoulínku, víš že jsi pro mě naprostá studnice moudrosti a nechci zpochybňovat tvoje postupy. Koneckonců já takové problémy jako ty neměla ani z hodně velké dálky, takže netuším…ale jediná věc, kterou z těch tvých opatřeních nechápu je - proč se snažíš jíst dřív před spaním?! 8o Vždyť to má být jedna z největších výhod dukanky přece - jíš kolik chceš a kdy chceš, jen se držíš v mantinelech povolených potravin, ale není tu žádné počítání a vážení přece (pokud nepočítám lžíce otrub, které já stejně víceméně ignoruju, mléčné výrobky a mililitry mléka jsem se snad v té knize ani nedočetla a absolutně se nezatěžuju nějakým dodržováním gramáže).. Navíc píšeš, že máš HLAD 8o vždyť sama víš, že hlad mít nemáme.. co se třeba najíst naopak klidně ještě jednou těsně před spaním?? Vím, že jsme každá jiná a jsem jiný případ, ale já fakt přišla dnes třeba v půl 5 ráno z oslavy a udělala jsem si 2 volská oka a k tomu kousek toho domácího chlebíku. A výčitky z toho teda nemám absolutně žádný, když je to povoleno… :nevim: Třeba máš nějaký skvělý racionální vysvětlení, který mě jen nenapadá, pro to jídlo dříve, ale ten hlad, to teda opravdu nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 16:26

@LydiaD, tak prsa právě už větší nemám. Nemám.
S Dukanem jsem přišla o 16cm, nemám jedinou podprsenku, která by mi seděla tak, že jako dobrý (samozřejmě myslím ty z neobézní doby). K tomu hubnutí jinak - ano, hubnula jsem výrazně na jiný tvar postavy, než jsem měla. Ale ten měsíc prázdnin, kdy jsem vlastně stála na váze úplně, plus i teď tohle období tu postavu zase prokresluje. Zdá se mi, že to potřebuje čas, aby se tuky mohly přestěhovat, nikoliv jen zhubnout, zní to asi divně, ale já to takhle nějak na sobě vidím. Ale prsa se bojím, že jsou definitivně v pánu.

Ale čoveče, já mám BMI 24,8, fakt myslíš, že tohle by pro někoho bylo „minimum“? Zase nehubnu dvojnásobek, aby si člověk tolik přidal, já se s tímhle nějak nemůžu ztotožnit.

Ale i kdyby - můj důvod, proč to rozhodně neukončovat teď, je napsaný v Dukanovi - ve fázi plateau, ve které se váha zastaví a nejde již snížit, se může velmi obtížně a za vysilujících podmínek stabilizovat, většinou je to dlouhodobě neudržitelné. A to je přesně to, co nechci. Nehubla jsem proto, abych to všechno zase nabírala. Musím to prolomit a zastavit v bodě, kdy tělo takhle zarytě nebojuje.

Alespoň tak jsem tu pasáž v Dukanovi pochopila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.14 16:28
@LydiaD píše:
A k těm fotkám…
Ono nejde o to, jak se na nich vidíš Ty, mě by zajímalo, co bychom na to řekly my :mrgreen:
Protože co píšeš, máš větší prsa.
A Tvoje váha, výška… věk… možná jsi už prostě na svém minimu ;)

@LydiaD @Kdoule Joo, taky si myslím, že fotka by neuškodila. Nebudu tě přemlouvat, nemělo by to cenu a chápu tvou averzi k fotkám, ale člověk je k sobě vždycky kritický víc než k ostatním. A možná nevypadáš tak, jak se sama „vidíš“ a fakt se ženeš jen za číslem :nevim: jak říká Lydia no.. je to na tobě, stejně si půjdeš na jakou váhu chceš, to je jasný :kytka: ale možná by ti pomohlo slyšet i názor jiného člověka, než aby ses pořád jen hodnotila sama ;) A tu stagnaci to nevysvětlí nad minimem dle dukana, ale jak říká Lydia, prostě možná máš váhu jinde. Upřímě opravdu, všechny tyhle věci se dělají na míru a podle toho jakou vyplníš šířku zápěstí nemůže přesně poznat tělesnou konstituci atd.. no je to na tobě, já ti kažodopádně budu držel palce rozhodně dál, jen mě mrzí vidět že jsi z toho takhle na nervy, nešťastná a otrávená.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.14 16:33

Jinak já jdu péct druhou várku chleba, koupila jsem si lněné semínko, tak doufám, že mi pomůže se zažíváním. Taky tam dám trochu sezamu a opět slunečnici, jako minule.

@harfa zlom vaz, držím ti palce! Roznes je na kopytech! :pankac: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
5.10.14 16:34
@majda123456789 píše:
Navíc píšeš, že máš HLAD 8o vždyť sama víš, že hlad mít nemáme..

Majdi bingo!!! ;)
Přesně toho jsem si všimla a proto jsem se ptala, jestli Kdoulík jí dost.
Hlad já s Dukanem prostě nemám.
Nepociťuju hlad, kromě výjimek, kdy se nestihnu najíst a jsem někde na cestách, ale pak se dosyta najím.
Hlad je podle mě špatně, hodně špatně :think:

• Citovat
  • Upravit
5.10.14 16:39
@LydiaD píše:
Majdi bingo!!! ;)
Nepociťuju hlad, kromě výjimek, kdy se nestihnu najíst a jsem někde na cestách, ale pak se dosyta najím.
Hlad je podle mě špatně, hodně špatně :think:

@LydiaD No přesně tak, mě tohle úplně zarazilo. :nevim: Kolikrát to tady psaly novicky a i Kdoulička jim určitě říkala, že to je špatně..
Jediná dobrá zpráva na tom je, že jsem si toho všimla - tzn. za ty 3 dny kaleb mi neodumřely všechny mozkový buňky :dance: :pankac: :pankac: :pankac: aspoň něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 16:51
@LydiaD píše:
Majdi bingo!!! ;)
Hlad je podle mě špatně, hodně špatně :think:

Ale dámy, prosím vás, všimly jste si, že jsem se pokusila o změnu až po dvou týdnech stagnace? Já jím normálně prostě pozdě. Část lidí by mi řekla, že je potřeba jíst dřív. Výhody dukanky - no nevím, ve chvíli stagnace může být chyba všude. Prostě jsem to zkusila. Ono při režimových změnách nenastává úprava ze dne na den, to všechny známe. Když jsem se učila snídat, trvalo to měsíce, než si žaludek zvykl, že ráno má hlásit hlad.
Při dietě nemám hlad. Nikdy od začátku jsem neměla hlad, kromě toho (i když delšího) zvracivého období, kdy jsem jíst nemohla z logických důvodů.
Ale když se najím v půl osmé, mám v půl jedenácté hlad, žaludek je zvyklý na něco jiného. Ale to přece není kalorický deficit, dostal jen v jinou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
5.10.14 16:54

@Kdoule
Ber to tak, že se stejně jako Ty, zamýšlíme nad vším, co by Ti to zase mohlo rozjet ;)

• Citovat
  • Upravit
15730
5.10.14 17:06
@LydiaD píše:
@Kdoule
Ber to tak, že se stejně jako Ty, zamýšlíme nad vším, co by Ti to zase mohlo rozjet ;)

Jj, to beru určitě a jsem každému vděčná. :kytka: Já jen aby to nevypadalo, že od začátku diety trpím hlady, protože já jsem nesnížila přísun ani o sousto, spíš večer žeru víc, abych ten hlad potom měla co nejpozději. Já spíš myslím, že se tu zaměnilo nízké přijímání jídla jako takové a moje snaha posunout čas posledního jídla. Pro takovou Bibi by i těch půl osmé bylo už celkem pozdě, pro mě je to prostě hodně znát a žaludek z nezvyku povykuje. Ale určitě mi to nezastavilo váhu ty první dva týdny, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.14 17:11
@Kdoule píše:
Jj, to beru určitě a jsem každému vděčná. :kytka: Já jen aby to nevypadalo, že od začátku diety trpím hlady, protože já jsem nesnížila přísun ani o sousto, spíš večer žeru víc, abych ten hlad potom měla co nejpozději. Já spíš myslím, že se tu zaměnilo nízké přijímání jídla jako takové a moje snaha posunout čas posledního jídla. Pro takovou Bibi by i těch půl osmé bylo už celkem pozdě, pro mě je to prostě hodně znát a žaludek z nezvyku povykuje. Ale určitě mi to nezastavilo váhu ty první dva týdny, bohužel.

Já se omlouvám, možná mi to opravdu po tom alkoholu nemyslí, ale stejně to s tím hladem nechápu..? Vím, žes ho neměla celou dietu atd. a chápu že se snažíš rozhýbat tělo změnama, aby přestalo stávkovat, ale ten hlad stejně pořád nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
5.10.14 17:43

Ahoj holky :mavam: tak po pár dnech načuhování a čtení Vašich příspěvků, jsem se rozhodla sem dát také své foto. :roll: Dnes jsou to přesně 3 měsíce DD. Čeká mě ještě 12 kg :nevim: :zed: Dneska jsem po měsící marození / záda v trapu/ jsem byla poprvé na HEATu. Vlastně poprvé co držím DD jsem se hýbala víc než normálně :oops: tak snad se mi to taky trošku rozjede. Protože mám stavy jako Kdoulík, kdy zhubnu na minimum, pak skok a týden i více se vracím k minimu :cert: Dnes po druhé, co jsem měla na začátku 6 po sobě :dance: tak snad už se to zase normalizuje a pomalu půjde směrem dolů.
ještě k fotkám- jsem také prcek s velkými prsy a úbytky na nich mi zatím vůbec nevadí, ba naopak :dance:. schválně jsem se nacpala do stejných plavek, tam je ten rozdíl vidět dobře. Tak ještě o 2 čísla bych je brala menší- ono totiž velká prsa kor u prcků jako jsem já opticky přidávají na objemu :pocitac:
tak holky, pojďte do mě :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková