Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75851
3.10.14 22:39
@Kdoule píše:
@sirikit, Ale tak zůstávám u grilouše, tlačenku, pokud se to dolů rozjede, fakt vypouštím. Já ještě ve trojce nejsem. :mavam:

Jasný, i když myslím, že zrovna ta domácí kuřecí tláča je ukázkově dvojková.
Vždyť je to jenom maso, který si tam osobně hodíš, voda, sůl, koření a želatina, ve které není sacharid žádnej. Já jsem na ni před prázdninami neměla dík práci čas, na chatě malou lednici, pak jsem na tu možnost zapomněla - a teď s podzimem mně zas berou mlsný chutě.
Takže jsem celý podvečer a večer prožívala vařící orgie: Žampiony plněné mletým hovězím, šunkou, troškou sýra + koření, pečená dýně, řecký salát, ta kuřecí tlačenka, dva druhy domácích nanučků - včera jsem k večernímu kafi dojedla poslední a na zásobách tohoto typu trvám ;),obligátní tvarožník ze šesti vajíček - zjistila jsem, že bílek ze šesti hmotu udrží a konečně zůstane nadýchaná a ňaminy i po upečení. Dále pak naložit hovězí plátky na nedělní ptáčky,(+ mužskýmu bůček na francouzské škvarky na víně)… miluju tohle!
Krom pár černých oliv v řeckém salátu vlastně ukázková strava dvojkové BZ, navíc jen chleba k snídani a půl jablka v otrubové kaši.
Každopádně moje tělo zatím změnu nezaznamenalo a váha spokojeně dlí v nevědomosti přesně na deko na dukaním ideálu. :mrgreen:
Tak nevyrušuju z letargie a užívám si vařeníčka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 22:49
@sirikit píše:
Ale ve vybraných drogeriích TETA mívají všecky možný příchutě: jahoda, malina, meruňka, citrón, broskev, vanilka, rum, griotka, cherry brandy, mandle sladká i hořká, ananas… určitě jsem na něco zapomněla. Vesměs na lihové bázi, stačí pár kapek.

Fakt tolik?! (chybějící slintající smajlík) Člověk by řekl, Karlovy Vary, lázeňské město se zhruba 50 000obyvateli a tuhle Tetu jsem tu neobjevila ani jednu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 22:53

Jinak holky, jak jsem vám tvrdila, že si tenhle týden kvůli klesající váze nedám BD, tak se mi to rozleželo a normálně mám z toho špatné svědomí, takže bude. V neděli. Je zajímavé, že z toho, že jsem tenhle týden neměla hostinu špatný pocit nemám i když na ní mám nárok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 22:59
@harfa píše:
@Kdoule
Holky já dnes upekla ty mafiny od Besinky. vyšlo mi jich 6 větších a do každé jsem hodila kostku 80% čokošky, jako znáte můj názor na pečení, vživotě se mi nic nepovedlo a když to vypadalo tak to bylo hnusné, no tak tady se to ovedlo jako eplé nic moc, ale jak vychladly tak jsem je sežrala všechny až na jednu ta se tam krčí samotinká na talířku, takže škrobový nářez ale byly super

To jsem moc ráda, že ti chutnaly :kytka: a to jsem vám sem ještě nedala recept na lívance :twisted: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.10.14 22:59
@besi2010 píše:
Fakt tolik?! (chybějící slintající smajlík) Člověk by řekl, Karlovy Vary, lázeňské město se zhruba 50 000obyvateli a tuhle Tetu jsem tu neobjevila ani jednu :nevim:

Přesně tak, nehledě k tomu, že takovéhle zásoby nemají ani v každé TETĚ.
Mně to někdy zkraje dukanění poradila kamarádka, když jsem kňourala, že v Bille mají jen ty olejový a ještě málo druhů. :zed: Poslala mně do DROGERIE! :nevim:
Je to dobrá kamarádka, takže jsem potlačila dojem, že jen využívá mé neznalosti ke svému obveselení a do Tety vyrazila - a oni tam toto! Svého času jsem posílala Rehe do Litoměřic aromátkový balíček, protože ona je v jejich konci republiky taky nebyl schopná sehnat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 23:01
@sirikit píše:
Svého času jsem posílala Rehe do Litoměřic aromátkový balíček, protože ona je v jejich konci republiky taky nebyl schopná sehnat. :nevim:

:think: :think: :think: takže balíček říkáš?

:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.10.14 23:07
@besi2010 píše:
To jsem moc ráda, že ti chutnaly :kytka: a to jsem vám sem ještě nedala recept na lívance :twisted: :mrgreen:

Dávej dávej! :potlesk:
A na tebe jsem si před chvílí vzpomněla při četbě nové Ženy a život.
Redaktorka Prošková před rokem shodila 16 kilo - Ženu odebírám, takže si to pamatuju jako živé, tenkrát to pro mně bylo žhavé téma - a teď řešila, kterak si váhu po zhubnutí udržet. Pro nás nanejvýš zajímavý článek.
No a ona tam psala, že podle dlouhodobých výzkumů polovina zhubnuvších je do roka na své výchozí váze nebo nad ní :zed:, z té zbývající poloviny do tří let na původní váhu nastoupá ještě třetina. Fňuk. Takže minimálně tři roky ostražitosti - a lépe, jak tuším, nadoživotí.
Ale bacha, a teď něco pro tebe: velká část zhubnuvších padá do druhého extrému, a sice anorexie. Že ještě radši kilo do rezervy, nebo dvě… nebo radši pět… jde to překvapivě snadno, jéé, ono to nějak nejde zastavit… ale protože předtím máš měsíce nabedněno v hlavě, že hubnout je super a z klesání váhy ses po ránu dostávala do euforie, rozum se moc neozývá… poznáváš se?
A Harfouš už by při své výšce taky měla přestat bojovat o půl kilo a zapadnout s náma do trojky!
Naštěstí já mám neprůstřelný pud sebezáchovy, takže osobně musím být ostražitá spíš před nebezpečím typu A. :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.10.14 23:08
@besi2010 píše: :think: :think: :think: takže balíček říkáš?:mrgreen:

Pošli mi do SZ adresu, já tam příští týden hospnu. :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 23:19
@sirikit píše:
Ale bacha, a teď něco pro tebe: velká část zhubnuvších padá do druhého extrému, a sice anorexie. Že ještě radši kilo do rezervy, nebo dvě… nebo radši pět… jde to překvapivě snadno, jéé, ono to nějak nejde zastavit… ale protože předtím máš měsíce nabedněno v hlavě, že hubnout je super a z klesání váhy ses po ránu dostávala do euforie, rozum se moc neozývá… poznáváš se?

Tak to pozor! :cert: Poznávám sebe v sedmnácti. Dnes si myslím, že už to mám v hlavě srovnáný, teď je pro mě důležitá stagnace a stabilizace. Hubnout už rozhodně nechci a pořád se utěšuji tím, že i dukan v knize píše, že váha může ve 3F lítat +/-1kg. Dnes jsem měla zpátky svých 58 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
3.10.14 23:39

Lívance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75851
3.10.14 23:56

@besi2010 Krásný! :P :P
A v této souvislosti mně napadá - můžeme ve třetí dia džem, nebo je to pořád ještě moc velká prasárna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
4.10.14 07:35

@sirikit já myslím, že místo kousku ovoce… :think: nebo myslíš, že je v něm ještě něco co je pro nás prasásna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 08:20
@besi2010 píše:
Jinak holky, jak jsem vám tvrdila, že si tenhle týden kvůli klesající váze nedám BD, tak se mi to rozleželo a normálně mám z toho špatné svědomí, takže bude. V neděli. Je zajímavé, že z toho, že jsem tenhle týden neměla hostinu špatný pocit nemám i když na ní mám nárok :nevim:

Já teda nečtu zajímavé časopisy, jako Sirikit (a koukám, že to může být zajímavé :kytka: ), ale tendence k anorexii se objevuje po každé razantnější dietě (dukanka určitě patří tím důsledným vysazením 1 celé a 5/6 druhé živinových skupin mezi razantní diety), pokud je váhový pokles nad nějaké konkrétní procento zásobního tuku, to procento si nepamatuju. Není to anorexie mentální, je to prostě anorexie. Nechuť jíst, dokonce odpor k některému jídlu, jde prakticky vždycky o jídlo kaloricky vydatnější (nemyslím žranice! - ale třeba důsledné obcházení kaloričtějších příloh a většinou i tuk je pod drobnohledem), chutě zůstávají jen na jídla, která jsou „bezpečná“, tj. kaloricky (ale bohužel i výživově stran vyvážené stravy) chudší. Dokud je to o tom, že něco chci, budiž. Ale jak tam vstoupí, že chci, ale nedokážu, už je to známka problému a nutno řešit včera, ne zítra. Tedy ihned.

Tvoje ne-nutkání k hostině je pochopitelné, BD ti schvaluju, jde o nějakou pravidelnost a o to, že tělo si zvyká, v jakém režimu dlouhodobě pojede. BD bych klidně nechala, pokud člověk nemá nějakou skutečnou překážku jako horečnatou nebo jinak víc zatěžující nemoc nebo fakt nezhubnul protiplánově víc. Ale rozumíš, ty nepotřebuješ přidávat BZ den třetí fáze, těch máš týdně 6 a je to, jak to je. Ty potřebuješ přidat to, co tělu scházelo 5 měsíců a schází dál. Tj. hodnotné sacharidy a nějaký tuk navíc. Na tvém místě bych si přílohu i hostinu nařídila. Tak, jak máme nařízené otruby. To je prevence rozvoje té anorexie, té nechuti se NESMÍ vycházet vstříc. A ta hranice je poměrně tenká, fakt je lepší přejít do mírné ofenzivy a tělu dodat potřebné živiny příkazem. Vždyť ty nemáš strach, že přibereš, jsi nejmíň 2kg pod váhou, kterou jsi původně chtěla. Takže pokud by tělo potřebovalo např. vrátit zpátky kilo, aby se zase začalo cítit „ve své kůži“ a aby se mozku vrátila obvyklá hladina mozkových hormonů k určování správných chutí, tak ti to přece neublíží - nebo je ti ta myšlenka z duše protivná? Pokud ano, tak buď na pozoru. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
4.10.14 08:25

Jinak ženy, já dnes po BD úbytek 100g a 61,2, tj. přesně to, co jsem měla minulou sobotu. Týden práce na tom vrátit se na už dosaženou váhu. Takže teď to bude pokračovat, já na anabázi zapomenu a ponechám ji v oblasti „co bylo, to bylo“ a chci vidět zase konečně nějaké úbytky, ne pořád jen dobývání ztracených pozic. Já si fakt připadám jak na konci první světový, už bych ráda k něčemu konstruktivnějšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
4.10.14 09:26

Ahoj. Slivovicka byla asi kvalitni, dneska druhy den 63,1 takze to leze stale dolu. Davam si posledni sanci se dostat poctitve do trojky. Alkohol mi s vahou nic nedela, ale jestli jeste jednou zaprasim jidlem, abych to zase pak 14dni davala dolu, tak uz na to prdim, zustanu na 64kg a vlezu do trojky i tak. Od cervence mam.+_stejnou vahu-mimochodem podle vypoctu dukana ideal. Akorat ja mam ideal min. o tri kg mene. 3mesice drzim dukana zpusobem praseni, dukan, praseni, asi pro telo nic moc, takze to utinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková