Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.10.14 11:26

Dobre rano! Pristi tyden chodím spat maximálně v 10 vecer, jit 3 dny za sebou az rano (vcera uz kolem pul 5, jupiii :roll: je fakt děs :zed: )
@Kdoule kdoulinko gratuluju k výročí ale teda to co píšeš me opravdu taky děsí, presne jak píse Sirikit. To prece neni mozny probírat po proteinu, vždyť je to bílkovina!!! :-O 8o jako to uz se mi opravdu nezdá vubec normalni, skoro mi prijde ze se s tvým tělem opravdu neco děje a neco se změnilo, bohuzel k horšímu. Zada si tvoji pozornost. Na druhou stranu během dne bych se nevazila, ale jestli to tam bude zitra tak bych mela vykřičníky v hlave! :nevim:
@sirikit to ziram teda! Takový skok a pak zas dolu.. Hmm :think: to jsem v tom pripade opravdu zvedava n sebe po tech 3 dnech kalení.. :roll: i kdyz mamka uz je ve 3.F skoro měsíc a taky rikala ze ji to skáče takhle, ale pak zas zpet. Tak asi je to normalni opravdu..

@mitcha ahoj smakouna můžeme ale vzhledem k tomu ze ovoce se sním od 3.F tak neovm jaks prisla na to, ze ho můžeme i s meruňkami…?? Jako jeste jsem ten meruňkovy nikdy neměla tak nevim kolik jich tam je a kolik cukru diky tomu taky (ja taky jedla treba ovofit a tam je par kousku ovoce, ale ten mel složení Furt dobry). Takze musíš juknout na slozeni a zvážit.. Ale ja bych si to teda rozmýšlela. Nicméně muzes to jednou zkusit a pokud budes mit i tak sestup tak vis ze muzes ;) a pokud se sestup zastaví tak zas vis co vysadit :)

Besi, Co se tebe tyče, souhlasím s Kdouličko ze mi tam taky skáčou výstražných svetylka kdyzte poslouchám.. opravdu hostiny MÁME dodržovat, je to neoddiskutovatelna součást diety! Stejne jako chleba ve 3.F a ovoce a skrobovy jídla.. Navic ty Furt Hubnes! A rikalas ze nechces. Jako uz ses jak lunt, mela jsi s tim problemy a rikala jsi ze uz ses pristihla ze zase zapomínás jist.. Ja byt tebou jedu NAPROSTO UKAZKOVOU 3.F, tzn presne tak jak je v knize. Pis si někam co uzs snedla, protoze tohle uz vazne zavání pruserem a ja tam začínám cítit poruchy přijmu potravy. Nechci aby to znělo spatne, jen mam o tebe strach holka.. :hug:
Jinak bila mouka - taky se doufám nechystám jist rohlíky, max vyjmecne (párek v rohlíku 2× do roka nebo tak) ale presne - v knedlíků, pizze atd si ji proste v rámci toho kdy muzu naprosto s čistým svědomím dam - prece člověk nepřestane jist pizzu, knedliky a vsechno ostatní. Neříkám dávat si knedlík každy den nebo tyden atd. Ale vyskrtat to uplne.. Ja nevim no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 11:51

@majda123456789, já se během dne nevážím, abych se tím stresovala, ale abych rámcově viděla, jak moje tělo hospodaří s vodou. Je to pro mě informace, pokud tělo sundá od deseti večer do ranního vážení třeba 2kg a druhý den jen 40 deka. Nevážím se denně. :D Akorát teď, tyhle týdny, to dává dost nesmyslné signály.

Že není přibírání po bílkovinách normální - ale to asi i je, vždyť Dukan to píše taky. V období stagnace je podle něj častý i přírůstek na váze. Mně jde hlavně o to, kdy to skončí. :zed: :zed: Osobně jsem si myslela, že 3 týdny jsou tak nějak strop…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.10.14 11:52

@sirikit Přesně tohle mám za sebou, vydrž, jídlo neubírej, zase to půjde dolů. Bylo to ale na nervy, když to stále lezlo vzhůru. :,( Včera jsem se dívala do francouzského originálu Dukana a zjistila jsem, jak jsem hloupá. Dukan tam píše:_musíte přísně dodržovat níže popsanou fázi /=3./ Já jsem si to vždy vysvětlovala tak, že nejez nic, co tam nepatří, ale včera jsem podle slovosledu fr. slov a dovysvětlení teprve pochopila, že jez vše, co tam píšu. Následuje za tím i vysvětlení, že důsledným dodržováním 3. fáze se vyvarujeme šoku, až bude povolen přístup k potravinám bohatším na sacharidy ve 4.fázi, což rozhodně bohatší na sacharidy bude, aniž bychom porušily Duk. principy. Jinak vlastním několik přeložených verzí, které se občas trochu liší. Jednak Dukan stále upravuje a vychází vstříc hubnoucím víc a víc /ve Fr. je za to už dost kritizován/a pak z francouzštiny se nepřekládá úplně snadno. Slovo někdy můžeme přeložit i dvěma téměř protikladnými výrazy, záleží na překladateli i na jeho zkušenosti s tématem a na tom, jak chápe souvislosti. Někdo překládá dost volně, vlastně převypráví vlastními slovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 11:54

Jo, a ten meruňkový šmakoun je pro dietu úplně o. k., je tam jen aroma a jinak bílek. Ale já to nikdy nezkoušela, nasladko mě to vůbec neláká, tak neumím poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 12:00

@skalacka, díky za informace. :kytka: Z mého překladu z r. 2012 to ale šlo vyčíst taky, pamatuju, jak jsem tu diskutovala někdy v červnu a už tehdy jsme polemizovali, že proč jako to jíst všechno. Ale on to píše, že všechny ty kroky jsou závazné stejně, jako všechny jeho ostatní pokyny v dietě. A u hostiny to zdůrazňuje ještě zvlášť, že opravdu počítá s tím, že celé jídlo o více chodech a s malým množstvím alkoholu tělo snese, že musí být tímto trénované.

Neměla bys možnost kouknout se v originále na to, co říká ke stagnacím? Tam mně osobně od začátku přijde, že je cítit určitý nedostatek v překladu, ale francouzsky neumím než dobrý den, děkuji a moje drahá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
5.10.14 12:30

@Kdoule
Mě také ovocný šmakoun neláká, koupila jsem ho společně s nudlema a neochucenými na zkoušku… jako nedělní dezert, jsem v práci a nemám tvarožník ani prošívanou deku, tělo prahne po sladkém :oops: :D no napíšu, jaký to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.14 13:52
@skalacka Díky za cenné info! To je super mít tu někoho, kdo si umí přeložit originál. Řekla bych téměř nedocenitelné! :dance: :hug:
@skalacka píše:
@sirikit Přesně tohle mám za sebou, vydrž, jídlo neubírej, zase to půjde dolů. Bylo to ale na nervy, když to stále lezlo vzhůru. :,( Včera jsem se dívala do francouzského originálu Dukana a zjistila jsem, jak jsem hloupá. Dukan tam píše:_musíte přísně dodržovat níže popsanou fázi /=3./ Já jsem si to vždy vysvětlovala tak, že nejez nic, co tam nepatří, ale včera jsem podle slovosledu fr. slov a dovysvětlení teprve pochopila, že jez vše, co tam píšu. Následuje za tím i vysvětlení, že důsledným dodržováním 3. fáze se vyvarujeme šoku, až bude povolen přístup k potravinám bohatším na sacharidy ve 4.fázi, což rozhodně bohatší na sacharidy bude, aniž bychom porušily Duk. principy. Jinak vlastním několik přeložených verzí, které se občas trochu liší. Jednak Dukan stále upravuje a vychází vstříc hubnoucím víc a víc /ve Fr. je za to už dost kritizován/a pak z francouzštiny se nepřekládá úplně snadno. Slovo někdy můžeme přeložit i dvěma téměř protikladnými výrazy, záleží na překladateli i na jeho zkušenosti s tématem a na tom, jak chápe souvislosti. Někdo překládá dost volně, vlastně převypráví vlastními slovy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 14:16

@skalacka, prosím tě, nemáš nějaký odkaz na místo, kde lze vyčíst něco o tom částečném coachingu - tj. nějaký paket předplacených dotazů? Já to na těch angl. stránkách hledám, co dokážu, ale oni tam obecně mají minimum informací. Je to jeden z důvodů, proč mi není ten způsob, jak se dieta podporuje, příjemný. Je to služba jako každá jiná a nechápu, proč nemají zveřejněný ceník. Člověk musí lovit z narážek a i jejich odpovědi v těch informacích, co poskytují, jsou psané tak, aby z nich člověk informaci vlastně nedostal.

Já jsem jen našla, že je možné připojit se ve 4F a pak člověk platí libru týdně, ale připojení dokonce i ve 3F obnáší zaplacení celého programu nastaveného od 1F. Žádnou možnost zaplatit nějakou omezenou komunikaci jsem neobjevila. Nemáš prosím nějaké podrobnější info? Možná to britské stránky neposkytují vůbec… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
5.10.14 14:52

@Kdoule Vydrž, moje sousedka by měla nejpozději večer /podle smlouvy/ dostat placenou odpověď z Duk. týmu o zastavení hubnutí. Komunikační jazyk jsem jí změnila na francouzštinu. Paní, která jí pomáhala na úplném začátku v angličtině, zřejmě nechtěla v pomoci pokračovat a já anglicky neumím tak, abych si troufla přesně překládat. Je to sousedka přes ulici, není /a nebude/ to moje kamarádka. Jako další komunikační jazyk nabízeli pouze španělštinu, v jiných jazycích /němčina, ruština…/ zřejmě v tomto poradenství nekomunikují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
5.10.14 15:09

@Kdoule
Snažím se dočítat…
Kdouli, je velká škoda, že sem nechceš dát žádné svoje fotky, byť třeba na chvilku.
Možná sama sebe vidíš úplně v jinačím světle.
Mě jsi chválila při 175cm/79kg a Ty jsi na tom poměrově tuším lépe???
Nebo se pletu?
Neznáme Tvoji stavbu těla, nevíme jak vypadáš :nevim:
Možná, že se už blížíš ke svému minimu a prostě to jde ztuha.
Sirikit to měla poslední měsíce zrovna tak.
Ale to opravdu těžko říct.
Pak mě taky napadlo…přidala jsi nějaký pohyb?
To Dukan přece při stagnacích doporučuje.
Vím, že pohybu máš kolem dětí asi hodně, ale to je Tvůj stálý pohyb.
Jde mi o to, jestli jsi třeba zkoušela opravdu nějaký cvičení nebo pohyb navíc oproti Tvému normálu.

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
5.10.14 15:13

@skalacka
Ahoj :hug:
Jsem ráda, že jsi překlenula adrenalinový vstup do trojky a že se Ti váha uklidnila.
To je tak dobře :srdce:
A moc díky za informace, že jsi nám to sem napsala ;)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
5.10.14 15:18

@harfa
Zítra moc držím palce!!! :palec: ;)
Pak se nám hned ozvi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15730
5.10.14 15:26

@LydiaD, když já jsem psala, že žádné „tlusté“ fotky ani nemám, zdrhala jsem ze záběrů plus jsem to hlavně já, kdo ten foťák drží. Ale zase, správnou váhu Dukan počítá s ohledem na námi uvedenou stavbu těla, počet porodů, diet atd., a ten mi spočítal 56-58kg (58, když jsem po něm chtěla 60 a 56, když jsem chtěla 55), takže si myslím, že k tak dlouhé stagnaci v oblasti 61 něco až 62 něco zase není takový důvod. No kdoví, nevím, ale většinou tu lidi bojují až s těmi kily pod váhou plus Sirikitka mi taky nepřišlo, že by se na 3 týdny úplně sekla ještě 4kg před cílem. Možná si to špatně pamatuju. :oops:

O pohybu jsem tu psala, přidala jsem denně jeden nákup, znamená to pro mě polochůzi/poloběh asi 4km a dá to těch 30min. opravdu rychlé chůze (máme tu kopce). Předtím jsem konala jednu tuto vycházku, teď konám dvě denně. Víc volného pohybu tam nenarvu, mám pořád malou a ta se sune rychlostí šneka. A cvičit cíleně se zdráhám, kdybych měla stepper, bylo by to fajn, ale nechci přibývat na svalové hmotě, teď ještě ne. Jo, cvičím teda dva týdny ty dukanské cviky na zadek a stehna a tak, tím doufám svalovou hmotu fakt nepřiberu. Ale cílený pohyb navíc tam je. Od zařazení té druhé vycházky mi to právě začalo tak výrazně skákat - jeden den dolů o víc než půl kila, některý z dalších dnů zase nahoru. Kdyby nebyla převaha těch skoků nahoru, bylo by to možná fajn, ale takhle vážně hubnu některou váhu už potřetí. A dolů to tedy jde většinou pomaličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 15:28

@skalacka, strašně moc díky, mně by angličtina i vyhovovala a klidně bych si nějakou částečnou službu u nich koupila, protože já jsem fakt složitější, jak to vidím, a v téhle fázi to vzdát teda nemíním.
To víš, že ráda počkám a ještě jednou díky za tak velkou ochotu. :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
5.10.14 15:35

Jinak teda souhrn mých opatření, co jsem dělala:
1.) min. týden 2 BD za sebou (víc mi zažívání nezvládá, nepokouším)
2.) důsledné hlídání pití, ale zjistila jsem, že pod 2 litry opravdu neklesám, takže s tím asi problém nebyl ani předtím
3.) v BZ omezení množství zeleniny
4.) hlídám tu sůl, snažím se pořád, vůbec nekupuju makrelu a jiné komerčně solené věci od té tlačenky
5.) zdvojnásobený pohyb
6.) maximálně se snažím posunout poslední večerní jídlo, dřív jsem chystala až po uložení malé, tj. jedla jsem třeba v půl deváté nebo i v devět, ale chodím spát po jedenácté, teď jím do půl osmé - ale v noci mám hlad a bolí mě žaludek :(, nicméně zkouším

Jiného mě teď nenapadá. Tolerované vynechané, až teď v pátek jsem pekla perník, tak tam je kakao. Jinak cca 10 dní nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková