Dukanova dieta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3742
6.3.14 19:01

@rehe nevím, jestli má Oetker nejméně škrobu, ale je kukuřičný, tudíž vhodný, Jiný nepoužívám a asi ani neznám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75796
6.3.14 19:11

@Bibiana1 Tak koukám, že jsem kecala: ověřeno doma na krabičce - 200g 78 Kč. Ale i tak ve s vaší cenou lepší… V e-shopu ho měli za 90 Kč to samé balení + poštovné a balné, takže to ze ZV vychází líp. A o ceně pudinku ani nemluvím. Jo, ono to chce počítat a srovnávat všecka fakta, kolikrát to člověka vůbec nenapadne: jak tak doma s dcerou (vysokoškolsky toť vzdělanou zdravotní sestrou) probírám všecky aspekty Dukana, libovala jsem si tuhle, že tu myslím Janice vyprávěla, že než by kupovala hotové výživy, radši udělá čerstvé a ví, co v tom má. Líčila jsem jí to pochvalně, že jednoduché, levnější a prostě dobrý! A dítě mi překvapivě vysvětlilo, že tohle je častý omyl matek, protože nic u nás není tak pečlivě kontrolováno ze všech hledisek jako mlíka a výživy pro děti, zatímco když koupíš čersvé jabko v krámě, nemáš šanci zjistit, čím vším to bylo hnojený a kolik je v tom nečekaných látek navíc, podle toho, kde to bylo pěstovaný. Měla jsem oči navrch hlavy, podívat se na věc z tohoto úhlu mě vůbec nenapadlo. Ten poměr sacharidů v rezistentním škrobu vs. pudinku už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
6.3.14 19:25

@sirikit člověk se stále učí :lol:. Jdu ven s kamarádkami, loučím se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
6.3.14 19:41

@rehe Ty hele…ja koukala dneska v Kaufu na obal a je tam 36 % rybi drti jen…a zbytek skrob, barviva atd…takze jsem to zase vratila do regalu a ted urcite jeste ne:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
6.3.14 19:42

Jinak zeny…koupila jsem to tofu a nemam slov…to je HNUSNYYYY :poblion:

Co s tim delate, aby se to dalo jist?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
6.3.14 20:04

@sirikit :-))) S temi sklenickami mas pravdu…jsou 100% bezpecne, protoze jsou kontrolovane…me ale vadi, ze v nich jsou veci, ktere tam byt nemaji pro deti do 1 roku a to byva nekdy sul, skrob, ecka, konzervanty a v ovocnych presnidavkach hromada cukru. Takze to byl duvod, proc jsem radeji varila. Tam aspon vim, ze tam mam jen tu koupenou nekdo i Bio zeleninu /vesmes ale normalni…ono i hami sklenicky jsou z obyc zeleniny a ne z Bio/ a maso a nic jinyho. Jasny. Nejsou zmereny dusicnany, ale u potravin, u kterych to je pro deti dulezite (jablka a mrkev) - neresim a kupuji vdy Bio kvalitu. Jinak proti sklenickam nic…kdyz nekomu nevadi davat diteti do roka i prikrmy obsahujici potraviny pro deti toho veku nevhodne, tak to rozhodne je bezpecne.

Jinak je to se vsema potravinama asi jako s tim skrobem, kakaem atd. ne vzdy to nejdrazsi musi byt nejlepsi…ovsem jak pouzivate ten puding? S tim zahustujete i jidla jako? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75796
6.3.14 20:32
@JaniceB píše:
Jinak zeny…koupila jsem to tofu a nemam slov…to je HNUSNYYYY :poblion:Co s tim delate, aby se to dalo jist?

Nestraš mně, já jsem to ještě nezkoušela a optimisticky jsem si koupila tři balení.. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75796
6.3.14 20:39

@JaniceB A s těma skleničkama… mně to vůbec nenapadlo, víš. Protože běžně uvažuju přesně jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
6.3.14 21:38

@sirikit Ale ano…s tema sklenickama to tak je, to je pravda:-) le je prvda i to, co jsem psala vyse - ze pro me je vetsi zlo cpat dite tema nepovolenyma vecma:) I kdyz kontrolovanyma:))) Tak ted uz je to jedno:-) Uz je ji rok, tak ten skrob sem tam i muze…ale do roka jsem striktne vsechno hlidala…

A to tofu…neboj. Optimisticky jsem si koupila ty baleni taky dve :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.3.14 06:46

@JaniceB To tofu si musíš ochutit nebo nechat marinovat, samo o sobě je bez chuti a zápachu. Pokud ti i tak nebude chutnat, tak ho roztrouhej, dej do něj dvě vejce, osol a použij jako základ na pizzu. právě pro svoji nevýraznou chuť se dá používat téměř na všechno a nejlepší je tepelně zpracované. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.3.14 06:48

@JaniceB Holky, já také pořád jako Janice nerozumím tomu škrobu. Používám pudink a ten si uvařím, občas trochu kakaa, ale co jiného s tím škrobem děláte? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3742
7.3.14 07:49
@Bibiana1 píše:
Holky, nedalo mi to a udělala jsem si průzkum ve škrobech :). Možná budete překvapeny. RUF / kukuř. škrob z Kauflandu / energ. hodnota 1473 kJ, B 0,4, S 86, T 0,1, rezistentní škrob od Havlíčka 550kJ, B 0,8, S 31, T 0,81 a vanilk. puding Dr. Oetker energ. hodnota je zavádějící, myslí se na hotový výrobek s mlékem a cukrem 380 kJ, jinak B 2,9, S 16,6, T 1,5. Vše je na 100 g, u pudingu jsem to samozřejmě propočítávala. Počítala jsem z hlavy, zaokrouhlovala a je možné, že některé hodnoty jsem neopsala zcela přesně za desetinnou čárkou, i přes brýle na to nevidím. Ale pro mě je výsledek jasný a puding budu i nadále používat s čistým svědomím :lol:

Večer před spaním jsem ještě nad těmi hodnotami přemýšlela, neseděly mi nějak ty sacharidy v pudingu, pudingu je v balení 37 g, takže by se hodnoty měly vynásobit cca 3, aby to bylo na 100 g. Jenže je to zkreslené těmi přidanými cukry do hotového výrobku. Nakonec si myslím, že co se týká sacharidů na 100 g prášku, vede s nejmenším množstvím rezistentní škrob, ale vzhledem k množství, které používáme, tak i puding na pečení je vhodný. Umí to někdo spočítat lépe? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75796
7.3.14 08:07
@rehe píše:
@JaniceB Holky, já také pořád jako Janice nerozumím tomu škrobu. Používám pudink a ten si uvařím, občas trochu kakaa, ale co jiného s tím škrobem děláte? 8o

Ahoj po ránu.. No krom do pudinku máš škrob místo mouky v některých receptech třeba na buchty, do masových nádivek, jako zahušťovadlo… Takže já mám doma všecky tři typy: klasický Gustin - ten jsem si nakoupila na začátku, když jsem jeětě o existenci nějakého rezistentního škrobu neměla ponětí. Pak samozřejmě klasický pudinky - a po debatě tady někdy z minulého týdne i ten rezistentní. Se všemi šetřím jako s drahým kamením. :mrgreen:
Co ty a tvůj váhový skluz, pokračuješ, nebo jsi přibrzdila? Teď je asi pro hubnutí optimální konstelace hvězd, není měsíc na ústupu? Od pondělka mám kilo dole. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
7.3.14 08:53

@sirikit Moc blahopřeji :kytka: Je tam jednička, viď? To je fakt paráda!!!
Já jsem se přibrzdila, dnes ráno 70,8, takže ten včerejší hup dolů byl snad kvůli tomu vínu :mrgreen: No nevím.
S tím škrobem jsem trochu zmatená, ale já ho do ničeho nepoužívám, tak ten jeden pudink týdně snad nevadí, kupuji si normální Dr. Oetker, ale i normální pudink z Kauflandu je kukuřičný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
7.3.14 09:27

@rehe Asi zacnu pit:-)))))))))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie